Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έδωσε προθεσμία έως την 4η Ιουλίου στις Βρυξέλλες να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας των δύο πλευρών.
Μάλιστα, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου προειδοποίησε πως σε διαφορετική περίπτωση οι αμερικανικοί δασμοί στις εισαγωγές από χώρες-μέλη της ΕΕ θα εκτοξευτούν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.
"Περίμενα υπομονετικά την ΕΕ να εκπληρώσει το δικό της μέρος της ιστορικής εμπορικής συμφωνίας στην οποία καταλήξαμε στο Τέρνμπερι της Σκωτίας, τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στα χρονικά", έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.
Επισήμανε ακόμη ότι η ευρωπαϊκή πλευρά οφείλει να μειώσει τους δασμούς της στο μηδέν και πρόσθεσε: "Συμφώνησα να της δώσω (της ΕΕ) προθεσμία μέχρι τα 250ά γενέθλια της χώρας μας. Διαφορετικά, δυστυχώς, οι δασμοί σε βάρος της θα εκτοξευτούν αμέσως σε πολύ υψηλότερα επίπεδα".
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ γνωστοποίησε πως στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συζητήθηκε επίσης το θέμα του Ιράν.
Σύμφωνα με τον Τραμπ, συμφώνησαν ότι "το Ιράν δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Συμφωνήσαμε ότι ένα καθεστώς που σκοτώνει τον ίδιο του τον λαό, δεν μπορεί να ελέγχει μια βόμβα που θα μπορούσε να σκοτώσει εκατομμύρια".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
