Πολύ θόρυβος έγινε για δήθεν προγραμματισμένο ταξίδι του προέδρου Τραμπ στην Ελλάδα, αλλά μάλλον ο θόρυβος είναι υπερβολικός. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει κανέναν τέτοιος προγραμματισμός, και όλα είναι ακόμα στο περιβάλλον της ελπίδας.
Πώς και βγήκαν όλα αυτά τα πρωτοσέλιδα; Είναι μια απορία που έχουν και άλλοι..
Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, η πρέσβης των ΗΠΑΣ στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είχε προαναγγείλει, ως προσωπική βεβαιότητα, ότι ο Ντόναλτ Τραμπ θα έρθει στην Ελλάδα εντός του έτους. Για την ακρίβεια είχε πει κάτι του στιλ "τι ωραίο που θα ήταν να έρθει και να μιλήσει από την Ακρόπολη" ή κάτι τέτοιο. Αλλά ήταν απλώς μια πρόβλεψη.

Χθες Τρίτη, η πρέσβης επισκέφθηκε το Ραδιομέγαρο τα ΕΡΤ και επανήλθε στο θέμα, λέγοντας στους συνομιλητές της, ότι ελπίζει ο Τραμ να επισκεφθεί την Αθήνα εντός του 2026, χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση.
Όμως καθώς τα πρωτοσέλιδα διαδέχονταν το ένα το άλλο, αμερικανικές διπλωματικές πηγές διευκρίνισαν ότι οι δηλώσεις παρερμηνεύθηκαν και ότι η κ. Γκίλφοϊλ απλώς διατύπωσε την ελπίδα μέσα στη χρονιά είτε ο πρόεδρος Τραμπ είτε οι υπουργοί Εξωτερικών ή Πολέμου να επισκεφθούν την Ελλάδα. Τίποτα παραπάνω.
Αυτό επιβεβαίωναν γράφει και η Καθημερινή και ελληνικές ανώτατες κυβερνητικές πηγές, που τόνιζαν ότι δεν υπάρχει καμία επίσκεψη στα σκαριά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
