Φωτιά στο Μάτι: Όλοι οι διάλογοι-φωτιά που καίνε τον αρχηγό της Πυροσβεστικής - Απειλούσε με τις πλάτες Γεροβασίλη;

Σοκάρουν οι απειλές Ματθαιόπουλου στον Λιότσιο για τη φωτιά στο Μάτι - "Θάψ' τα αλλιώς θα σε σκίσουμε".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Σοκ και πολιτικούς τριγμούς έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις της "Καθημερινής" για την έρευνα της εθνικής τραγωδίας με τη φωτιά στο Μάτι.

Η εφημερίδα και στο πρωτοσέλιδο θέμα της Κυριακής με τίτλο "Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε", κάνει λόγο για απόπειρα συγκάλυψης των στοιχείων της έρευνας που αφορούσε την τραγωδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την "Καθημερινή" ο Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Δημήτρης Λιότσιος ανέλαβε με εισαγγελική παραγγελία τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας. "Εκείνος ξέρει πως είναι μια δύσκολη αποστολή -θεωρεί πως θα πρέπει να αναζητήσει τυχόν ευθύνες ανωτέρων του και οι ισορροπίες θα είναι λεπτές. Δέχεται όμως χωρίς δεύτερη σκέψη", αναφέρει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια περιγράφονται τα στάδια της έρευνας μέχρι και σήμερα με αναφορές σε αφόρητες πιέσεις στο πρόσωπο του κ. Λιότσου, προκειμένου να σταματήσει την έρευνά του. Στις απειλές, μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πρωταγωνιστικό ρόλο φέρονται να είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Απίστευτες απειλές αποδίδονται στον τέως Αρχηγό της Πυροσβεστικής, κ., Ματθαιόπουλο, όπως: "Θάψε τα έγγραφα γιατί θα σε σκίσουμε" ενώ ο τότε Αρχηγός επικαλείται τέως Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. η εφημερίδα εικάζει ότι αναφέρεται στην Όλγα Γεροβασίλη) η οποία φέρεται να "έχει δώσει την εντολή για συγκάλυψη", ενώ τονίζεται πως υπήρξαν αναφορές για "άνωθεν" εντολές της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου.

Σοκάρουν οι συνομιλίες

Στη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Λιότσιος στον κ. Ματθαιόπουλο, αναφέρονται αποσπάσματα από όσα είπε ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής στον πραγματογνώμονα:

(α) "Εγώ κλήθηκα σε ανώτατο επίπεδο και μου λένε ο κύριος Λιότσιος εντάξει θα βοηθήσει ….τι θα βοηθήσει εδώ καταφέρεται και κάνει κρίσεις ανωτέρων, με ποιο δικαίωμα καταφέρεται σε εκείνο, καταφέρεται. Ο κύριος Λιότσιος πρέπει να φτιάξει ένα πόρισμα για τη φωτιά και όχι μέσα από το πόρισμα να φαίνεται ποιος φταίει, αν φταίει ο Ματθαιόπουλος, ο Τερζούδης ο άλλος ο άλλος ο άλλος, κάλεσέ τον και πέστου τα, σε κάλεσα λοιπόν και στα’πα για να ξυπνήσεις. Γιατίστο λέω έχεις 15χρόνια – 20 για να πάρεις σύνταξη. (…)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα έρθει το χαρτάκι από πάνω, χωρίς να το θέλω εγώ, έτσι θα πούνε στη Σάμο, ποιος είναι ναι και στην πρώτη φωτιά μη του σηκώνεις και τίποτα και θα ‘ρθει μετά ο Γκουρμπάτσης και θα σε βρει. Έτσι γίνονται τα παιχνίδια, έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο – Βασιλειάδη για να καθαρίσει ο Καπέλ/ος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα ΚΥΘΗΡΑ χωρίς εναέρια και στη ΜΑΝΗ χωρίς εναέρια, τόσοι είναι οι φάκελοι στους Εισαγγελείς στου Γνθείου και του Πειραιά, το παιχνίδι παίζεται. Εγώ δε σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα, πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου, αν είναι ελλιπή στοιχεία στα αρχίδια σου, τι θα σου πει ο Εισαγγελέας τίποτα, αυτά είχα αυτά έβαλα αυτά βρήκα, αν δε σας κάνουν βάλτε άλλους".

"Κάνε τον μαλ..."

"Πέντε πραγματάκια σου είπα, άνεμο/, καύσιμο ύλη, μίξη πεύκων με σπίτια, δόμηση αναρχική αυθαίρετη.

Με αποτέλεσμα η πυρκαγιά μέσα στη μια ώρα που έφυγε από κει με την ταχύτητα και το πυροθερμικό φορτίο...

77′ σε νοιάζει εσένα που κάθεσαι και ζητάς έγγραφα από τη ΔΟΥΡΟΥ τι σε νοιάζει εσένα που ζητάς έγγραφα από τη ΔΟΥΡΟΥ, κάνε το Μαλ..., ζητάς ακόμα και έγγραφα από το σχέδιο το οποίο έχεις υπογράψει εσύ...".

"(…) 77 είναι ο Εισαγγελέας τώρα είναι αύριο έφυγε, και θα φύγει ο ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ θα πάει πιο ψηλά. (…)

Θα ‘ρθει άλλος, ποιος σε είδε ποιος σε ξέρει, μη το βλέπεις τώρα, και αυτά τα λεφτά που θα πάρεις και αν θα τα πάρεις …θα τα χαλάσεις μετά σε δικό σου δικηγόρο, θα θες τρεις δικηγόρους μετά, στο λέω και έκανες μαλακία γιατί δε με άκουσες, ότι θα μπλέξεις για επτά χρόνια να πηγαινοέρχεσαι. (…)

"Μεταθεσούλα για Σάμο"

Μάτι Αττικής

Και θα έχεις και μια άλλη μεταθεσούλα για ΣΑΜΟ ή ΚΩ……… (…) Δεν ξέρω, για μένα να γράψεις όσο πιο απλά πράγματα, προηγουμένως η ΥΠΟΥΡΓΟΣ για άλλα θέματα με πήρε αλλά μου συζήτησε και αυτό, έτσι μεταξύ μας, είδες ο άλλος… Άκουσες πως μιλάω… (…)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μη νομίζεις πες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις εκλογές και έρχεται η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ (…)

Εκεί πάλι θα είσαι φαγωμένος 1000% από τους ίδιους, θα σε αφήσουν μετά οι άλλοι εδώ μέσα…… (…)

Εγώ σου είπα στο είπα και τότε, με Α και Β τρόπους και όχι να παρασυρθείς από τον κάθε ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΟ. (…)

Στο ‘πα και χθες και τι σου ‘χω διδάξει χρόνια, Λιότσο, όχι το τυρί και τη φάκα, που πας εσύ να δείξεις ικανότητες που με τα θηρία, με 100 νεκρούς που πας ρε, εδώ μιλάμε για χρήμα, ο ένας θα δώσει τον άλλο και θα επιβιώσεις εσύ μεθαύριο, μόνος θα μείνεις, θυμήσου το.

Θα κάθεσαι στο Ακροατήριο και θα σου λέει κύριε Πραγματογνώμονα για ελάτε, και θα σε παίρνει ο δικηγόρος του ΓΚΟΥΡΜΑΤΣΗ, μετά θα σε παίρνει ο δικηγόρος του ΤΕΡΖΟΥΔΗ, μετά θα σε πάρει ο δικηγόρος τουξΓ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΥ και θα στο κάνει το κωλάκι (κωλαράκι) τόσο, με*τι γνώσεις και στοιχεία βγάλατε εσείς αυτό, εγώ φιλικά στα λέω γιατί σε ξέρω χρόνια, μη με αναμείξεις πουθενά, τελείως φιλικά, συμβουλευτικά να σε. σώσω

Βρες ένα δικό σου άνθρωπο τράβα γράψε δέκα πράγματα εκεί".

"Θα τα βάλεις με τη Δούρου, θα σου ανοίξει τα καπούλια"

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ - ΜΑΤΙ

"Ακύρωσέ το δώστο διώχτο από πάνω σου, το έχεις αργήσει, για μένα τρία πραγματάκ/α, Πραγματογνώμονας Πυροσβεστικής, πως ξεκίνησε η φωτιά σύμφωνα με τη γεωγραφία τάδε τάδε, κατέληξε εκεί και και, κάθεσαι τώρα και θα τα βάλεις με το Δασαρχείο που σου λέει ο άλλος θα σου ανοίξει τον κώλο, θα τα βάλεις με τη ΔΟΥΡΟΥ θα σου ανοίξει τα καπούλια, θα τα βάλεις εδώ, μόλις δούμε ποιοι κατηγορηθούμε θα βάλουμε τρεις δικηγόρους όπως κάναμε το 2000 επί ΓΚΟΥΡΠΜΑΤΣΗ, κατηγορείσαι κατηγορείσαι κατηγορείσαι, πέντε δικηγόρους, και το μεμονωμένο μετά, δεν είναι απλά τα πράγματα.. (…) Με τι γνώσεις εσύ έχεις να πεις ότι το αυτοκίνητο άργησε ή το αυτοκίνητο engage και τα λο/πά μμμμ…(…)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια χαρτιά το αποδεικνύεις αν εγώ έχω άλλα χαρτιά από πίσω μμμμμ, αν εγώ έχω άλλα χαρτιά από πίσω, τι κάνουμε; Εγώ απλά στα λέω, έχεις το χρόνο, κάτσε συμβουλέψου και κείνο που πρέπει να κάνεις, βγάλε τον εαυτό σου απ’ έξω, πρώτα να σώσεις τον εαυτό σου, γιατί στο είχα πει και στην Κόρινθο την υπογραφή σου και την ψωλή σου ΛΙΟΤΣΙΟ θυμάσαι που τη βάζεις, με τα Ανακρτπκά θυμάσαι που σου έλεγα τιμαλακίες υπογράφεις εδώ, που πας τι κάνεις εδώ, και μη κοιτάς που δεν μας έκατσε κάτι, αλλά μην ξεχνάς αυτό που έλεγε ο ΜΑ ΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣχρόνια σήμερα εμού αύριο εσού ουδέποτε κανενός.(…)

Εγώ να ξέρεις από την πλευρά μου ούτε θα με δώσεις πουθενά γιατί θα το μάθω, ούτε απειλή το θεωρώ ούτε τίποτα, εγώ στα λέω σου είπα σα Βασίλης και σα Δημήτρης, γιατί έχουμε κάτσει πολλές φορές και έχουμε πιει κρασί από το ίδιο ποτήρι και πρέπει να ξέρουμε κάποια πράγματα, και κάποια στιγμή πριν τον Απρίλιο με είχες πάρει, μου λες θέλω να σε δω αν είναι να πάρω μια μετάθεση για τη Σύρο κλπ, και λέω άστο θα το δούμε, καταλαβαίνω εγώ γιατί το ήθελες και θα σε βοηθούσα, σε ότι μπορώ να σε βοηθήσω θα σε βοηθήσω. (…)

Κάτσε εκεί, βρες κάνα από το Αρχηγείο ή κάνα φίλο σου, πέντε αράδες πέντε λέξεις πέντε αυτά και δώστο. Εισαγγελείς; κάποιοι μπορεί να πάρουν την πίτα και σύ θα πάρεις την πούτσα, έτσι είναι το παιχνίδι στην Ελλάδα, το 2007 στον Πύργο φάγανε και τα λεφτά που είχε μαζέψει ο κόσμος, και μοίρασαν και τις αποζημιώσεις μετά Εισαγγελείς δικηγόροι, δεν ακούς, στο είπα από την πρώτη μέρα Μήτσο, και με χιούμορ και ωραία, άσε τον ρατέετ της Παγώνας μη τον χαλάς πολλές φορές ξέρεις οι φιλοδοξίες, η Πουτάνα η ζωή, δεν μας αφήνει να είμαστε (…)

….(…) όπως στα λέω εσένα τώρα τι θα γίνει με την υπόθεση αυτή, αυτή η υπόθεση δεν κλείνει, θα κλείσει έξι επτά χρόνια, κάθε μέρα θα είσαι και θα κάνεις και υπηρεσία ή θα πηγαίνεις το πρωί στο δικαστήριο και μετά στην υπηρεσία, γιατί από την άλλη θα θες και τα πενθήμερα και τα νυχτερινά και δε θα σε φτάνουν…".

"Θάψ'τα με ηρεμία..."

"Κράτα τα αρχεία σου και μόλις τα παραδώσεις σε πέντε δέκα μέρες που θα αρχίσουν οι απολογίες κατηγορουμένων και μόλις θα βγει η δικογραφία ποιος έβαλε την Πυρκαγιά θα ζητηθούν όλοι οι φάκελοι, οπότε θα την πάρουν όλος κράτα να έχεις αρχεία φτιάξε και ένα για το ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟ να έχει στην άκρη να το διαβάσει και φέρτο όποτε μπορέσεις εφόσον το παραδώσεις η πριν το παραδώσεις αν θες να το διαβάσουμε, θα σου πω δυο κουβέντες και πήγαινε παρέδωσέ το και βάλε λίγα στοιχεία. Δεν ξέρει ο Εισαγγελέας τι έχεις ζητήσεις, ξέρει ο Εισαγγελέας 77 έχεις ζητήσει; μμμμ…(…)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοίτα ποια έχουν ποια δεν έχουν …και θάψτα. Δεν πειράζει, με ηρεμία δε χρειάζεται Πανικός, όπως ήσουνα προχτές να είσαι σήμερα, χαμόγελο, ωραίος, βγάλε την ουρά σου απ’έξω γιατί θα σε δέσουνε σεεεε. Έτσι όπως είναι τώρα είναι προτιμότερο να ήσουν στη φωτιά παρά με αυτή την υπόθεση που έχεις αναλάβει. (…)

Γατί στη φωτιά δε θα έριχναν καμία κατηγορία, έκανα ότι μπορούσα ήμουν στο Κέντρο παρουσία του Υπουργού των Υπουργών δεν πήγα, γιατί μου είπαν να μην πάω, ό,τι μπορούσα ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας Πυροσβέστης το έκανα, Γέ/ά σας, δεν με αγγίζει τίποτα εμένα, κράτα το στόμα σου κλειστό, όλα διαρρέουν, τα πάντα, όλα διαρρέουν, ήδη ο Γκουρμπάτσης θα το έχει μάθει τώρα που εμφανίστηκες. (…)

Είδες το τυρί δεν είδες τη φάκα, να πας εκεί στον Εισαγγελέα και να του πεις, βρες μια δικαιολογία, ότι δεν προλαβαίνω, έχω τα παιδιά μου τα σκυλιά μου, πάρε και ένα χαρτί από το γιατρό 4 μέρες και ζήτα την εξαίρεση, γιατί είναι συνάδελφος και εγώ το έχω βάλει για να είμαι για κανένα αυτοκινητάκι για κανένα σπίτι για κάνα τέτοιο, τραβάς την αναφορά σου και τελείωσε η υπόθεση απαλλαγή..

"Όσο λιγότερα γράφεις, τόσο το καλύτερο"

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Αυτοί σε πήραν από τον πίνακα τσιμπητό εεε, δεν είχε άλλο Πραγματογνώμονα; (…)

Όσα λιγότερα γράφεις τόσο το καλύτερο, στο πα και χθες όσα λιγότερο βάζεις τόσο το καλύτερο, φτιάξε μια απλή Πραγματογνωμοσύνη, ας σε περάσουν για κουτό, να (χειρονομία) τον κ/νέζο….. (…)

Μην πεις στον Εισαγγελέα με κάλεσε ο καινούριος Αρχηγός. (…)

Από που κρίνεις εσύ προκύπτουν ευθύνες ανωτέρων; Πού το ξέρεις ότι προκύπτουν ευθύνες; Από πού; Από πού; Με τί στοιχεία; (…)

Πού το ξέρεις ότι πες, ευθύνες για ανωτέρους; (…)

Από που προκύπτουν ευθύνες για ανωτέρους; Από που το τεκμηριώνεις εσύ ότι προκύπτουν ευθύνες για ανώτερους; Πες προκύπτουν ευθύνες για τον ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟ μετά σε έσκισα εγώ το ξέρεις; Σε έσκισα. (…) Σε έσκισα, από πού το τεκμηριώνεις, έχεις κάποιο χειροπιαστό στοιχείο; ξέρεις τι έκανα; μου έχεις πάρει κατάθεση; Από πού θα με βγάλεις ότι προκύπτουν ευθύνες; από πού; για πες μου; από που προκύπτουν ευθύνες για τον πυροσβέστη; (…)

Μόλις γράψεις ευθύνες, σου είπα και το άλλο μόλις γράψεις ευθύνες των ανώτερών μου όλοι θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε. (…)

Ρώτα ένα δικηγόρο, πες ότι δε μπορώ να διεκπεραιώσω την υπόθεση κλπ κλπ γιατί…. Αλλά μη γράψεις ότι προκύπτουν ευθύνες για ανωτέρους, εγώ για αυτό σε κάλεσα εδώ, η Υπουργός αυτό μου είπε, κάλεσε τον μου είπε, και πες του το, μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων και μη γράψει ότι ευθύνεται ο Δήμαρχος, η Δούρου ο καθένας ή κάποια Υπηρεσία ή το Δασαρχείο,…. εγώ στα είπα… (…)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α ν πιστεύεις ότι θα το αλλάξεις μέσα στο ΣΚ (…)

Αν το αλλάξεις μέσα στο σκ… (…)

…όποτε θες (…) Ε ναι που θα πάω. (…) Πάρε με μετά τις 11, 12 η ώρα. (…) Έλα στη Πανόρμου να πιούμε ένα καφέ. (…) Ωραία έλα εδώ… Έλα το απόγευμα εδώ θα είμαι. (…) Μέχρι τις δέκα εδώ είμαι εγώ. (…)

"Βγάλε την ουρά σου απ' έξω"

Εγώ έχω ένα τίτλο τώρα Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα να ξέρεις ότι σε έχω στην άκρη της καρδιάς μου και θα σε στηρίξω, στήριξε και σύ, στήριξε το Σώμα τους συναδέλφους τον εαυτό σου, και βγάλε την ουρά σου απ’ έξω γιατί έχεις μέλλον μην καταστρέφεις το μέλλον σου, είσαι εξελίξιμος ακόμη, όταν ήμουν στην Κόρινθο μου έλεγαν κάποιοι και Αρχηγός, γέλαγα εγώ γιατί έλεγα από όλη την Ελλάδα θα γίνω εγώ;

Εσύ έχεις τα προσόντα να φτάσεις στην ηγεσία του Αρχηγού μην καταστρέφεις το Μέλλον σου, με τη φύση δε τα βάζει κανένας… (…) Η φωτιά στην Κινέτα θα στοιχήσει 500.000.000, η φωτιά στο Μάτι θα πάει 1 Δις από αυτά 100 θα μοιραστούνε τα 200 θα μοιραστούνε… Πρόσεξε… πρόσεξε…".

"Κοίτα ποια έχουν ποια δεν έχουν …και θάφτα …. βγάλε την ουρά σου απ’ έξω γιατί θα σε δέσουνε σεεεε. Έτσι όπως είναι τώρα είναι προτιμότερο να ήσουν στη φωτιά παρά με αυτή την υπόθεση που έχεις αναλάβει... βγάλε την ουρά σου απ’ έξω γιατί έχεις μέλλον μην καταστρέφεις το μέλλον σου".

"Πες προκύπτουν ευθύνες για τον ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟ μετά σε έσκισα εγώ το ξέρεις; Σε έσκισα. (…) Σε έσκισα, από πού το τεκμηριώνεις, έχεις κάποιο χειροπιαστό στοιχείο; ξέρεις τι έκανα; μου έχεις πάρει κατάθεση; Από πού θα με βγάλεις ότι προκύπτουν ευθύνες; από πού; για πες μου; από που προκύπτουν ευθύνες για τον πυροσβέστη;

Μόλις γράφεις ευθύνες, σου είπα και το άλλο μόλις γράψεις ευθύνες των ανώτερών μου όλοι θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΔΑΣΟΣ 17 Ιουν 2021 | 15:42

Φωτιά στον Πολυπόταμο Καρύστου στην Εύβοια

Δασική έκταση καίγεται σε περιοχή του δήμου Καρύστου στην Εύβοια.

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ 16 Ιουν 2021 | 19:39

Εύβοια: Οριοθετήθηκε η φωτιά σε δάσος στην περιοχή Γούβες

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στις Γούβες στην Εύβοια

ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ 15 Ιουν 2021 | 21:42

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Καίγεται δάσος κοντά στο Μαντούδι [εικόνες]

Στην περιοχή αναμένεται ενίσχυση των ανέμων - Η φωτιά στην Εύβοια δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από κεραυνό.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ 15 Ιουν 2021 | 08:30

Επεισοδιακό κορονο-beach πάρτι 2.000 ατόμων στη Γλυφάδα: "Η πλειοψηφία ήταν ανήλικοι", λέει ο δήμαρχος

Τι λέει ο δήμαρχος Γλυφάδας για το κορονοπάρτι των 2.000 ατόμων που κατέληξε σε καταστροφή της παραλίας.

ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ 15 Ιουν 2021 | 07:09

Ιλινόις: Τεράστια έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών που κατασκευάζει εύφλεκτα λιπαντικά προϊόντα

Οι Αρχές της πόλης Ρόκτον στο Ιλινόις εξέδωσαν υποχρεωτική εντολή εκκένωσης για σπίτια και επιχειρήσεις σε ακτίνα ενός μιλίου από το εργοστάσιο.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΗΤΑΝ Η ΝΥΧΤΑ 15 Ιουν 2021 | 07:02

Εμπρησμός αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες]

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ υπήρξαν φόβοι για εξάπλωση της φωτιάς και σε άλλα οχήματα.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ 14 Ιουν 2021 | 09:51

Επεισοδιακό κορονο-beach πάρτι στη Γλυφάδα: Εβαλαν φωτιά σε ομπρέλες και πέταξαν πέτρες σε πυροσβέστες

Επεισοδιακό beach... κορονο-πάρτι, με συμμετοχή 1.500 ατόμων διοργανώθηκε το βράδυ σε παραλία της Γλυφάδας, όπου νεαροί έβαλαν φωτιά σε ομπρέλες της πλαζ.

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ 12 Ιουν 2021 | 17:53

Φωτιά σε δάσος στην Πάτρα: Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Μαίνεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πάτρα, στην περιοχή Μοιραίικα.

ΛΑΜΠΑΔΙΑΣΕ Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ 12 Ιουν 2021 | 16:48

Τραγωδία στην Ερέτρια: Ηλικιωμένη νεκρή από πυρκαγιά στο σπίτι της

Νεκρή εντοπίσθηκε από την Πυροσβεστική μία 76χρονη στην Ερέτρια.

ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 11 Ιουν 2021 | 13:27

Αντιπυρική περίοδος: Νέα καμπάνια της Πολιτικής Προστασίας για τις πυρκαγιές [βίντεο]

"Μπορούμε να σβήσουμε μια φωτιά, αλλά δεν μπορούμε να σβήσουμε τις τραγικές συνέπειές της. Γι’ αυτό, δεν παίζουμε με τη φωτιά – γιατί η φωτιά δεν παίζει μαζί μας".

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΡΒΑΚΗ 09 Ιουν 2021 | 13:33

Νεκρός άνδρας από φωτιά σε διαμέρισμα στο Γκύζη

Ο άντρας, ηλικίας άνω των 60 ετών, βρέθηκε σε δωμάτιο διαμερίσματος στο Γκύζη, ενώ οι πυροσβέστες έσβηναν τη φωτιά.

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 08 Ιουν 2021 | 16:59

Μεγάλη φωτιά στην Σπάρτη: Καίγεται δάσος στην περιοχή Ποταμιά

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την φωτιά στην Σπάρτη που καίει δασική έκταση.

ΕΧΟΥΝ ΣΠΕΥΣΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ 08 Ιουν 2021 | 09:58

Φωτιά στην Αρκαδία: Επί τόπου 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στην Αρκαδία.