Follow us

"Σερβίρω Υπεύθυνα"

Η καινοτόμος εφαρμογή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας εκπαιδεύει τους εργαζόμενους της εστίασης στην υπεύθυνη διάθεση αλκοόλ, ενώ συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σερβίρω Υπεύθυνα

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι κομμάτι της ζωής κάθε ενήλικα, μια σχέση που επιβάλλεται να απολαμβάνουμε με υπευθυνότητα, χωρίς υπερβολές.

Αυτός είναι ο στόχος της νέας πρωτοβουλίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για την υπεύθυνη κατανάλωση, η οποία αφορά τη σχέση του προμηθευτή με τον καταναλωτή, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσά τους.

Το νέο app, "ΣΕΡΒΙΡΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ", που δημιούργησε σε συνεργασία με την Ενωση Bartenders Ελλάδος και την Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Νηφάλιοι-στην υγειά μας", τονίζει τη σημασία και την αξία της υπεύθυνης διάθεσης αλκοόλ επιμορφώνοντας τους bartenders και τους επαγγελματίες της εστίασης.

Κατεβάζοντας αυτή την καινοτόμο εφαρμογή στο κινητό του, ο χρήστης μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε έγκυρες πληροφορίες και στοιχεία για το αλκοόλ, καθώς και συμβουλές για ενδεδειγμένους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης δυσάρεστων καταστάσεων που σχετίζονται με την υπερκατανάλωση αλκοόλ, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμόρφωση μιας κουλτούρας υπευθυνότητας.

Το app διακρίνεται σε πέντε θεματικές ενότητες οι οποίες περιλαμβάνουν σημαντικά στοιχεία που αφορούν στο αλκοόλ, όπως το πώς παρασκευάζεται, την περιεκτικότητά του σε διάφορες κατηγορίες ποτών και τις επιπτώσεις του στο σώμα και τον εγκέφαλο.

Επιπλέον, παρέχει χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι bartenders στην αλυσίδα υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ.

Η εφαρμογή "ΣΕΡΒΙΡΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ" περιλαμβάνει επίσης ένα ειδικά διαμορφωμένο τεστ από έντεκα ερωτήσεις, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να πιστοποιηθεί ως Πρεσβευτής Υπεύθυνης Διάθεσης Αλκοόλ. Μια πιστοποίηση η οποία μπορεί να συμπεριληφθεί στο βιογραφικό του και να χρησιμεύσει ως ευκαιρία επαγγελματικής εξέλιξης στον κλάδο της εστίασης.

"Η υπεύθυνη κατανάλωση για εμάς στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία αποτελεί ένα βασικότατο, στρατηγικό πεδίο πολύπλευρης δραστηριότητας. Εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε προχωρήσει πολλά βήματα ως οργανισμός, στο στόχο που έχουμε θέσει για την εμπέδωση μιας κουλτούρας υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ στην Ελλάδα, με καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με σχετικούς φορείς και ΜΚΟ, ενώ παράλληλα έχουμε αναπτύξει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο με προϊόντα χωρίς αλκοόλ", μας είπε ο κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Τόνισε ακόμα, ότι με τη νέα αυτή πρωτοβουλία η εταιρεία στρέφεται προς τους πολύτιμους συνεργάτες της, στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης και τους επαγγελματίες του κλάδου, υποστηρίζοντας με ένα καινοτόμο τεχνολογικό εργαλείο το σημαντικότατο ρόλο τους στην αλυσίδα της υπεύθυνης διάθεσης αλκοόλ.

"Είμαστε σίγουροι πως τα τελικά σημεία θα συνεισφέρουν στην κουλτούρα υπεύθυνης κατανάλωσης, τη στιγμή που οι πολίτες επιλέγουν να καταναλώσουν αλκοολούχα προϊόντα και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την ουσιαστική επίδρασή τους στην πρωτοβουλία αυτή" πρόσθεσε ο κ. Δανιηλίδης.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στους ακόλουθους συνδέσμους:

Για χρήση Apple: Link

Για χρήση Android: Link

"Σερβίρω Υπεύθυνα"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 28 Ιουν 2022 | 17:45

Φυσικό αέριο: Η Ρωσία απειλεί με αλλαγή όρων στα συμβόλαια της Gazprom αν μπει πλαφόν

Σε αλλαγή των όρων των συμβολαίων με τις δυτικές χώρες προσανατολίζεται η Gazprom, σε περίπτωση που επιβληθεί πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου.

28 Ιουν 2022 | 17:20

Σημαντική διάκριση για την "Ελληνικός Χρυσός" και το πρωτοποριακό σύστημα εκπαίδευσης "FLAIM TRAINER" στα Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022

Η διάκριση αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινό που συμμετείχε στο διάλογο στη στρατηγική της Ελληνικός Χρυσός για την ασφαλή λειτουργία των Μεταλλείων Κασσάνδρας

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 28 Ιουν 2022 | 17:02

ΣτΕ: Ναι στα αναδρομικά 11 μηνών σε όλους τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα - Ποιοι παίρνουν επικουρικές και δώρα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα δικαιούνται αναδρομικά τις περικοπές κυρίων συντάξεων

ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ 28 Ιουν 2022 | 16:54

Ενοίκια στα ύψη: Ένας στους δύο ενοικιαστές δυσκολεύεται ή αδυνατεί να πληρώσει - Ανησυχητική έρευνα του Eteron

Οι λόγοι για τους οποίους οι ενοικιαστές δυσκολεύονται να βρούνε σπίτι με προσιτό ενοίκιο.

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ 28 Ιουν 2022 | 15:34

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: 6,5 δισ. ευρώ επενδύσεις - 5 δισ. ευρώ ανεκτέλεστο - 20.000 νέες θέσεις εργασίας

Επενδύσεις 6,5 δισ. ευρώ που θα δημιουργήσουν περισσότερες από 20.000 νέες θέσεις εργασίας υλοποιεί ή συμμετέχει αυτή την στιγμή ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 Ιουν 2022 | 14:36

Παράταση για το Power pass - Εως τις 5 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για τα αναδρομικά έως 600 ευρώ

Έως τις 5 Ιουλίου παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων στο Power Pass, για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 28 Ιουν 2022 | 14:10

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα της ΔΕΗ για πιλοτική δίκη

Ο Αρειος Πάγος απέρριψε τα αιτήματα των παρόχων για πιλοτική δίκη για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 28 Ιουν 2022 | 12:31

Παράθυρο για νέα ρύθμιση 24 δόσεων για οφειλές στα ταμεία

Ρύθμιση 24 δόσεων για οφειλές στα ταμεία εξετάζει να φέρει η κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ 28 Ιουν 2022 | 11:37

Eurolife FFH: Η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία

Tο Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα (ΚΕΜΕΦΙ) παρουσίασε τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος σε συνεργασία με την MRB Hellas και τη Eurolife FFH.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 Ιουν 2022 | 10:56

Λάθη στους υπολογισμούς της ΡΑΕ εντοπίζει ο ΑΔΜΗΕ

Ο ΑΔΜΗΕ επαναλαμβάνει το αίτημα για αναθεώρηση του WACC αφού διορθωθούν τα λάθη που ο ίδιος εντοπίζει στους υπολογισμούς της ΡΑΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ 28 Ιουν 2022 | 08:42

Moody's: Η Ρωσία κήρυξε στάση πληρωμών στο εξωτερικό της χρέος

Ο οίκος εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι κατέληξε στην κρίση αυτή διότι η Μόσχα δεν αποπλήρωσε τόκους δυο κρατικών ομολόγων, μετά την παρέλευση της περιόδου χάριτος τριάντα ημερών.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 28 Ιουν 2022 | 07:36

Λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος: Τι θα πληρώνουμε πλέον - Η αλλαγή στη ρήτρα αναπροσαρμογής με απλά λόγια

Πλήρης αλλαγή σκηνικού από τον Ιούλιο στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROCLEAR 27 Ιουν 2022 | 13:10

Αθέτηση πληρωμής χρέους από τη Ρωσία: Το Κρεμλίνο παραδέχεται ότι δεν πλήρωσε αλλά κατηγορεί τη Δύση

Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι αθέτησε την πληρωμή χρέους και επιρρίπτει ευθύνες στη Δύση.