Ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις μπορεί να μην ήταν μεγάλη ανησυχία για εσένα πριν από λίγα χρόνια, αλλά ο κίνδυνος εμφάνισής τους αυξάνεται σημαντικά καθώς περνάς τα 40 και ακόμα περισσότερο μετά τα 50 και τα 60.
Σύμφωνα με το CDC, ο καρκίνος είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου στις γυναίκες ηλικίας 40-50 ετών, ενώ οι καρδιακές παθήσεις έρχονται δεύτερες. Ο διαβήτης και τα εγκεφαλικά επεισόδια αρχίζουν επίσης να εμφανίζονται πιο συχνά καθώς μεγαλώνεις. Ακόμη και αν δεν είναι πάντα θανατηφόρες, οι αυτοάνοσες παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο λύκος, η νόσος του Crohn, η κοιλιοκάκη και η πολλαπλή σκλήρυνση, επηρεάζουν δυσανάλογα τις γυναίκες στη μέση ηλικία και μετά, σύμφωνα με μελέτη του 2015.
Η επιβράδυνση του μεταβολισμού και οι ορμονικές αλλαγές ευθύνονται για πολλούς από αυτούς τους κινδύνους, αναφέρει η διατροφολόγος Felicia Stoler. Αν εξακολουθείς να κάνεις τη διατροφή που είχες στα 20 και στα 30, είναι καιρός για αλλαγές. Οι ειδικοί προτείνουν να προσθέσεις στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές.
10 τροφές που πρέπει να τρως μετά τα 40
1. Σμέουρα
Η φθίνουσα υγεία του εντέρου και τα πεπτικά προβλήματα συνδέονται με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις καταστάσεις που πλήττουν τις γυναίκες στη μέση ηλικία. Ένα από τα προβλήματα είναι η χαμηλή πρόσληψη φυτικών ινών. Τα σμέουρα είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, με ένα φλιτζάνι να περιέχει 8 γραμμάρια.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr