Μία συνταγή για τέλεια και μαλακά πασχαλινά κουλουράκια και μάλιστα χωρίς ζάχαρη.
Τα πιο νόστιμα, λαχταριστά, πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη που πρέπει να δοκιμάσετε. Τη συνταγή βρήκαμε από την food blogger Emily Vagia.
Συνταγή για τα πιο μαλακά πασχαλινά κουλουράκια - Χωρίς ζάχαρη
Υλικά
1 πακέτο μαργαρίνη (βιτάμ ή becel)
1,5 φλ. μέλι
3/4 ποτήρια (του νερού) γάλα
3 αυγά
1 κ.γ. αμμωνία
1 κ.σ. baking powder
2 βανίλιες σε σκόνη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κιλό (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειάζεται για να γίνει μαλακή η ζύμη σας)
κρόκος αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
Ξεκινήστε χτυπώντας με το μίξερ το μέλι, το βιτάμ και τα αυγά. Έπειτα ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι. Αλεύρι θα βάλετε όσο χρειάζεται μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη σας.
Αφήστε τη ζύμη σας γύρω στα 30 λεπτά σκεπασμένη να φουσκώσει ελαφρώς.
Φτιάξτε τα κουλουράκια σας σε ό,τι σχήμα θέλετε. Αλείψτε τα με κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο νερό. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά στο πάνω-κάτω του φούρνου σας. Δεν έχετε φάει πιο μαλακά και νόστιμα κουλουράκια!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr