Follow us

Δ. Μασούτης στο Delphi Economic Forum ΙΧ: Επιλέγουμε να μετακυλήσουμε μέρος της κερδοφορίας μας, στηρίζοντας έμπρακτα τους καταναλωτές

Το λιανεμπόριο "πιάνει" τον σφυγμό της κοινωνίας και του καταναλωτή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μασούτης

Η Δ. Μασούτης συμμετείχε ενεργά στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, μέσω της παρουσίας του κ. Θεόδωρου Γεροστεργιούδη, Γενικού Διευθυντή, στα θεματικά panels "The Future of Consumer Landscape: The Way Forward” και "Responsible Leadership: The importance of corporate governance in sustainable development and investment opportunities”.

Όπως ανέφερε ο κος Γεροστεργιούδης στις τοποθετήσεις του στα panels, αλλά και σε συνεντεύξεις που παρέθεσε στο πλαίσιο του DEF IX 2024, το λιανεμπόριο "πιάνει" τον σφυγμό της κοινωνίας και του καταναλωτή, ο οποίος τους τελευταίους 18 μήνες βρέθηκε αντιμέτωπος με μαζικές πληθωριστικές πιέσεις με τις τιμές να ανεβαίνουν και το εισόδημά του να συμπιέζεται. To γεγονός αυτό οδήγησε σε αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, με τον καταναλωτή σταθερά να αναζητά και να συνεχίσει να αναζητά τις μειωμένες τιμές. Είναι λοιπόν πια θέμα στρατηγικής και επιλογής της κάθε εταιρείας το πως θα χειριστεί το θέμα των τιμών. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε χαρακτηριστικά πως "στην Δ. Μασούτης επιλέγουμε να μετακυλήσουμε μέρος της κερδοφορίας μας, στηρίζοντας έμπρακτα τους καταναλωτές".

Αναφορικά με το e-commerce, ο κος Γεροστεργιούδης ανέφερε πως το e-shop Μασούτης εξυπηρετεί 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Ο καταναλωτής ζητά υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, εύκολη περιήγηση, ακρίβεια στους χρόνους παράδοσης, καθώς και να λαμβάνει όλα όσα έχει συμπεριλάβει στην παραγγελία του χωρίς να λείπει κάτι από τα προϊόντα που έχει επιλέξει. Αναφορικά με τον ρόλο της τεχνολογίας στον κλάδο του λιανεμπορίου, ο κος Γεροστεργιούδης σημείωσε πως αποτελεί σημαντικό challenge η διευκόλυνση του καταναλωτή και οι απλές και κατανοητές διαδικασίες, ενώ επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της τεχνολογίας και στην ασφάλεια τροφίμων.

Δ. Μασούτης στο Delphi Economic Forum ΙΧ: Επιλέγουμε να μετακυλήσουμε μέρος της κερδοφορίας μας, στηρίζοντας έμπρακτα τους καταναλωτές

Για τα κριτήρια ESG και τις πρακτικές βιωσιμότητας, ο κος Γεροστεργιούδης υπογράμμισε πως η Δ. Μασούτης έχει κατανοήσει από την αρχή της λειτουργίας της τον κοινωνικό της ρόλο, έχοντας πάντα τον άνθρωπο στο επίκεντρο, είτε είναι εργαζόμενος, είτε καταναλωτής και το κέρδος είναι το αποτέλεσμα και όχι αυτοσκοπός. Ο κος Γεροστεργιούδης κατέστησε σαφές πως η Δ. Μασούτης αγκαλιάζει το Ευρωπαϊκό πλαίσιο ESG όπου αποτυπώνεται και η αξία της επιχείρησης, τονίζοντας πως η εταιρεία επέλεξε τα βιώσιμα κέρδη προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές, σεβόμενη τη βιομηχανία, αλλά παράλληλα και τον Έλληνα καταναλωτή. Αναφορικά με τη βιωσιμότητα και την πράσινη ανάπτυξη, σύμφωνα με τον κο Γεροστεργιούδη, σημασία έχει το μηδενικό αποτύπωμα στον πλανήτη αλλά και η υγιεινή και η ασφάλεια των τροφίμων. Συγκεκριμένα, η Δ. Μασούτης δουλεύει πολύ στενά με τους προμηθευτές της και θέτει κριτήρια ESG αναφορικά με την πρώτη ύλη, τη συσκευασία και την εφοδιαστική αλυσίδα έως το προϊόν να φθάσει στο ράφι, ενώ ακόμη και η ενέργεια που καταναλώνεται στα ψυγεία των καταστημάτων Μασούτης προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές και όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύ όμορφο ταξίδι προς στη βιωσιμότητα.

Τέλος, ο κος Γεροστεργιούδης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον, καθώς το μεγάλο κύμα των πληθωριστικών πιέσεων έχει αρχίσει να φθάνει στο τέλος του και πως η συνεργασία μεταξύ λιανεμπόρων-τραπεζών-προμηθευτών θα βοηθήσει προς τη βελτίωση της σημερινής εικόνας του λιανεμπορίου.Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

28 Μαϊ 2024 | 13:11

AEGEAN: 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης

Η εταιρεία συνεχίζει το ταξίδι της με το πάθος των ανθρώπων της και στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

MYTILINEOS 28 Μαϊ 2024 | 11:40

Χαρτοφυλάκιο 180 έργων δυναμικότητας 3,59 GW από την MYTILINEOS Energy & Metals στην Ιταλία

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, μίλησε για την στρατηγική και το σχέδιο ανάπτυξης στην Ιταλία.

ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ 28 Μαϊ 2024 | 09:01

Πόσο θα αυξηθούν τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος τον Ιούνιο

Η αύξηση των τιμών της χονδρεμπορικής δε θα επηρεάσει μόνο τα πράσινα τιμολόγια αλλά και τα κίτρινα.

ΑΑΔΕ 28 Μαϊ 2024 | 08:16

Έρχεται το νέο Taxis - Τι αλλάζει για φορολογούμενους και ελέγχους

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρά σε ριζικό λίφτινγκ του TAXIS αλλά και των πληροφοριακών συστημάτων Taxisnet και Elenxis.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΙΚ 27 Μαϊ 2024 | 21:02

Φορολογικά έσοδα 2 δισ. πάνω από τον στόχο το α' τετράμηνο του 2024 - Πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ.

Τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο του Ιανουαρίου - Απριλίου 2024.

27 Μαϊ 2024 | 19:04

"Η Ευρώπη στο Μέλλον- Επιστροφή στον Άνθρωπο": Επιστημονική ημερίδα με την Βίκυ Φλέσσα

Θα λάβει χώρα στο Ωδείο Αθηνών, Αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος", την Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024, και θα εκκινήσει στις 18.00.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 27 Μαϊ 2024 | 18:50

Mytilineos: Το σχέδιο για επενδύσεις 3,3 δισ. ευρώ στην Ιταλία τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιταλία επενδύει ο ελληνικός όμιλος Mytilineos.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ 27 Μαϊ 2024 | 17:19

Ο Γιώργος Λιάγκας αγόρασε σε πλειστηριασμό τη βίλα του Νίκα στην Τήνο - Το ποσό που έδωσε

Η βίλα βρίσκεται κοντά στον παραθαλάσσιο οικισμό Κιόνια και στην χώρα της Τήνου και έχει μοναδική θέα - Ο Γιώργος Λιάγκας έχει ήδη εξοχικό στο νησί.

27 Μαϊ 2024 | 15:43

Ώρα για ανακαίνιση; Ξεκινήστε από την αλλαγή πλακιδίων!

H ISOMAT κάνει την εφαρμογή εύκολη υπόθεση εισάγοντας την τεχνολογία Crystal Gel στις κόλλες πλακιδίων.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ Η ΒΙΚΟΣ 27 Μαϊ 2024 | 08:29
ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 26 Μαϊ 2024 | 20:16

e- ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ : Ο "χάρτης" των πληρωμών έως τις 31 Μαΐου

Οι συντάξεις και τα επιδόματα που θα καταβληθούν κατά την διάρκεια της εβδομάδας στους δικαιούχους.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 26 Μαϊ 2024 | 09:45

Ανάσα στην αγορά κατοικίας - Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αυξηθεί η προσφορά σπιτιών και να μειωθούν τα ενοίκια, προσφέροντας διέξοδο σε χιλιάδες οικογένειες που αναζητούν κατοικία σε προσιτή τιμή ενοικίασης.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 25 Μαϊ 2024 | 20:05

Ξεκινούν οι αιτήσεις για σύνταξη στους οφειλέτες - Πόση σύνταξη θα παίρνουν με χρέη ως 30.000 ευρώ

Οι προϋποθέσεις για να λάβουν σύνταξη όσοι έχουν χρέη προς το Δημόσιο.