Οι φράουλες, ένα από τα φρούτα εποχής, φαίνεται πως έχουν σημαντική θέση στη διατροφή μας εάν υποφέρουμε από ευαίσθητο στομάχι ή θέλουμε να μειώσουμε τη χοληστερίνη!
Φράουλες, αλκοόλ και ευαίσθητο στομάχι
Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE (μπορείς να τη βρεις εδώ στα αγγλικά) οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ποντικούς προκειμένου να ανακαλύψουν πώς επιδρά το εκχύλισμα φράουλας στο στομάχι, σε σχέση με την κατανάλωση αλκοόλ. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι ποντικοί που έτρωγαν φράουλες επί 10 μέρες προτού τους δοθεί να καταναλώσουν αλκοόλ, παρουσίασαν λιγότερα έλκη στομάχου σε σχέση με τα ποντίκια που δεν κατανάλωσαν εκχύλισμα φράουλας. Οι ερευνητές θεωρούν πως τα θετικά οφέλη της φράουλας συνδέονται με τα πολλά αντιοξειδωτικά που περιέχει αλλά και τις φαινολικές ενώσεις (οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντι-θρομβωτικές ιδιότητες). Κάπως έτσι, η φράουλα ενεργοποιεί σημαντικά ένζυμα στο σώμα, σύμφωνα με το ScienceDaily. Οι ερευνητές πιστεύουν πως τα ίδια οφέλη θα έχει η φράουλα και στο ανθρώπινο σώμα. Και παρότι είναι αυτονόητο, οι ερευνητές τονίζουν πως η κατανάλωση φράουλας μετά την κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι κανένα θετικό αντίκτυπο στην υγεία του στομάχου.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr