Follow us

Επιστημονική δημοσίευση για τον μηχανισμό που ρυθμίζει τη γήρανση- Στους ερευνητές που υπογράφουν και η Μαργαρίτα Παπανδρέου jr

Η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου 'Ελενα και συνάδελφός της εντόπισαν μηχανισμό που ρυθμίζει τη διαδικασία της γήρανσης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μαργαρίτα Παπανδρέου: Οσοι παρεξηγούν τη γιαγιά πρόβλημά τους

Πρόσφατη έρευνα στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nature Aging, ρίχνει για πρώτη φορά φως σε ένα θεμελιώδη μηχανισμό ελέγχου της γήρανσης και της αναπαραγωγικής γονιμότητας.

Οι ερευνητές του ΙΜΒΒ, Δρ. Mαργαρίτα Έλενα Παπανδρέου και Δρ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, με επικεφαλής τον Δρ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, (καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης και πρόεδρο του ΙΤΕ) αποκάλυψαν ένα νέο μοριακό μηχανισμό που λειτουργεί στα κύτταρα για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας και της λειτουργίας του πυρήνα, και ρυθμίζει τη σωματική καθώς και την αναπαραγωγική γήρανση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΤΕ "ο πυρήνας είναι το κεντρικό οργανίδιο των ευκαρυωτικών κυττάρων, όπου βρίσκεται το γενετικό υλικό, ή αλλιώς, το DNA, το οποίο καθορίζει την κυτταρική ταυτότητα και λειτουργία σε όλους τους οργανισμούς. Η δομή και η αρχιτεκτονική του πυρήνα αλλάζουν δραματικά κατά τη γήρανση, αλλά και κατά την καρκινογένεση. Επιπρόσθετα, ένα κοινό χαρακτηριστικό της γήρανσης, των παθολογικών καταστάσεων που σχετίζονται με αυτή, αλλά και των προγεροειδών συνδρόμων (π.χ., σύνδρομα Hutchinson-Gilford, Werner, Bloom, Cockayne, και άλλα), αποτελούν οι αλλοιώσεις που εντοπίζονται στον πυρηνίσκο του κυττάρου, μία δομή μέσα στον πυρήνα που ελέγχει την παραγωγή ριβοσωμάτων τα οποία λειτουργούν ως μηχανές σύνθεσης πρωτεϊνών των κυττάρων". Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρεονται από το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ), ότι η διατήρηση της ακεραιότητας του πυρήνα και του πυρηνίσκου έχει συσχετιστεί με τη μακροζωία, και με παρεμβάσεις που παρατείνουν τη ζωή σε πειραματόζωα.

Ωστόσο, οι μοριακοί και κυτταρικοί μηχανισμοί που επιτηρούν και διασφαλίζουν την δομή του πυρήνα και του πυρηνίσκου παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Δεν είναι, επίσης, γνωστό αν ο προοδευτικός εκφυλισμός της αρχιτεκτονικής του πυρήνα, που παρατηρείται κατά τη γήρανση, και σε ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, αποτελεί επακόλουθο, ή απλή συνέπεια αυτών των καταστάσεων, ή συνεισφέρει καθοριστικά στη διαδικασία της γήρανσης και της παθογένεσης των προγεροειδών συνδρόμων.

Χρησιμοποιώντας δύο πειραματικούς οργανισμούς, τον νηματώδη Caenorhabditis elegans και το ποντίκι, οι ερευνητές του ΙΜΒΒ-ΙΤΕ μελέτησαν αυτά τα βασικά ερωτήματα. Η διατήρηση της πυρηνικής δομής και λειτουργίας απαιτεί τη συνεχή και αυστηρά ρυθμιζόμενη ανακύκλωση των ελαττωματικών ή κατεστραμμένων πυρηνικών συστατικών. Η στόχευση και η αποικοδόμηση των κατεστραμμένων πυρηνικών συστατικών πραγματοποιείται με έναν επιλεκτικό τύπο αυτοφαγίας, την πυρηνοφαγία, η οποία χρησιμεύει ως μηχανισμός ελέγχου της πυρηνικής ομοιόστασης. Η διατήρηση της μορφολογίας του πυρήνα και η ανακύκλωση του πυρηνικού υλικού είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του κυττάρου. Προβλήματα στη σωστή διεξαγωγή πυρηνοφαγίας έχουν ενοχοποιηθεί για ένα ευρύ φάσμα παθολογικών καταστάσεων, όπως οι βλάβες στο DNA, ο καρκίνος και οι νευρεκφυλιστικές ασθένειες. Παρέμενε όμως άγνωστο το πώς ρυθμίζεται η πυρηνοφαγία, καθώς και ποιες είναι οι επιπτώσεις που έχει η απορρύθμισή της στη γήρανση.

"Η μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα αποκαλύπτει έναν κομβικό μηχανισμό ρύθμισης της πυρηνοφαγίας. Συγκεκριμένα, η γιγαντιαία πρωτεΐνη αγκύρωσης του πυρηνικού περιβλήματος, ANC-1 στον νηματώδη, και η αντίστοιχη Nesprin 2 στα ποντίκια, λειτουργούν ως ειδικοί ρυθμιστές της πυρηνοφαγίας. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι τα επίπεδα των πρωτεϊνών αυτών διαμορφώνονται κατάλληλα μέσω της αυτοφαγίας. Η πρωτεΐνη ANC-1/Nesprin 2 βρίσκεται στην εξωτερική μεμβράνη του πυρήνα όλων των κυττάρων, ενώ έχει βρεθεί ότι μεταλλάξεις της εμπλέκονται σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες, μυοκαρδιοπάθειες και καρκίνο, στον άνθρωπο. Ελέγχοντας την επιλεκτική αποικοδόμηση συστατικών του πυρήνα και του πυρηνίσκου, η πρωτεΐνη ANC-1/Nesprin 2 εξασφαλίζει τη θωράκιση της ομοιόστασης των κυττάρων, την ανθεκτικότητα σε στρεσογόνους παράγοντες και τη σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής του οργανισμού. Επιπλέον, η πυρηνοφαγία, με τη μεσολάβηση της πρωτεΐνης ANC-1/Nesprin 2, συνεισφέρει ως μηχανισμός ποιοτικού ελέγχου στην εκκαθάριση δυσλειτουργικών πρόδρομων γεννητικών κυττάρων, κατά τη διαφοροποίησή τους, στο αναπαραγωγικό σύστημα του νηματώδους. Η διαταραχή αυτής της διαδικασίας κάθαρσης προκαλεί τη δημιουργία όγκων στο γεννητικό σύστημα του C. elegans, και προοδευτική στειρότητα.

Διαβάστε Επίσης

Πρόκειται για ένα φαινόμενο θνητότητας της βλαστικής κυτταρικής σειράς που απαιτείται για την αναπαραγωγή όλων των ζωικών οργανισμών και είναι, κανονικά, αθάνατη. Παρομοίως, η απενεργοποίηση της πρωτεΐνης Nesprin 2 σε θηλυκά ποντίκια προκαλεί καρκίνωμα των ωοθηκών, ενώ πολυμορφισμοί στην αντίστοιχη ανθρώπινη πρωτεΐνη, Syne2, έχουν συνδεθεί με στειρότητα στις γυναίκες" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Ένα από τα πιο συναρπαστικά αινίγματα της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας είναι η κατανόηση της μοριακής βάσης δύο εκ διαμέτρου αντίθετων, θεμελιωδών φαινομένων στη βιολογία: της θνητότητας του σώματος και της αθανασίας της λεγόμενης βλαστικής κυτταρικής σειράς, δηλαδή των κυττάρων του γεννητικού συστήματος που εξασφαλίζουν την αναπαραγωγή. Η προοπτική της αποκάλυψης του μηχανισμού που είναι υπεύθυνος για αυτό τον έντονα ιδιοσυγκρασιακό χαρακτήρα των κυτταρικών τύπων, μέσα στον ίδιο οργανισμό, αποτέλεσε για εμάς ισχυρό κίνητρο για να προσπαθήσουμε να δώσουμε απάντηση σ' αυτό το σημαντικό ερώτημα. Αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στη μορφολογία του πυρήνα, η οποία επιδεινώνεται στα σωματικά κύτταρα κατά τη γήρανση, ενώ, αντίθετα, παραμένει αναλλοίωτη στη βλαστική κυτταρική σειρά.

Η υπόθεση που κάναμε ήταν ότι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός ομοιοστατικός μηχανισμός διατηρεί τη δομή του πυρήνα των γεννητικών κυττάρων, ενώ αποτυγχάνει να κάνει το ίδιο στα σωματικά κύτταρα του οργανισμού, κατά τη γήρανση. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μια ειδική διαδικασία αυτοφαγίας, η πυρηνοφαγία, αποτελεί κεντρικό παράγοντα διατήρησης της αρχιτεκτονικής του πυρήνα, ανακυκλώνοντας πυρηνικό υλικό, ενώ δρα περιοριστικά στην αύξηση του μεγέθους του πυρηνίσκου, που παρατηρείται κατά τη γήρανση. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι η ίδια η πυρηνοφαγία ρυθμίζεται από σηματοδοτικά μονοπάτια και παρεμβάσεις, όπως εκείνα της ινσουλίνης και του θερμιδικού περιορισμού, που καθορίζουν τη διάρκεια ζωής σε πολλούς, διαφορετικούς οργανισμούς, από τους νηματώδεις έως τα θηλαστικά. Αυτό αναδεικνύει την κομβική θέση της πυρηνοφαγίας, ως σημείου σύγκλισης των μοριακών και κυτταρικών διεργασιών που επηρεάζουν τη γήρανση, δήλωσε ο καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας των επιστημόνων του ΙΜΒΒ-ΙΤΕ αναδεικνύουν την πυρηνοφαγία ως έναν κεντρικό μοριακό μηχανισμό, μέσω του οποίου εξασφαλίζεται η μακροπρόθεσμη διατήρηση της πυρηνικής αρχιτεκτονικής και ομοιόστασης. Μέλη της οικογένειας πρωτεϊνών ANC-1/Nesprin έχουν ρόλο βασικού ρυθμιστή της πυρηνοφαγίας. Η ανακύκλωση πυρηνικού υλικού μέσω πυρηνοφαγίας συμβάλλει στη μακροζωία των σωματικών κυττάρων, ενώ διασφαλίζει την αθανασία της βλαστικής σειράς κυττάρων του γεννητικού συστήματος, και, κατ' επέκταση, την αναπαραγωγική υγεία. Το γεγονός ότι οι μοριακοί μηχανισμοί που ελέγχουν τη πυρηνοφαγία έχουν διατηρηθεί όμοιοι εξελικτικά, ανάμεσα σε πολύ διαφορετικούς οργανισμούς, υποδεικνύει ότι αντίστοιχες διαδικασίες διέπουν τη γήρανση και την αναπαραγωγή στον άνθρωπο. Τα ευρήματα αυτά αναμένεται ότι θα αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση νοσημάτων τα οποία χαρακτηρίζονται από κατάρρευση της αρχιτεκτονικής του πυρήνα, αλλά και της ανθρώπινης υπογονιμότητας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Οι ταινίες που δε χάνονται τον Σεπτέμβριο στους κινηματογράφους

Από τα "Μαγικά Φίλτρα 2" στο "Rosebush Pruning", διαβάστε για όσες ταινίες ανυπομονούμε να δούμε τον Σεπτέμβριο

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 09 Σεπ 2026 | 06:38

Φάρμακο που σχεδιάστηκε με τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να "γυρίζει πίσω" τη βιολογική ηλικία

Νέα δεδομένα για τη σχέση της τεχνητής νοημοσύνης με την ανάπτυξη φαρμάκων κατά της γήρανσης.

ΠΑΣΟΚ 03 Σεπ 2026 | 10:31

Γιώργος Παπανδρέου για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη: Σήμερα χρειαζόμαστε μια νέα, δημοκρατική και πράσινη αλλαγή

"Πενήντα δύο χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη αποτελεί ζωντανή πολιτική και ηθική δέσμευση", τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 03 Αυγ 2026 | 20:40

Γιώργος Παπανδρέου: Οφείλουμε μια Πολιτεία που δεν θα διαχειρίζεται απλώς τις καταστροφές, αλλά θα τις αποτρέπει

"Η κλιματική κρίση είναι πραγματικότητα, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι", ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου

ΒΟΥΛΗ 17 Ιουλ 2026 | 17:24
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ 10 Ιουλ 2026 | 17:03

Ο Γιώργος Παπανδρέου έπαιξε κιθάρα στο Συμπόσιο της Σύμης - Δίπλα στον συνθέτη Μαρκ Τσέιτ [βίντεο]

Ο Γιώργος Παπανδρέου συνόδευσε με την κιθάρα του τον συνθέτη Μαρκ Τσέιτ και ακόμη έναν πιανίστα, σε μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της διοργάνωσης στη Σύμη

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 26 Ιουν 2026 | 06:28

Η βιολογική ηλικία μπορεί να συνδέεται με τον κίνδυνο καρκίνου, ειδικά στους κάτω των 50 ετών

Η επιταχυνόμενη βιολογική γήρανση φαίνεται να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε νεαρότερες ηλικίες.

ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ; 21 Μαϊ 2026 | 06:46

Τι μας γερνά πιο γρήγορα; 6 γνωστές αιτίες και ακόμη 6 λόγοι που δεν φανταζόμαστε

Όταν μιλάμε για γήρανση, οι περισσότεροι σκεφτόμαστε τον ήλιο, το άγχος, το κάπνισμα. Όμως, υπάρχουν και λιγότερο προφανείς παράγοντες που μπορούν να επιταχύνουν τη βιολογική φθορά.

Η ΜΕΛΕΤΗ 16 Μαϊ 2026 | 08:10

Ο συνδυασμός που κάνει τα κύτταρα να γερνούν πιο αργά - Τι δείχνει νέα έρευνα για τον καφέ και τα φρούτα

Οσοι κατανάλωναν περισσότερες πολυφαινόλες, είχαν κατά 52% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν βραχύτερα τελομερή που καθορίζει τη βιολογική γήρανση

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09 Μαϊ 2026 | 19:24

ΠΑΣΟΚ: Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει πολλά νεύρα και αυτογελοιοποιείται

"Οι χλευασμοί και οι προσβολές του στον Γιώργο Παπανδρέου είναι άθλιοι", αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ για τον Άδωνι Γεωργιάδη

28 Μαρ 2026 | 14:59

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Γ. Παπανδρέου: Οι τρεις άξονες της Βίβλου Δημοκρατικών Μεταρρυθμίσεων

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η Βίβλος Δημοκρατικών Μεταρρυθμίσεων δεν είναι κομματικό πρόγραμμα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 23 Μαρ 2026 | 13:34

ΠΑΣΟΚ: "Πού είναι ο Ανδρέας; Θα σε σκοτώσω" - Οι αφηγήσεις Γιώργου και Νίκου Παπανδρέου για τον πατέρα τους

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τον θάνατό του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιώργος και ο Νίκος Παπανδρέου μοιράστηκαν αναμνήσεις από τη ζωή με τον πατέρα τους.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ 11 Μαρ 2026 | 06:54

Ερευνα του Yale ανατρέπει όσα ξέραμε: Πολλοί ηλικιωμένοι βελτιώνουν υγεία και μνήμη

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι περίπου το 45% των συμμετεχόντων παρουσίασε βελτίωση σε τουλάχιστον έναν από τους δύο τομείς: τη νοητική λειτουργία ή τη φυσική ικανότητα.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 10 Μαρ 2026 | 10:31

Η καθημερινή λήψη πολυβιταμίνης μπορεί να επιβραδύνει τη βιολογική γήρανση

Η καθημερινή λήψη πολυβιταμίνης για δύο χρόνια μπορεί να επιβραδύνει τη βιολογική γήρανση σε ηλικιωμένους, σύμφωνα με μελέτη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 17 Φεβ 2026 | 11:37

Γιώργος Παπανδρέου στη DW: "Δεν βλέπω τη φωνή της Ελλάδας - Να μην ψάχνουμε τον μεγάλο μας προστάτη"

"Το δίκαιο του ισχυρού μας πάει σε ανείπωτες καταστροφές", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 08 Φεβ 2026 | 14:04
ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Φεβ 2026 | 12:45

Γιώργος Παπανδρέου: Πρωτοβουλία για Ολυμπιακή Εκεχειρία εν όψει Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Με την ιδιότητά του Προέδρου του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, απέστειλε επιστολές σε κορυφαίους αξιωματούχους.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ 02 Φεβ 2026 | 13:09

Ο Γ.Πρετεντέρης για τη μεταγραφή της Νίνας Κασιμάτη στο ΠΑΣΟΚ: "Αν μαζέψουν Νίνες, θα γίνουν πρώτο κόμμα;"

Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει ποια είναι η Νίνα Κασιμάτη, να θυμίσουμε ότι είναι μια πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ που έγινε ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Τσίπρας είχε ρεύμα.

«ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ» 30 Ιαν 2026 | 12:27

Παπανδρέου - Μάντζος: Η αδιαφάνεια και η ατιμωρησία απειλούν να οδηγήσουν ξανά τη χώρα σε κρίση

Ο Γ. Παπανδρέου και ο Δ. Μάντζος, κατέθεσαν στην Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την κατάσταση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

ΒΙΝΤΕΟ 26 Ιαν 2026 | 11:40

Δήμητρα Λιάνη: Το πρώτο σχόλιο μετά τον θάνατο της Αναστασίας Αθήνη - Η γυναίκα που την είχε χαστουκίσει

Η πρώτη αντίδραση της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου μετά τον θάνατο της Αναστασίας Αθήνη.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 23 Ιαν 2026 | 20:36

Σαμαράς, Παπανδρέου και όλο το ΠΑΣΟΚ στην ΕΣΗΕΑ για τον Σήφη Βαλυράκη -Τα "πηγαδάκια" που ξεχώρισαν [εικόνες - βίντεο]

Χαιρετισμό απηύθυναν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Έλλη Στάη.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ 22 Ιαν 2026 | 06:50

Οι 6 καθημερινές συνήθειες που επιβραδύνουν τη γήρανση - Από έναν κορυφαίο ειδικό του Χάρβαρντ

Τι είναι το μοντέλο SHIELD το οποίο βασίζεται σε έξι βασικούς πυλώνες.

KING'S COLLEGE LONDON 13 Δεκ 2025 | 08:38

Επιβραδύνει τη γήρανση η μαύρη σοκολάτα; Τι έδειξε νέα έρευνα

Eντοπίστηκε ότι η θεοβρομίνη, μια κοινή φυτική ένωση που προέρχεται από το κακάο, ενδέχεται να διαθέτει αντιγηραντικές ιδιότητες.

27 Νοε 2025 | 22:38

5 σημάδια ότι μεγαλώνεις χωρίς να "γερνάς" + 4 "red flags" για να προσέξεις

Τα μικρά σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα και το μυαλό σου παραμένουν υγιή όσο μεγαλώνεις και τι πρέπει να προσέχεις.

ΟΜΙΛΙΑ 23 Νοε 2025 | 19:27

Γιώργος Παπανδρέου: "Τα μεγάλα βήματα στην παιδεία έγιναν με το ΠΑΣΟΚ"

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την Δυτική Ελλάδα.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ 19 Νοε 2025 | 13:44

Ο ΓΑΠ και το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα - Γιατί η πρόσκληση δεν έφθασε ποτέ στο γραφείο του Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα δώσει το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 31 Οκτ 2025 | 14:37

New York Times: Η κοινή παραδοχή για τη γήρανση που ίσως είναι λανθασμένη

Το πρόβλημα που ίσως συνδέεται με τον τρόπο ζωής στις πόλεις.

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 29 Οκτ 2025 | 07:00

Βιταμίνη D: Πώς μπορεί να "φρενάρει" το βιολογικό μας ρολόι και να επιβραδύνει τη γήρανση

Τα τελευταία χρόνια, πλήθος ερευνών έχουν εξετάσει τη σχέση της βιταμίνης D με τη μακροζωία, τη μείωση της φλεγμονής και την προστασία από χρόνιες παθήσεις.

ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ 07 Οκτ 2025 | 23:50

Γιώργος Παπανδρέου: Παρουσίασε το όραμα της "ριζοσπαστικής δημοκρατίας"

Κατά την ομιλία του, υπογράμμισε ότι "η δημοκρατία γεννήθηκε τη στιγμή που η ανθρωπότητα διάλεξε τον διάλογο αντί της επιβολής - τις λέξεις αντί των όπλων"

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 01 Οκτ 2025 | 12:30

Γ. Παπανδρέου: Υπερψηφίστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης η έκθεση για την τήρηση των υποχρεώσεων της Ουγγαρίας

Η Έκθεση αποτέλεσε μία από τις πιο κρίσιμες συζητήσεις της Συνέλευσης, καθώς συνδέεται άμεσα με την προστασία της δημοκρατικής τάξης.

ΤΙ ΕΥΧΗΘΗΚΕ 30 Σεπ 2025 | 17:18

Έκλεισε τα 102 η Μαργαρίτα Παπανδρέου - Οι ευχές του Γιώργου Παπανδρέου

Συγκεκριμένα, συνόδευσε τη φωτογραφία με την εξής λεζάντα: "Σε αγαπάμε πολύ. Ευτυχισμένα γενέθλια μητέρα. 102".

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΦΕΛΗ 29 Σεπ 2025 | 17:10

Νέα μελέτη: Οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί επιβραδύνουν τη γήρανση

Η έρευνα ενισχύει την άποψη ότι η κοινωνική ζωή αποτελεί βασικό παράγοντα για την υγεία.

ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 29 Σεπ 2025 | 13:52

Αγόρασε μεζονέτα στη Βάρη 286 τμ ο Γιώργος Παπανδρέου- Πήρε δάνειο από την τράπεζα

Ο πρώην πρωθυπουργός αγόρασε μια διώροφο ημιτελή μονοκατοικία στη Βάρη

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 29 Σεπ 2025 | 06:22

Ερευνα: Σε ποια ηλικία ξεκινάμε να γερνάμε απότομα - Πότε ακριβώς αρχίζει η βιολογική φθορά

Η γήρανση, ως μια εκφυλιστική διαδικασία που συντελείται σε πολλά όργανα και βιολογικά επίπεδα, παραμένει ένα από τα πιο βαθιά αναπάντητα ερωτήματα

15 Σεπ 2025 | 12:00

Μυαλό "ξυράφι": 5 βασικές θρεπτικές ουσίες που σταματούν τη γήρανση εγκεφάλου

Πώς η διατροφή σου μπορεί να κρατήσει τον εγκέφαλο δυνατό και τη μνήμη σε φόρμα, σύμφωνα με τον ειδικό.

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ 14 Σεπ 2026 | 12:54

Όταν ο Καρπετόπουλος πήγε να αγοράσει το σπίτι του Μαζωνάκη χωρίς να το ξέρει - "Ρε συ, μούτρο, γιατί δεν το πήρες;"

Μια απρόσμενη ιστορία για τον τρόπο με τον οποίο γνωρίστηκε με τον Γιώργο Μαζωνάκη μοιράστηκε ο Αντώνης Καρπετόπουλος.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ 14 Σεπ 2026 | 12:42

Θάνατος Μαζωνάκη: Πιθανή αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση - Η ποινή μπορεί να είναι και ισόβια

Αν η κατηγορία μετατραπεί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, η προβλεπόμενη ποινή μπορεί να είναι και ισόβια για τους γιατρούς στην υπόθεση Μαζωνάκη.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΟΔΗΓΟΙ 14 Σεπ 2026 | 12:38

Θεσσαλονίκη: Έκαναν Εθνική και Περιφερειακή... πίστα ράλι - Έτρεχαν με 191 και 164 χλμ./ώρα

Με ταχύτητες που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια εντοπίστηκαν να κινούνται δύο οδηγοί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

ΦΡΙΚΗ 14 Σεπ 2026 | 12:26
ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ 14 Σεπ 2026 | 12:21

Μαζωνάκης: Το αντίο του Μίλτου Πασχαλίδη με το "Ανήκω σε μένα" [βίντεο]

Ο Μίλτος Πασχαλίδης θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του τραγουδιστή επιλέγοντας το "Ανήκω σε μένα"

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ 14 Σεπ 2026 | 11:50

Μαρουσάκης: Καταφθάνει κακοκαιρία με ισχυρούς βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας πρόκειται να επηρεαστεί από διήμερη κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ 14 Σεπ 2026 | 11:33

Η Νίκαια "δακρύζει" για το δικό της παιδί: Χιλιάδες κόσμου αποχαιρετούν τον Γιώργο Μαζωνάκη -Πλήθος επωνύμων στην κηδεία

Στη 1 σήμερα το μεσημέρι θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Νίκαια η εξόδιος ακολουθία για τον Γιώργο Μαζωνάκη.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΖΩΝΑΚΗ 14 Σεπ 2026 | 10:48

O Χρήστος Χωμενίδης στη λαϊκή αγρυπνία για τον Γιώργο Μαζωνάκη: "Είναι ήδη θρύλος"

"Πόσο βαθιά κι ειλικρινής πρέπει να ήταν η πίστη του Γιώργου Μαζωνάκη, για να αξιωθεί μιαν έξοδο που να θυμίζει θείο πάθος;" αναφέρει ο Χρήστος Χωμενίδης.

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 14 Σεπ 2026 | 10:25

Κρυμμένο σε ντουλάπα βρέθηκε μηχάνημα φυγοκέντρισης στο ιατρείο του Κολωνακίου - Ο ΙΣΑ είχε ζητήσει την απομάκρυνσή του

Ο ΙΣΑ είχε ζητήσει την απομάκρυνση μηχανήματος φυγοκέντρισης από το ιατρείο του Κολωνακίου, κάτι που όχι μόνο δεν έγινε αλλά αντικαταστάθηκε από... καινούργιο.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 14 Σεπ 2026 | 10:20

Λυκούδης για Μαζωνάκη: Αν δεν αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο των δύο γιατρών, μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι

"Έχω ήδη ζητήσει την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου από την Παρασκευή το μεσημέρι, σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο", είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Μαζωνάκη.

ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 14 Σεπ 2026 | 10:04

Δραπέτης κηρύχθηκε από τις Αρχές ο Αλκέτ Ριζάι - Εμπλέκεται στους πυροβολισμούς σε beach bar στην Ανάβυσσο

Ο Ριζάι ήταν μεταξύ των εμπλεκομένων στην συμπλοκή που έγινε τα ξημερώματα Κυριακής σε beach bar στην Ανάβυσσο με δύο τραυματίες.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 14 Σεπ 2026 | 09:34

Θεσσαλονίκη: Ληστές μπήκαν με τσεκούρι και λοστό σε βενζινάδικο - Άρπαξαν 500 ευρώ και εξαφανίστηκαν

Ληστεία υπό την απειλή τσεκουριού και κάνοντας χρήση λοστού σημειώθηκε σε βενζινάδικο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΗ 14 Σεπ 2026 | 09:34

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στην αγρυπνία για τον Μαζωνάκη: Στάθηκα πάνω από το φέρετρό σου, δεν μπορώ να το πιστέψω

Η Αλεξάνδρας Παλαιολόγου βρέθηκε στη λαϊκή αγρυπνία για τον Γιώργο Μαζωνάκη, αποτίοντας φόρο τιμής στον καλό της φίλο και κουμπάρο.

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 14 Σεπ 2026 | 09:00

Θάνατος Μαζωνάκη: Απολογούνται οι γιατροί - "Φύλλο και φτερό" τα κινητά τους, στο μικροσκόπιο η φωτογραφία του τραγουδιστή

Το ζευγάρι γιατρών καλείται να αντικρούσει την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης που αφορά την ιατρική αντιμετώπιση που είχε ο Γιώργος Μαζωνάκης.

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ 14 Σεπ 2026 | 08:54

Αγρυπνία Μαζωνάκη: Ράκη στην εκκλησία Nivo, Αδαμαντίδης, Ανδρομάχη, Λιβάνης, Μουζουράκης [βίντεο]

Πολλοί ήταν οι άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο που βρέθηκαν στη Νίκαια για να τιμήσουν τη μνήμη του Γιώργου Μαζωνάκη - Ποιοι βρέθηκαν στην εκκλησία.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 14 Σεπ 2026 | 08:52

Τέμπη: Με πρόταση της εισαγγελέως για τον έλεγχο του κινητού του σταθμάρχη συνεχίζεται η δίκη -Ξεκίνησαν οι καταθέσεις συγγενών

Με την πρόταση της Εισαγγελέως επί του αιτήματος που υπέβαλε συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ 14 Σεπ 2026 | 08:41

Αρκάς: Το σκίτσο για το ποια είναι η "αχίλλειος πτέρνα" του ανθρώπου

Το νέο σκίτσο του Αρκά είναι ένα γαϊδουράκι που λειτουργεί ως συμβολική απεικόνιση του ανθρώπου.

ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 14 Σεπ 2026 | 07:59

Αποκάλυψη: Επανέρχεται η υποχρεωτική παρουσία δικηγόρων στα συμβόλαια αγοραπωλησιών

Ένα πάγιο αίτημα των δικηγόρων από τα μνημονιακά χρόνια που αφορούσε την υποχρεωτική παράστασή τους στην υπογραφή συμβολαίων- συμβάσεων κλπ, ικανοποιείται.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ 14 Σεπ 2026 | 07:46

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και τοπικές καταιγίδες - Πού θα εκδηλωθούν

Ο καιρός σήμερα θα έχει δύο όψεις, με βροχές στα ανατολικά και πτώση της θερμοκρασίας - Έως 6 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο

ΑΡΓΙΑ 14 Σεπ 2026 | 07:29

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία στην Αττική – Πώς θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, τα φαρμακεία στην Αττική, λόγω της εορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.

ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ 14 Σεπ 2026 | 07:19

Εμπλοκή του συνεργάτη του Παλαιοκώστα, Αλκέτ Ριζάι, στο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε beach bar στην Ανάβυσσο

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ένας από τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο, ήταν και ο Αλκέτ Ριζάι που είχε βγει με άδεια από τις Φυλακές Δομοκού.

14 Σεπ 2026 | 06:56

Ο Γιώργος Μαζωνάκης γύρισε στην παλιά του γειτονιά: Το μεσημέρι το τελευταίο "αντίο", χιλιάδες κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα

Στη μία το μεσημέρι θα τελεσθεί από τον ΙΝ Αγίας Τριάδος στη Νίκαια η εξόδιος ακολουθία για την κηδεία του δημοφιλούς τραγουδιστή Γιώργου Μαζωνάκη.

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ 14 Σεπ 2026 | 06:29

Μαζωνάκης: Τα 95 "σκοτεινά" λεπτά πριν τον θάνατο -Τα νέα στοιχεία για την πλασμαφαίρεση και την καθυστέρηση κλήσης στο ΕΚΑΒ

Έρευνα για το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης και τις κινήσεις των γιατρών μετά την ανακοπή που υπέστη ο Γιώργος Μαζωνάκης.

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ 13 Σεπ 2026 | 23:55

Ανατροπή λέμβου στη Γαύδο - Ένας νεκρός και 25 αγνοούμενοι

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένα άτομο μετά από ανατροπή λέμβου στη Γαύδο, ενώ αγνοούνται 25.

ΘΡΗΝΟΣ 13 Σεπ 2026 | 23:36

Γιώργος Μαζωνάκης: "Βουλιάζει" η Νίκαια για το αγαπημένο "παιδί της νύχτας" - Τραγούδια του στη διαπασών

Κοσμοσυρροή στους δρόμους της Νίκαιας για τον Γιώργο Μαζωνάκη, που "επέστρεψε" στην παλιά του γειτονιά.

ΑΦΙΕΡΩΣΗ 13 Σεπ 2026 | 22:52

"Για τον φίλο μου": Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ερμήνευσε το "Ανήκω σε ‘μένα" προς τιμήν του Γιώργου Μαζωνάκη [βίντεο]

Με μια συγκινητική a cappella ερμηνεία αποχαιρέτησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τον Γιώργο Μαζωνάκη.

ΑΡΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ 13 Σεπ 2026 | 22:43

Μαζωνάκης: Στο "μικροσκόπιο" η φωτογραφία του τραγουδιστή που τράβηξε με το κινητό της τηλέφωνο η ανειδίκευτη γιατρός

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένονται τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 13 Σεπ 2026 | 22:30

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 13/9/2026: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 8,1 εκατ. ευρώ

Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση του Τζόκερ με αριθμό 3118 της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2026.

ΒΙΝΤΕΟ 13 Σεπ 2026 | 22:18

Γιώργος Μαζωνάκης: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στη Νίκαια - Σπαραγμός για την οικογένεια, υποβασταζόμενη η αδελφή του

Εμφανώς συγκλονισμένοι οι γονείς και οι αδελφές του Γιώργου Μαζωνάκη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νίκαια.

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 13 Σεπ 2026 | 21:53

Σοβαρό τροχαίο στον Κολωνό: Οδηγός ΙΧ πέρασε με κόκκινο και παρέσυρε αμέριμνο αναβάτη μοτοσικλέτας [βίντεο]

Βίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε τη στιγμή που ΙΧ παραβίασε κόκκινο φανάρι στον Κολωνό και παρέσυρε οδηγό μοτοσικλέτας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 13 Σεπ 2026 | 21:28

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για βαρύ οπλισμό που φέρεται να προοριζόταν για τουρκική εγκληματική οργάνωση

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη, καθώς κατείχαν βαρύ οπλισμό με σκοπό να τον παραδώσουν σε τουρκική εγκληματική οργάνωση.

ΛΑΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ 13 Σεπ 2026 | 20:46

Ο Γιώργος Μαζωνάκης "επέστρεψε" στην παλιά του γειτονιά: Κοσμοσυρροή στην Αγία Τριάδα Νίκαιας - "Αθάνατος" φώναζαν

Λαϊκή αγρύπνια από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νίκαια, ως ύστατος φόρος τιμής στον Γιώργο Μαζωνάκη.

ΘΡΙΛΕΡ 13 Σεπ 2026 | 19:28

Νεκρός άνδρας δίπλα σε ΙΧ στη γέφυρα της Λυκόβρυσης - Κρατούσε ένα πιστόλι στο χέρι

Άνδρας ηλικίας περίπου 50-55 ετών εντοπίστηκε νεκρός στη γέφυρα της Λυκόβρυσης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 13 Σεπ 2026 | 19:20

Γιώργος Μαζωνάκης: "Την Πέμπτη είχαμε βγει σε εστιατόριο" - Τι είπε η στενή φίλη του, Εύη Καλογηροπούλου

Η σκηνοθέτις Εύη Καλογηροπούλου ανέφερε τι είπε ο Γιώργος Μαζωνάκης "όταν είχε γίνει ένα από τα περιστατικά που ‘χαν γίνει στο σόι του".

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 13 Σεπ 2026 | 19:04

Σέρρες: Ανθρωποκυνηγητό για τον βαρυποινίτη που απέδρασε – Έλεγχοι στο τελωνείο Ευζώνων

Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, ελέγχοντας πιθανά σημεία και δρομολόγια διαφυγής

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 13 Σεπ 2026 | 19:02

Ξεσπά η Πόπη Καλαϊτζή: Αρκετά με το χυδαίο "τσουβάλιασμα" - Η επιστήμη δεν κρίνεται με πολιτικές σκοπιμότητες

Η γιατρός Πόπη Καλαϊτζή κάνει λόγο για παραπληροφόρηση και υποστηρίζει ότι έχει δεχθεί προσωπικές επιθέσεις με πολιτικά κίνητρα.

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΒΓΑΣ 13 Σεπ 2026 | 18:38

Ο Πατούλης είπε "Συριζαία" τη Γιάμαλη και εκείνη ξέσπασε: "Εγώ ψηφίζω ό,τι γουστάρω, εσείς ελέγχεστε" [βίντεο]

Άγριος καβγάς εκτυλίχθηκε ξανά στον αέρα του MEGA ανάμεσα στην Αναστασία Γιάμαλη και τον Γιώργο Πατούλη, σχετικά με την υπόθεση Μαζωνάκη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13 Σεπ 2026 | 18:21

Ένωση Ελλήνων Φυσικών για Μαζωνάκη: Ανυπόστατοι όροι η κβαντική ιατρική, η κβαντική θεραπεία και η κβαντική συνείδηση

Τα "πτυχία" που απονέμει το λεγόμενο "Κβαντικό Πανεπιστήμιο" στην Χαβάη δεν αναγνωρίζονται, αναφέρει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών για την υπόθεση Μαζωνάκη.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 13 Σεπ 2026 | 18:05

Μαζωνάκης: Ο κόσμος αποχαιρετά τον δικό του Γιώργο - Με τραγούδια, χειροκρότημα, λουλούδια και σημειώματα η "λαϊκή αγρυπνία"

Η σορός έφτασε στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας στη Νίκαια - Ο απλός κόσμος δεν μιλά μόνο για τον τραγουδιστή αλλά και για τον άνθρωπο Γιώργο Μαζωνάκη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 13 Σεπ 2026 | 18:01

Σοκάρει ο Λιάνης για τον Καζαντζίδη: "Χάθηκαν πέντε χρόνια, γι’ αυτό πέθανε τόσο γρήγορα και τόσο άσχημα"

"Τράβηξε πολλά, μαρτύρησε, έναν Γολγοθά είχε", ανέφερε ο Γιώργος Λιάνης για τον Στέλιο Καζαντζίδη.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΚ 13 Σεπ 2026 | 17:45

Καταγγελία για άγριo ξυλοδαρμό 80χρονης στην πλατεία Βικτωρίας: "Της έσπασαν τη μύτη, έχει πληγές σε όλο της το σώμα"

Θύμα άγριας επίθεσης φέρεται να έπεσε μία 80χρονη γυναίκα στην πλατεία Βικτωρίας, από ένα "μπούγιο" ανδρών.

ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 Σεπ 2026 | 17:42

Μαζωνάκης: "Η γιατρός είπε στη σύζυγό μου ότι είχε καρκίνο, ενώ δεν είχε" - Νέα καταγγελία για την "κλινική" στο Κολωνάκι

"Είπε στη σύζυγό μου ότι είχε καρκίνο ενώ δεν είχε" - Καταγγελία-σοκ για τη γιατρό

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 13 Σεπ 2026 | 17:21

Ανατροπή για την κηδεία του Γιώργου Μαζωνάκη: Με την παρουσία κόσμου το τελευταίο αντίο στη Νίκαια

Παρουσία κόσμου θα πραγματοποιηθεί τελικά η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Μαζωνάκη στη Νίκαια, όπως ξεκαθάρισε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 13 Σεπ 2026 | 17:15

Γιώργος Μαζωνάκης: Το συγκινητικό αντίο από τον παπά-Στρατή, τον πρώτο του βιολιστή - "Μου λείπεις"

Το 2004 ο Ευστράτιος Συρίγος πήρε την απόφαση να αφήσει πίσω του τη νύχτα και τη μουσική και να ακολουθήσει τον δρόμο της ιεροσύνης.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ 13 Σεπ 2026 | 17:05

Κορωπί: Σκοτώθηκε 43χρονος μετά από τροχαίο στο Κίτσι - Έπεσε σε βράχο

Νεκρός ανασύρθηκε ένας 43χρονος μετά από τροχαίο στο Κίτσι Κορωπίου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΙΣΑ 13 Σεπ 2026 | 16:54

Φουστάνος για θάνατο Μαζωνάκη: "Η Ιατρική έχει όρια, είναι δυνατόν να υπάρχει γιατρός της μόδας;"

"Δεν μπορεί να μπλέκουν το lifestyle με την Ιατρική", τόνισε ο Ανδρέας Φουστάνος, πρόεδρος του Πειθαρχικού ΙΣΑ, μιλώντας για την υπόθεση Μαζωνάκη.

ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΡΠΑ 55 ΛΕΠΤΑ 13 Σεπ 2026 | 16:37

Σοκ στην Αίγινα: Γυναίκα πέθανε αβοήθητη σε παραλία - Μαρτυρίες ότι καθυστέρησε το ασθενοφόρο [βίντεο]

Τη ζωή της έχασε μία γυναίκα σε παραλία στην Αίγινα, όπου πολίτες της έκαναν ανεπιτυχή ΚΑΡΠΑ για 55 λεπτά, ενώ το ασθενοφόρο φέρεται να καθυστέρησε να φτάσει.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 13 Σεπ 2026 | 16:21

Φωτιά δίπλα σε σπίτια στην Πελασγία Φθιώτιδας

Φωτιά ξέσπασε σε σημείο κοντά σε ελαιόδεντρα και δασική έκταση, δίπλα σε σπίτια, στην Πελασγία Φθιώτιδας.

13 Σεπ 2026 | 15:36

Εντοπίστηκε ο 67χρονος που οδηγούσε ανάποδα στην παραλιακή Βούλα-Γλυφάδα - Πώς έγινε η ταυτοποίησή του

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 2.00 τα ξημερώματα, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 13 Σεπ 2026 | 15:17

Μαζωνάκης: "Παράτα τα όλα, χάνεις τα νεφρά σου" - Η καταγγελία γυναίκας που διέκοψε αγωγή μετά από σύσταση της γιατρού

Τα νέα στοιχεία από τις καταθέσεις και η καταγγελία της γυναίκας προστίθενται στα δεδομένα που εξετάζονται γύρω από τη λειτουργία του ιατρείου

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 13 Σεπ 2026 | 15:07

Ακίνητα: Φόρος 15% στους αγοραστές εκτός ΕΕ, ώστε να αποκλιμακωθούν οι τιμές

Τι φοβάται η αγορά από το νέο μέτρο και πού βλέπει το πραγματικό πρόβλημα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 13 Σεπ 2026 | 15:01

Τέσσερις συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών σε Πάρο, Τρίκαλα, Ρόδο και Χαλκιδική

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Σεπ 2026 | 14:36

Συμπλοκή στην Κυψέλη:Ένας 40χρονος Ινδός τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο - Τρεις συλλήψεις

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο στο στομάχι και στον μηρό ένας 40χρονος πολίτης Ινδίας, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον "Ερυθρό Σταυρό"

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ 13 Σεπ 2026 | 13:59

Ηράκλειο Κρήτης: Βαριά τραυματισμένος 17χρονος που έπεσε με τη μοτοσικλέτα του στα βράχια

Η μηχανή εξετράπη της πορείας της και ανατράπηκε, καταλήγοντας στα βράχια, με αποτέλεσμα ο 17χρονος να τραυματιστεί βαριά

ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ 13 Σεπ 2026 | 13:14

Γιώργος Μαζωνάκης: Το τραγούδι που δεν πρόλαβε να ηχογραφήσει - "Μη τα κάνεις όλα λίμπα..."

Τους στίχους ενός νέου τραγουδιού που προοριζόταν για τον Γιώργο Μαζωνάκη δημοσίευσε ο στιχουργός Γιώργος Παυριανός.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 13 Σεπ 2026 | 13:08

Φωτιά στις Σέρρες: Στην περιοχή Άνω Βροντού - Επιχειρεί ένα ελικόπτερο

Στη κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο, ενώ ο Δήμος Σερρών έχει διαθέσει υδροφόρες για την υποστήριξη του έργου της Πυροσβεστικής

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ 13 Σεπ 2026 | 12:50

Στο Κονγκό του πολέμου και του Έμπολα: Έλληνας ψυχολόγος μιλά στο The TOC για τις γυναίκες που επέζησαν της σεξουαλικής βίας

Ο κλινικός ψυχολόγος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Δημήτρης Τριανταφύλλου περιγράφει όσα έζησε στην ανατολική ΛΔ Κονγκό, δουλεύοντας με γυναίκες και παιδιά που επέζησαν σεξουαλικής βίας

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Σεπ 2026 | 12:42

Σοκ στον Πύργο: Χτύπησαν με ρόπαλα 36χρονη και τον πατέρα της – Αναζητούνται δύο 26χρονοι

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί, ένας 26χρονος με τον φίλο του μετέβησαν έξω από το σπίτι της 36χρονης με κουκούλες και κρατώντας ρόπαλα

ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ 13 Σεπ 2026 | 12:16

Μαζωνάκης: "Ήμουν σε πανικό" - Τι θα υποστηρίξουν οι δυο κατηγορούμενοι γιατροί - Θα παραδώσουν υπομνήματα

Οι δύο συλληφθέντες γιατροί θα παραδώσουν υπομνήματα με τους βασικούς τους ισχυρισμούς για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΟ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ 13 Σεπ 2026 | 12:15

Γιώργος Μαζωνάκης: Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για τη "λαϊκή αγρυπνία" στη Νίκαια

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για το λαϊκό προσκύνημα για τον Γιώργο Μαζωνάκη - Σε στενό, οικογενειακό κύκλο η κηδεία

13 Σεπ 2026 | 11:15

Μουσταλευριά γεμάτη βιταμίνες και μεταλλικά άλατα: Πώς μπορούμε να την φτιάξουμε, εύκολα και απλά στο σπίτι

Η μουσταλευριά είναι πολύ θρεπτική, γεμάτη βιταμίνες και μεταλλικά άλατα.

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ 13 Σεπ 2026 | 10:48

Όλη η Θεσσαλονίκη για τον Αντώνη Ρέμο: Η μεγάλη συναυλία, το "αντίο" στον Μαζωνάκη και τα απρόοπτα [εικόνες - βίντεο]

Τον Αντώνη Ρέμο τίμησαν πολλοί συνάδελφοί του, οι οποίοι προσκλήθηκαν για να τραγουδήσουν μαζί του μερικές από τις μεγαλύτρες επιτυχίες του

ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ 13 Σεπ 2026 | 10:23

Μαζωνάκης: Πλασμαφαίρεση και σε πολυτελή ξενοδοχεία από τους γιατρούς - Εκαναν επαφές να μεταφέρουν μηχανήματα στις Κυκλάδες

Το ζευγάρι των κατηγορούμενων γιατρών αναζητούσε συνεργασίες με ξενοδοχεία για τις "θεραπείες" των πελατών στις διακοπές