Follow us

Στάθης Τσιτλακίδης: Κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα στην κηδεία του 31χρονου Σμηναγού - Η επιθυμία της οικογένειας

Στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, θα βρίσκεται η σωρός του Σμηναγού στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, στο χωριό Γρανίτης στο Νευροκόπι, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και στις 12:00 θα γίνει η εξόδιος ακολουθία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Με κουφέτα, λευκά τριαντάφυλλα και λευκό φέρετρο, το οποίο θα είναι τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας, θα αποχαιρετήσουν την Παρασκευή (3/2) η οικογένεια, οι φίλοι αλλά και οι συγχωριανοί του Στάθη Τσιτλακίδη, τον 31χρονο ήρωα Σμηναγό, που χάθηκε στο μοιραίο Φάντομ F-4 στην Ανδραβίδα.

Στις 10:00 το πρωί, όπως μεταφέρθηκε στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, θα βρίσκεται η σωρός του Σμηναγού στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, στο χωριό Γρανίτης στο Νευροκόπι Δράμας, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και στις 12:00 θα γίνει η εξόδιος ακολουθία.

Η οικογένεια του Στάθη Τσιτλακίδη αποφάσισε να μοιράσει στην τελετή κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα, καθώς ο 31χρονος Σμηναγός ετοίμαζε τον γάμο του σε λίγο καιρό με τη σύντροφό του, αλλά δεν πρόλαβε να παντρευτεί. Ουσιαστικά, καλούν συγγενείς, φίλους αλλά και όλη την Ελλάδα σε έναν "διαφορετικό γάμο" του παιδιού τους.

Διαβάστε Επίσης

Ήταν με το βλέμμα πάντα στον ουρανό

Ο Στάθης Τσιτλακίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Γρανίτης. Εκεί "μεγάλωσε" μέσα του και μία τεράστια αγάπη για την πατρίδα, καθώς όπως αναφέρουν φίλοι και συγγενείς, το βλέμμα του ήταν πάντα στραμμένο στον ουρανό γιατί πάντοτε θαύμαζε όλους όσους μπορούσαν να πετάξουν με τα "φτερά" της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, ήταν παιδικό του όνειρο να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και να μπορεί να υπερασπίζεται την Πατρίδα.

Στην περιοχή γίνονται εργασίες, προκειμένου το χωριό- στο οποίο έχει κυρηχθεί 3ημερο πένθος- να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον δικό του ήρωα. Η οικογένεια του Στάθη Τσιτλακίδη, επιθυμώντας να διατηρήσει λίγες στιγμές ιδιωτικότητας, παρακάλεσε τα Μέσα Ενημέρωσης να μείνουν μακριά από το σπίτι, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αυτό, που πραγματικά προέχει, είναι το παιδί να γυρίσει στην πατρική Γη και μετά θα δούμε όλα τα υπόλοιπα".

Τους απονεμήθηκε ο βαθμός του Αντιπτέραρχου

Σμηναγός Τσιτλακίδης

Βαθμός Αντιπτέραρχου απονεμήθηκε στους ήρωες πιλότους του Φάντομ F-4 ΣτάθηΤσιτλακίδη και Μάριου Τουρούτσικα.

Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και ύστερα από πρόταση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, "μετά από απόφαση του ΣΑΓΕ απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτέραρχου στον Σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου και τον Υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο - Μιχαήλ του Κωνσταντίνου".

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, οι αξιωματικοί Ιπτάμενοι "απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο".

Παρουσία Μητσοτάκη η κηδεία του Σμηναγού Τσιτλακίδη

Στην κηδεία του κυβερνήτη του Φάντομ F-4 θα δώσει το παρών και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης θα παρευρεθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σύσσωμη θα είναι και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

ταφη

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην Τρίπολη όπου και τελέστηκε η κηδεία του συγκυβερνήτη του Φάντομ F-4 Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Μεταξύ άλλων, στην ταφή παραβρέθηκαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι), Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και απόστρατοι και εν ενέργεια αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε Επίσης

Αφού ολοκληρώθηκε η ταφή, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας έριξε βολές στον αέρα ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Πλήθος κόσμου, φίλοι και συγγενείς του υποσμηναγού ακολούθησαν την πομπή από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη, όπου νωρίτερα έλαβε χώρα η εξόδιος ακολουθία, έως το χωριό Πικέρνι για την ταφή.

Στεφάνι κατέθεσε στο μνήμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ο αρχηγός ΓΕΑ παρέδωσε το ξίφος και τη σημαία.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

17 Μαρ 2023 | 16:06

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Ανδραβίδα

Σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Μαρτίου στην Ανδραβίδα

ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 16 Μαρ 2023 | 20:55

Τέμπη: Τι μετέφερε η εμπορευματική αμαξοστοιχία - Το έγγραφο ντοκουμέντο της Hellenic Train

13 βαγόνια είχε η εμπορευματική αμαξοστοιχία που συκγρούστηκε με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Μαρ 2023 | 10:27

Την 338 Μοίρα στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας επισκέφθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου [εικόνες]

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την 338 Μοίρα στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 13 Μαρ 2023 | 22:50

Hellenic Train: Βάζει λεωφορεία για "ορισμένες διαδρομές" - Πότε θα ξεκινήσουν ξανά τα τρένα

Η Hellenic Train ανακοίνωσε την δρομολόγηση λεωφορείων, από την Τετάρτη 15 Μαρτίου, για την μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ 08 Μαρ 2023 | 07:40

Συγκίνηση: Γέμισε με φαναράκια ο ουρανός της Λάρισας μία εβδομάδα μετά την τραγωδία στα Τέμπη [εικόνες - βίντεο]

Στις 11.21 το βράδυ της Τρίτης ο ουρανός της Λάρισας γέμισε με φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ 05 Μαρ 2023 | 20:36

Ο επιθεωρητής Λάρισας που τοποθέτησε τον μοιραίο σταθμάρχη, ζήτησε αναρρωτική άδεια την επομένη της τραγωδίας

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η πληροφορία ότι ο Επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ ζήτησε αναρρωτική άδεια το επόμενο πρωί της τραγωδίας στα Τέμπη. Έχει τεθεί σε αργία.

ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ 02 Μαρ 2023 | 10:00

Παύλος - Μαρί Σαντάλ: Το σπαρακτικό μήνυμα για την τραγωδία στα Τέμπη- "Είμαστε συντετριμμένοι"

Η Μαρί Σαντάλ και ο Παύλος εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους γονείς, που έχασαν τόσο άδικα τα παιδιά τους.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ 02 Μαρ 2023 | 08:03

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει ο Αγγελος που κατάφερε να σώσει 16 ανθρώπους - "Ηταν πύρινη κόλαση, δεν υπήρχε οξυγόνο" [βίντεο]

Ρίγη συγκίνησης προκαλούν ηρωικές ιστορίες από επιβάτες που βίωσαν τις δραματικές στιγμές λίγο μετά τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη.

ΤΡΙΓΩΝΟ ΘΑΝΑΤΟΥ 01 Μαρ 2023 | 12:38

Τα καταραμένα Τέμπη: Τρεις τραγωδίες σε 24 χρόνια - Η σύγκρουση τρένων και τα δύο τροχαία με οπαδούς του ΠΑΟΚ και μαθητές

Η σημερινή τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη φέρνει στη μνήμη άλλα δύο πολύνεκρα δυστυχήματα το 1999 και το 2003.

"ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ" 01 Μαρ 2023 | 12:17

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανθρώπινο λάθος λόγω απειρίας και εγκατάλειψης του σιδηροδρόμου, λέει ο σταθμάρχης του Βόλου

Σε ανθρώπινο λάθος λόγω απειρίας αλλά και στην εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου αναγνωρίζει τις αιτίες του δυστχυήματος με τα τρένα στα Τέμπη ο σταθμάρχης Βόλου.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ 01 Μαρ 2023 | 12:14

Συγκίνηση: Τεράστιες ουρές στη Λάρισα για να δώσουν αίμα στους τραυματίες των Τεμπών [εικόνες - βίντεο]

"Ήταν στο ίδιο τρένο ο γιος μου αλλά κατέβηκε στη Λάρισα, ήταν τυχερός", δήλωσε ένας Λαρισαίος εθελοντής αιμοδότης.

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 01 Μαρ 2023 | 12:13

Τα ερωτήματα για την τραγωδία στα Τέμπη: Γιατί δεν λειτουργούσαν τα συστήματα τηλεδιοίκησης - σηματοδότησης

Κάθε σύγχρονος, ευρωπαϊκός σιδηρόδρομος οφείλει να έχει θέσει σε λειτουργία το διευρωπαϊκό σύστημα ERTMS, κάτι που δυστυχώς δεν συναντάμε στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 01 Μαρ 2023 | 11:19

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Κύμα αλληλεγγύης στο Twitter από την Τουρκία - "Οι προσευχές μας μαζί σου γείτονα"

Εκατοντάδες Τούρκοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο Twitter για την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.