Follow us

Ο Πέτρος Τατσόπουλος στο TheTOC: Η Κιβωτός του Κόσμου ήταν μια οικονομική μπίζνα - Ενα brand name για επιχορηγήσεις

Η συνέντευξη τoυ Πέτρου Τατσόπουλου στο TheTOC - Τι σημαίνει για ένα παιδί να μεγαλώνει σε ένα ίδρυμα - Τι λέει για την Κιβωτό του Κόσμου και τον πατέρα Αντώνιο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΤΑΚΗς
τατσοπουλος

Η υπόθεση με την Κιβωτό του Κόσμου έφερε ξανά στην επιφάνεια το θέμα της αποϊδρυματοποίησης των παιδιών, και των συνθηκών διαβίωσης τους σε ιδρύματα.

Τι σημαίνει για ένα παιδί να εγκαταλείπεται από τους γονείς του και να μεγαλώνει σε ένα ίδρυμα; Καταλληλότερος ίσως για να απαντήσει είναι ένας άνθρωπος που το βίωσε.

Γι΄αυτό ζήτησα από το γνωστό συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη, για να ξετυλίξουμε μαζί εκ νέου την ιστορία της ζωής του και τις εμπειρίες που του δημιούργησε η περιπέτεια της υιοθεσίας του. Όταν καθίσαμε στο σαλόνι του σπιτιού του, μία φράση του στην εισαγωγή της συζήτησης μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Μου είπε ότι η εγκατάλειψη ενός παιδιού σε ένα ίδρυμα μπορεί να είναι και δώρο για το παιδί. Θα εξηγήσει στη συνέχεια τι και πώς το εννοεί. Ωστόσο πάμε να πιάσουμε την ιστορία από την αρχή.

Οι μνήμες του Πέτρου Τατσόπουλου ξεκινάνε μετά τα πέντε του χρόνια, άρα δεν έχει ο ίδιος μνήμες από τη ζωή του στο ίδρυμα.

"Λόγω της έλλειψης μνήμης που έχουμε όλοι μας . Δεν ξέρω αν αυτές οι μνήμες είναι ίσως στο υποσυνείδητο απωθημένες πάντως δεν τις έχω.

"Γεννιέμαι στις 23 Δεκεμβρίου του 1959 στην Κρήτη, ένα παιδί εκτός γάμου." Εξώγαμο παιδί αγνώστου πατρός που μέχρι και σήμερα δεν ξέρει ποιος είναι ο πατέρας του .

"Η βιολογική μου μητέρα έχει συνολικά πέντε παιδιά από τρεις άνδρες. Κρατάει κοντά της το ένα μόνο. Εμένα που ήμουν ο πρωτότοκος και εκτός γάμου με δίνει κατευθείαν στο ίδρυμα στο ΠΙΚΠΑ.

Δόθηκα γιατί ο πρώτος σύζυγος της μητέρας μου δεν ήθελε να έχει νόθο παιδί στην οικογένεια. Δόθηκα ως προϋπόθεση για να την παντρευτεί.

Άρα κοινωνικά ήμουν πολύ επιβαρημένος και για την εποχή και για την Κρήτη. Κατ΄ αυτή την έννοια θεωρώ τη μάνα μου πολύ γενναία που επέλεξε να με γεννήσει και όχι να με ρίξει που θα της ήταν πιο εύκολο.”

Εκεί λοιπόν χωρίζει ο δρόμος του με την βιολογική του μητέρα. Μένει τρία χρόνια στο ΠΙΚΠΑ και μετά τον παίρνει μια ανάδοχη οικογένεια, η οικογένεια Χριστοδούλου που μένει στον Κορυδαλλό.

"Αρχίζω να έχω μνήμες μέσα από την οικογένεια Χριστοδούλου που την θεωρώ την βιολογική μου οικογένεια. Τους αποκαλώ μαμά και μπαμπά. Είναι μια λαϊκή οικογένεια στον Κορυδαλλό.

Εκεί μένω μέχρι τα οκτώ μου χρόνια, όπου και υιοθετούμαι πια από την οικογένεια Τατσόπουλου. Μια μεσοαστική οικογένεια, ο πατέρας αξιωματικός της χωροφυλακής και η μητέρα δασκάλα”.

Διαβάστε Επίσης

Ερ.: Ήθελες να φύγεις ή ήθελες να μείνεις στους Χριστοδούλου;

¨Κανένα παιδάκι δεν θέλει να φεύγει από την οικογένειά του. Οχι δεν ήθελα να φύγω. Και όταν έφυγα, οι καινούριοι μου γονείς έπρεπε να μου εξηγήσουν κάποια πράγματα. Επρεπε να μου δικαιολογήσουν παραδείγματος χάρη ότι ήταν μεγάλοι σε ηλικία. 48 η μάνα μου και πάνω από 50 ο πατέρας μου. Απαγορευτικές ηλικίες σε εκείνη την εποχή για να αποκτήσεις παιδί. Δεύτερο παράδοξο που έπρεπε να μου εξηγήσουν ήταν ότι δεν υπήρχε καμιά φωτογραφία μου κάτω από οχτώ χρονών. Μου είχαν πει ότι τις είχαν όλες σε ένα μπαούλο και αυτό το μπαούλο χάθηκε.

Το τρίτο και σπουδαιότερο ήταν ότι δεν τους θυμόμουν καθόλου ως γονείς. Τέσσερα χρόνια πού ήταν; Μου είπαν ότι επειδή ήταν και οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι τους μετέφεραν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και έτσι με άφησαν αναγκαστικά στην οικογένεια Χριστοδούλου μέχρι να επιστρέψουν ξανά στην Αθήνα.Πρέπει να πω ακόμα ότι τον ανάδοχο πατέρα μου τον έλεγαν Πέτρο. Στην Ελλάδα δε συνηθίζεται καθόλου να παίρνεις το όνομα του πατέρα σου ενώ τα ονόματα των παππούδων από την πλευρά των Τατσόπουλων ήταν Κωνσταντίνος και Δημήτρης. Άρα ακόμη ένα περίεργο”.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος το πίστεψε όπως λέει γιατί υπήρχε και ένα απίστευτο μπαράζ δωροδοκίας με παιχνίδια και πολύ ωραία συμπεριφορά.

"Επί της ουσίας πήγα σε μια άλλη τάξη από μια λαϊκή οικογένεια σε μια μεσοαστική οικογένεια. Οπότε όλο αυτό άρχισα να το πιστεύω. Κάποια στιγμή γύρω στα 1978 όταν είχε πεθάνει ο θετός πατέρας ανακάλυψα σε ένα μπαούλο που ψαχούλευα να βρω ενδεικτικά και εκθέσεις μου ένα έγγραφο από την περίοδο της δικτατορίας. Επειδή εγώ είχα δύο ονόματα που μου είχε δώσει η βιολογική μου μητέρα, Πέτρος Γεώργιος κατά τη μεταφορά των στοιχείων με έγραψαν Γεώργιο Πέτρο. Ο πατέρας μου λοιπόν στο έγγραφο που ήταν αίτηση προς το ληξιαρχείο ζητούσε να επιστρέψει το Πέτρος Γεώργιος. Σε αυτό το έγγραφο λοιπόν ζητούσε να μη γίνουν γνωστά τα της υιοθεσίας μου”.

Ξαφνικά ο Πέτρος Τατσόπουλος έχει στα χέρια του ένα έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι είναι υιοθετημένος.

"Όταν διάβασα το έγγραφο σοκαρίστηκα το πήγα στη μάνα μου, έβαλε τα κλάματα δεν μπορούσα να το παραδεχτεί φοβόταν ότι θα φύγω από το σπίτι. Με αυτό το έγγραφο ως μπούσουλα πήγα στο πρωτοδικείο και βρήκα όλο τον δικό μου φάκελο”.

Ερ.: Σοκαρίστηκες όταν είδες ότι ήσουν υιοθετημένος;

"Σοκάρομαι και ανακουφίζομαι ταυτόχρονα γιατί μου δένει όλες τις ερωτήσεις και μου δίνει απαντήσεις για όλες τις απορίες που είχα. Η ανακούφιση ήταν μεγαλύτερη από το σοκ”.

Ερ.: Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν σου είχε περάσει κάτι από το μυαλό;

"Πάντοτε υπήρχε μια υποψία, δεν τους έμοιαζα κιόλας, η μάνα μου είχε γαλάζια μάτια, ο πατέρας μου ήταν καστανόξανθος. Στο σχολείο μπορεί και να άκουγα κάτι καμιά φορά γιατί ήμουνα και ο γιος της δασκάλας αλλά ποτέ καμία απόδειξη.

Με αυτά τα στοιχεία λοιπόν πήγα στην Κρήτη, βρήκα την βιολογική μου μητέρα βρήκα και τα αδέλφια μου για τα οποία δεν ήξερα καν την ύπαρξή τους”.

Άρα ξαφνικά βρίσκεσαι με δύο πατεράδες και με τρεις μανάδες. Την βιολογική σου μάνα, τη μάνα Χριστοδούλου και τη μάνα Τατσόπουλου

"Βρίσκομαι με τρεις μανάδες και με τρεις πατεράδες πράγματι, αν και τον βιολογικό μου πατέρα δεν τον ξέρω μέχρι και σήμερα ποιος είναι”.

Ερ.: Τι αρχίζει να δουλεύει μέσα σε ένα παιδί 19 χρονών όταν συνειδητοποιεί όλα αυτά;

"Αρχικά μια πολύ βαθιά περιέργεια, μια επιθυμία να δεις κάποιον που να σου μοιάζει, κάποια παραλλαγή του εαυτού σου έντονη. Από κει και πέρα εμφανίζεται ένας άλλος κόσμος. Εγώ τότε ήμουνα στην Ανώτατη Βιομηχανική του Πειραιά φοιτητής και πήγαινα και συναντούσα μία γυναίκα η οποία ήταν κυριολεκτικά αναλφάβητη. Δεν ήξερε τι πολίτευμα έχουμε, δεν ήξερε για ποιο λόγο βγάζω εγώ μισό εισιτήριο το φοιτητικό”.

Ερ.: Πριν συναντήσεις την βιολογική σου μητέρα υπήρχε μέσα σου στενοχώρια, λύπη, οργή για όλο αυτό το ταξίδι από την βιολογική οικογένεια στην ανάδοχη και από την αναδοχή στην μητέρα που σε υιοθέτησε;

"Όχι δεν υπήρχε ούτε οργή ούτε λύπη ούτε αίσθημα εγκατάλειψης. Γιατί από την πρώτη στιγμή που συναντάω τη μητέρα μου αντιλαμβάνομαι ότι η αναδοχή και η υιοθεσία είναι ένα δώρο πεπρωμένου στην κυριολεξία. Θα είχα μία μίζερη, άθλια ζωή, οικονομικά τουλάχιστον. Θα ήταν μια ζωή βάσανων και με πήρε κάποιος από μία τάξη και με έβαλε σε κάποια άλλη και οικονομικά και πολιτιστικά”.

Διαβάστε Επίσης

Ερ.: Θα το έκανες εσύ για τα παιδιά σου αυτό που έκανε η βιολογική σου μητέρα σε σένα, προκειμένου να τους δώσεις μια καλύτερη ζωή αν ήσουνα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική πραγματικότητα;

"Το έχω αναρωτηθεί αυτό πολλές φορές είναι το λεγόμενο if τι θα γινόταν εάν. Ποτέ δεν μπόρεσα να απαντήσω με την σιγουριά του τι θα έκανα πράγματι αν ήμουνα εξαθλιωμένος οικονομικά. Αν με εκβίαζαν για να με παντρευτούν. Είναι διλήμματα που αν δεν τεθούν στην πράξη δύσκολα μπορεί να απαντηθούν”.

Ερ.: Σε ρωτάω για να μου πεις μια κι εσύ το έχεις βιώσει στην πράξη, αν δικαιολογείται ένα παιδί να εγκαταλείπεται σε ένα ίδρυμα;

"Όχι μόνο το δικαιολογώ αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι και δώρο για τα παιδιά. Πολύ περισσότερο όταν ένα παιδί δεν βρίσκεται στο δρόμο, στα σκουπίδια ή στην πόρτα ενός κτιρίου, αλλά σε ένα ίδρυμα που μεγαλώνει σε καλές συνθήκες τηρουμένων των αναλογιών”.

Ερ.: Ίσως ακουστεί περίεργο αυτό που είπες ότι η εγκατάλειψη ενός παιδιού σε ένα ίδρυμα μπορεί να είναι και δώρο.

"Δε μιλάω για όλα τα ιδρύματα μιλάω για ένα ίδρυμα που έχει σκοπό να σε διώξει από τους κόλπους του το συντομότερο δυνατό, όχι για ένα ίδρυμα που θέλει να σε κρατήσει που θα παίρνει επιδότηση αναλόγως του πόσα παιδιά κρατάει ή για ένα ίδρυμα που βγάζει στο χρηματιστήριο τα παιδιά”.

Ερ.: Έχω ακούσει παιδιά που έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά στο σπίτι τους να λένε ότι θα ήταν καλύτερο να με είχαν αφήσει σε ένα ίδρυμα. Πως στέκεσαι απέναντι σε αυτό;

"Θα σου απαντήσω. Μόλις έβγαλα το βιβλίο "Η καλοσύνη των ξένων”, που περιέγραφα όλη μου την περιπέτεια, με έπαιρναν πολύ θετοί γονείς να με ρωτήσουν πως πρέπει να συμπεριφερθούν στο παιδί που έχουν υιοθετήσει. Αν πρέπει να του το πουν ή όχι και λοιπά. Τους έλεγα να του το πουν όσο το δυνατόν νωρίτερα και όχι στην εφηβεία του. Το μόνιμο τους άγχος ήταν, μα αν του το πούμε θα φύγει, θα ψάξει να βρει τους δικούς του γονείς.

Τους απαντούσα τότε το οποίο το πιστεύω απόλυτα και έτσι απαντάω στην ερώτηση σου: Αν το παιδί δεν περνάει καλά σε οποιαδήποτε μορφής οικογένεια, είτε θετή είτε ανάδοχη είτε φυσική, θα φύγει οπωσδήποτε. Πόσα παιδιά φεύγουν από τις φυσικές τους οικογένειες επειδή δεν περνάνε καλά; Αν το παιδί έχει εμπειρία και βιώματα κακοποίησης στο σπίτι του δεν θα το κρατήσει επειδή είναι το βιολογικό του σπίτι.

Αν έχει εισπράξει αγάπη από την θετή του οικογένεια θα ικανοποιήσει την περιέργεια του για να βρει τα πραγματικά του στοιχεία όταν όμως ικανοποιήσει την περιέργεια του θα γυρίσει ξανά στην θετή του οικογένεια θα κάνει αυτό που έκανα και εγώ”.

Ερ.: Άρα στο ερώτημα στο βιολογικό σπίτι με μία οικογένεια που σε κακοποιεί ή στο ίδρυμα θα επέλεγες το ίδρυμα;

"Ναι με την προϋπόθεση ότι είναι ένα ίδρυμα που θα θελήσει να με αποϊδρυματοποίησει αμέσως και να με δώσει το συντομότερο δυνατόν σε μια κατάλληλη οικογένεια για να μεγαλώσω. Όχι σε ένα ίδρυμα που συντηρεί τον εαυτό του και δουλεύει για το δικό του συμφέρον”.

Ερ.: Ποια ήταν η ατμόσφαιρα στο σπίτι των θετών γονιών;

"Υπήρχε περίσσευμα αγάπης και με είχαν και κακομαθημένο”.

Ερ.: Από κει σκέφτηκες και τον τίτλο του βιβλίου "Η καλοσύνη των ξένων";

"Μπορώ να σου πω ότι ο πρώτος τίτλος που είχα σκεφτεί για το βιβλίο ήταν ένας στίχος του Ζαλοκώστα από το ποίημα "Ο βοριάς που τα αρνάκια παγώνει”. Στην ουσία μιλάει για τα παιδιά του και ο βοριάς είναι ο θάνατος. Σκεφτόμουν αυτόν τον τίτλο επειδή ήταν συμβολικός και ο περισσότερος κόσμος δεν θα μπορούσε να το συνδυάσει. Κατέληξα στην Καλοσύνη των ξένων που είναι από την φράση της Μπλανς Ντιμπουά στο "Λεωφορείο ο Πόθος" όταν βρέθηκε στα χέρια του ψυχιάτρου και του είπε, δεν πειράζει όποιος κι αν είστε, πάντοτε βασιζόμουν στην καλοσύνη των ξένων.

Σκέφτηκα λοιπόν όταν έγραψα το βιβλίο το 2004 με 2006 ότι αυτό σκέφτονται τα παιδιά που υιοθετούνται δεν ξέρουν τίποτα για τους γονείς τους , αν είναι καλοί ή κακοί δεν ξέρουν τίποτα, απλά βασίζονται στο ότι θα είναι καλοί , στην καλοσύνη τους , κανονική λοταρία δηλαδή . Δεν ξέρουν αλλά εμπιστεύονται τυφλά και το μόνο που ζητούν είναι να τους δείξουν καλοσύνη”.

Ερ.: Αφού εισέπραξες και είχες αγάπη για τους θετούς σου γονείς, τι σε ώθησε να γνωρίσεις τη βιολογική σου μητέρα;

"Με ώθησε η περιέργεια να δω ανθρώπους που μου μοιάζουν, η καταγωγή και λοιπά. Υπήρχε μεγάλη έξαψη αλλά όχι κάποιο δυνατό συναίσθημα.

Η κάνουλα των συναισθημάτων δεν ανοίγει με μόνη την πληροφορία αν δεν συνδέομαι με κάποιον. Ήταν μάλλον ψυχρή η πρώτη συνάντηση. Δεν αποκαλύφτηκα στην πρώτη συνάντηση, υπήρχε αμηχανία. Στη δεύτερη συνάντηση, μου ζητούσε τα χαρτιά της απόδειξης ότι ήμουνα ο γιος της.

Ήταν ένας φοβισμένος άνθρωπος η μάνα μου και μου έλεγε διάφορες εκδοχές. Η πρώτη εκδοχή ήταν ότι την βίασαν. Μετά όταν κατάλαβε ότι εμένα δε θα με ενδιέφερε αυτό, άρχισε να λέει ότι είχε πάει με πολλούς άντρες αλλά αυτός ήταν ο πρώτος με τον οποίο πήγε χωρίς προφυλακτήρα. Έτσι έλεγε το προφυλακτικό . Άλλαζε ανάλογα με την συμπεριφορά. Δεν μπορούσε να μου πει καθαρά αυτός ήταν ο πατέρας σου. Οπότε και εγώ δεν το πολυέψαξα μπορεί και η ίδια να μην ήξερε τελικά ποιός ήταν ο πατέρας μου. Έτσι ικανοποιήθηκε η περιέργεια μου αλλά δεν εννοούσα να έχω κανένα συναισθηματικό δεσμό με αυτόν τον άνθρωπο και γύρισα στην θετή μου οικογένεια”.

Ερ.: Πόσες συναντήσεις έκανες μαζί της;

"Αν θυμάμαι καλά τρεις. Και εν τω μεταξύ επειδή είχε αρχίσει να ακούγεται το όνομά μου, αυτή νόμιζε ότι είμαι κάτι μεταξύ βουλευτή και δημάρχου και κατά καιρούς μου διατύπωνε διάφορα αιτήματα που μόνο ένας δήμαρχος θα μπορούσε να ικανοποιήσει.

Ποτέ δεν ένιωσε οικεία μαζί μου ούτε κι εγώ ένιωσα οικεία μαζί της. Είχαμε και ελάχιστες τηλεφωνικές επικοινωνίες. Πέθανε το 1998 και τον θάνατο της τον έμαθα εκ των υστέρων. Ένιωσα ότι έκλεισε ακόμα ένας κύκλος, δεν ένιωσα ενόχληση ούτε στεναχώρια όταν το άκουσα, σαν να πέθανε ένας τρίτος”.

Ερ.: Πήγες στο μνήμα της;

"Ναι πήγα αργότερα, ήταν σε ένα μικρό χωριό ορεινό στο Ρέθυμνο, εκεί θάφτηκε μαζί με τον δεύτερο σύζυγο της. Και με τα υπόλοιπα αδέρφια μου δεν ανέπτυξα αδελφικούς δεσμούς, έχω μεγαλώσει σαν μοναχοπαίδι και έτσι αισθάνομαι”.

Ερ.: Την βιολογική του μητέρα την φώναξες ποτέ μάνα;

"Νομίζω όχι, δεν ξέρω αν το έκανα συνειδητά αν δηλαδή προσπάθησα να το αποφύγω ή αν δεν μου βγήκε αλλά όχι δεν την φώναξα ποτέ μάνα”.

Ερ.: Σου άφησε κάτι ως τραύμα η αποκάλυψη της αλήθειας γύρω από σένα;

"Όχι μόνο δεν μου δημιούργησε τραύμα αλλά ένα αίσθημα ελευθερίας έως ασυδοσίας, στο ποιες είναι οι πιθανότητες στη ζωή μου από δω και μπρος. Εάν δεν ξέρεις τον πατέρα σου στη θέση του, μπορείς να φανταστείς οποιονδήποτε από ένα κατάδικο μέχρι ένα μεγαλογιατρό ή οτιδήποτε άλλο. Άρα μπορεί να έχεις κι εσύ την δυνατότητα να είσαι οποιοσδήποτε. Αυτό είναι τόσο ανακουφιστικό και τόσο μεγάλο αίσθημα ελευθερίας στο τι θα κάνεις. Δηλαδή δεν είσαι ο γιος του δικηγόρου που θα γίνεις δικηγόρος ή ο γιος του γιατρού που θα γίνεις γιατρός δεν είσαι ευάλωτος σε κανένα οικογενειακό εκβιασμό.

Να ξέρεις ότι οι θετοί γονείς όταν θέλουν να "εκβιάσουν” τα παιδιά τους, αποφεύγουν να αναφερθούν στη σχέση του αίματος.

Όταν λοιπόν είσαι ελεύθερος του αίματος χωρίς κανένα περιορισμό κάνεις ότι θέλεις. Μία συμφιλίωση για τις πιθανότητες που μπορούν να συμβούν που είναι τόσο λυτρωτική και απελευθερωτική που δεν την συγκρίνω με κανένα τραύμα που θα μπορούσε να έχει συμβεί. Για μένα τραύμα ίσως να ήταν να μη μάθαινα ποτέ τι είχε συμβεί”.

Ερ.: Ανατράπηκαν τα συναισθήματα σου για τους θετούς γονείς με αυτά που έμαθες;

"Οχι ενδυναμώθηκαν, ίσως τους αγάπησα και ακόμα περισσότερο γιατί μου προσέφεραν αγάπη, στοργή, οικογενειακό περιβάλλον.

Ερ.: Όλη αυτή η περιπέτεια σε απέτρεψε από το να κάνεις δική σου οικογένεια;

"Όχι το αντίθετο. Κατανόησα ότι το παιδί είναι μια δέσμευση δεν μπορείς να κανείς ένα παιδί έτσι απλά και να το ρίξεις στο γιαλό. Αυτό ίσως δεν έχω μπορέσει ποτέ να συγχωρήσω στον φυσικό μου πάτερα ότι δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει ποτέ. Από την άλλη πλευρά ίσως και να μην το ήξερε ή μπορεί να ήταν πράγματι μόνο μια βραδιά με τη μάνα μου χωρίς να ξέρει τις συνέπειες”.

Ερ.: Αυτό που μου είπες ότι δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει για σένα δεν μπορεί να λειτούργησε ως ένα έλλειμμα αποδοχής;

"Όχι τι έλλειμα αποδοχής να έχω από κάποιον ο όποιος πηδάει ένα βράδυ, φεύγει μετά, δεν μαθαίνει, δεν ενδιαφέρεται.

Δεν νομίζω ότι έχω κάποιο έλλειμμα αποδοχής.

Σου πω όμως ότι για μένα και για όλους πιστεύω το δίδαγμα πρέπει να είναι ότι το παιδί είναι μια πολύ σημαντική ιστορία δεν γίνεται να το κανείς έτσι απλά, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το παιδί για οποιονδήποτε λόγο”.

Ερ.: Έχοντας όλα αυτά ως προσωπικές και ψυχολογικές αποσκευές όταν έμαθες την είδηση για την Κιβωτό του Κόσμου ήσουν κι εσύ απ' αυτούς που έπεσαν από τα σύννεφα;

"Και από τη δική μου εμπειρία και από τα χρόνια των αδελφών που μου περιέγραψαν τη ζωή του στο ίδρυμα και από την εμπειρία μου ως ασκούμενου κοινωνικού λειτουργού και από πληροφορίες κατά καιρούς που διάβαζα στις εφημερίδες και δεν τις ξέχναγα τόσο εύκολα, ήξερα ότι αυτή η ιστορία της Κιβωτού έχει επαναληφθεί πολλές φορές και στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Φαίνεται καθαρά ότι η Κιβωτός ήταν μια οικονομική μπίζνα. Δεν θέλω να δικάσω αλλά απ’ όλες τις ενδείξεις και τα στοιχεία αυτό φαίνεται. Είναι σοκαριστικό να φτιάχνεις ένα brand name για να παίρνεις επιχορήγηση με βάση τον αριθμό των παιδιών που έχεις. Αρα δεν έχεις κίνητρο να διώξεις τα παιδιά ή να τα αποϊδρυματοποιήσεις”.

Ερ.: Πώς ξέφυγε από την προσοχή και τη γνώση όλων αυτή η ιστορία; Δεν θέλαμε να δούμε ή δεν βλέπαμε κανονικά;

"Όταν ένα ίδρυμα είναι κλειστό, επτασφράγιστο, στεγανό, πολύ δύσκολα μαθαίνεις τι συμβαίνει εκεί μέσα. Οταν υπάρχει και ο θρησκευτικός προσανατολισμός που επιδεινώνει την κατάσταση τα πράγματα γίνονται χειρότερα . Αν πας σε παιδάκια 6 -7 χρονών και τους λες ότι είσαι ο επικεφαλής του θεού επιθυμείς όχι μόνο να τα τρομοκρατείς όταν κάνουν αταξίες αλλά τους λες κιόλας ότι αν έχουν υποστεί κάτι δεν θα πρέπει να το πουν γιατί θα έρθει η θεία τιμωρία.

Πρέπει οπωσδήποτε τα ιδρύματα να έχουν τη λογική της προσωρινής λύσης, να εμποδίζονται από το να αναπτύξουν παθογένειες και να κρατάνε παιδιά για να αυξήσουν τα έσοδα τους. Είναι μια παθογένεια που αναπτύσσεται κυρίως στα ιδιωτικά ιδρύματα γιαυτό πρέπει να ελέγχονται.

Επίσης δεν πρέπει να έχουν σαφή ιδεολογικό ή θρησκευτικό προσανατολισμό που να χρησιμοποιείται για την χειραγώγηση” .

Ερ.: Τελικά εν έτει 2022 είναι λάθος να πιστεύουμε ότι υπάρχουν άγιοι επί γης;

"Είναι λάθος το ρήμα πιστεύω. Θέλω να διασφαλίσω ότι δεν θα κάνουμε μια κοινωνία που θα βασίζεται σε δίκη προθέσεων. Θέλω να φτιάξουμε ένα θεσμικό πλαίσιο που αν κάποιος είναι κακός δεν θα μπορεί να δράσει”.

Ερ.: Είχες συναντηθεί ποτέ με τον πατέρα Αντώνιο;

"Οχι, συμπτωματικά. Δεν έτυχε να απευθυνθούν ποτέ σε μένα. Από την άλλη εγώ δεν θα πήγαινα με δική μου πρωτοβουλία σε ένα ίδρυμα με θρησκευτικό προσανατολισμό.

Το θέμα πάντως είναι να φτιάξουμε το πλαίσιο για να εμποδίζονται τέτοιες περιπτώσεις και όχι μετά να ψάχνουμε να δούμε το πρόσωπο και τα ζυγωματικά και αν αυτά δείχνουν καλό ή κακό άνθρωπο".

Ερ.: Γιατί άραγε υπάρχουν ακόμα και σήμερα ομάδες ανθρώπων στα κοινωνία δίκτυα που δεν πιστεύουν τίποτα για τα όσα αποκαλύπτονται και λένε ότι θέλουν να χτυπήσουν τον Αντώνιο και ότι είναι θύμα συνωμοσίας;

"Συμβαίνουν δυο πράγματα. Θα τα πω με δυο φράσεις. Η μία είναι του Τζόναθαν Σουίφτ, η λογική δεν μπορεί να πείσει έναν άνθρωπο που βάσει της λογικής δεν θα έπρεπε εξ αρχής να έχει τις ιδέες που έχει.

Η δεύτερη φράση είναι του Μαρκ Τουαίην, είναι πολύ πιο εύκολο να εξαπατήσεις κάποιον παρά να τον πείσεις ότι εξαπατήθηκε, γιατί το δεύτερο κλονίζει όλο το σύστημα του και τον αυτοσεβασμό του”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 20 Οκτ 2025 | 06:26

Η αδύνατη ειρήνη

Όλοι οι πόλεμοι –και ιδίως οι μακροχρόνιοι, εκείνοι που κακοφορμίζουν- συνιστούν μια δυσχερέστατη προς επίλυση εξίσωση, αλλά ειδικά η επίλυση της εξίσωσης Χαμάς – Ισραήλ δείχνει πραγματικά απίθανη.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 13 Οκτ 2025 | 19:51

Κιβωτός του Κόσμου: Παραιτήθηκαν οι τρεις συνήγοροι υπεράσπισης του πατέρα Αντωνίου

Οι δικηγόροι εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η δικαστική διαδικασία δεν διεξάγεται με αμεροληψία, γεγονός που τους οδήγησε στην απόφαση να αποσυρθούν από την υπόθεση.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 13 Οκτ 2025 | 06:24

Ο χρονοδιακόπτης της αξιοπρέπειας

Το 1999 ο Τσίπρας δεν είχε ακόμη αποφοιτήσει καν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μολονότι είχε ήδη θέσει τα γερά θεμέλια μιας πολιτικής καριέρας, εξαιρετικά ιδιότυπης, από πολλές απόψεις.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 03 Νοε 2025 | 06:10

Σφαγές εκτός κάδρου

Οι σφαγές λάμβαναν χώρα τώρα, σήμερα, το σωτήριο έτος 2025, στο Σουδάν, σε έναν από εκείνους τους πολέμους που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "ξεχασμένους".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Νοε 2025 | 08:35

Παπαγιαννίδης για Τσίπρα στο TheTOC: Η πολιτική ζωή χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή και επανισορρόπηση

Ποιος είναι ο νέος Αλέξης Τσίπρας μετά το rebranding πόσο έχει αποστασιοποιηθεί από λογικές του παρελθόντος και ποιος κινδυνεύει από την επιστροφή του.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 27 Οκτ 2025 | 06:13

Πόσο διεφθαρμένος αισθάνεσαι;

Εφόσον δυσκολευόμαστε να καταλήξουμε μεταξύ μας ποιος συμπολίτης μας είναι περισσότερο διεφθαρμένος από τον άλλον, ας στραφούμε προς τη ξένη διαιτησία

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 20 Οκτ 2025 | 06:26

Η αδύνατη ειρήνη

Όλοι οι πόλεμοι –και ιδίως οι μακροχρόνιοι, εκείνοι που κακοφορμίζουν- συνιστούν μια δυσχερέστατη προς επίλυση εξίσωση, αλλά ειδικά η επίλυση της εξίσωσης Χαμάς – Ισραήλ δείχνει πραγματικά απίθανη.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 13 Οκτ 2025 | 06:24

Ο χρονοδιακόπτης της αξιοπρέπειας

Το 1999 ο Τσίπρας δεν είχε ακόμη αποφοιτήσει καν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μολονότι είχε ήδη θέσει τα γερά θεμέλια μιας πολιτικής καριέρας, εξαιρετικά ιδιότυπης, από πολλές απόψεις.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥ 12 Οκτ 2025 | 08:31

Δημήτρης Μαύρος (MRB) στο TheTOC: "Θα είναι τεράστια ζημιά για τον Τσίπρα η τρίτη θέση"

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Mαύρος μιλάει στο TheTΟC για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

ΤΙ ΑΦΟΡΑ 07 Νοε 2025 | 19:43

Κοινή διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας υπέγραψαν Ελλάδα και ΗΠΑ υπό το βλέμμα της Γκίλφοϊλ

Η συμφωνία αποτυπώνει μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα, όπως τονίζει η αμερικανική πλευρά

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 07 Νοε 2025 | 18:57
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ 07 Νοε 2025 | 18:51

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι περιλαμβάνει

Επί της Αρχής το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από 160 βουλευτές, έναντι 84 που το καταψήφισαν, ενώ 49 τοποθετήθηκαν με το "Παρών"

ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Νοε 2025 | 18:47

Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Τουρνάς από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης του

Με την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου, ο Ευάγγελος Τουρνάς υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό

ΜΕ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ 07 Νοε 2025 | 18:23

Ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τις ενεργειακές συμφωνίες Ελλάδας - ΗΠΑ: "Μόλις ξεκινάμε!"

Η Γκίλφοϊλ ανήρτησε και σχετική φωτογραφία, όπου παρίσταται μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας, Γιώργο Γεραπετρίτη

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 07 Νοε 2025 | 16:38

Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Χρυσοχοΐδη για τις "μπαλωθιές": Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες;

"Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες; Έπρεπε να συμβεί το μακελειό στα Βορίζια για να αντιληφθεί την ανάγκη παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης;", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 15:03

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ φέρνει "Χασάπη", "Φραπέ" και Σεμερτζίδου στην Εξεταστική - Ποιους καλεί το ΠΑΣΟΚ

Η λίστα της ΝΔ περιλαμβάνει επίσης τους Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου, Γιώργο Μυλωνάκη, Γιάννη Μπρατάκο και Χρήστο Μπουκώρο.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 07 Νοε 2025 | 14:50

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Με τον γιο της για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης - "Υπέροχο το ελληνικό φαγητό"

Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης

"ΠΟΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ"; 07 Νοε 2025 | 14:47

ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική: Ο γνωστός σε όλους "Μάκης" έκανε κουμάντο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε τις αποκλειστικές ευθύνες της ΝΔ για τη μη ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Νοε 2025 | 14:24

Πηγές ΝΔ: "Επί ημερών Μιλένας Αποστολάκη στο Υπουργείο μπήκε η Neuropublic στον ΟΠΕΚΕΠΕ"

Πηγές ΝΔ υποστηρίζουν ότι η εταιρεία Neuropublic συνεργάζεται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2010 και μάλιστα η πρώτη σύμβαση υπεγράφη επί Μιλένας Αποστολάκη ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΝΤΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦ 07 Νοε 2025 | 13:35

Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαψεύδει τις φήμες ότι υπάρχει ρήγμα μεταξύ Πούτιν και Λαβρόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι αυτοί οι υπαινιγμοί "δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα" και ότι ο Λαβρόφ συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ως υπουργού Εξωτερικών.

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 13:09

Βελόπουλος και Νατσιός κατά του προσωπικού αριθμού: "Είμαστε αρνητές του παραλογισμού και του αυταρχισμού"

Από τις 5 Νοεμβρίου θα αποκτούμε αυτόματα – 5 εκατ. πολίτες τον έχουν ήδη εκδώσει προσωπικό αριθμό.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 07 Νοε 2025 | 12:46

Βορίδης στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αιχμές για Βάρρα - "Mε στοχοποιεί η αντιπολίτευση"

Ο Μάκης Βορίδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε την παραίτηση του τότε επικεφαλής του Οργανισμού, Γρηγόρη Βάρρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

ΓΙΑ "ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ" 07 Νοε 2025 | 12:06

Καραχάλιος: Ο Νίκος Νικολόπουλος με έφερε σε επαφή με την Καρυστιανού - Της είπα πως θα βοηθήσω χωρίς αμοιβή

Για τις δηλώσεις που έκανε χθες η Μαρία Καρυστιανού, η οποία ανέφερε πως δεν τον γνώριζε όταν ξεκίνησε να έχει επαφές μαζί του, τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραχάλιος.

"ΙΘΑΚΗ" 07 Νοε 2025 | 11:34

Αλέξης Τσίπρας: Στις 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 11:07

Χρυσοχοΐδης από Κρήτη: Κακούργημα η παράνομη οπλοκατοχή, τέλος οι μπαλωθιές - Τα νέα μέτρα για τα όπλα

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης οπλοκατοχής, μετά τα γεγονότα στην Κρήτη.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 07 Νοε 2025 | 08:45

Ο Τσίπρας στην ηχογράφηση της "Ιθάκης" με τον Χειλάκη - "Δεν ακούγεται σαν να είμαι εγώ, εσύ;" [βίντεο]

Ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης είναι ο αφηγητής της "Ιθάκης", του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 07 Νοε 2025 | 07:32

Η Exxon Mobil και στο Ιόνιο: Τι σημαίνει οικονομικά και γεωπολιτικά για την Ελλάδα

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι με αυτήν την κίνηση ενισχύεται ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Νοε 2025 | 00:41

Τα "διαπιστευτήρια" της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβης στην Ελλάδα - "Περιμένετε και θα δείτε τι ακολουθεί" [εικόνες]

"Να επιτύχουμε ιστορικές ενεργειακές νίκες που φέρνουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και τους εταίρους μας σε όλη την Ευρώπη", το μήνυμα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΣΤΟ OPEN 06 Νοε 2025 | 20:56

Γιάνης Βαρουφάκης: Η χιουμοριστική απάντηση για το βιβλίο του Τσίπρα - "Στο δικό μου δεν κάνατε τέτοια διαφήμιση"

"Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και με γεια του, με χαρά του" σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Τι απάντησε όταν ο δημοσιογράφος τού είπε "Δεν είστε Τσίπρας"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 20:25

Μαρινάκης για Πελετίδη: "Ρε παιδιά, είμαστε με τα καλά μας;" - "Εμείς δεν θέλουμε καμία χορηγία" απαντά ο δήμαρχος Πάτρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην κίνηση του δημάρχου της Πάτρας να ξηλώσει τις πινακίδες των τραπεζών-χορηγών από σχολεία που ανακαινίστηκαν

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 19:02

Ο Τσίπρας διαβάζει... Τσίπρα: "Ώρα να ακουστεί και η δική μου φωνή" - Ποιος γνωστός ηθοποιός δίνει τη φωνή του στο βιβλίο [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός κάθεται μπροστά στο μικρόφωνο, διαβάζοντας την εισαγωγή του βιβλίου του, "Ιθάκη"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 18:11
ΤΙ ΕΓΙΝΕ 06 Νοε 2025 | 17:17

"Σφάχτηκαν" Γιαννούλης και Παππάς: "Σαλτιμπάγκος και ορτινάντσα του Κασσελάκη" - "Παρακαλάς στα 4 τον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς, ξέφυγαν στον αέρα του Mega News, όταν ο δεύτερος έκανε κριτική στο Ινστιτούτο Τσίπρα

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 06 Νοε 2025 | 17:02

Επιμένει ο Καραχάλιος για την Καρυστιανού: Δύο φορές έκανε πίσω για τη δημιουργία κόμματος

"Δεν είναι και κακό" είπε για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος Καρυστιανού ο επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 06 Νοε 2025 | 16:22

Βάσια Αναστασίου για τη... μακάβρια δήλωση: Το χιούμορ μου είναι βρετανικό και πολλές φορές παρεξηγείται

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βάσια Αναστασίου, απέδωσε τη δήλωση ότι απέχει έναν θάνατο από τη Βουλή στο... dark χιούμορ της, διότι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Μεγάλη Βρετανία

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ 06 Νοε 2025 | 15:52

Μαρινάκης: Ο Νοέμβριος, μήνας πληρωμών για τους αγρότες – Μειώσεις φόρων για όλους - Ανακοινώσεις για την οπλοκατοχή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μειώσεις φόρων για οικογένειες, νέους συντελεστές για νέους, στήριξη αγροτών και ενεργοποίηση ελέγχων για τις επιδοτήσεις

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 06 Νοε 2025 | 15:39

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν προχώρησε ποτέ ο πειθαρχικός έλεγχος που ζήτησα" κατέθεσε ο Γεωργαντάς

Για τις λεγόμενες "κυκλικές μισθώσεις", εκτάσεων, που κάθε επόμενη χρονιά τις δήλωναν άλλοι, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε: "Πόσο τραγικό, απαράδεκτο και υποτιμητικό ήταν αυτό"

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 06 Νοε 2025 | 13:48

Κωμωδία και εξευτελισμός στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ποιος είναι ο Μάκης κ. μάρτυρα; Ελα ντε, ποιος είναι;"

Οι διάλογοι των βουλευτών με τους μάρτυρες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πιστοποιούν ότι δεν θα βγει κανένα συμπέρασμα και η υπόθεση θα "κουκουλωθεί".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 13:44

Γεωργιάδης υπέρ της οπλοκατοχής: "Μου αρέσει το αμερικανικό μοντέλο - Οι άνθρωποι να είναι αξιόμαχοι" [βίντεο]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι αυτό αποτελεί προσωπική του γνώμη και όχι θέση της κυβέρνησης.

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" 06 Νοε 2025 | 11:35

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά η ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας".

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 10:57

Γεωργιάδης κατά Καρυστιανού: "Δεν μου αρέσει η υποκρισία - Αν θέλει να πολιτευτεί, ας το κάνει"

Επίθεση κατά της Μαρίας Καρυστιανού εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας όσα είπε ο Νίκος Καραχάλιος για τις συναντήσεις τους με σκοπό τη δημιουργία κόμματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 09:51

Συνέντευξη Σαμαρά εφ' όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 - Μιλάει πρώτη φορά για την απώλεια της κόρης του

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 15:00, ο Αντώνης Σαμαράς καταθέτει την πολιτική του σκέψη επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 06 Νοε 2025 | 09:38

Γεώτρηση στο Ιόνιο από Exxon Mobil, Helleniq Energy και Εnergean - Η πρώτη στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

Η Exxon Mobil συμμετέχει στην Κοινοπραξία Energean - Helleniq Energy στο οικόπεδο 2 στο Ιόνιο με μερίδιο 60%.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΔ 06 Νοε 2025 | 09:19

Σδούκου: Η αντιπολίτευση ζητά να αφήσουμε να χρεοκοπήσουν τα ΕΛΤΑ

Η κ. Σδούκου παραδέχθηκε ότι υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί ως προς τη σειρά των ενεργειών.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

"ΠΑΓΩΣΑΝ" ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ 05 Νοε 2025 | 23:39

Το απρόοπτο με την Αφροδίτη Λατινοπούλου στην εκπομπή "Εδώ" - Η λέξη που ακούστηκε on air και προκάλεσε αμηχανία [βίντεο]

"Προφανώς κάποιος που διαφωνεί με αυτά που λέω; Ενδεχομένως...", σχολίασε με χιούμορ η Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 05 Νοε 2025 | 23:22

Κασσελάκης εναντίον Μπέου: "Θα τον πάω στα δικαστήρια - Ο λόγος του υποκινεί μίσος και βία" [βίντεο]

"Αν εμείς που πολιτευόμαστε δεν πάρουμε σαφή θέση, δεν θα γίνουμε ποτέ μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα", υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ" 05 Νοε 2025 | 20:24

ΝΔ για κατάθεση Αυγενάκη: Στο κενό η προσπάθεια στοχοποίησης από την αντιπολίτευση

"Δεν ήρθα να κρύψω τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ - ήρθα να τα λύσω. Και τα άγγιξα όλα" τόνισε ο κ. Αυγενάκης, όπως αναφέρουν οι πηγές της ΝΔ

ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 05 Νοε 2025 | 20:03

Χατζηδάκης: Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026 - Παράδειγμα επιτυχίας η Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το μήνυμα για μεγαλύτερη σοβαρότητα στο πολιτικό σκηνικό, "διότι ό,τι χτίζεται με κόπο, μπορεί να γκρεμιστεί αρκετά εύκολα"

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Νοε 2025 | 19:15

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτός είναι ο εκκεντρικός στυλίστας της - Λατρεύει τα τακούνια και την πολυτελή ζωή [εικόνες - βίντεο]

Ο Fancy James που ντύνει την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, μίλησε για το στυλ της, την πρόκληση στην Ελλάδα και τη συνεργασία με τη Σήλια Κριθαριώτη

ΠΡΩΗΝ ΓΓ 05 Νοε 2025 | 18:49

Κεράκια στον Περισσό: Η έκπληξη των στελεχών του ΚΚΕ στην Αλέκα Παπαρήγα για τα 80α γενέθλιά της

Η Αλέκα Παπαρήγα έκλεισε τα 80 της χρόνια, με τους συντρόφους να της μεταφέρουν τις πιο ζεστές ευχές, να είναι γερή και δυνατή

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 05 Νοε 2025 | 17:47

Αυγενάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ως μάρτυρας όχι ως κατηγορούμενος καταθέτω.- Καμία πίεση μου για αποδέσμευση ΑΦΜ

"Απολύτως κανένα ΑΦΜ δεν ζήτησα να πληρωθεί. Ποτέ δεν έστειλα καμία γραπτή πίεση ή έγγραφο για αποδέσμευση κανενός ΑΦΜ", είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05 Νοε 2025 | 16:04

Κατατέθηκε το Σχέδιο Δράσης για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι δήλωσαν για το θέμα Χατζηδάκης, Τσιάρας και Πιτσιλός.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Γεωργιάδης για ΕΛΤΑ: "Τα καταστήματα θα κλείσουν εφόσον είναι ζημιογόνα- Ο Σκλήκας φταίει και καλώς παραιτήθηκε"

"Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν κρατικό χρήμα" τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 15:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντησε μαθητές έξω από το Μαξίμου και τους χαιρέτησε όλους με χειραψία [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με μαθητές μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χαιρέτησαν με θέρμη

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 05 Νοε 2025 | 15:10
"ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ;" 05 Νοε 2025 | 14:33

Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας σε Τυχεροπούλου για το ΟΠΕΚΕΠΕ: Παίζει παιχνίδια εντυπώσεων

Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ η πραγματικότητα διαψεύδει την κ. Τυχεροπούλου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 14:32

Έξαλλος ο Άδωνις με Νατσιό: Φέρνετε στη Βουλή ψεύτικες φωτογραφίες - Ό,τι πιο λαϊκίστικο η ΝΙΚΗ

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός παρουσίασε στη Βουλή φωτογραφία με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 05 Νοε 2025 | 14:24

H "ομάδα των 11" γαλάζιων βουλευτών ξαναχτυπά με κατάθεση ερώτησης στον Παπασταύρου για τις τιμές στο ρεύμα

"Ποια νομοθετικά μέτρα θα λάβει προκειμένου οι χαμηλές τιμές των ΑΠΕ να αποτυπώνονται στις λιανικές τιμές καταναλωτή του ηλεκτρικού ρεύματος;" ρωτούν οι 11 βουλευτές.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 05 Νοε 2025 | 13:38

Νίκος Πλακιάς για "ΚΥΜΑ", Καρυστιανού και Καραχάλιο: Συνεχίζει να ανακατεύεται το στομάχι μου- Περιμένω διάψευση

Νέα αντίδραση Νίκου Πλακιά για τη φημολογία για κόμμα Καρυστιανού και Νίκο Καραχάλιο

"ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΒΑΒΕΛ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ" 05 Νοε 2025 | 13:27

ΠΑΣΟΚ: Η οργισμένη δήλωση Χατζηδάκη αποδεικνύει ότι το Μαξίμου γνώριζε τον σχεδιασμό για τα ΕΛΤΑ

"Μετά τον ΟΣΕ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τώρα τα ΕΛΤΑ, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι έχει αποτύχει σε κάθε μεγάλη πρόκληση", σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Νοε 2025 | 13:21

Τσουκαλάς: Απαιτείται άμεσος διαχειριστικός έλεγχος στα ΕΛΤΑ - Η κυβέρνηση τα απαξίωσε συνειδητά

Σχετικά με το ζήτημα των ΕΛΤΑ, ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι "μετά τον ΟΣΕ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει αποτύχει παντού".

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Νοε 2025 | 13:05

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου για τη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της πρώτης φάσης της Ειρηνευτικής Συμφωνίας για τη Γάζα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Νοε 2025 | 12:47

Πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια: Θα συγκαλέσω τη Δευτέρα ευρεία σύσκεψη των τοπικών αρχών στο Ηράκλειο

Πρωτοβουλία για σύγκληση ευρείας σύσκεψης των τοπικών αρχών και φορέων στο Ηράκλειο τη Δευτέρα, στον απόηχο του τραγικού περιστατικού στα Βορίζια.

ΠΡΟΠΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 12:44

Κασσελάκης: "Η οπλοκατοχή στην Κρήτη δεν είναι παράδοση, αλλά σήψη" - Προτείνει πρόγραμμα αφοπλισμού με αμνηστεία

"Οι νέες γενιές αλλάζουν το εκλογικό σώμα. Ο κόσμος πια ψηφίζει ιδέες, όχι ταμπέλες", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 12:24

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την κλήση των μαρτύρων

"Η λίστα μαρτύρων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες περιλαμβάνει ρητά τον κ. Κουφουδάκη από την Cognitera, το όνομα του οποίου δεν υπάρχει στην λίστα της Νέας Δημοκρατίας" απάντησαν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 12:14

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έρχεται στην Ελλάδα ο Ουκρανός πρόεδρος - Πιθανότατα μέσα στον Νοέμβριο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έρχεται στην Ελλάδα, χωρίς να έχει "κλειδώσει" η ακριβής ημερομηνία

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΤΣΙΠΡΑ 05 Νοε 2025 | 12:06

Καραχάλιος για Καρυστιανού: "Με φώναξε και μου είπε να οργανώσουμε κίνημα - Θα κέρδιζε με double score τον Μητσοτάκη"

"Δεν είναι μόνο μια μητέρα θύματος Τεμπών, η Μαρία συμβολίζει μια ιδέα, της δικαιοσύνης και της κάθαρσης", είπε ο Νίκος Καραχάλιος

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 05 Νοε 2025 | 11:59

Ο Αυγενάκης αρνείται ότι έκανε παρέμβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ υπέρ των γαλάζιων κτηνοτρόφων και "ορκίζεται" στη διαφάνεια

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης, "Δεν φοβήθηκα ποτέ τη διαφάνεια. Την επέβαλα", "Δεν παρενέβην στη Διοίκηση. Τη διόρθωσα".

ΜΗΝΥΜΑ 05 Νοε 2025 | 11:46

Τσίπρας για εκλογή Μαμντάνι: Είναι μία νίκη απέναντη στην ολιγαρχία - Δείχνει ότι υπάρχει εναλλακτική

Για "νίκη απέναντι στην ολιγαρχία" έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τη νίκη Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 05 Νοε 2025 | 11:44

Ξέσπασμα Χατζηδάκη για ΕΛΤΑ: "Ως εδώ! Δεν θα δεχτώ στοχοποίηση, δεν θα αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν"

"Δεν έχω λόγο, όμως, να αναλάβω ευθύνες για χειρισμούς που δεν μου αναλογούν", τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 11:14

Μεϊκόπουλος: Συνδικαλιστής της ΝΔ στον ΟΣΕ που συνέταξε το πόρισμα για τα Τέμπη, έχει καταδικαστεί για απάτη

Η καταγγελία - ερώτηση στη Βουλή του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τον συνδικαλιστή της ΝΔ στον ΟΣΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Νοε 2025 | 10:14

Μητσοτάκης: Πύλη εισόδου για το LNG η Ελλάδα - Γκιλφόιλ: Σε νέα ύψη οι σχέσεις μας [εικόνες]

Με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΑΣΟΚ 05 Νοε 2025 | 10:11

"Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη" - Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τρολάρει τη Βάσια Αναστασίου

Απάντηση στη... viral δήλωση της Βάσιας Αναστασίου, η οποία είπε ότι "είμαι έναν θάνατο μακριά από την έδρα", έδωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 10:09

Η ανάρτηση της Αγαπηδάκη για τα ΕΛΤΑ που εκνεύρισε τους βουλευτές της ΝΔ και το like από Σκέρτσο - Μυλωνάκη

Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη που άναψε νέα "φωτιά" στη ΝΔ για το θέμα των ΕΛΤΑ.

"ΜΥΛΟΣ" ΣΤΗ ΝΔ 05 Νοε 2025 | 07:55

ΕΛΤΑ: Ο CEO "ξηλώθηκε", αλλά τα ταχυδρομεία θα κλείσουν - "Βράζει" η ΚΟ της ΝΔ

Η παραίτηση Σκλήκα ήταν μονόδρομος, καθώς και ο ίδιος γνώριζε ότι μετά την θυελλώδη συνεδρίαση στην οποία παρέστη μέσω διαδικτύου, δεν θα μπορούσε να "σταθεί" στη θέση του.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 04 Νοε 2025 | 20:13

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Τα παραλειπόμενα της επίσκεψης στον Τασούλα και η ατάκα για τον γάμο της - "Θα εργαστούμε για νέο σύζυγο" [εικόνες]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ αποκάλυψε ότι πέρασε "υπέροχο μήνα του μέλιτος" στην Ελλάδα, με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να σχολιάζει για τον γάμο της που δεν πήγε πολύ καλά...

ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 04 Νοε 2025 | 19:37

Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του "Ιθάκη" - Πότε θα κυκλοφορήσει

Πρόκειται για προσωπική, εξομολογητική, αλλά και αυτοκριτική ματιά του Αλέξη Τσίπρα

ΟΙ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 19:14

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Ποιος είναι ο 19χρονος γιος της, Ρόναν Βίλενσι - Θα μείνει μόνιμα μαζί της στην Αθήνα [εικόνες]

Ο 19χρονος αποτελεί καρπό του γάμου της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον επιχειρηματία Έρικ Βίλενσι, τον οποίο παντρεύτηκε τον Μάιο του 2006 στα νησιά Μπαρμπέιντος

ΠΗΓΕΣ 04 Νοε 2025 | 18:25

Κατάθεση Τσιάρα για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Σχέδιο και διαφάνεια" βλέπει η κυβέρνηση, "τα έκανε σαλάτα" λέει η αντιπολίτευση

"Η πραγματικότητα είναι ότι για πρώτη φορά, ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπαίνει σε τροχιά διαφάνειας, αξιοπιστίας και θεσμικής ανασυγκρότησης", αναφέρουν πηγές της ΝΔ

ΟΣΑ ΕΙΠΕ 04 Νοε 2025 | 17:32

Μενδώνη στη Γενική Συνέλευση της UNESCO: "Ολα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα"

"Η παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών", σημείωσε η Λίνα Μενδώνη, "εξακολουθεί να αποτελεί παγκόσμια απειλή

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Νοε 2025 | 15:24

Ανδρουλάκης: Η παραίτηση του Σκλήκα αποτελεί ομολογία για το φιάσκο της ΝΔ στο ζήτημα των ΕΛΤΑ

"Ο πολίτης στην περιφέρεια θέλει το κράτος δίπλα του, αλλά η ΝΔ απαξίωσε τα ΕΛΤΑ και τα χρησιμοποίησε για αναθέσεις σε κολλητούς", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.