Follow us

Τάκης Θεοδωρικάκος στο TheToc: Οι σπουδαιότερες αξίες στη ζωή είναι η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η αδιαπραγμάτευτη αγάπη για την πατρίδα

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στα νότια προάστια της Αθήνας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΤΑΚΗς
Τάκης Θεοδωρικάκος

Με τον Τάκη Θεοδωρικάκο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Από τότε που ήταν ο επικεφαλής της GPO και βασικός αναλυτής μαζί με τον Ηλία Νικολακόπουλο κάθε προεκλογικής περιόδου στο mega. Ήταν πάντα δωρικός, μετρημένος και θα έλεγα αυστηρός στον λόγο του όταν τον ρωτούσαμε στις συσκέψεις του δελτίου ειδήσεων τι γίνεται με τις δημοσκοπήσεις, ποιος προηγείται, τι πρέπει να περιμένουμε το βράδυ της εκλογικής Κυριακής. Πηγαίνοντας λοιπόν για να τον συναντήσω στο υπουργείο προκειμένου να γίνει αυτή η συνέντευξη και περνώντας μπροστά από το παλιό mega μου ήρθαν ξανά στη μνήμη αυτές οι εικόνες.

Το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη - ο ίδιος το ονομάζει και Δημοσίας Τάξης - βρίσκεται στον έβδομο όροφο του κτιρίου στη Λ. Κατεχάκη και "βλέπει" την πρωτεύουσα. Ξεκινάω λοιπόν τη συνέντευξη ρωτώντας τον τι σκέφτεται όταν κάποιες φορές για να ηρεμήσει κοιτάει από αυτό το ύψος την περιοχή των Αμπελοκήπων.

"Από εδώ, επειδή έχει ανοιχτό ορίζοντα, σκέφτεσαι περισσότερο το μέλλον. Το παρελθόν το θυμάμαι τις βραδινές ώρες στο σπίτι. Τότε επιστρέφω σε ευχάριστες στιγμές, αλλά και σε δοκιμασίες, σε λύπες και απογοητεύσεις και τελικά σε αναστοχασμούς για πολλά".

Τάκης Θεοδωρικάκος στο TheToc: Οι σπουδαιότερες αξίες στη ζωή είναι η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η αδιαπραγμάτευτη αγάπη για την πατρίδα

Διαβάστε Επίσης

Η οικογένεια, οι σπουδές

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που στις εκλογές θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στα νότια προάστια της Αθήνας, γεννήθηκε στον Πειραιά με καταγωγή από την Μάνη και μιλάει με ξεχωριστή αγάπη για την οικογένεια στην οποία μεγάλωσε.

"Περάσαμε με την αδερφή μου πολύ δύσκολα, αλλά και πολύ όμορφα παιδικά χρόνια, χάρη στην αγάπη που πήραμε από τους γονείς μας- δύο τίμιους μαχητές της ζωής- και την οποία ανταποδώσαμε όλα τα χρόνια της ζωής τους.

Σέβομαι και τιμώ απεριόριστα τη μνήμη τους. Η αγάπη που πήρα απ' την οικογένεια που προέρχομαι και ασφαλώς η αγάπη που υπάρχει μέσα στη σημερινή μου οικογένεια, μου δίνει μεγάλη ψυχική δύναμη να αντιμετωπίσω κάθε δυσκολία στη ζωή. Από τα μαθητικά χρόνια ξεχωρίζω το σχολείο, την Ιωνίδειο Σχολή, ένα πρότυπο στο οποίο απέκτησα τον τρόπο σκέψης, το επίπεδο γνώσεων που απαιτείται για να μπορείς να πορευθείς στη ζωή με στοχοπροσήλωση και αποτελέσματα. Μέσα από τις υπερβάσεις και όλες τις εμπειρίες της ζωής, έχω ισχυρή και σταθερή πεποίθηση ότι οι σπουδαιότερες αξίες είναι η ελευθερία, η αλληλεγγύη και η αδιαπραγμάτευτη αγάπη για την πατρίδα”.

Απολάμβανε εκείνα τα χρόνια έπαιζε μπάλα στο χωματόδρομο της γειτονιάς. Και η πρώτη του δουλειά ήταν στα 12 του ως ταμίας στο ψιλικατζίδικο απέναντι από το σπίτι του.

"Τότε έβγαλα τα πρώτα μου χρήματα. Ήταν λίγες δραχμές αν σκεφτείς ότι εκείνη την εποχή ο άσσος φίλτρο έκανε 4 δρχ. Το θυμάμαι γιατί αυτά τα τσιγάρα τα κάπνιζε ο πατέρας μου.

Αυτά τα πρώτα χρήματα με βοήθησαν για να αγοράσει ο πατέρας μου και η μάνα μου ένα ποδήλατο σε μένα και στη αδερφή μου, ένα ποδήλατο που το είχαμε για πολλά χρόνια".

Σήμερα είναι αφοσιωμένος πατέρας δύο παιδιών, τα οποία αισθάνεται ότι είναι οι καλύτεροι του φίλοι. Όσοι τον γνωρίζουν από τα εφηβικά του χρόνια μιλάνε για δύο βασικά χαρακτηριστικά: την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά του. Όπως ο ίδιος λέει "37 χρόνια δουλειάς τον έμαθαν ότι μόνο με σκληρή προσπάθεια μπορείς να πετύχεις τα αποτελέσματα που θέλεις". Και αυτό εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια που έχει μπει με ενεργό τρόπο στην πολιτική.

Ίσως να μην είναι γνωστό σε πολλούς, αλλά οι πρώτες του σπουδές ήταν στα παιδαγωγικά, ο ίδιος εργάστηκε ως δάσκαλος για πέντε χρόνια. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική επιστήμη και κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, η διδακτορική του διατριβή αφορούσε στις δημόσιες πολιτικές. Από το 2003 έως το 2019 δίδαξε στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Τάκης Θεοδωρικάκος
Τάκης Θεοδωρικάκος

Εφτά χρόνια στην ενεργό πολιτική

Η συνεργασία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκινά τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου το 2015. Στην αρχή αφορά τις έρευνες και την στρατηγική στην κούρσα για την ηγεσία της ΝΔ, αλλά πολύ σύντομα θα μεταβληθεί σε μια ισχυρή πολιτική σχέση.

"Η εμπειρία της συνεργασίας μου με τον πρωθυπουργό, ο οποίος ήταν τότε υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, με οδήγησε πολύ γρήγορα στη σκέψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άξιζε και με το παραπάνω να εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, άξιζε και με το παραπάνω να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ξεχώριζα δύο χαρακτηριστικά: το πολύ υψηλό επίπεδο γνώσεων και τους ανοιχτούς ορίζοντες της σκέψης και της δράσης του".

Εκ των υστέρων ο Τάκης Θεοδωρικάκος αισθάνεται δικαιωμένος για αυτή την κρίσιμη επιλογή, για πιστεύει ότι "αν αυτά τα τρία χρόνια στην Ελλάδα δεν ήταν πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης και κυβέρνηση η ΝΔ τα πράγματα στη χώρα θα μπορούσαν να γίνουν τραγικά".

Η πρώτη σημαντική βραδιά εκείνης της περιόδου για τον Τάκη Θεοδωρικάκο, που είχε την ευθύνη της στρατηγικής που του είχε αναθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ, ήταν η βραδιά των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Ήταν η πρώτη μεγάλη μάχη που κέρδιζε με θριαμβευτικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Η χαρά όλων μας εκείνο το βράδυ ήταν τεράστια. Ήταν η δικαίωση της στρατηγικής και της μάχης που είχε δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέπεια στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης".

Τάκης Θεοδωρικάκος

Διαβάστε Επίσης

Δίπλα στην Αυτοδιοίκηση, ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού

Λίγες εβδομάδες μετά ήρθε η μεγάλη νίκη των βουλευτικών εκλογών: 7 Ιουλίου 2019. Ο ίδιος λέει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον τίμησε τέσσερις φορές με την εμπιστοσύνη του. "Ο πρωθυπουργός με έχει τιμήσει τέσσερις φορές: Την πρώτη αναθέτοντας τα καθήκοντα του υπεύθυνου για την στρατηγική της παράταξης στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης. Την δεύτερη όταν εμπιστεύτηκε στο πρόσωπό μου τη θέση του βουλευτή επικρατείας. Την Τρίτη με τα καθήκοντά του υπουργού Εσωτερικών και την τετάρτη με τις κρίσιμες ευθύνες - για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών - του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

"Πήραμε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση και ξεκινήσαμε να το εφαρμόζουμε μεθοδικά. Πρώτος στόχος: η επαναφορά της κυβερνησιμότητας στην αυτοδιοίκηση, η οποία θα είχε διαλυθεί από την ιδεοληπτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική. Στη συνέχεια δημιουργήσαμε το πρόγραμμα έργων "Αντώνης Τρίτσης", με 2,5 δις ευρώ. Πρόκειται για έργα πνοής και παρεμβάσεις που αφορούν την ποιότητα ζωής, την αναβάθμιση των υποδομών και την ασφάλεια των πολιτών σε όλη τη χώρα".

Ο Θεοδωρικάκος είναι ο υπουργός Εσωτερικών που έχει ένα ρεκόρ: Εφερε έναν νόμο στη Βουλή που ψηφίστηκε με πρωτόγνωρη διακομματική πλειοψηφία 289 βουλευτών, ο νόμος για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων.

"Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πολύ δύσκολη δουλειά που κάναμε για να υπάρξει ο νόμος έστω και μέσα από έναν συμβιβασμό. Ο νόμος αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, που αν θέλουν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για να ψηφίσουν από εκεί που βρίσκονται. Ήταν μια πάρα πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία η οποία στην αρχή έμοιαζε αδύνατη. Χάρη στη στήριξη του πρωθυπουργού, στην ψυχραιμία και τη συνεχή συζήτηση με τα άλλα κόμματα, βρέθηκε η λύση. Τώρα είναι ανάγκη να γίνουν σημαντικές και επίμονες προσπάθειες, για να ενημερωθούν οι Έλληνες του εξωτερικού για αυτόν τον νόμο και τις δυνατότητες που τους παρέχει".

Στην ασφάλεια του πολίτη και της Ελλάδας

Το δεύτερο υπουργείο που αναλαμβάνει είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πίστευε και τώρα ακόμα περισσότερο πιστεύει ότι η αστυνομία πρέπει να είναι πολύ κοντά στους πολίτες, να τους προστατεύει από την εγκληματικότητα, αλλά ταυτόχρονα να είναι φιλική στον πολίτη και ειδικά απέναντι στους νέους

"Τα προηγούμενα χρόνια είχαν συμβεί διάφορα αρνητικά γεγονότα που σημάδεψαν την εικόνα του συγκεκριμένου υπουργείου και δεν πρέπει να ξανασυμβούν. Και αυτούς τους δέκα μήνες μας έτυχαν δύσκολες καταστάσεις, τις φέραμε εις πέρας με ευθύνη, σοβαρότητα, λογική και αποτελεσματικότητα.

Στηρίζουμε τους αστυνομικούς, επιλύουμε χρόνια προβλήματά τους, ψηφιοποιούμε τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, αναβαθμίζουμε την εκπαίδευσή τους και τους απελευθερώνουμε από πάρεργα για να ανταποκριθούν στο βασικό τους καθήκον".

Τόσο με τον προηγούμενο Αρχηγό της Αστυνομίας, τον κ. Καραμαλάκη, όσο και με τον τωρινό, τον κ. Σκούμα, είχε και έχει συνεχή επαφή και άριστη συνεργασία. Τον έχουν ξυπνήσει πολλές φορές μέσα στη νύχτα για έκτακτους λόγους και ο ίδιος δηλώνει ευτυχισμένος όταν κοιμάται για 5 ώρες το βράδυ. Μιλάει, επίσης, με πολύ θετικό τρόπο για τη συνεργασία του με τον υφυπουργό, κ. Οικονόμου, και τους δύο γενικούς γραμματείς του υπουργείου, τον κ. Τσουβάλα και τον κ. Παπαθανασίου.

Τάκης Θεοδωρικάκος

Ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις για την παράνομη μετανάστευση

"Ενισχύουμε την παρουσία της αστυνομίας στην Αθήνα και τις γειτονιές της. Ενισχύουμε τον συντονισμό των αστυνομικών δυνάμεων και τη συνεργασία τους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κάθε ημέρα 2500 αστυνομικοί περιπολούν στους δρόμους στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Το αποτέλεσμα είναι μείωση της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητα, που αφορά στην μέση ελληνική οικογένεια, κατά 30%.

Με συνέπεια και συνέχεια πραγματοποιούμε επιχειρήσεις σύλληψης των παρανόμων μεταναστών. Μπορεί κάποιοι να ενοχλούνται αλλά δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Σημασία έχει πόσοι αστυνομικοί δρουν στους δρόμους, δίπλα στους πολίτες, και όχι πόσοι είναι μέσα στα γραφεία".

Ο Νόμος για τις πορείες εφαρμόζεται…

"Ο νόμος για τις πορείες εφαρμόζεται αποτελεσματικά όταν οι συγκεντρώσεις αφορούν λίγες εκατοντάδες άτομα. Για αυτό πλέον όσοι διοργανώνουν διαδηλώσεις είναι σχεδόν πάντα συνεργάσιμοι με την Αστυνομία. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι κάποιες ομάδες αναρχικών, τις τελευταίες μέρες, λόγω της απεργίας πείνας του Μιχαηλίδη, που επιχειρούν να προκαλέσουν μεγάλα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2021 έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1295 πορείες στην Αθήνα. Από αυτές, οι 1152 περιορίστηκαν σε μία λωρίδα του δρόμου, ώστε να μην διακοπεί η κυκλοφορία. Αυτή είναι η αλήθεια της αποτελεσματικής δράσης της ΕΛΑΣ- και σε αυτόν τον τομέα- και οφείλουν όλοι να την κατανοήσουν".

Τάκης Θεοδωρικάκος

Ασφάλεια στα πανεπιστήμια

Τον ρωτάω και για την πανεπιστημιακή αστυνομία και το αν τελικά θα μπει στα πανεπιστήμια.

"Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα λειτουργήσει ως δύναμη αποτροπής της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια που υπάρχει πρόβλημα. Ήδη, όπου χρειάζεται, δρα η ΕΛΑΣ. Στο ΑΠΘ έχουμε εγκαταστήσει διμοιρία των ΜΑΤ μονίμως για να προστατέψει την κατασκευή και λειτουργία της βιβλιοθήκης. Μέχρις ότου ο πρύτανης βεβαιώσει ότι η πρυτανική αρχή διασφαλίζει από μόνη της τη λειτουργία της χωρίς προβλήματα".

"Στον Έβρο αποτρέψαμε την είσοδο 90 χιλιάδων παράνομων μεταναστών από τις αρχές του έτους"!

Πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκε για ακόμα μια φορά τον Έβρο. Θεωρεί ότι η φύλαξη των συνόρων είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματά του.

"Λειτουργεί πλέον το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα επιτήρησης, με εξαιρετική αποτελεσματικότητα. Το τελευταίο εξάμηνο έχουμε κάνει πάνω από 90.000 αποτροπές στον Έβρο, δηλαδή δεν αφήσαμε να μπουν 90.000 παράνομοι μετανάστες από την αρχή του χρόνου. Είναι πολύ δύσκολο κάθε νύχτα να φυλάς 180 km για να μην περάσει κανένας παράνομος στην Ελλάδα. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε να φυλάμε τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο αποτελεσματικά, τα οποία είναι και σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα πρέπει να αναγνωρίσουν τη μεγάλη αξία αυτής της προσπάθειας, η οποία αφορά την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης".

Τάκης Θεοδωρικάκος

Η καρμική σχέση με τον Νότο

Κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής στα νότια προάστια. Εκεί όπου έχει εργαστεί επί δεκαετίες και έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με τους κοινωνικούς φορείς και την Αυτοδιοίκηση. Άλλωστε, το επαγγελματικό του γραφείο ήταν για χρόνια στη Νέα Σμύρνη.

"Η μεγαλύτερη τιμή που μου κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η απόφασή του να είμαι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στα νότια προάστια".

Ο Θεοδωρικάκος μιλάει με πάθος για το όραμα και το σχέδιό του ώστε τα νότια προάστια να γίνουν το πρότυπο της Ελλάδας του αύριο. Ο ίδιος έχει ενισχύσει μέσα από το Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" όλους τους δήμους της περιοχής. Πολύ πριν σκεφτεί να είναι υποψήφιος βουλευτής σε αυτή την περιφέρεια. Το γραφείο του ήταν για χρόνια στη Νέα Σμύρνη. Το πάθος του για την άθληση ήταν και είναι δεμένο με το μεγάλο παραλιακό μέτωπο από το Παλαιό Φάληρο ως τη Γλυφάδα και τις πολύ όμορφες διαδρομές μέσα στο δάσος του Υμηττού. Άλλωστε, υποστηρίζει πάντοτε τις εθελοντικές ομάδες που δρουν για την προστασία του Υμηττού.

"Αγαπώ με πάθος αυτόν τον τόπο και τις γειτονιές του νότιου τομέα, τις έχω γνωρίσει σε μία σχέση ζωής μέσα από την επαγγελματική μου δράση και έχω διαμορφώσει προσωπική αντίληψη των προβλημάτων, των αναγκών και των προοπτικών. Η περιοχή αυτή υποδέχεται μεγάλες επενδύσεις όπως στο Ελληνικό, έχει σπουδαία αναπτυξιακή δυναμική, μετατρέπεται σε έναν κεντρικό υπερτοπικό πόλο με χαρακτηριστικά ποιότητας ζωής, κοινωνικής συνοχής και ασφάλειας. Αλλά έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά, για να διασφαλίσουμε σε βάθος χρόνου αυτούς τους στόχους".

Ποιο είναι το μήνυμά σας για τους πολίτες των νοτίων προαστίων, τον ρώτησα.

"Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα νότια προάστια πρότυπο για την Ελλάδα του αύριο, με ανάπτυξη για όλους, ασφάλεια και κοινωνική συνοχή".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΕΧΑΡΗ 4 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ 19 Σεπ 2022 | 12:06

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε μέλη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για τη σύλληψη διαρρήκτη [εικόνες]

Ο κ. Θεοδωρικάκος τους ευχαρίστησε για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στο συγκεκριμένο περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες της καθημερινότητας.

«ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΑ» 18 Σεπ 2022 | 12:27

Θεοδωρικάκος: "Ο Τσίπρας σήμερα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τον Έβρο"

Για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα στον Έβρο ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η πίεση έχει πολλαπλασιαστεί

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ 16 Σεπ 2022 | 16:46

Θεοδωρικάκος: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του - Νέες απειλές κατά του υπουργού

Πριν λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε επίθεση με πέτρες και μπογιές στο πολιτικό γραφείο του Τάκη Θεοδωρικάκου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 16 Σεπ 2022 | 13:21

Θεοδωρικάκος: Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιει το αμίλητο νερό για τον Έβρο - Στη Θεσσαλονίκη ο κ.Τσίπρας να ζητήσει συγγνώμη"

Σε συνέντευξή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε πως σχετικά με τη νησίδα στον Έβρο στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιει το αμίλητο νερό και ζήτησε τη συγγνώμη του κ. Τσίπρα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ 14 Σεπ 2022 | 08:05

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο σκοτάδι οι έρευνες 17 μήνες μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου

Οι αρχές συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να συγκεντρώνουν κρίσιμες μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό, ώστε να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις των δραστών της δολοφονίας Καραϊβάζ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ 13 Σεπ 2022 | 20:51

Γιώργος Καραϊβάζ: Συνάντηση της συζύγου του με τον Τάκη Θεοδωρικάκο - "Η διερεύνηση της δολοφονίας δεν σταματά εάν δεν εξιχνιαστεί πλήρως"

Η συνάντηση έγινε ύστερα από ανάρτηση της σύζύγου του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθας Αλεξανδροπούλου

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ 11 Σεπ 2022 | 12:22

Απάντηση Θεοδωρικάκου στη χήρα Καραϊβάζ: Μπορεί να με συναντήσει όποια στιγμή επιθυμεί - Οι έρευνες συνεχίζονται

''Η χήρα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας και να συναντήσει τον υπουργό όποια στιγμή επιθυμεί'', αναφέρει η ανακοίνωση.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 11 Σεπ 2022 | 00:42

Τάκης Θεοδωρικάκος: Επίθεση με μπογιές και πέτρες στο πολιτικό γραφείο του

Επίθεση με μπογιές και πέτρες από αγνώστους στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 09 Σεπ 2022 | 07:45

Διακινητής μεταναστών ένας στους πέντε κρατούμενους στην Ελλάδα - Πώς θα αποσυμφορηθούν οι φυλακές

Σημαντικές αναμένεται να είναι οι παρεμβάσεις στον τομέα της εκπαίδευσης του σωφρονιστικού συστήματος.

«ΣΧΕΔΙΟ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ» 06 Σεπ 2022 | 16:24

¨Εβρος: Μήνυμα Θεοδωρικάκου σε Τουρκία - Το σχέδιο "Ακρίτας" η απάντηση σε όσους έχουν κρυφές και αλλότριες επιδιώξεις

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος,

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΚΡΙΤΑΣ» 05 Σεπ 2022 | 17:39

Περιοδεία Θεοδωρικάκου την Τρίτη στον Έβρο: "Η κατάσταση είναι χειρότερη από το 2020"

Το πρόβλημα με τις μεταναστευτικές ροές και την εργαλειοποίηση των ανθρώπων από την Τουρκία είναι πολύ έντονο, δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 05 Σεπ 2022 | 13:56

Θεοδωρικάκος: Θλιβερά ψέματα οι δηλώσεις Σοϊλού ότι εκπαιδεύσαμε τρομοκράτη στο Λαύριο

"Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ακραίας ρητορικής", δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«ΔΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ» 04 Σεπ 2022 | 15:03

Έβρος: Σε εφαρμογή το σχέδιο "Ακρίτας" - "Βάζουμε φραγή σε κάθε ασύμμετρη απειλή για την πατρίδα"

"Θέλω να είμαι σαφής, για ακόμη μια φορά: Παράνομα από τον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς", τόνισε σε συνέντευξή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος.