Follow us

Κιβωτός του Κόσμου: Σε... ντουλάπα με ρούχα είχε κρύψει τα 350.000 ευρώ η προσβυτέρα- Μέσα σε μαύρες σακούλες

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Ένας ακόμα ανήλικος τρόφιμος της ΜΚΟ, καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς
πατέρας Αντώνιος προσβυτέρα

Ένας ακόμα ανήλικος τρόφιμος της "Κιβωτού", καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια. Φιλοξενούμενο αγόρι στη δομή του Βόλου, περιέγραψε ενώπιον των αρχών, περιστατικό με "πρωταγωνιστή" τον πρώην επικεφαλής της Μ.Κ.Ο..

Πρόκειται για την τρίτη κατάθεση, που αφορά ασέλγεια και σεξουαλική κακοποίηση, σε δομές του οργανισμού.

Την ίδια ώρα ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγος του, βρίσκονται στο "μικροσκόπιο" νέας προκαταρκτικής έρευνας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Μόνο τα πέντε τελευταία χρόνια στους λογαριασμούς τους, διαπιστώθηκαν πάνω από 2.000 συναλλαγές, αρκετές εκ των οποίων αφορούν "ύποπτα" μεγάλα ποσά.

Τα στελέχη της υπηρεσίας εκτιμούν, ότι το ζευγάρι χρησιμοποίησε τραπεζικές θυρίδες, ως ενδιάμεσους "σταθμούς" συγκέντρωσης και απόκρυψης μαύρου χρήματος από τα "μαγικά κουτιά" της Κιβωτού. Από αυτές τις θυρίδες μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους στον Κολωνό οι 347.000 ευρώ που εντοπίστηκαν αποθηκευμένες σε σακούλες μέσα σε κρύπτη.

"Μυστική" κατάθεση ανηλίκου

Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, βρέθηκε πριν από 3 ημέρες στο Βόλο και έλαβε κατάθεση από ανήλικο φιλοξενούμενο της δομής, που φέρεται να καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια. Οι αρχές αναζητούσαν τον νεαρό μετά από παραγγελία της Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Αφορμή: δημοσιεύματα, βασιζόμενα σε κατάθεση του 19χρονου πρώην τρόφιμου της δομής του Βόλου, τα οποία αφήνουν υπονοούμενα για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρώην επικεφαλής της Μ.Κ.Ο..

Η εισαγγελική παραγγελία, είχε την υπόμνηση, ότι εφόσον διακριβωθεί η εμπλοκή ανηλίκων, να ληφθούν καταθέσεις τους, ως μάρτυρες- θύματα προσβολής προσωπικής και γενετήσιας ελευθερίας.

Διαβάστε Επίσης

347.000 ευρώ σε... κρύπτη ανάμεσα σε ρούχα

"Τι τα ψάχνετε τα λεφτά; Τι νομίζετε, ότι θα πάρουμε τα χρήματα και θα φύγουμε; Δεν είχαμε σκοπό να εξαφανιστούμε. Εδώ θα μείνουμε...".

Αυτά φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η Σταματία Γεωργαντή, την ώρα της έρευνας στο σπίτι του ζευγαριού, πάνω από τη δομή στον Κολωνό. Παρά το γεγονός όμως ότι με τα λεγόμενα τους έθεταν εαυτόν στη διάθεσή των αρχών, λίγη ώρα πριν δεν είχαν υποδείξει στα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ότι έκρυβαν χρήματα στην κατοικία.

Οι συνολικά 347.000 ευρώ και οι λίρες που εντοπίστηκαν σε βοηθητικό αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού, δεν ήταν σε κάποιο χρηματοκιβώτιο, αλλά... μέσα σε σακούλες σε μια... κρύπτη σε ντουλάπια με ρούχα. Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν για τα χρήματα, η Σταματία Γεωργαντή φαίνεται να είπε πως αυτά ανήκουν στη δομή και τα πήρε από τη θυρίδα για τα... καταμετρήσει και να τα κατέσει σε λογαριασμό της Κιβωτού.

"Θυρίδες- αποθήκες μαύρου χρήματος"

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, εκτιμούν ότι τα χρήματα που μετέφερε η πρεσβυτέρα από την τραπεζική θυρίδα στο σπίτι του Κολωνού, ενδεχομένως να προέρχονται από ποσά των περίφημων "κουτιών" της Κιβωτού του Κόσμου.

Μάλιστα δεν αποκλείουν ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγος του, να είχαν μετατρέψει τραπεζικές θυρίδες σε... προσωρινούς αποθηκευτικούς χώρους μαύρου χρήματος. Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί θα εξετάσουν τη συχνότητα που η Σταματία Γεωργαντή, επισκεπτόταν τις θυρίδες, αλλά και το ενδεχόμενο να υπήρχαν και άλλες κρύπτες, σε διαφορετικές κατοικίες της Κιβωτού.

"Μάζεψε εκείνη τη φορά 2.700 ευρώ νομίζω. Είχε χίλια άτομα στην κηδεία του", ανέφερε στο Mega εθελόντρια της "Κιβωτού", που είχε αναλάβει να κρατά το περίφημο "κουτί" της Κιβωτού του Κόσμου. "Αν στην Αθήνα γίνονται 100 κηδείες την ημέρα, σε 10 από αυτές υπάρχει "κουτί" για δωρεές υπέρ ιδρυμάτων. Από αυτά, τα 5 ήταν της Κιβωτού του Κόσμου, γιατί ήταν δημοφιλής η δομή", δήλωσε στον Αντ1, ο πρόεδρος της Ένωσης Γραφείων Τελετών.

Διαβάστε Επίσης

Τα κουτιά, έπαιρναν για χρόνια θέση όχι μόνο σε κηδείες και μνημόσυνα, αλλά και σε γάμους, σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα. "Δεν είδα ούτε απόδειξη, ούτε τίποτα", ανέφερε χαρακτηριστικά γυναίκα που είχε αφήσει στο κουτί 100 ευρώ σε κηδεία.

Πάνω από 2.000 τραπεζικές συναλλαγές

Σε έναν πρώτο έλεγχο στους προσωπικούς και κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή, διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία 5 χρόνια, υπήρχαν περίπου 2.500 συναλλαγές! Αρκετές από αυτές εξετάζονται ως "ύποπτες" εισροές-εκροές και μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών. Οι αρχές θα ελέγξουν αν αυτές οι κινήσεις, προέρχονται από δικαιολογημένα εισοδήματα ή ενδεχομένως σχετίζονται με τις εισροές προς την ΜΚΟ, που την τελευταία 5ετία αγγίζουν τα 40.000.000 ευρώ.

Ένας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, είναι αυτός της μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου, ο οποίος είχε καταθέσεις ύψους 120.000 ευρώ, προερχόμενα από τους "απείραχτους" μισθούς του την τελευταία 8ετία. Εισαγγελικοί λειτουργοί και αστυνομικοί, εκτιμούν πως το ζευγάρι ζούσε αποκλειστικά από τα χρήματα της Κιβωτού και "αποταμίευε" την μισθοδοσία του!

Νέα προκαταρκτική έρευνα

Υπήρχαν και άλλα χρήματα στη θυρίδα; Είναι δικαιολογημένες οι κινήσεις μεγάλων ποσών στους λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας; Γιατί ήταν "απείραχτοι" οι μισθοί του πρώην επικεφαλής της Μ.Κ.Ο.;

Που πήγαν τα "μαύρα" χρήματα από τα "μαγικά κουτιά" της "Κιβωτού"; Πρόκειται για μερικά από τα ερωτήματα, για τα οποία θα αναζητήσει απαντήσεις η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στη νέα προκαταρκτική έρευνα που θα "τρέξει" το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε Επίσης

Τα στελέχη της υπηρεσίας, αναμένουν τις κατευθύνσεις που θα δώσει ο αρμόδιος Εισαγγελέας, στη διάθεσή του οποίου τέθηκαν την Τρίτη τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο αρχικό στάδιο των ερευνών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 03 Φεβ 2023 | 08:19

Η ώρα των εξηγήσεων για τον πατέρα Αντώνιο - Απολογείται στον εισαγγελέα για κακουργηματικές πράξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του πατέρα Αντώνιου έχει ζητήσει ήδη άλλη μία προθεσμία 20 ημερών προκειμένου να συντάξει το απολογητικό υπόμνημα.

ΤΙ ΕΛΕΓΕ 03 Φεβ 2023 | 07:20

Μάρτυρας κατηγορίας "τα γυρίζει" για τον πατέρα Αντώνιο: "Χρηματίστηκα για να πω ψέματα" - Του κάνει μήνυση ο Ευαγγελάτος

Ο 23χρονος Ελλάδιος πήρε πίσω όσα έλεγε για την Κιβωτό και τον πατέρα Αντώνιο και τώρα λέει ότι πήρε λεφτά από εκπομπή για να πει ψέματα

02 Φεβ 2023 | 20:21

ΗΠΑ: Το FBI θα ερευνήσει το σπίτι του πρώην αντιπροέδρου Πενς - Αναζητά απόρρητα έγγραφα

Τι μεταδίδουν Wall Street Journal και CNN για την έρευνα του Μάικ Πενς.

ΠΡΩΗΝ ΤΡΟΦΙΜΟΣ ΣΤΗ ΔΟΜΗ 02 Φεβ 2023 | 18:59

"Κιβωτός του Κόσμου": Αποκάλυψη για τις μαρτυρίες του Ελλάδιου που έκανε στροφή 180 μοιρών - Τα SMS και οι απειλές

Τι έχει συμβεί με τον Ελλάδιο της Κιβωτού του Κόσμου - Τα SMS του που αποδεικνύουν τι συνέβη

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 02 Φεβ 2023 | 07:22

Διαφθορά στην ΕΛΑΣ: Ψάχνουν τον αξιωματικό με τα βενζινάδικα, αυτόν που έχτιζε σπίτι και τις υποκλοπές κατά παραγγελία

Ερευνα για τους χειρισμούς και τις καταγγελίες αξιωματικών που αποστρατεύτηκαν στις πρόσφατες κρίσεις. Τι ψάχνει η νέα διοίκηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΤΡΕΙΣΗΜΙΣΙ ΩΡΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 01 Φεβ 2023 | 20:56

ΗΠΑ: Δε βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στο εξοχικό του Μπάιντεν από το FBI

Οι Ομοσπονδιακοί αστυνομικοί πήραν μαζί τους, για να εξετάσουν, υλικό και χειρόγραφα σημειώματα από την εποχή που ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Ομπάμα.

ΕΡΕΥΝΑ 01 Φεβ 2023 | 17:51

ΗΠΑ: Έρευνα του FBI στην εξοχική κατοικία του Τζο Μπάιντεν - Ψάχνει για απόρρητα έγγραφα

Ερευνα του FBI βρίσκεται σε εξέλιξη σε εξοχική κατοικία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 28 Ιαν 2023 | 09:26

Πατέρας Αντώνιος: "Είμαι σε άθλια κατάσταση - Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε"

Ο πατέρας Αντώνιος και άλλοι εφτά υπάλληλοι της Κιβωτού ετοιμάζουν αυτή τη στιγμή τα απολογητικά τους υπομνήματα για τις 3 Φεβρουαρίου.

Η ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ 26 Ιαν 2023 | 19:42

Μύλος με το Squid Game reality του Netflix: Καταγγελίες ότι παίκτες έπαθαν υποθερμία και μεταφέρθηκαν με φορείο

Ένας από τους παίκτες αποκάλυψε ότι πολλοί συμμετέχοντες χρειάστηκαν επείγουσα ιατρική βοήθεια εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών μέσα στο στούντιο - Για "κοινωνικό πείραμα" κάνει λόγο το Netflix

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 24 Ιαν 2023 | 07:45

Μπλόκο σε ΜΚΟ που δεν καταθέτουν στοιχεία και ποινικά μητρώα των μελών τους - Μετά τη δήθεν "μικρή Μαρία" στον Εβρο

Οι ΜΚΟ που είναι εγεγραμμένες στο επίσημο μητρώο του υπουργείου Μετανάστευσης θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να υποβάλλουν τα στοιχεία τους και τα ποινικά μητρώα των μελών τους.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 23 Ιαν 2023 | 11:05

Politico για την ΜΚΟ της Μανταλένας Καϊλή: Πήρε 105.000 ευρώ από πρόγραμμα που προωθούσε η αδερφή της

Η ελληνική ΜΚΟ MADE Group της Μανταλένας Καϊλή, έλαβε 105.172 ευρώ από ένα πιλοτικό πρόγραμμα που είχε προωθήσει η Εύα Καϊλή στο Κοινοβούλιο.

QATARGATE 13 Ιαν 2023 | 14:21

La Repubblica: Ύποπτα εμβάσματα από δύο ΜΚΟ σε τραπεζικό λογαριασμό της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, πρόκειται για εμβάσματα "μερικών χιλιάδων ευρώ", τα οποία τα τελευταία δυο χρόνια γίνονταν σχεδόν σε μηνιαία βάση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 13 Ιαν 2023 | 13:57

Παρέμβαση ΟΗΕ υπέρ των κατηγορουμένων στη δίκη των διασωστών στη Λέσβο: "Η καταδίκη θα είναι επικίνδυνο προηγούμενο"

"Η αλληλεγγύη δεν πρέπει ποτέ να τιμωρείται και η συμπόνια δεν πρέπει ποτέ να δικάζεται", δήλωσε η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για το έργο των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.