Follow us

Αναστάσιος Κύρκος (Marpoint): Κυβερνοασφάλεια και ψηφιακός μετασχηματισμός στη σύγχρονη ναυτιλία

Ο CEO της Marpoint μιλά για ψηφιακό μετασχηματισμό, κυβερνοασφάλεια και το πλοίο του αύριο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Kirkos Marpoint

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ναυτιλίας δεν αφορά πλέον απλώς την εγκατάσταση περισσότερης τεχνολογίας πάνω στα πλοία. Καθώς οι στόλοι γίνονται ολοένα πιο συνδεδεμένοι, οι εφαρμογές πολλαπλασιάζονται και η επικοινωνία πλοίου και στεριάς γίνεται συνεχής, το μεγάλο στοίχημα μεταφέρεται στη δημιουργία μιας ενιαίας, ασφαλούς και εύκολα διαχειρίσιμης ψηφιακής υποδομής.

Με αφορμή το αφιέρωμα του The TOC για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, ο CEO της Marpoint, Αναστάσιος Κύρκος, μιλά για τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα της ναυτιλίας και τις προκλήσεις που αυτή δημιουργεί για τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Η Marpoint, η οποία παρέχει σήμερα λύσεις Maritime IT, συνδεσιμότητας και κυβερνοασφάλειας σε περισσότερα από 4.500 πλοία, απαντά σε αυτή τη μετάβαση μέσα από ένα ολοκληρωμένο τεχνολογικό οικοσύστημα. Από τη διαχείριση διαφορετικών δορυφορικών συνδέσεων και το virtualization μέχρι την κεντρική διαχείριση των συστημάτων και την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις, στόχος είναι το πλοίο να παραμένει συνδεδεμένο, ασφαλές και λειτουργικό σε κάθε συνθήκη.

Όπως εξηγεί ο κ. Κύρκος, το επόμενο βήμα δεν είναι απλώς "περισσότερη τεχνολογία", αλλά τεχνολογία που μειώνει την πολυπλοκότητα, επιτρέπει καλύτερο έλεγχο του στόλου και βοηθά τους ανθρώπους στη θάλασσα και στη στεριά να συνεργάζονται αποτελεσματικότερα.

Πώς θα περιγράφατε σήμερα τη Marpoint και τον ρόλο της στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλίας?

Η Marpoint είναι ένας πιστοποιημένος πάροχος (ISO 27001) ολοκληρωμένων λύσεων Maritime IT, συνδεσιμότητας και κυβερνοασφάλειας, με διεθνές δίκτυο υποστήριξης IT, εξυπηρετώντας σήμερα περισσότερα από 4.500 πλοία.
Η εξειδίκευσή μας στο ΙΤ συνδυάζεται με βαθιά γνώση και πολυετή εμπειρία στη ναυτιλία.

Από τα πρώτα μας βήματα, στόχος μας ήταν να δημιουργούμε τεχνολογία σχεδιασμένη για τις πραγματικές συνθήκες κάθε πλοίου.

"Σκοπός μας δεν ήταν απλώς να εγκαθιστούμε τεχνολογία στα πλοία. Αυτό που κάνουμε είναι να κατανοούμε τι συμβαίνει πραγματικά εν πλω και να δημιουργούμε λύσεις που κάνουν τη λειτουργία ασφαλέστερη, απλούστερη και συστηματοποιημένη. "

Με αυτή τη φιλοσοφία ξεκινήσαμε από τις λύσεις διασύνδεσης και εξελιχθήκαμε σε ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα που περιλαμβάνει connectivity, υποδομές ΙΤ, virtualization, κεντρική διαχείριση, κυβερνοασφάλεια, asset management και συνεχή τεχνική υποστήριξη.

Σήμερα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ναυτιλίας δεν αφορά απλώς την προσθήκη περισσότερων ψηφιακών εργαλείων. Αφορά τη δημιουργία μιας ενιαίας, ασφαλούς και διαχειρίσιμης υποδομής, μέσα από την οποία τα πλοία και τα γραφεία μπορούν να συνδέονται απρόσκοπτα.

Ο ρόλος της Marpoint είναι να βοηθά τις ναυτιλιακές εταιρείες να περάσουν από αποσπασματικά συστήματα σε ένα κεντρικό ψηφιακό διαχειριστικό περιβάλλον.
Μέσα από αυτό έχουν τη δυνατότητα καλύτερης παρακολούθησης και διαχείρισης του στόλου, άμεσης παρέμβασης σε περιπτώσεις ανάγκης και μεγαλύτερη επιχειρησιακή ανθεκτικότητα.

"Για εμάς, ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει αξία όταν περιορίζει την πολυπλοκότητα, προστατεύει τη λειτουργία και βοηθά τους ανθρώπους στη στεριά και στη θάλασσα να συνεργάζονται αποτελεσματικότερα".

Ποιες είναι οι βασικές λύσεις που προσφέρει σήμερα η Marpoint και πώς εντάσσεται το UNI σε αυτό το οικοσύστημα;

Η Marpoint προσφέρει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα που καλύπτει τη συνδεσιμότητα, την τεχνολογική υποδομή, την κυβερνοασφάλεια, την κεντρική διαχείριση και την τεχνική υποστήριξη του πλοίου.

Στον τομέα του connectivity, συνδυάζουμε και εναλλάσσουμε ανάμεσα σε διαφορετικά δορυφορικά δίκτυα επικοινωνίας όπως Starlink, 5G/LTE, VSAT και Iridium, ώστε κάθε πλοίο να αξιοποιεί την καταλληλότερη διαθέσιμη σύνδεση.
Στόχος δεν είναι απλώς η πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά η σταθερή, ελεγχόμενη και αποδοτική επικοινωνία.

Η συνδεσιμότητα αξιοποιείται και για την ενίσχυση του crew welfare. Μέσα από την ελεγχόμενη πρόσβαση στο διαδίκτυο και εξειδικευμένες υπηρεσίες οι ναυτικοί μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένοι με τον κόσμο, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους εν πλω.

Κεντρικό ρόλο έχει το νέας γενιάς EVO3 router – βραβευμένο στην κατηγορία Network & Communications των BITE Awards 2025. Συντονίζει τις διαφορετικές συνδέσεις, υποστηρίζει την αυτόματη εναλλαγή μεταξύ τους και επιτρέπει την κατανομή των διαθέσιμων δικτυακών πόρων (bandwidth) ανάλογα με τις επιχειρησιακές προτεραιότητες και την καλύτερη κατανομή κόστους.

Μέσω της διαχειριστικής του πλατφόρμας, οι ΙΤ managers στη στεριά μπορούν να παρακολουθούν την κατάσταση των βασικών και εφεδρικών συνδέσεων, την κατανάλωση δεδομένων και την απόδοση του δικτύου. Παράλληλα, μπορούν να διαμορφώνουν, πολιτικές δικτυακής ασφάλειας και πρόσβασης καθώς και να λαμβάνουν έγκαιρες ειδοποιήσεις για πιθανά προβλήματα.

Η συνεχόμενη ενσωμάτωση AI , επιτρέπει στους IT Managers να εκτελούν μια σειρά από πολύπλοκες διαδικασίες ευκολότερα , γρηγορότερα και να αυτοματοποιούν εργασίες που παλιότερα θα απαιτούσαν πολλαπλά βήματα.

Το UNI συμπληρώνει το οικοσύστημα στο επίπεδο των εφαρμογών. Είναι η λύση virtualization της Marpoint, η οποία επιτρέπει σε διαφορετικές εφαρμογές να λειτουργούν ως ανεξάρτητες εικονικές μηχανές σε μία οργανωμένη υποδομή. Σε συνδυασμό με το EVO διαθέτουν πιστοποίηση (PDA) από τον ABS (American Bureau of Shipping) και συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του IMO 2021 και των IACS UR E26/E27.

Μέσω του UNI Server, οι IT managers μπορούν να δημιουργούν και να εγκαθιστούν νέες εικονικές μηχανές, να παρακολουθούν την απόδοσή τους και να πραγματοποιούν απομακρυσμένες επανεκκινήσεις ή τεχνικές παρεμβάσεις.

Έτσι περιορίζεται η ανάγκη για πολλαπλούς φυσικούς servers, απλοποιούνται οι αναβαθμίσεις, εξασφαλίζεται η ενεργοποίηση εφεδρικού συστήματος ενισχύοντας την ασφάλεια και τη δυνατότητα αποκατάστασης εν πλω.

Σε περίπτωση βλάβης του εξοπλισμού, οι εφαρμογές μπορούν να μεταφερθούν αυτόματα σε διαθέσιμο κόμβο(node), ενώ τα αντίγραφα ασφαλείας και οι δυνατότητες αποκατάστασης περιορίζουν τον χρόνο διακοπής της λειτουργίας.

"Το UNI αποτελεί το ψηφιακό θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορούν να λειτουργούν και να εξελίσσονται οι εφαρμογές του πλοίου με ασφάλεια και ευελιξία".

Οι Managed IT υπηρεσίες ολοκληρώνουν αυτή την προσέγγιση, προσφέροντας συνεχή παρακολούθηση, ασφαλή απομακρυσμένη διαχείριση, ενημερώσεις, τεχνική υποστήριξη, έγκαιρο εντοπισμό και προληπτική αντιμετώπιση περιστατικών ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο, η Marpoint δεν παρέχει μόνο τεχνολογία, αλλά υποστηρίζει ολόκληρο το εύρος λειτουργίας της.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις κυβερνοασφάλειας για τη ναυτιλία σήμερα και πώς απαντά σε αυτές η Marpoint;

Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί πλέον άμεσο επιχειρησιακό ζήτημα για τη ναυτιλία. Τα πλοία αξιοποιούν cloud εφαρμογές και ενσωματώνουν συστήματα διαφορετικών προμηθευτών.
Αυτό αυξάνει την πολυπλοκότητα και διευρύνει την επιφάνεια για πιθανές επιθέσεις.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η έλλειψη συνολικού ελέγχου. Χωρίς κεντρική παρακολούθηση, μια εταιρεία ενδέχεται να μη γνωρίζει με ακρίβεια ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες, ποιο λογισμικό χρησιμοποιούν ή εάν εφαρμόζονται οι απαραίτητες ενημερώσεις και πολιτικές ασφάλειας.

Παράλληλα, ο ανθρώπινος παράγοντας παραμένει καθοριστικός. Η ασφάλεια πρέπει να είναι ενσωματωμένη στον σχεδιασμό των συστημάτων
και να συνοδεύεται από σαφείς διαδικασίες και εκπαίδευση των ανθρώπων στη στεριά και στη θάλασσα.

"Η κυβερνοασφάλεια δεν μπορεί να στηρίζεται σε μια μόνο λύση. Απαιτεί προστασία σε πολλαπλά επίπεδα, συνεχή παρακολούθηση και ετοιμότητα αντιμετώπισης περιστατικών".

Η προσέγγιση της Marpoint ξεκινά από το EVO, το οποίο συμβάλλει στην προστασία του δικτύου μέσω firewall, ελεγχόμενης πρόσβασης και εφαρμογής κοινών πολιτικών ασφαλείας.

Το Asset Inventory Management καταγράφει τις συνδεδεμένες συσκευές,
ενώ το UNI απομονώνει τις εφαρμογές σε διακριτά περιβάλλοντα και υποστηρίζει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την ταχύτερη αποκατάσταση.

Το Governor Cybersecurity Suite προσθέτει δυνατότητες προστασίας, ανίχνευσης απειλών και διαχείρισης περιστατικών. Η τεχνολογική υποδομή συμπληρώνεται από υπηρεσίες SIEM και SOC και Cybersecurity Drills.

Τα Managed IT services δημιουργούν συνοχή ανάμεσα σε όλα αυτά τα επίπεδα μέσα από συνεχή παρακολούθηση, ενημερώσεις ασφαλείας και proactive incident response.

"Ο στόχος είναι να μειώσουμε την πιθανότητα ενός περιστατικού, να το εντοπίσουμε έγκαιρα, να περιορίσουμε την επίδρασή του και να αποκαταστήσουμε γρήγορα τη λειτουργία. Αυτή είναι η ουσία του cyber resilience".

Ποια είναι τα βασικά οφέλη των λύσεων της Marpoint για τη λειτουργία, την ασφάλεια και τη διαχείριση ενός στόλου;

Το βασικό όφελος είναι η διαχείριση του στόλου μέσα από ένα κεντρικό περιβάλλον και μια τεχνολογική υποδομή που μπορεί να φιλοξενεί και να υποστηρίζει πολλαπλές και updated εφαρμογές της ναυτιλίας, αντί για την ξεχωριστή διαχείριση των συστημάτων κάθε πλοίου διαχείρισης ανά πλοίο.

Η τυποποίηση των ρυθμίσεων σε όλο τον στόλο περιορίζει τα ανθρώπινα λάθη και διευκολύνει την εφαρμογή κοινών πολιτικών ΙΤ και κυβερνοασφάλειας.
Παράλληλα, μειώνονται οι μη προγραμματισμένες επισκέψεις τεχνικών και γίνεται πιο προβλέψιμο το λειτουργικό κόστος.

"Η κεντρική διαχείριση αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό του λειτουργικού βάρους κάθε φορά που προστίθεται ένα νέο πλοίο. Επιτρέπει δηλαδή στις ναυτιλιακές εταιρίες να αναπτύσσονται χωρίς να χάνουν τον έλεγχο".

Το UNI μέσω των εικονικών μηχανών, επιτρέπει τη λειτουργία διαφορετικών εφαρμογών εντός μίας ενιαίας υποδομής, διατηρώντας τον απαραίτητο διαχωρισμό. Νέες εφαρμογές μπορούν να εγκαθίστανται ή να αναβαθμίζονται πιο εύκολα, χωρίς να απαιτείται κάθε φορά νέος φυσικός server.

Η προσέγγιση αυτή αποτελεί ταυτόχρονα μια πιο βιώσιμη λύση καθώς λιγότερος απαραίτητος εξοπλισμός φιλοξενεί όλες τις εφαρμογές. Έτσι μειώνονται οι ανάγκες για παραγωγή, μεταφορά, εγκατάσταση, κατανάλωση ενέργειας και ψύξη πολλαπλών servers.

Παράλληλα, η έξυπνη διαχείριση του bandwidth βοηθά τις εταιρείες να αξιοποιούν αποτελεσματικότερα τις διαθέσιμες συνδέσεις, δίνοντας προτεραιότητα στις κρίσιμες εφαρμογές και περιορίζοντας την περιττή κατανάλωση δεδομένων.

"Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν σημαίνει απλώς περισσότερη τεχνολογία. Σημαίνει μια καλύτερα σχεδιασμένη υποδομή, η οποία μπορεί να υποστηρίζει τις εφαρμογές του αύριο, να αξιοποιεί αυτοματισμούς, να προσφέρει συνολική εικόνα μέσα από διασυνδεδεμένα συστήματα, και να κατανέμει αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους. Το αποτέλεσμα είναι ένας στόλος περισσότερο συνδεδεμένος, ασφαλής και ικανός να διατηρεί επιχειρησιακή συνέχεια σε κάθε συνθήκη."

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα από τα πιο θρυλικά κρεατάδικα της Αθήνας μόλις άνοιξε σουβλατζίδικο

Το Μαντρί Τυλιχτό είναι η πιο καθημερινή εκδοχή του ιστορικού κρεατοφαγικού προορισμού της Γλυφάδας, με πίτες, καλαμάκια, κεμπάπ, burgers και σουβλάκια για κάθε μέρα

20 Σεπ 2026 | 00:01

Γιάννης Κοτζιάς (Ένωση Ναυτιλιακών Συμβάσεων) "Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι η ένταση, αλλά η διάρκεια"

Πώς η κρίση σε Ορμούζ και Ερυθρά Θάλασσα αλλάζει τις ροές πετρελαίου και εκτοξεύει τους ναύλους.

19 Σεπ 2026 | 00:01

Δανάη Μπεζαντάκου: Το νέο κεφάλαιο του Propeller Club και η δύναμη της ελληνικής ναυτιλίας

Η Δανάη Μπεζαντάκου χαράσσει την επόμενη ημέρα του Propeller Club με έμφαση σε συνεργασίες, νέα γενιά και ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

18 Σεπ 2026 | 00:01

Γ. Σκριμιζέας (Caliber Maritime): Η ναυτιλία στην εποχή της μόνιμης αβεβαιότητας

Γεωπολιτική, πράσινη μετάβαση και το μεγάλο στοίχημα του νέου στόλου.

17 Σεπ 2026 | 00:01

Bahamas Maritime Authority: Πώς η ποιότητα στη ναυτιλία γίνεται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Η επιστροφή στο QUALSHIP 21 και η στρατηγική των Μπαχαμών για πρόληψη, ασφάλεια και υψηλές επιδόσεις.

16 Σεπ 2026 | 00:01

Accelleron: Δημιουργώντας τις τεχνικές δεξιότητες που θα στηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας

Η Accelleron επενδύει στις δεξιότητες που θα στηρίξουν την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας

15 Σεπ 2026 | 00:01

Gianluca Tucci: Γιατί το Σαν Μαρίνο ποντάρει στη ναυτιλία και κοιτάζει προς την Ελλάδα

Το Σαν Μαρίνο επενδύει στην ποιότητα και την ψηφιοποίηση με ελληνική προοπτική.

14 Σεπ 2026 | 00:01

Δημήτρης Σορόκας, Maritech Group: "Το πιο βιώσιμο ανταλλακτικό είναι αυτό που δεν χρειάστηκε να αντικατασταθεί"

Πώς η επισκευή και η παράταση ζωής του εξοπλισμού γίνονται μέρος της πράσινης μετάβασης της ναυτιλίας

13 Σεπ 2026 | 00:01

Finecor Oil Bunkering: Το ελληνικό αποτύπωμα σε μια αγορά δισεκατομμυρίων

Η Finecor δεκαπλασιάζει μεγέθη, ενισχύει την παρουσία της και ανοίγεται στις διεθνείς αγορές.

12 Σεπ 2026 | 00:01

Su Xudong: Από την COSCO SHIPPING στον Πειραιά του 2035 – Το σχέδιο για την επόμενη δεκαετία

Δέκα χρόνια μετά τη στρατηγική επένδυση της COSCO SHIPPING, ο CEO της ΟΛΠ Α.Ε. χαράσσει την επόμενη ημέρα του Πειραιά

ΣΤΟ COSTA NAVARINO 11 Σεπ 2026 | 11:25

Golf, ναυτιλία και κοινωνική προσφορά συναντήθηκαν στο 12ο Greek Maritime Golf Event

Στο Costa Navarino, πραγματοποιήθηκε και φέτος το Greek Maritime Golf Event, συνδυάζοντας γκολφ, ναυτιλία και κοινωνική προσφορά.

11 Σεπ 2026 | 00:01

Dimitris Charisoglou (SELTAŞ): Ο ανταγωνισμός της Κίνας και το νέο στοίχημα των ναυπηγείων

Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός αλλάζει τα ναυπηγεία και δημιουργεί νέες προκλήσεις και ευκαιρίες.

10 Σεπ 2026 | 00:01

Ναυπηγεία Χαλκίδας: Εκεί όπου η τεχνογνωσία συναντά την καρδιά της ναυτιλίας

Η νέα επένδυση ενισχύει τη δυναμικότητα και τον ρόλο των Ναυπηγείων Χαλκίδας.

09 Σεπ 2026 | 00:01

Χρήστος Σπανόπουλος – IGMAR Group: Το μεγάλο στοίχημα για ναυπήγηση εμπορικών πλοίων στην Ελλάδα

Επενδύσεις, νέα εμπορικά πλοία και καθετοποιημένες υπηρεσίες από την IGMAR Group.

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ 08 Σεπ 2026 | 06:10

Πέτρος Παππάς: Από τους Ολυμπιακούς και την ΑΕΚ στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας

Η διαδρομή του ισχυρού άνδρα της Star Bulk, οι μεγάλες αποφάσεις και οι ιστορίες μιας ζωής γεμάτης ρίσκο.

08 Σεπ 2026 | 00:01

Κυρώσεις και εμπορικές ροές: Η νέα εξίσωση για την ελληνική ναυτιλία

Κυρώσεις, σκιώδης στόλος και γεωπολιτική αλλάζουν τις θαλάσσιες ροές, μετατρέποντας το compliance σε κρίσιμο εργαλείο για την ελληνική ναυτιλία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕΑ 07 Σεπ 2026 | 13:36

Μπρατάκος για τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Φτωχά, δεν είμαστε πλήρως ευχαριστημένοι"- Κριτική για 120 δόσεις

Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην 90ή ΔΕΘ σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος.

07 Σεπ 2026 | 00:01
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΜΟΙΒΩΝ 30 Αυγ 2026 | 09:56

Μισθοί: Τι φέρνει το Equal Pay από τον Νοέμβριο -Ποιοι θα δουν αυξήσεις, τι αλλάζει για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Ειδικό μηχανισμό καταγραφής των αμοιβών θα πρέπει να εγκαταστήσουν όλες οι επιχειρήσεις, ώστε να μετρούν το μισθολογικό χάσμα και όπου χρειάζεται να προχωρούν σε αυξήσεις.

29 Αυγ 2026 | 10:00

Το σχέδιο για τον κατώτατο μισθό: Τα "δώρα" στις επιχειρήσεις για να κάνουν μεγαλύτερες αυξήσεις

Σχέδιο "δούναι και λαβείν" για τις επιχειρήσεις έχουν επεξεργαστεί στην κυβέρνηση το οποίο προβλέπει ότι οι εργοδότες θα λάβουν ενίσχυση από το κράτος μέσα από τη μείωση και των ασφαλιστικών εισφορών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Αυγ 2026 | 07:04

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Υποχρεωτική η εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου για όλες τις επιχειρήσεις -Τα πρόστιμα

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έχουν ήδη ενταχθεί στο νέο σύστημα από τις 2 Μαρτίου 2026.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Αυγ 2026 | 06:54

Παροχές σε είδος στους εργαζόμενους: Πότε και πώς φορολογούνται - Τι ισχύει για τον ΦΠΑ

Φορολογική απαλλαγή προβλέπεται για τις παροχές σε είδος που προσφέρουν οι επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους.

ΚΥΡΩΣΕΙΣ 14 Αυγ 2026 | 13:46

Δεκαπενταύγουστος με σαφάρι ελέγχων της ΑΑΔΕ - Ποιοι κλάδοι και ποιες περιοχές βρίσκονται στη "μαύρη λίστα"

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ βρίσκονται καταστήματα και επαγγελματίες που έχουν "χτυπήσει καμπανάκι" από την επεξεργασία των δεδομένων του myDATA

17 Ιουλ 2026 | 11:04

Παντού καλοκαίρι, παντού ευκολία: Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει πιο ξέγνοιαστες τις καλοκαιρινές αγορές

Από σχεδόν 140 καταστήματα σε τουριστικές περιοχές μέχρι νέα τοπικά προϊόντα, διευρυμένο ωράριο και υπηρεσίες, η ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει τις καλοκαιρινές αγορές πιο εύκολες από ποτέ.

ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 14 Ιουλ 2026 | 12:36

Πλειστηριασμοί: Αυτά είναι τα πέντε γνωστά εργοστάσια που βγαίνουν στο σφυρί τον Ιούλιο

Συγκροτήματα από γνωστές επιχειρήσεις σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 30 Ιουν 2026 | 11:52
18 Ιουν 2026 | 14:15

Η Benefit Software με ισχυρή παρουσία στα Ποσειδώνια 2026

Με αξιοσημείωτη επισκεψιμότητα και γόνιμες συναντήσεις η εταιρεία επιβεβαίωσε τη θέση της ως έναν από τους πιο αξιόπιστους τεχνολογικούς εταίρους του κλάδου.

«ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ» 10 Ιουν 2026 | 20:19

Λιάγκας για Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: "Δεν είναι σαν κάποιες που έχουν παντρευτεί πλούσιους και ξύνονται"

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ότι ασχολείται τόσο με τα παιδιά της όσο και με τις επιχειρήσεις του συζύγου της

10 Ιουν 2026 | 11:38

IGMAR: Το νέο βιομηχανικό στοίχημα της ελληνικής ναυτιλίας - Νέα ναυπηγεία, σύγχρονα ρυμουλκά και επενδύσεις στη Μεσόγειο

"Η IGMAR μετατρέπει την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία σε στρατηγικό πλεονέκτημα για τη Μεσόγειο"

ΗΓΕΤΙΚΟ ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ 09 Ιουν 2026 | 12:47

Βαριά Βιομηχανία & Υψηλή Τέχνη: Το Ηχηρό Λανσάρισμα της IGMAR Group και η Σκυτάλη στη Νέα Γενιά

Το νέο λανσάρισμα της IGMAR Group δείχνει πώς η σκληρή πραγματικότητα του ναυπηγείου "παντρεύτηκε" αρμονικά με την τέχνη.

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 01 Ιουν 2026 | 19:54

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα διεκδικεί ενεργά την επιστροφή στο προηγούμενο στάτους κβο στα Στενά του Ορμούζ

"Η ελληνόκτητη ναυτιλία αποτελεί εθνικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο που πρέπει να διαφυλαχθεί", ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα "Ποσειδώνια 2026"

04 Μαϊ 2026 | 12:22

Mama Products: Ο κρίσιμος κρίκος που φέρνει τα brands πιο κοντά στον καταναλωτή

Ποια είναι η εταιρεία Mama Products η οποία από τη δεκαετία του 1950 φέρνει τα πιο γνωστά προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων της γειτονιάς

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 04 Μαϊ 2026 | 07:42

Ολες οι "ηθικές" μπίζνες της Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση στα τρόφιμα

Υπάρχουν επενδυτές που ακολουθούν τις τάσεις και υπάρχουν επενδυτές που τις δημιουργούν. Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση επιδιώκει να ανήκει στη 2η κατηγορία.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ 28 Απρ 2026 | 07:32

Η ΑΑΔΕ αποκάλυψε 1.400 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίας που... ξέχασαν να δηλώσουν ΦΠΑ

Αποκαλύφθηκαν περίπου 1.400 επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ενώ είχαν κανονική οικονομική δραστηριότητα υπέβαλαν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ.

ΑΑΔΕ 27 Απρ 2026 | 08:41
ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ 20 Απρ 2026 | 08:49

Νέα εποχή για επιχειρήσεις, λογιστές, πολιτεία: Υποχρεωτική η ψηφιακή διακίνηση αποθεμάτων - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η ψηφιακή διακίνηση αποθεμάτων αποτελεί πλέον μια υποχρεωτική διαδικασία για τις επιχειρήσεις.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ 23 Μαρ 2026 | 10:35

Μητσοτάκης: 4 έκτακτα μέτρα 300 εκατ. - Fuel pass, επιδότηση στο diesel, ακτοπλοϊκά, στήριξη σε αγρότες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα 4 μέτρα στήριξης για τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή

17 Μαρ 2026 | 10:52

Δεν φταίει ότι δεν δουλεύεις σκληρά, φταίει που δουλεύεις "παλιά": Γιατί όσοι δεν μάθουν AI τώρα, απλώς θα μείνουν εκτός αγοράς

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια τεχνολογία του μέλλοντος-είναι το εργαλείο που ήδη χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να κερδίζουν χρόνο, να δουλεύουν εξυπνότερα και να παραμένουν ανταγωνιστικοί στην αγορά.

ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 11 Μαρ 2026 | 08:12

Στήριξη της μικρής επιχειρηματικότητας: Ανακοινώθηκαν νέα προγράμματα, ποιες περιοχές αφορούν, οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Μικρά προγράμματα για τη στήριξη της μικρής επιχειρηματικότητας έχουν δημοσιευτεί και αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

«ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ» 06 Μαρ 2026 | 13:37

Οι FT για τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου: Ο "κουρσάρος" των Στενών του Ορμούζ που ποντάρει στο ρίσκο

Οι εταιρείες του Γιώργου Προκοπίου διαχειρίζονται περισσότερα από 150 πλοία σε λειτουργία ενώ 85 ακόμη βρίσκονται υπό ναυπήγηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Φεβ 2026 | 07:11

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Βαριά πρόστιμα έως 2.500 ευρώ για τους παραβάτες -Πότε πολλαπλασιάζονται οι ποινές

Βαριά πρόστιμα έως και 2.500 ευρώ ανά παράβαση στην ηλεκτρονική τιμολόγηση, η οποία ξεκινάει στις 2 Μαρτίου για επιχειρήσεις.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ 15 Φεβ 2026 | 10:03

Η ελληνική αγορά γίνεται must για το διεθνές retail - Αυτά τα 3 brands έρχονται στη χώρα

Η ελληνική αγορά συνεχίζει να αποτελεί στρατηγικό στόχο για διεθνείς αλυσίδες.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΝΗ 12 Φεβ 2026 | 07:52

Κάτω από το 1% οι μισθωτοί που μπήκαν στο 13ωρο - Πόσες επιχειρήσεις εφάρμοσαν 6ημερο

Μικρή απήχηση έχουν τελικά οι δύο εργασιακές ρυθμίσεις για το 13ωρο και την 6ήμερη εργασία που ήταν κόκκινο πανί για τα συνδικάτα.

«ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ» 11 Φεβ 2026 | 12:23

"Η Πλαίσιο αποχαιρετά τον κύριο Γιώργο" - Η ανακοίνωση της εταιρείας για τον θάνατο του Γ. Γεράρδου

"Ο Γιώργος Γεράρδος σε όλη τη ζωή του παρέμεινε καινοτόμος, διορατικός και ανθεκτικός" τονίζει η εταιρεία "Πλαίσιο"

ΧΡΟΝΙΑ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΤΟ 2026 03 Φεβ 2026 | 08:28

Τι αλλάζει το 2026 για τις επιχειρήσεις - Οι έξι κρίσιμες προκλήσεις

Μακροοικονομική σταθερότητα και θετικές προβλέψεις για την ανάπτυξη - Οι επιχειρήσεις που θα προσαρμοστούν έγκαιρα έχουν μπροστά τους σημαντικές ευκαιρίες

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Φεβ 2026 | 10:29

Μάστιγα η εγκατάλειψη πληρωμάτων: Ρεκόρ το 2025 με 6.223 ναυτικούς και τον "σκιώδη στόλο" στο επίκεντρο

Βαθαίνει το πρόβλημα της εγκατάλειψης ναυτικών στη διεθνή ναυτιλία, με τα πιο πρόσφατα στοιχεία να καταγράφουν μια σταθερά επιδεινούμενη εικόνα σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 01 Φεβ 2026 | 09:16

Τέλος τα εικονικά τιμολόγια: Ερχεται real time παρακολούθηση του ΦΠΑ - Τι αλλάζει από τη Δευτέρα

Ακολουθεί δεύτερη φάση τον Οκτώβριο, οπότε η υποχρέωση θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις με μικρότερα ακαθάριστα έσοδα.

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 29 Ιαν 2026 | 18:22

Κίνδυνος για 18.000 επιχειρήσεις από τις 12 Φεβρουαρίου να μην εκδίδουν νόμιμα τιμολόγια

Δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (12/02), για 38.000 επιχειρήσεις

28 Ιαν 2026 | 12:08

Ερχονται μέτρα ελάφρυνσης 1,5 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις

Οι συζητήσεις για όλα αυτά θα ξεκινήσουν στο τέλος Φεβρουαρίου, όταν πλέον θα οριστικοποιηθούν τα δημοσιονομικά στοιχεία του προηγούμενου έτους.

23 Ιαν 2026 | 13:17

ΔΕΗ: Ιδρυτικό μέλος στη διεθνή "Συμμαχία για τις Βιώσιμες Προμήθειες" του U.N. Global Compact

Η συμμετοχή της ΔΕΗ στη νέα διεθνή πρωτοβουλία αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ενσωμάτωση των αρχών βιώσιμης ανάπτυξης

29 Δεκ 2025 | 09:00

Ovolus: Ποια είναι η πλατφόρμα crowdfunding που κάνει τις επενδύσεις real estate προσβάσιμες σε όλους

Πώς λειτουργεί η πρόταση της Ovolus για το Crowdfunding σε έργα Real Estate

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 24 Δεκ 2025 | 09:00

Βασίλης Κικίλιας: Οι επενδύσεις που δρομολογούνται τα επόμενα χρόνια για τη ναυτιλία ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ

Η ναυτιλία επανέρχεται στο προσκήνιο ως βασικός παράγοντας σταθερότητας και ανάπτυξης, σημειώνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας

22 Δεκ 2025 | 09:00

Μηχανική Ευφυΐα & Big Data Analysis: Οι τεχνολογίες του HIT Group που διαμορφώνουν την επόμενη δεκαετία

Με ολοκληρωμένα cloud-based οικοσυστήματα και προηγμένα AI εργαλεία, ο όμιλος επαναπροσδιορίζει για άλλη μία φορά τον τρόπο που λειτουργούν, αναπτύσσονται και ανταγωνίζονται τα ελληνικά ξενοδοχεία

ΝΑΥΤΙΛΙΑ 20 Δεκ 2025 | 09:00

Πώς προετοιμάζονται οι πλοιοκτήτες για αυξανόμενες κυβερνοαπειλές στον τομέα της ναυτιλίας

Τι λένε η Director, Cybersecurity ABS Αγγελική Ζησιμάτου και o ABS Vice President Southern Europe Marine Business Development Ηλίας Καρυαμπάς

18 Δεκ 2025 | 09:00

Γ. Καρακατσάνης (EVOTROPIA): Πλέον ο πλούτος της φύσης "ξεκλειδώνεται" - Τι είναι η αναγεννητική γεωργία

Τι αναφέρει ο Γεώργιος Καρακατσάνης για το φυσικό πλούτο και την καταγραφή του

18 Δεκ 2025 | 08:17

Ερχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Μέτρα ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις με ορίζοντα το 2027 σχεδιάζει η κυβέρνηση, μετά τις φοροελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.

16 Δεκ 2025 | 09:00

Ερρίκος Αρώνες (Hellenic Properties): Πώς η ελληνική αγορά ακινήτων θα ανέβει βαθμίδα

"Έχουμε πετύχει πολλά, αλλά σε έναν κόσμο όπου η διεθνοποίηση των επενδύσεων αυξάνεται εκθετικά, το να είσαι καλός δεν είναι πια αρκετό"

15 Δεκ 2025 | 09:00

Δ. Αλεξάνδρου (Ubitech): Η Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει χρόνο στους επιχειρηματίες - Οι εφαρμογές για το Δημόσιο

Τι είπε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου για το πρωτοποριακό εργαλείο GAIA και τη χρήση της ΤΝ από ΜμΕ και το δημόσιο τομέα

13 Δεκ 2025 | 09:00

Βασίλης Ζύμνης (Revival Consulting Services): Σημαντικές οι ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις ΜμΕ - Ποιοι κλάδοι πρωταγωνιστούν

Καινοτομία, ESG και ψηφιοποίηση είναι μεταξύ άλλων οι πρωταγωνιστές για τις ΜμΕ

12 Δεκ 2025 | 09:00

Μπακολουκάς (AXIA CERT): Ευκαιρία και ταυτόχρονα πρόκληση η χρήση της ΤΝ στον κλάδο της πιστοποίησης

Πως εφαρμόζει η AXIA CERT τη ψηφιοποίηση, την αυτοματοποίηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη

ΡΟΛΟΓΙΑ 11 Δεκ 2025 | 14:30

Ο νέος σχεδιασμός της συλλογής CLIFTON

Το απόλυτο σύμβολο της κληρονομιάς της Baume & Mercier - Επανασχεδιασμένη κάσα για πιο vintage εμφάνιση, εμπνευσμένο από ένα μοντέλο της δεκαετίας του 1950

11 Δεκ 2025 | 09:00
02 Δεκ 2025 | 14:23

35 χρόνια interwetten – 35 δώρα για όλους: Η μεγαλύτερη γιορτή της χρονιάς μόλις ξεκίνησε!

Η interwetten κλείνει 35 χρόνια "ζωής" και το γιορτάζει με τον πιο γενναιόδωρο τρόπο

01 Δεκ 2025 | 14:45

Φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ: Επενδύει στο Μέλλον του Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τη we4all στην 6η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ επιβεβαιώνει έμπρακτα τη δέσμευσή του στη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου με τη φετινή συμμετοχή του στην 6η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση

UNBOXING SALES HUMAN INTELLIGENCE 01 Δεκ 2025 | 10:20

16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων - ΙΠΕ Πρόγραμμα

Το συνέδριο θα συγκεντρώσει ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκούς και προσωπικότητες από τον χώρο της αγοράς και της κοινωνίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 01 Δεκ 2025 | 07:38

Υποχρεωτικό από σήμερα το IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις - Πώς θα γίνονται οι πληρωμές

Τα ημερήσια όρια συναλλαγών με IRIS παραμένουν στα 500 ευρώ για πληρωμές μεταξύ ιδιωτών ή προς επαγγελματίες, με μέγιστο όριο 1.000 ευρώ ημερησίως.

25 Νοε 2025 | 12:58

Πάρις Αγγέλικα: Όραμα μου είναι τα περιβάλλοντα εργασίας να μην θυσιάζουν την υγεία και την ανθρώπινη πλευρά στο βωμό της επιτυχίας και της αποδοτικότητας

Τι αναφέρει για το burnout στον εργασιακό χώρο, πως το αντιμετωπίζει μέσω των προγραμμάτων Corporate Wellness και ποιες συμβουλές δίνει.

19 Νοε 2025 | 12:33

Μ. Ρήγας: Στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο η προμήθεια φυσικού αερίου με αγωγό από το Ισραήλ

O κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι η Energean στη Μεσόγειο έχει συνολική παραγωγή περίπου 7,5 δισ. κυβικών μέτρων.

19 Νοε 2025 | 10:24

ΔΕΗ: Στρατηγικές επενδύσεις €10,1 δισ. την τριετία 2026-28 με στόχο EBITDA €2,9 δισ

Το ισχυρά αναπτυξιακό, επικαιροποιημένο Στρατηγικό Σχέδιο του Ομίλου ΔΕΗ για την τριετία 2026-2028.

ΑΠΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΡΗΣΗΣ 14 Νοε 2025 | 08:00

Επενδύοντας σε αβέβαιους καιρούς - Η στρατηγική της Freedom24

Οι αναλυτές της Freedom24 υπογραμμίζουν ότι σε περιόδους αβεβαιότητας, κερδισμένοι επενδυτές είναι τελικά όσοι έχουν προετοιμαστεί για κάθε εξέλιξη

13 Νοε 2025 | 12:03

Και τη φετινή Black Friday… η αναζήτηση τελειώνει στο Skroutz!

Όλος ο Νοέμβριος γεμάτος προσφορές, rewards και μοναδικά προνόμια.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 11 Νοε 2025 | 13:50

Η επίσημη δήλωση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για τη δικαστική υπόθεση με τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Η HEINEKEN N.V. και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παραμένουν πεπεισμένες ότι οι ισχυρισμοί της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης είναι αβάσιμοι.

10 Νοε 2025 | 09:30

Η Miele Hellas Αναγνωρίζεται ως Πρωτοπόρος στην Ελληνική Φιλοξενία

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Athenaeum InterContinental Athens, ανέδειξε τη Miele ως ηγέτη στο χώρο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 09 Νοε 2025 | 09:56

Black Friday 2025: Τι προτιμούν να αγοράσουν οι 4 στους 10 καταναλωτές

Για τις επιχειρήσεις, η περίοδος της Black Friday αποτελεί σημαντική ανάσα ρευστότητας.

ΓΕΓΟΝΟΣ-ΟΡΟΣΗΜΟ 08 Νοε 2025 | 11:25

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Από τα ξενοδοχεία ως τα μικρά καφέ και η τοπική οικονομία

Ο Μαραθώνιος δεν είναι απλά μια διαδρομή, είναι ένα τριήμερο που φέρνει στην πόλη χιλιάδες δρομείς, συνοδούς και θεατές

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ LNG 06 Νοε 2025 | 18:55

Οι Έλληνες εφοπλιστές συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ για τη μεταφορά LNG

Η παρουσίαση θεμάτων ενέργειας και μεταφοράς LNG αποτέλεσε τον βασικό άξονα των συζητήσεων, στο περιθώριο των εργασιών του P-TEC.

06 Νοε 2025 | 15:15

Packmen Project: Η Interamerican "δοκίμασε" δύο creators για 24 ώρες σε φυσικές καταστροφές

Η ενέργεια προβλήθηκε σε πραγματικό χρόνο μέσα από τα social media της Interamerican και των creators.

FCEM WORLD CONGRESS 2025 06 Νοε 2025 | 11:06

Η Αθήνα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γυναικείας επιχειρηματικότητας

Εντυπωσιακή έναρξη του FCEM World Congress 2025 – Η Ελλάδα σε ρόλο διεθνούς κόμβου ηγεσίας και καινοτομίας

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Νοε 2025 | 08:22

Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται το ψηφιακό πελατολόγιο - Καταργείται η υποχρέωση υποβολής συμφωνητικών

Στόχος είναι η πλήρης καταγραφή των πελατών και η άμεση διασταύρωση των αποδείξεων και των τιμολογίων που εκδίδονται.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ 05 Νοε 2025 | 16:26

My market Local: 4 χρυσά βραβεία στα Supermarket Awards 2025!

Οι βραβεύσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη δυναμική και σταθερά αναπτυσσόμενη πορεία του δικτύου των My market Local σε Αττική και Θεσσαλονίκη

05 Νοε 2025 | 09:42

Χριστούγεννα 2025: Ιδέες για το σπίτι & δώρα Χριστουγέννων που θα σε ενθουσιάσουν!

Τώρα είναι η εποχή που το σπίτι μας θα γεμίσει φως και ζεστασιά.

04 Νοε 2025 | 15:47
04 Νοε 2025 | 15:35

Η Carrier επενδύει δισεκατομμύρια σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και μέσω της AHI Carrier SEE φέρνει την καινοτομία στη ΝΑ Ευρώπη

Στην περίοδο 2020-2025, η Carrier έχει επενδύσει περισσότερα από 1,6 δισ. δολάρια σε βιώσιμη Έρευνα και Ανάπτυξη, με στόχο να ξεπεράσει τα 4 δισ. έως το 2030

04 Νοε 2025 | 14:42

Technogym & New York College: Συνεχίζουμε μαζί για τη νέα γενιά επαγγελματιών wellness

Η συνεργασία της Technogym, brand του Ομίλου Φάις και παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο του wellness, με το New York College, συνεχίζεται δυναμικά και φέτος.

04 Νοε 2025 | 11:28

Το efood local συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας και το γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι

Το efood local έχει καθιερωθεί ως ένα σημαντικό σημείο συνάντησης της γειτονιάς

03 Νοε 2025 | 16:54

Η Ολυμπία Οδός επιτυγχάνει πλήρη εκσυγχρονισμό του φωτισμού

Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, η Ολυμπία Οδός είναι πλέον ένας 100% "LED αυτοκινητόδρομος", με εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 55%

03 Νοε 2025 | 16:26

ZEBRA: Ο νέος πρωταγωνιστής της ΕΤΕΜ στον κόσμο της φιλοξενίας και του αρχιτεκτονικού design

Το Premium Cladding System ZEBRA αποτελεί μια προηγμένη λύση επένδυσης όψεων για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους

WORLD LUXURY HOTEL AWARDS 2025 03 Νοε 2025 | 13:13

Διεθνής Διάκριση για τα Ella Resorts: Το Elissa Lifestyle Beach Resort βραβεύτηκε ως Adults Only - Global Winner

Ο όμιλος απέσπασε 9 πολύ σημαντικές βραβεύσεις στα WLHA και πολλαπλές βραβεύσεις σε άλλους κορυφαίους θεσμούς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

03 Νοε 2025 | 10:40

Energean: Σχέδιο για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο με αγωγό από το Ισραήλ

Έργο που ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου και τη συνεργασία στην περιοχή.

31 Οκτ 2025 | 12:11

Ο υπερσύγχρονος κόμβος τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας "TEST BEFORE INVEST FACILITY" του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ άνοιξε στο Κορωπί

Πυλώνες τεχνολογικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας το ΕΠΙΣΕΥ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 30 Οκτ 2025 | 15:48

Η AEGEAN επενδύει στη νέα γενιά πιλότων και ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμη κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών

Κάλυψη διδάκτρων και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση για ακόμη 40 υποψήφιους πιλότους.