
Πανεύκολη συνταγή της @madamegingercom, για ένα αφράτο και πεντανόστιμο κέικ με φράουλες! Ετοιμο σε ελάχιστα λεπτά!
Υλικά
460 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & 1 κ.σ. για τις φράουλες
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
⅓ κ.γλ. αλάτι
400 ml φυτικό γάλα της επιλογής μας
80 ml ηλιέλαιο
80 ml ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
300 γρ. μαύρη ζάχαρη ή άλλη ζάχαρη της επιλογής μας
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. φρέσκιες φράουλες, σε κυβάκια.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο αλεύρι (460 γρ.) το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το φυτικό γάλα, το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας με σύρμα.
Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ ή κουτάλα ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.
Πασπαλίζουμε τις φράουλες με 1 κ.σ. αλεύρι, ανακατεύουμε και τις ενσωματώνουμε ομοιόμορφα στο μείγμα του μπολ, με απαλές κινήσεις.
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τη φόρμα, τινάζοντας τη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 50-60 λεπτά, ελέγχοντας αν έχεις ψηθεί (βυθίζουμε ένα μαχαιράκι ή οδοντογλυφίδα στο κέντρο του και αν βγαίνει υγρό μείγμα, ψήνουμε λίγα λεπτά επιπλέον) και βγάζουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες πριν κόψουμε.
@madamegingercom Υλικά για το κέικ: 460 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & 1 κ.σ. για τις φράουλες 15 γρ. μπέικιν πάουντερ ⅓ κ.γλ. αλάτι 400 ml φυτικό γάλα της επιλογής μας 80 ml ηλιέλαιο 80 ml ελαιόλαδο ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι 300 γρ. μαύρη ζάχαρη ή άλλη ζάχαρη της επιλογής μας 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 300 γρ. φρέσκιες φράουλες, σε κυβάκια Δες την εκτέλεση στο madameginger.com 🌸 — 📸: @sofia.xeni #MadameGingerCom #fy #fyp #fypシ #food #foodie #cake #strawberry #strawberrycake #plantbasedcake ♬ original sound - Madame Ginger
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr