Follow us

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος αποτυπώνεται σε "αγιογραφία" - Τα "αόρατα" παιδιά της δομής

Ο πατέρας Αντώνιος, κατά κόσμον Αντώνης Παπανικολάου εμφανίζεται σε αγιογραφία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Την ώρα που η Κιβωτός του Κόσμου βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών και οι καταγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη, μία αν μη τι άλλο περίεργη αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά. Καθώς ερευνάται διεξοδικά και το προφίλ του ιδρυτή της, του πατέρα Αντώνιου ή κατά κόσμον Αντώνη Παπανικολάου, φαίνεται πως ο ιερέας είχε και μία άλλη πλευρά, πολύ μακριά από την εικόνα που είχε σχηματίσει γι' αυτόν ο πολύς κόσμος.

Πιο συγκεκριμένα, με μια προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της "Κιβωτού του Κόσμου" στο Facebook, θα διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχουν ανάμεσα στις άλλες και αρκετές από την εκκλησία που υπάρχει εντός της δομής στον Κολωνό, στον έκτο όροφο.

Σε μία από αυτές όμως φαίνεται μία "αγιογραφία" που παραπέμπει στη βιβλική αφήγηση για τον Νώε και την Κιβωτό. Αυτό που προξενεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι στην "αγιογραφία" αποτυπώνεται και ο πατέρας Αντώνιος σε ρόλο ποιμένα που οδηγεί τα παιδιά στην Κιβωτό του Νώε, ενώ πιο πίσω απεικονίζεται μία ακόμα μορφή που παραπέμπει στην πρεσβυτέρα.

Πρώην φιλοξενούμενοι στην Κιβωτό του Κόσμου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, αναφέρουν πως ο πατέρας Αντώνιος είχε τάσεις θεοποίησης του εαυτού του, σημειώνοντας μάλιστα ότι στη διάρκεια του εκκλησιασμού μαζί με τις κανονικές εικόνες των αγίων ήταν υποχρεωμένοι να προσκυνούν και τον "Νώε" – πατέρα Αντώνιο.

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος αποτυπώνεται σε "αγιογραφία" - Τα "αόρατα" παιδιά της δομής

Διαβάστε Επίσης

Κιβωτός του Κόσμου: Τα 3 πρόσωπα-κλειδιά και τα "αόρατα παιδιά"

Σε τρία πρόσωπα εστιάζεται η έρευνα των αρχών για την υπόθεση.

Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων που έχουν αναλάβει τον χειρισμό της υπόθεσης, Κατερίνα Κοπελάκη και Δάφνη - Κυριακή Τσίχλη θα συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις και την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 12 πρόσωπα, ενώ οι εισαγγελείς εστιάζουν στα τρία παιδιά, για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες πως έχουν πέσει θύματα ασελγών πράξεων. Και οι δύο εισαγγελείς καταβάλουν προσπάθειες ώστε να καταθέσουν τα παιδιά αυτά ενώπιον των αρμόδιων αρχών.

Την ίδια στιγμή η Εθνική Αρχή Διαφάνειας θα πραγματοποιήσει ελέγχους σε τρεις μονάδες προστασίας παιδιών στην Αττική μετά την αποκάλυψη όσων συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου. Στο πλαίσιο των ελέγχων θα ληφθούν καταθέσεις από εργαζόμενους και παιδιά, θα πραγματοποιηθεί έρευνα για το εάν υπάρχουν περιστατικά κακοποίησης και θα ελεγχθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών.

Τρόφιμοι στις δομές δεν εμφανίζονται στα μητρώα

Τα ίχνη των "αοράτων" παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής και το MEGA υπάρχουν παιδιά που δεν εμφανίζονται στο μητρώο ανήλικων της Δομής, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να μπορεί να αποσαφηνιστεί η σκοπιμότητα των συγκεκριμένων ενεργειών από τους την πρώην διοίκηση της Κιβωτού.

Στην αναφορά καταγράφεται να απουσιάζουν δικαστικές αποφάσεις, πιστοποιητικά οικογενειακής αποκατάστασης και διαγνωστικές εκτιμήσεις για την κατάσταση της υγείας των παιδιών.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η Δομή αντιμετώπιζε με διαφορετικό τρόπο βιολογικά αδέρφια τόσο ως προς τη σύνταξη των Ατομικών Σχέδιων Οικογενειακής Αποκατάστασης τους όσο και προς τον χώρο διαβίωσης τους.

"Πασχάλης" και "Πέτρος" - Ποιοι είναι οι δύο πρωταγωνιστές στις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς

Ο "Πασχάλης" και ο "Πέτρος", "πρωταγωνιστές" σε καταγγελίες πρώην και νυν τροφίμων της Μ.Κ.Ο. για περιστατικά ξυλοδαρμών, τιμωριτικών συμπεριφορών και λεκτικών παρενοχλήσεων, έχουν συνωνυμία με δύο μόνιμα μέλη του Δ.Σ. της "Κιβωτού του Κόσμου".

Ίσως όμως είναι και τα ίδια πρόσωπα. Πρόκειται για έναν αλλοδαπό, "παιδί της Κιβωτού", που φιλοξενούταν στο παρελθόν σε δομή και έναν απόφοιτο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών. Και οι δύο, είναι πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του επικεφαλής της Μ.Κ.Ο., πατέρα Αντωνίου και είχαν εκτός από την εμπλοκή στη Δ.Σ. τον ρόλο των παιδαγωγών σε δομές. Μάλιστα ο ένας από τους δύο, που είχε εκλεγεί ως μέλος της διοίκησης σε συνεχόμενες γενικές συνελεύσεις, τουλάχιστον από το 2020, αντικαταστάθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά την πρώτη καταγγελία για ξυλοδαρμούς στη δομή του Βόλου.

"Με έβαλαν να δουλέψω, να μην ξαναπάω σχολείο. Ο Πασχάλης και η γυναίκα του, ξέρουν τι μου έκαναν. Και άλλα δύο παιδιά ξέρουν που ήταν εκεί", ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega, ένας πρώην τρόφιμος σε δομές της "Κιβωτού", κατονομάζοντας στενό συνεργάτη του πατέρα Αντωνίου.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΚΟ 10 Ιαν 2023 | 07:36

Κιβωτός του Κόσμου: 10 μεγάλες δαπάνες στο μικροσκόπιο - Ερευνα για ξέπλυμα χρήματος με "μαϊμού" επισκευές και χορηγίες

Δέκα μεγάλες δαπάνες της τελευταίας 5ετίας, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, της Κιβωτού του Κόσμου στο μικροσκόπιο των Αρχών.

ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 6 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 09 Ιαν 2023 | 20:43

Ώρα εισαγγελέα για την "Kιβωτό": Ο πατέρας Αντώνιος πήρε προθεσμία για την ανωμοτί κατάθεση

Προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες εις βάρος του πήρε ο πατήρ Αντώνιος - Στις 27/1 στις εισαγγελικές αρχές

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 09 Ιαν 2023 | 08:06

Κιβωτός του Κόσμου: Η ώρα του εισαγγελέα για τον πατέρα Αντώνιο - Οι ξυλοδαρμοί και οι σκληρές τιμωρίες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης του πατέρα Αντώνιου σχετικά με τις καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 05 Ιαν 2023 | 20:56

Πατέρας Αντώνιος: Οι συνεργάτες του μοντάρουν την πρώτη του συνέντευξη - "Μπορεί να υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να ειπωθεί..." [Βίντεο]

Ο πατέρας Αντώνιος έσπασε τη σιωπή του και μίλησε στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο, όμως η προβολή της συνέντευξης αναβλήθηκε λόγω... μοντάζ

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 05 Ιαν 2023 | 15:07
ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ 05 Ιαν 2023 | 11:33

Κιβωτός του Κόσμου: Όλα όσα έχουν γίνει σε μόλις ένα μήνα - Ο πρώτος μίνι απολογισμός της νέας διοίκησης

"Στόχος μας είναι, στο άμεσο μέλλον, η Κιβωτός να καταστεί, μια σύγχρονη και διαφανής οργάνωση παιδικής προστασίας" αναφέρει η Πρόεδρος της προσωρινής Διοίκησης, Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 03 Ιαν 2023 | 21:57

Νέα σοκαριστική κατάθεση του 19χρονου για τον πατέρα Αντώνιο: "Μου κατέβαζε το παντελόνι και το εσώρουχο..."

Ο πατέρας Αντώνιος τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου θα κληθεί ως ύποπτος για τις κατηγορίες της ασέλγειας κατά συρροή και ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες ανηλίκων.

29 Ιαν 2023 | 23:19

Συνεχίζεται η κόντρα των μετεωρολόγων για τα "χιόνια τον Φεβρουάριο": "Μην ανοίγετε άρθρα με εφετζίδικους τίτλους"

Η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου αφήνει και υπονοούμενα για τους συναδέλφους, χωρίς βέβαια να τους κατονομάζει, λέγοντας πως είναι πολύ νωρίς για αξιόπιστες προβλέψεις για χιόνια.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 29 Ιαν 2023 | 22:56

Λάρισα: Γυναίκα κατήγγειλε τον σύζυγο της για βιασμό

Η γυναίκα ανέφερε στην καταγγελία της πως έπεσε θύμα βιασμού από τον ίδιο της τον σύζυγο.

29 Ιαν 2023 | 22:13

Μικρής έκτασης επεισόδια στο Σύνταγμα - Απάντησαν με χημικά οι αστυνομικοί

Ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκε στο μνημείο των Ιμίων στην Πλατεία Ρηγίλλης και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος.

ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 29 Ιαν 2023 | 21:52

Τραγωδία στην Αργολίδα: Νεκρός 46χρονος ποδοσφαιριστής που υπέστη ανακοπή μέσα στο γήπεδο

Ο ποδοσφαιριστής υπέστη ανακοπή και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

OI ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ 29 Ιαν 2023 | 19:51

Κρήτη: Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Συγγελάκης, εκ των τελευταίων επιζώντων του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

O Γιάννης Συγγελάκης ήταν μόλις 7 ετών, όταν οι Γερμανοί σκότωσαν τον πατέρα του και τέσσερα ακόμη μέλη της οικογένειάς του και κατόπιν έβαλαν φωτιά στο χωριό!

ΣΤΟ 20Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΟΗΣ 29 Ιαν 2023 | 19:13