Follow us

Διονύσης Αμμολοχίτης: Success story με μια start up εταιρεία καθαρισμού

Πώς ξεκινάς από το μηδέν, αποκτάς παρουσία σε οκτώ χώρες και χτίζεις ένα πελατολόγιο στο οποίο πάνω από επτά στους δέκα είναι πολυεθνικές.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Διονύσης Αμμολοχίτης: Success story με μια start up εταιρεία καθαρισμού

Φεβρουάριος 2004. Ένας εικοσιεξάχρονος, που μοιάζει το πολύ 18 ετών, μπαίνει σε συνάντηση με διευθυντές πολυεθνικής εταιρείας. Στο δάχτυλό του φοράει ψεύτικη βέρα, για να δείχνει μεγαλύτερος και πιο σοβαρός. Το σακάκι «τού πέφτει φαρδύ». Έχει μάθει από φίλο πως η πολυεθνική, που αρχίζει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον κλάδο των καλλυντικών, ψάχνει εταιρεία να αναλάβει την καθαριότητα στα 40 καταστήματά της σε 10 πόλεις ανά τη χώρα. Προσπαθεί να τους πείσει να συνεργαστούν μαζί του. Όταν καταλαβαίνει ότι το «παιχνίδι» μάλλον χάνεται, αποφασίζει να ρισκάρει: «κοιτάξτε», τους λέει, «τη δουλειά που θέλετε, μπορούμε να την κάνουμε καλύτερα από τον καθένα. Σε λίγο καιρό, όμως, θα είμαστε πολύ ακριβοί για να μας πληρώσετε. Αυτή είναι η προσφορά κι αυτή η κάρτα μου».

Ο νεαρός φεύγει καρδιοχτυπώντας από τη συνάντηση. Λίγο μετά λαμβάνει τη θετική απάντηση. Σταματάει το αυτοκίνητό του στην άκρη και αρχίζει να κλαίει, πρώτον από χαρά, γιατί σώζονταν αυτός και η μητέρα του και δεύτερον, γιατί δεν είχε ιδέα πώς θα εκτελέσει το έργο: δεν είχε άτομα, υλικά, εργαλεία ...δεν είχε τίποτα. Ο λόγος για τον Διονύση Αμμολοχίτη, ιδρυτή της εταιρείας Facility Management «Manifest», η οποία ξεκινώντας από το μηδέν - ουσιαστικά από εκείνη τη συνάντηση το 2004, όταν όλη η Ελλάδα ανέμενε τους Ολυμπιακούς της Αθήνας - έφτασε σήμερα να παρέχει τις υπηρεσίες της σε περισσότερα από 1.100 κτήρια (ξένων πολυεθνικών σε ποσοστό 75%), να απασχολεί σχεδόν 700 άτομα, να δραστηριοποιείται σε οκτώ χώρες στο εξωτερικό και να πραγματοποιεί τζίρο άνω των 10 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου πέρυσι (έναντι 7,5 εκατ. το 2017), με κέρδη προ φόρων περίπου 206.000 ευρώ (έναντι ζημίας άνω των 70.100 ευρώ το 2017).

Η Manifest Services, που όπως εξηγεί ο Διονύσης Αμμολοχίτης, στοχεύει να γίνει ο μεγαλύτερος εργοδότης του κλάδου της στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας, τεχνικής συντήρησης, ανακαινίσεων, catering και ασφάλειας, έχοντας εισέλθει σε έναν κλάδο με μεγάλη προοπτική διεθνώς: το Facility Management (διαχείριση εγκαταστάσεων), που υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύει το 3,5% του ΑΕΠ στις ανεπτυγμένες χώρες και «λύνει» τα χέρια εταιρειών, οι οποίες θέλουν να ασχολούνται αποκλειστικά με το αντικείμενό τους, χωρίς να χρειάζεται να μεριμνούν π.χ., για την καθαριότητα ή τεχνική συντήρηση του κτηρίου τους.

«Αυτός είναι ο τρόπος: να ρισκάρεις»

Στο πλαίσιο συνέντευξης του κ. Αμμολοχίτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον ραδιοφωνικό του σταθμό, «Πρακτορείο 104,9 FM», τον ρωτήσαμε για την ιστορία εκείνου του Φεβρουαρίου και για τον ρόλο που παίζει το θράσος στην επιχειρηματικότητα. «Εκείνη την περίοδο δεν είχα τίποτα να χάσω, γιατί ...δεν είχα τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι (...)κυνηγάω αυτά που θέλω να πετύχω. Οπότε, όταν είδα μέσα στην κουβέντα πως πήγαινε το όλο πράγμα να χαθεί, ρίσκαρα και τα έπαιξα όλα, λέγοντας ότι είμαστε η καλύτερη εταιρεία στην αγορά κι ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να μας πληρώσουν. Ήξερα τότε, από βιβλία που διάβαζα, αλλά πλέον μου είναι σίγουρο και από εμπειρία, ότι ο συνομιλητής καλοδέχεται αυτόν που έχει πίστη στον εαυτό του και το πιστεύει και το εκφράζει και είναι αληθινό... Ρίσκαρα λοιπόν και μέσα από αυτό έμαθα - και τώρα θεωρώ πως είναι ένα από τα βασικά δεδομένα για τη δουλειά που κάνω - ότι αυτός είναι ο τρόπος: να ρισκάρεις, αρκεί να είσαι έτοιμος να κάνεις αυτά που υπόσχεσαι».

Μια θέση ...στη μέση, μετά από μια καθολική στροφή ζωής ανάμεσα στην ...Παρασκευή και τη Δευτέρα

Πώς όμως οσμίστηκε την ευκαιρία στην αγορά; Ποιο κενό είδε; «Είχα την ευκαιρία, προσπαθώντας να κατακτήσω τον στόχο μου, γιατί δεν ήταν τίποτα τυχαίο, να εργαστώ ως πωλητής για κάποιους μήνες σε μια εταιρεία, που παρείχε αντίστοιχες υπηρεσίες (καθαρισμού και μυοκτονίας). Οπότε είδα αρκετά πράγματα, ήρθα σε επαφή με την αγορά και τέσταρα ο ίδιος τις ανάγκες της κι αυτό που διαπίστωσα τότε ήταν ότι υπήρχε ένα κενό: υπήρχαν πολύ λίγες εταιρείες, που παρείχαν υπηρεσίες με υψηλά standards, αλλά και πολύ υψηλές τιμές. Κι από εκεί και πέρα υπήρχαν πάρα πολλές εταιρείες με χαμηλές τιμές, αλλά και χαμηλές προδιαγραφές. Έλειπε λοιπόν η μέση, μια εταιρεία που θα μπορούσε να παρέχει υπηρεσίες με προδιαγραφές πολυεθνικών και τιμές ελληνικής αγοράς κι εκεί βρήκα το κενό και μπήκα και είχαμε αυτή τη ραγδαία εξέλιξη» τονίζει ο Διονύσης Αμμολοχίτης, που δεν δίστασε να παραιτηθεί από τη θέση του ως πωλητής σε εταιρεία πληροφορικής, προκειμένου να εργαστεί σε ένα χαμηλότερα αμειβόμενο πόστο στον χώρο του καθαρισμού, επειδή ακριβώς κάτι τέτοιο τον έφερνε εγγύτερα στον στόχο. Μάλιστα, όταν παραιτήθηκε κι από τη δεύτερη αυτή θέση, για να κάνει κάτι δικό του, ζήτησε και από τη μητέρα του να αφήσει τη δουλειά της ως επόπτριας σε εταιρία διανομής φυλλαδίων, για να ξεκινήσουν μαζί την επιχείρηση. Όλα αυτά έγιναν σε τέσσερις μέρες! Παρασκευή έως Δευτέρα...

«Πωλητής, για να πάρεις την "οσμή"!»

Τελικά, μήπως είναι σημαντικό να έχει θητεύσει κάποιος ως πωλητής στον κλάδο που θέλει να δραστηριοποιηθεί, πριν αποφασίσει να ιδρύσει δική του/της επιχείρηση; «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις μια ιδέα της δουλειάς. Δεν λέω να την ξέρεις τέλεια, αλλά πρέπει να έχεις έρθει σε επαφή με αυτό που θέλεις να κάνεις. Ιδίως αν αυτό που θέλεις να κάνεις είναι κάτι πολύ καινοτόμο, πρέπει να έρθεις σε επαφή με παραπλήσια αντικείμενα πριν επιχειρήσεις, να πάρεις την οσμή» εξηγεί, ενώ ερωτηθείς αν κάτι μετράει παραπάνω από το βιογραφικό στην πρόσληψη κάποιου/ας στη Manifest, απαντά: «Εγώ δεν βλέπω αυτά που γράφει ένα βιογραφικό, όσο και αν ακούγεται ιδιαίτερο, αυτό που κοιτάζω είναι ο χρόνος παραμονής σε μια εταιρεία και ο τρόπος που είναι στημένο το βιογραφικό, ο οποίος μου δείχνει το στυλ και την αισθητική του υποψηφίου. Αυτό είναι μια πρώτη αίσθηση, κατά την οποία δεν υπολογίζω ούτε σπουδές, ούτε τίποτα άλλο από το βιογραφικό. Θεωρώντας ότι ο άνθρωπος ως χαρακτήρας είναι ένα -δεν ξεχωρίζω επαγγελματική και προσωπική ζωή- μου αρέσουν οι σταθεροί άνθρωποι, αυτοί που παίρνουν μια απόφαση και προσπαθούν να την υλοποιήσουν, όσα εμπόδια και αν τους στέλνει η ζωή. Το να αλλάζει ένας άνθρωπος συνέχεια εταιρεία, να αλλάζει δουλειά κάθε εννιά μήνες ή ενάμιση χρόνο, δεν μου δείχνει σταθερότητα».

Το "κουσούρι" του procedure freak ίσως σού φέρει πολυεθνικές ως πελάτες

Οι πολυεθνικές και οι μεγάλοι πελάτες -όπως αυτοί που εξυπηρετεί η Manifest, μεταξύ των οποίων οι Nestle, Cosco, Mercedes-Benz, COCA COLA, Siemens, Samsung, Athens International Airport, Intracom, Μαρίνα Φλοίσβου- συνήθως είναι απαιτητικοί. Πώς τις κερδίζει λοιπόν μια εταιρεία που έχει μόλις ιδρυθεί; «Έχω πολλά κουσούρια κι ένα από αυτά είναι ότι είμαι procedure freak, δίνω μεγάλη έμφαση στη διαδικασία. Οποιαδήποτε διεργασία γίνεται στη Manifest αποτυπώνεται σε έγγραφο, πιστοποιείται από όλους όσοι εμπλέκονται και καταλήγει να είναι διαδικασία για την οποία δημιουργούνται ασκήσεις κατανόησης, με σκοπό όσοι καινούργιοι έρχονται να τη μελετάνε και να την κατανοούν, ώστε να μπαίνουν γρήγορα στην κουλτούρα της εταιρείας. Αυτό το στοιχείο μου με έκανε να ερωτευτώ τις πολυεθνικές, γιατί κι αυτές δουλεύουν έτσι. Οπότε, ξεκινώντας την εταιρεία και δουλεύοντας με αυτή τη λογική, μπορούσα να συνεργαστώ μόνο με αυτές τις εταιρείες -όπως και έκανα» λέει. Το μεσοδιάστημα βέβαια απαίτησε πολύ ξενύχτι και πολλή δουλειά, αλλά όταν η πρώτη πολυεθνική «ξεκλείδωσε» και μπήκε στο πελατολόγιο της Manifest, τότε η μία μεγάλη εταιρεία έφερε την άλλη και σταδιακά η επιχείρηση εξελίχθηκε σε ηγέτιδα στον κλάδο της.

«Για να χτίσεις τέτοιου είδους επαφές και να προσελκύσεις τέτοιου είδους πελάτες, πρέπει είναι να είσαι πολύ εξωστρεφής ως εταιρεία, με πολύ ανεπτυγμένο μάρκετινγκ και πάρα πολύ καλές δημόσιες σχέσεις. Προφανώς πρέπει να έχεις σούπερ ικανότητες πωλήσεων, αλλά και να ρισκάρεις στον λόγο σου, δηλαδή να ανεβάζεις τον πήχη, αλλά και να παραδίδεις αυτά που λες. Επίσης, να είσαι ερωτευμένος με την ποιότητα. 'Ο,τι και να γίνει, όσο και να σου πιστοποιεί ο πελάτης ότι είσαι καλός, να μην είσαι ευχαριστημένος με αυτό που παραδίδεις, όλη τη ώρα να τρώγεσαι και ακόμη και τα μικρά πραγματάκια να τα προσέχεις και να τα διορθώνεις όσο μπορείς περισσότερο» επισημαίνει.

Θέλεις να γίνεις startuper; Μάθε τα απλά μαθηματικά του finance

Ποιο είναι κατά τη γνώμη του το καταστροφικότερο λάθος, που κάνουν οι ιδρυτές των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα; «Θεωρώ πως τα χειρότερα λάθη έχουν να κάνουν με δύο ελλείψεις. Πρώτον, την έλλειψη του τρόπου πώλησης. Πρέπει οι άνθρωποι να είναι εξωστρεφείς, να δημιουργούν πωλήσεις οι ίδιοι, να είναι οι καλύτεροι πωλητές στην εταιρεία τους. Και το δεύτερο είναι η έλλειψη της γνώσης οικονομικής διαχείρισης. Πρέπει από την πρώτη μέρα οι startupers να μπαίνουν σε έννοιες όπως το cash flow και το budget, γιατί οι εταιρείες από αυτού του είδους την έλλειψη κλείνουν στα αλήθεια και όχι από έλλειψη πωλήσεων... Πιστεύω ότι ένας startuper δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρώσει ακριβά κάποιον που ξέρει πολύ καλά από οικονομικά. Θα πρέπει να μάθει και μόνος του όλες τις βασικές αρχές, μια και όλο το finance στηρίζεται ξεκάθαρα στην κοινή λογική, στο να έχω προϋπολογισμό, να έχω συγκεκριμένα έξοδα μετρημένα, να ξέρω να διαβάζω έναν ισολογισμό», σημειώνει.

Εξασφάλισε τη στήριξη των δικών σου ανθρώπων, μην περιμένεις την ιδανική στιγμή, βγες έξω να πουλήσεις ...πατατάκια, μάθε να επικοινωνείς!

Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι τρεις βασικότερες συμβουλές που θα έδινε σε κάποιον/κάποια που θέλει να στραφεί στο επιχειρείν, βάζει στην πρώτη θέση τη συναίνεση της οικογένειας. «Το πρώτο και σημαντικότερο για κάποιον που ξεκινάει εταιρεία είναι να πάει στους γονείς του, στη γυναίκα ή τον άντρα του/της, στα παιδιά, τους φίλους και να πάρει τη σύμφωνη γνώμη τους, με την έννοια ότι αυτοί είναι που θα πρέπει να τον υποστηρίξουν. Η επιχειρηματικότητα είναι τρόπος ζωής. Ο/η επιχειρηματίας θα πρέπει για πολλά χρόνια να ξεχάσει τις διακοπές, τον οκτάωρο ύπνο, πολλά ακόμη πράγματα... Δεν θέλω να τα κάνω μαύρα, αλλά πρέπει να έχει τη στήριξη των δικών του ανθρώπων, για να μην έχει παράπλευρα προβλήματα, να μπορεί να είναι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και να είναι η γυναίκα μου καλά... Η καθημερινότητα του επιχειρηματία δεν είναι εύκολη και οι άλλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό εξαρχής» λέει.

Κατά τον Διονύση Αμμολοχίτη, εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζει κάποιος ότι η ιδανική στιγμή δεν έρχεται ποτέ. «Το δεύτερο που λέω συνεχώς είναι "ξεκίνα σήμερα φίλε. Μην περιμένεις την τέλεια στιγμή, γιατί απλά δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ. Πήγαινε στον λογιστή σου και κάνε έναρξη δραστηριοτήτων αύριο το πρωί". Να τελειώνει το θέμα. Και το τρίτο: πρέπει οι άνθρωποι που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες να εκπαιδευτούν στην εξωστρέφεια. Να μάθουν να επικοινωνούν, να εκφράζονται. Εγώ ήμουν τυχερός και ξεκίνησα την καριέρα μου, κάνοντας τον πωλητή door-to-door και αυτό είναι η τέλεια μέθοδος εκμάθησης εξωστρέφειας. Βγες έξω, πάρε πατατάκια ή πανάκια ή το προϊόν σου και πήγαινε να τα πουλήσεις μόνος σου. Μάθε να επικοινωνείς!» προτείνει.

Στόχος: Ο μεγαλύτερος εργοδότης για το Facility Management στην Ευρώπη

Ποιος είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος για τη Manifest; «Έχουμε άμεσα πλάνα. Πρώτον, για τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό: έχουμε κάνει μια στροφή και βοηθάμε ξενοδοχεία να οργανώσουν καλύτερα τις υποστηρικτικές υπηρεσίες τους. Μάλιστα, έχουμε ξεκινήσει με πολύ μεγάλες συνεργασίες κι ο πήχης μας είναι πολύ ψηλά. Δεύτερον, για την τεχνολογία: αναπτύσσουμε δικό μας software (λογισμικά) την εφαρμογή Trulios αυτή την περίοδο και δημιουργούμε ένα σύστημα που μπορεί να μας κάνει μοναδικούς στον κλάδο μας, προσφέροντας στους πελάτες μας μια συνολική και ξεκάθαρη εικόνα για το κτίριό τους. Τρίτον, στόχος είναι να γίνουμε ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Ευρώπη στον κλάδο μας, αλλά όχι μόνο σε επίπεδο αριθμών, αλλά επηρεάζοντας θετικά κι εμπνέοντας τους ανθρώπους, γαλουχώντας τους να βγάλουν τον επαγγελματισμό τους, ώστε ό,τι δουλειά και να επέλεξαν ή να αναγκάστηκαν να κάνουν, να την κάνουν με την ψυχή τους».

Αποποινικοποίηση κέρδους με χαμηλή φορολογία για υψηλά κέρδη

Αν ο Διονύσης Αμμολοχίτης αναλάμβανε αύριο καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, λέει, το πρώτο πράγμα που θα έκανε για την επόμενη ημέρα θα ήταν η αντιστροφή της φορολογικής κουλτούρας της χώρας, ώστε να αποποινικοποιηθεί το κέρδος. «Έβγαλες πάρα πολλά κέρδη; Να απολαμβάνεις πολύ χαμηλό ποσοστό φορολόγησης. Μάθε να βγάζεις κέρδη, αυτό είναι το νόημα. Το κράτος να ενθαρρύνει τη δημιουργία κερδοφόρων εταιρειών και να επιβραβεύει τα καλά αποτελέσματα, τις κερδοφόρες εταιρείες. Έτσι θα γίνει και πάταξη της φοροδιαφυγής και οι άνθρωποι δεν θα φοβούνται να δείξουν κέρδη! Αν αλλάξει αυτό, μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να συμπαρασύρει σε ανάπτυξη όλη την Ελλάδα», εκτιμά.

Πηγή, φωτό: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

O "Μάρτυρας κατηγορίας" είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να βρεθείς στο Θέατρο "Δημήτρης Χορν"

Ένας φόνος, αδιάσειστα τεκμήρια και ανατροπές που ανατρέπουν κάθε βεβαιότητα. Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος θα βρεθεί τελικά στο εδώλιο της κρίσης μας;

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 13 Αυγ 2026 | 22:15

Σε μπελάδες η κόρη του Μπιλ Γκέιτς: Χρέωνε προμήθειες για πωλήσεις που δεν έκανε - Το κόλπο στις ηλεκτρονικές αγορές

Η 23χρονη κόρη του Μπιλ Γκέιτς κινδυνεύει ακόμα και με 20 χρόνια φυλάκιση, επειδή η start up εταιρεία της χρέωνε προμήθειες για ξένες πωλήσεις.

09 Ιουν 2026 | 10:28

Η ισχυρή και premium σύμμαχος στην καθαριότητα του σπιτιού μου – Δύο λύσεις καθαρισμού με τη σφραγίδα της Miele

Από τότε που επένδυσα στη νέα premium ασύρματη στικ ηλεκτρική σκούπα της Miele, την Triflex HX3 Aqua, από τη σειρά Triflex HX3 Wet & Dry, η καθαριότητα του σπιτιού, έγινε ένα κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας μου που απολαμβάνω.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 22 Απρ 2026 | 10:14

Τρόμος στη Νέα Ιωνία: Ανδρας έβγαλε όπλο σε υπαλλήλους καθαριότητας - Είπε ότι του χτύπησαν το ΙΧ

Ενα σοβαρό περιστατικό που προκάλεσε έντονη ανησυχία σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Νέα Ιωνία, με θύματα εργαζόμενους στην καθαριότητα.

ΑΞΙΖΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ 03 Φεβ 2026 | 15:29

Κοζάνη: Εργαζόμενη στην καθαριότητα βρήκε για δεύτερη φορά πορτοφόλι και το παρέδωσε

Η υπάλληλος στην καθαριότητα του δήμου Κοζάνη παρέδωσε το πορτοφόλι χωρίς να λείπει τίποτα από το περιεχόμενό του

02 Ιαν 2026 | 10:11

Μυρίζουν θεσπέσια: Με αυτά τα 2 αφρόλουτρα θα κάνεις το πιο αναζωογονητικό restart της χρονιάς

Ξεχωρίσαμε δύο αφρόλουτα που λειτουργούν ως το απόλυτο mood-booster για να μπεις στη νέα χρονιά με ανεβασμένη και χαλαρή διάθεση.

23 Οκτ 2026 | 13:45

Μεγάλα έργα αποθήκευσης ενέργειας- Τι είπε ο Τσάφος στο Renewable & Storage Forum

Το συνολικό χαρτοφυλάκιο των σχεδιαζόμενων έργων αποθήκευσης ενέργειας ξεπερνά τα 10 GW

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ 23 Οκτ 2026 | 12:22

Επιχείρηση "Economic Outcast": Έρευνα των ΗΠΑ για τη σχέση ελληνικής μη συστημικής τράπεζας με το Ιράν

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ζήτησε στοιχεία για ελληνική μη συστημική τράπεζα από την ελληνική κυβέρνηση

ΕΝΙΣΧΥΣΗ 400 ΕΥΡΩ 23 Οκτ 2026 | 11:46

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το 2026 και πότε θα πληρωθούν

Συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες περιλαμβάνονται στους δικαιούχους για το επίδομα των 400 ευρώ.

ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ 23 Οκτ 2026 | 11:21

Φοροδιαφυγή: Τα τρία κόλπα με τις αποδείξεις και τα παράνομα λογισμικά – Πώς εντοπίζει τις παραβάσεις η ΑΑΔΕ

Η φοροδιαφυγή μέσα από "μαϊμού" ταμειακές, εικονικές ακυρώσεις και παράνομα λογισμικά.

ΑΝΟΔΟΣ 23 Οκτ 2026 | 10:18

Ακίνητα: Πανάκριβα τα ενοίκια, "τσουχτερές" οι τιμές πώλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πού "ξεφεύγουν"

Στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, η άνοδος συνεχίζεται ταυτόχρονα στην αγορά κατοικίας και στην ενοικίαση σαν σε ταμπλό στο χρηματιστήριο

ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ 22 Οκτ 2026 | 09:09

Ακρίβεια: Ποια προϊόντα θα πωλούνται με μειωμένες τιμές τα Χριστούγεννα - Έρχονται εκπτώσεις έως 25%

Συνεχίζεται η πρωτοβουλία κατά της ακρίβειας στα σούπερ μάρκετ, με ανανεωμένη λίστα περίπου 1.000 προϊόντων

Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 22 Οκτ 2026 | 07:55

Πόθεν Έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία - Τι πρέπει να ελέγξετε

Πότε είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων Πόθεν Έσχες

ΕΦΟΡΙΑ 22 Οκτ 2026 | 07:53

"Ραβασάκια" από την ΑΑΔΕ για αδήλωτα αναδρομικά σε 55.000 "ξεχασιάρηδες" συνταξιούχους

Η ΑΑΔΕ στέλνει "ραβασάκια" σε περίπου 55.000 συνταξιούχους που... ξέχασαν να δηλώσουν τα αναδρομικά που εισέπραξαν το 2020.

ΧΑΤΖΗΜΗΝΑΣ (EFA) 22 Οκτ 2026 | 06:13

Χατζημηνάς (EFA): Εντός διετίας η είσοδος σε χρηματιστήριο - Δε γίνεται να πολεμάμε drones με πυραύλους Patriot

Euronext χωρίς βέβαιη την Αθήνα, επενδύσεις στην AI και προειδοποιήσεις Χατζημηνά για τον έλεγχο των αμυντικών συστημάτων.

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ 21 Οκτ 2026 | 09:49

Ο χειμώνας θα είναι "βαρύς": Γιατί δεν θα πέσουν οι τιμές των καυσίμων - Πού αλλού θα "εκτοξευτούν" οι τιμές

Η πίεση στο διαθέσιμο εισόδημα όχι μόνο δεν θα υποχωρήσει τους μήνες του χειμώνα, αλλά μάλλον θα ενταθεί από τις αρχές του 2027.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ 21 Οκτ 2026 | 08:54

Ακρίβεια: Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά κόβει ακόμη και βασικά αγαθά -Κυνήγι προσφορών και περικοπές

Πού κερδίζει η ιδιωτική ετικέτα και πού αντέχουν οι επώνυμες μάρκες -Το 49% των καταναλωτών δηλώνει ότι καταφέρνει να ανταποκριθεί στα μηνιαία έξοδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 21 Οκτ 2026 | 08:12

Ανακαίνιση κατοικίας: Ποιοι δικαιούνται, πόσα παίρνουν και τι πρέπει να τηρήσουν -Τα κριτήρια και οι όροι

Επιδότηση που φτάνει ως το 95% των δαπανών και έως τα 36.000 ευρώ προβλέπει το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, το οποίο αφορά αρχικά 13.500 κλειστά σπίτια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 21 Οκτ 2026 | 08:05

Αυτές είναι οι νέες αποδοχές όσων βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη

Τα παράθυρα της νομοθεσίας που παρέχουν τη δυνατότητα εξόδου στη σύνταξη σε ηλικίες και κάτω των 62 ετών, αντί του 67ου έτους επιλέγουν χιλιάδες ασφαλισμένοι.

ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 21 Οκτ 2026 | 07:49

Τι αλλάζει σε προσλήψεις και μισθούς από 1η Νοεμβρίου - Τι θα πρέπει να αναφέρουν οι εργοδότες

Τι υποχρεούνται να κάνουν όλοι οι εργοδότες από την 1η Νοεμβρίου - Στόχος των νέων ρυθμίσεων είναι η ίση αμοιβή για ίση εργασία

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 21 Οκτ 2026 | 07:37

Πόθεν Έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία και τι πρέπει να ελέγξουν οι υπόχρεοι -Τι ισχύει για διορθώσεις

Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των Πόθεν Έσχες γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών Taxisnet.

21 Οκτ 2026 | 06:34

Fourlis: Έρχονται 5 νέα ΙΚΕΑ και 24 Footlocker - Το σχέδιο για 200 καταστήματα και τζίρο 800 εκατ. €

Πως θα ανακτήσει ο Όμιλος το χαμένο έδαφος που κέρδισε ο ανταγωνισμός.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 20 Οκτ 2026 | 17:14

"Ανακαίνιση Κατοικίας": Ο οδηγός για επιδοτήσεις έως 95% και 36.000 ευρώ - Ποιες εργασίες χρηματοδοτούνται

Το σύνολο των σχετικών δικαιολογητικών και των υπεύθυνων δηλώσεων για την "Ανακαίνιση Κατοικίας" - Όσα πρέπει να ξέρετε

ΜΑΙΚΛ Ο’ΛΙΡΙ 20 Οκτ 2026 | 13:27

Ryanair: Εφιαλτική προειδοποίηση για αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια το 2027 - "Οι μεγαλύτερες στην ιστορία της Ευρώπης"

Ο CEO της Ryanair προειδοποιεί για εκτίναξη των τιμών, εξαπολύει επίθεση στη φον ντερ Λάιεν και ζητά να φορολογούνται οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Οκτ 2026 | 10:54

Συντάξεις: Ανεβαίνει ο πήχης των αυξήσεων για το 2027 - Τι σημαίνει για την τσέπη των συνταξιούχων

Η ετήσια αύξηση των συντάξεων βγαίνει από τον μέσο όρο του πληθωρισμού και του ρυθμού ανάπτυξης της χρονιάς.

ΔΕΙΤΕ 20 Οκτ 2026 | 07:57

Μέτρα ΔΕΘ: Τι σημαίνει στην πράξη η αύξηση των συντάξεων - Αναλυτικά παραδείγματα

Αυξήσεις θα δουν οι συνταξιούχοι από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 20 Οκτ 2026 | 07:52

Ξεφεύγει ξανά η τιμή του ηλεκτρισμού – Ανησυχητικά τα σημάδια για τον Νοέμβριο

Η μέση τιμή ηλεκτρικής ενέργειας για σήμερα διαμορφώνεται στα 247 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ 20 Οκτ 2026 | 07:31

Νέο "χτύπημα" στα φθηνά δέματα από Κίνα από την 1η Νοεμβρίου -Άλλα 2 ευρώ και ανατροπές στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Νέα επιβάρυνση 2 ευρώ στις διαδικτυακές αγορές από την Κίνα και άλλες τρίτες χώρες έρχεται από την 1η Νοεμβρίου 2026, αυξάνοντας το κόστος των μικροδεμάτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Οκτ 2026 | 07:17

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο 22% το 2027 - Τι πρέπει να προσέξετε

Πόσες ηλεκτρονικές αποδείξεις πρέπει να συγκεντρώσουν έως το τέλος του 2026 οι φορολογούμενοι.

20 Οκτ 2026 | 06:33

Μαρινάκης: Σήμερα η πρεμιέρα της νέας ναυτιλιακής στο ΧΑ – 14.000 επενδυτές και προσφορές άνω του 1 δισ. ευρώ

Από σήμερα ξεκινάει στο Χρηματιστήριο Αθηνών η διαπραγμάτευση της ναυτιλιακής του Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 19 Οκτ 2026 | 15:31

ΕΛΣΤΑΤ: Ένας στους τρεις εργαζόμενους δυσκολεύεται να συνδυάσει δουλειά και οικογένεια - Μεγαλύτερη πίεση στις γυναίκες

Τι προκύπτει από την ειδική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τον συνδυασμό οικογενειακής ζωής και εργασίας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Οκτ 2026 | 10:43

Τα μέτρα της ΔΕΘ στη "μάχη" για τον δύσκολο χειμώνα - 1,1 δισ. τον Νοέμβριο και ελαφρύνσεις έως τον Απρίλιο

Τα πρώτα μέτρα της ΔΕΘ εφαρμόζει η κυβέρνηση προκειμένου, όπως λέει, να περάσουν οι πολίτες τον "τσουχτερό" χειμώνα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Οκτ 2026 | 10:09

Έρχονται το δώρο Χριστουγέννων στο Δημόσιο και η ενίσχυση συνταξιούχων - Ποια είναι τα ποσά

Η ενίσχυση στους συνταξιούχους, το επίδομα (δώρο) Χριστουγέννων για τους δημοσίους υπαλλήλους και η αύξηση του επιδόματος γέννησης για πολύτεκνους.

19 Οκτ 2026 | 09:45

Στροφή των νοικοκυριών στο ρεύμα λόγω ακρίβειας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο – Πόσο συμφέρει

Η άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου αυξάνει σημαντικά το κόστος θέρμανσης.

«ΤΡΙΠΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗ» 19 Οκτ 2026 | 09:01

Συντάξεις: Έρχονται τρεις πληρωμές σε έναν μήνα - Ποιοι θα λάβουν και την ενίσχυση των 400 ευρώ

Πρόκειται για τις συντάξεις Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου αλλά και την ενίσχυση των 400 ευρώ

ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ 19 Οκτ 2026 | 08:22

Ακίνητα: Τι αγοράζεις με 1 εκατ. ευρώ στην Αττική -Νεόδμητο μινιμαλιστικό στη Ριβιέρα ή 450 τ.μ. στην Εκάλη;

Σημείο αναφοράς και κύριο ψυχολογικό όριο για όσους αναζητούν ακίνητο υψηλών προδιαγραφών στην Αττική εξακολουθεί να αποτελεί το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

ΝΕΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 19 Οκτ 2026 | 08:01

Τι αλλάζει στις γονικές άδειες: Πότε οι τέσσερις μήνες θα γίνονται οκτώ μέσα στο ίδιο έτος

Το καθεστώς της γονικής άδειας εφαρμόζεται και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 19 Οκτ 2026 | 07:55

Τι αυξήσεις θα πάρουν οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά

Οι συνταξιούχοι που έχουν μείνει με προσωπική διαφορά, είναι 671.586 εκ των οποίων περίπου 165.000 την μηδένισαν με την αύξηση του 2026.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ 19 Οκτ 2026 | 07:15

Πώς επηρέασε η κρίση στη Μέση Ανατολή τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης

Η γεωπολιτική αναταραχή στη Μέση Ανατολή βρήκε τα δύο μεγαλύτερα ελληνικά λιμάνια σε διαφορετική θέση πάνω στον χάρτη των διεθνών εμπορευματικών ροών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Οκτ 2026 | 06:43

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Το πλαίσιο για τον επενδυτικό "κουμπαρά" -Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ

Ζητούμενο των αλλαγών στο νομοσχέδιο, η ενίσχυση της οικογενειακής αποταμίευσης και η θωράκιση των εσόδων του κράτους απέναντι στη φοροδιαφυγή.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 18 Οκτ 2026 | 15:32

Ανοίγει ο δρόμος για λαϊκές αγορές το απόγευμα: Το νέο πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο

Νέο πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο από το υπουργείο Ανάπτυξης - Τι ισχύει με τις λαϊκές αγορές

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Οκτ 2026 | 12:18

Πόθεν Έσχες 2026: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής - Ποιοι υποχρεούνται να κάνουν δήλωση

Τελειώνει η προθεσμία για όσους υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση Πόθεν Έσχες - Τι πρέπει να προσέξουν

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ 18 Οκτ 2026 | 11:45

Συμφέρει φέτος η θέρμανση με ρεύμα; Η σύγκριση με το πετρέλαιο και η κατανάλωση ανά συσκευή

Είναι "καταφύγιο" φέτος η θέρμανση με ρεύμα; Συμφέρει περισσότερο από το πετρέλαιο; Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ 18 Οκτ 2026 | 09:14

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στο 1,55 η μέση τιμή - "Διαγράφεται" το 50% της αύξησης με τις επιδοτήσεις κράτους και διυλιστηρίων

Με τις επιδοτήσεις κράτους και διυλιστηρίων συνολικού ύψους 40 λεπτών ανά λίτρο, η μέση τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης περιορίζεται στο 1,55 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Οκτ 2026 | 08:56

ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ολες οι πληρωμές για το διάστημα 19-23 Οκτωβρίου

Επιδόματα και παροχές που θα καταβληθούν από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 17 Οκτ 2026 | 09:10

Κόκκινα δάνεια: Ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες - Επανυπολογισμός οφειλών, πλαφόν στους τόκους, περιορισμός πλειστηριασμών

Τι αλλάζει άμεσα για χιλιάδες δανειολήπτες με παλαιές οφειλές - Μπαίνουν όρια στις απαιτήσεις τραπεζών, funds και servicers.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Οκτ 2026 | 08:37

Θέρμανση 2026: Πετρέλαιο, αέριο ή κλιματιστικό - Τι σας συμφέρει περισσότερο

Πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και κλιματιστικό συμφέρουν διαφορετικά ανάλογα με μόνωση, ώρες λειτουργίας και αν μένετε σε διαμέρισμα ή μονοκατοικία.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Οκτ 2026 | 19:53

ΑΑΔΕ: 55.000 φορολογούμενοι δεν δήλωσαν αναδρομικά που έλαβαν το 2020 - Εξόφληση σε έως 72 δόσεις

Η ΑΑΔΕ προχωρά σε ενημέρωση σχεδόν 55.000 φορολογουμένων, για τους οποίους προκύπτει εκτιμώμενος πρόσθετος φόρος τουλάχιστον 100 ευρώ - 9 στους 10 τακτοποίησαν ήδη τις υποχρεώσεις τους

ΚΟΚΚΙΝΟΣ "ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ" 16 Οκτ 2026 | 15:01

Eurostat: Στα ύψη ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη - "Εκτόξευση" στο 5,1% για την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Ραγδαία η αύξηση 1,9% στη χώρα μας, έντονες οι πιέσεις στην ελληνική οικονομία, όπως ανακοίνωσε η Eurostat

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Οκτ 2026 | 09:32

Πετρέλαιο θέρμανσης: Να αγοράσω τώρα ή να περιμένω; - Οι 10 ακριβότεροι και οι 10 φθηνότεροι νομοί

Για ένα νοικοκυριό που προμηθεύεται 1.000 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης, ο λογαριασμός ανεβαίνει από 1.128 σε 1.564 ευρώ, δηλαδή 436 ευρώ επιπλέον.

ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ 16 Οκτ 2026 | 07:52

Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα οι πληρωμές -Σε δύο φάσεις, οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Νωρίτερα θα έχουν πρόσβαση στις συντάξεις Νοεμβρίου 2026 χιλιάδες δικαιούχοι - Οι πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Οκτ 2026 | 07:47

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των συλλογικών συμβάσεων - Σε ποιους κλάδους έχουν υπογραφεί

Οι συλλογικές συμβάσεις προβλέπουν αυξήσεις μισθών και αυτόματη επέκταση των όρων για το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται σε κάθε κλάδο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Οκτ 2026 | 07:25

ΑΑΔΕ: Τα νέα ψηφιακά εργαλεία στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Το πλάνο της ΑΑΔΕ προβλέπει την πλήρη ωρίμανση το 2027, συστημάτων που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε πιλοτικό ή μεταβατικό στάδιο.

16 Οκτ 2026 | 06:17

Αίγλη Ζαππείου: Πενταπλασίασε τον τζίρο της, αλλά το restart την κράτησε στο "κόκκινο"

Η νέα εποχή της ιστορικής Αίγλης, η εκτόξευση του τζίρου και το κόστος της μεγάλης επιστροφής.

ΣΤΗ ΜΠΑΝΓΚΟΚ 15 Οκτ 2026 | 21:44

Κυριάκος Πιερρακάκης στο Atlantic Council: "Η δημοσιονομική αξιοπιστία είναι εθνική ισχύς. Aποτελεί στρατηγικό πόρο"

Συνομιλία του Κυριάκου Πιερρακάκη στο Atlantic Council, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα την ενίσχυση της παραγωγικότητας στην Ευρώπη.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 15 Οκτ 2026 | 18:27

Reuters: H Λαγκάρντ "βάζει πλώρη" για πρόεδρος του Νταβός - Σενάριο πρόωρης εξόδου από την ΕΚΤ

Η θητεία της Λαγκάρντ στην προεδρία της ΕΚΤ ολοκληρώνεται κανονικά τον Οκτώβριο του 2027

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ 15 Οκτ 2026 | 10:40

Black Friday 2026: Πότε πέφτει η μέρα των... μεγάλων αγορών -Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη Black Friday 2026, η οποία αναμένεται να φέρει δελεαστικές προσφορές και μειωμένες τιμές σε πληθώρα προϊόντων.

15 Οκτ 2026 | 09:51

Γιατί ο χρυσός υποχωρεί εν μέσω πολέμου και πετρελαϊκής κρίσης

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι ο χρυσός δεν αποτελεί αυτομάτως την καλύτερη επιλογή σε κάθε περίοδο γεωπολιτικής αναταραχής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Οκτ 2026 | 08:40

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν την αύξηση σε όλο το ποσό για το 2027 - Το κρυφό μπόνους

Στην κατηγορία αυτή (με αύξηση σε όλη τη σύνταξη) ανήκουν περίπου 165.000 συνταξιούχοι.

ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 15 Οκτ 2026 | 07:57

"Ανακαίνιση Κατοικίας": Αντίστροφη μέτρηση για τη δεύτερη φάση – Επιδότηση έως 36.000 ευρώ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της δεύτερης φάσης του προγράμματος "Ανακαίνιση Κατοικίας".

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 15 Οκτ 2026 | 07:49

Ακριβό μου σπίτι: Πάνω από 4.300 ευρώ/τ.μ. η τιμή πώλησης νεόδμητου διαμερίσματος

Η απόκτηση νεόδμητης κατοικίας, εξελίσσεται σε "όνειρο απατηλό" για όλο και μεγαλύτερη μερίδα ενδιαφερόμενων αγοραστών στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ 15 Οκτ 2026 | 07:11

Θέρμανση: Μείωση 40 λεπτά στο πετρέλαιο, αύξηση 30% στο επίδομα -Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Στο 1,55 ευρώ ανά λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η μέση τιμή λιανικής για το πετρέλαιο θέρμανσης, που αρχίζει να διατίθεται από σήμερα Πέμπτη 15/10.

15 Οκτ 2026 | 06:37

Prem Watsa: Ποιος είναι ο Καναδός "Buffet" που αγόρασε Goody’s, Everest και Jackaroo

Από τα 8 δολάρια με τα οποία έφτασε στον Καναδά μέχρι τη Eurobank, τη Metlen και την εξαγορά της Evergood – Πώς ο αποκαλούμενος "Γουόρεν Μπάφετ του Καναδά" έχτισε την επενδυτική του αυτοκρατορία.

ΚΑΥΣΙΜΑ 14 Οκτ 2026 | 13:33

Καύσιμα: Μείωση 40 λεπτών στο πετρέλαιο θέρμανσης, 20 στο ντίζελ και 10 στην αμόλυβδη -Στα 1,55 ευρώ η τιμή εκκίνησης

Στα 1,55 ευρώ το λίτρο η τιμή εκκίνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης - Πώς κατανέμεται η επιδότηση μεταξύ κράτους και διυλιστηρίων -Τι ισχύει για τα υπόλοιπα καύσιμα

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ DIESEL 14 Οκτ 2026 | 13:09

HELLENiQ ENERGY: Έκτακτη έκπτωση 20 λεπτών στο πετρέλαιο θέρμανσης

Παραμένει σε ισχύ η έκτακτη έκπτωση των 4 λεπτών ανά λίτρο, (δηλ. μείωση τιμής 5 λεπτά με ΦΠΑ) για το Πετρέλαιο κίνησης

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 14 Οκτ 2026 | 10:32

Οι τελικές αποφάσεις για τη θέρμανση: Πετρέλαιο στα 1,6 ευρώ το λίτρο και αύξηση 30% στο επίδομα -Τι σημαίνει για την τσέπη μας

Το επίδομα θέρμανσης για τον χειμώνα 2026-2027 αυξάνεται οριζόντια κατά 30% - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ 14 Οκτ 2026 | 08:08

Οι καθαρές αυξήσεις στις συντάξεις για το 2027 μετά τις κρατήσεις - Τα ποσά ανά ταμείο

Αυξήσεις συντάξεων, που σε ετήσια βάση μετά τις ασφαλιστικές κρατήσεις και τον φόρο κυμαίνονται από 192 ευρώ ως 645 ευρώ, θα λάβουν 2,5 εκατ. συνταξιούχοι.

ΕΝΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 14 Οκτ 2026 | 07:57

"Γιορτές για όλους": Το νέο χριστουγεννιάτικο καλάθι με 20 κατηγορίες προϊόντων και εκπτώσεις 25%

Με την ακρίβεια να παραμένει στην κορυφή των προβλημάτων των πολιτών, η κυβέρνηση επιστρέφει στη λογική των "καλαθιών" ενόψει των Χριστουγέννων.

ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 14 Οκτ 2026 | 07:44

Απλήρωτα κοινόχρηστα: Έρχονται μεγάλες αλλαγές - Αναβαθμίζεται ο ρόλος του διαχειριστή

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμού του διαχειριστή ζητούν φορείς της αγοράς και ιδιώτες που καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σειρά ζητημάτων στις πολυκατοικίες

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2026 | 07:28

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το πρόγραμμα "Μετεγκατάσταση" με ενίσχυση 10.000 ευρώ -Ποιες περιοχές αφορά

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2026 | 06:56

Αυξημένο το επίδομα θέρμανσης: Από 130 έως 1.560 ευρώ στους δικαιούχους - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Το επίδομα θέρμανσης καλύπτει όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο, μπλε κηροζίνη, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ, τηλεθέρμανση ή ηλεκτρική ενέργεια.

14 Οκτ 2026 | 06:46

Ελληνικά drones: Από τον "Πυρπολητή" στα σχέδια για μαζική παραγωγή – Πότε θα μπουν στον στρατό

Τι διαθέτει σήμερα ο ελληνικός στρατός, τι κατασκευάζει και πότε θα μπουν μαζικά τα drones στις μονάδες.

ΑΥΞΗΣΗ 30% 13 Οκτ 2026 | 17:40

Επίδομα θέρμανσης: Δεν αλλάζουν τα κριτήρια - Τι ισχύει για βενζίνη και 120 δόσεις

"Το μόνο που αλλάζει είναι το ύψος της επιδότησης" για το επίδομα θέρμανσης, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών

ΑΥΞΗΣΗ 13 Οκτ 2026 | 16:04

Ευρωπαϊκό φυσικό αέριο: Εφτασε στην υψηλότερη τιμή του από το 2022 - Έως και 86,79 ευρώ η μεγαβατώρα

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και τα αδύναμα γερμανικά αποθέματα "εκτοξεύουν" την τιμή στο φυσικό αέριο της Ευρώπης

ΚΥΑ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 13 Οκτ 2026 | 13:57

Πρόεδρος περιπτερούχων: "Συμφέροντα λυμαίνονται τον χώρο της υπαίθριας διαφήμισης" - Τι καταγγέλλει για τη "φωτογραφική" ΚΥΑ

Οι περιπτερούχοι καταγγέλλουν "φωτογραφική" ρύθμιση τη νέα ΚΥΑ που απαγορεύει τις διαφημίσεις στα περίπτερα και ζητούν άμεση ανάκληση ή ουσιαστική τροποποίηση.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ 13 Οκτ 2026 | 13:38

Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατά 30%, ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης

"Προχωρούμε σε διπλή στήριξη στο πετρέλαιο θέρμανσης με απευθείας επιδότηση στην αντλία", είπε ο κ. Πιερρακάκης ανακοινώοντας αύξηση 30% στο επίδομα θέρμανσης

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ 13 Οκτ 2026 | 10:39

ΔΝΤ: Τι προβλέπει για την ελληνική οικονομία έως το 2027 - Ανάπτυξη 1,8%, υψηλός πληθωρισμός και υποχώρηση της ανεργίας

Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ανεργία θα υποχωρήσει στο 7,6% το 2027, ενώ ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ 13 Οκτ 2026 | 09:06

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στο 1,65- 1,70 η τιμή του μετά την επιδότηση στην αντλία- Αύξηση 20% και στο επίδομα

Με το πετρέλαιο θέρμανσης να ξεκινά από τα 1,98 ευρώ το λίτρο, η κυβέρνηση ενεργοποιεί μια παρέμβαση "ισοδύναμο" της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 13 Οκτ 2026 | 06:10

Βαγγέλης Μαρινάκης: Η νέα ναυτιλιακή στο Χρηματιστήριο και οι επενδύσεις από το Mega μέχρι τη Wall Street

Η νέα ναυτιλιακή, οι ισχυροί επενδυτές, τα 102 πλοία και η παρουσία Μαρινάκη στο Χρηματιστήριο μέσω ομολόγων και media.

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ 12 Οκτ 2026 | 23:09

Η Ρωσία υπόσχεται 3,5 εκατομμύρια τόνους ντίζελ τον μήνα στην ΕΕ - Αγωνία για την τιμή του πετρελαίου

Η Ρωσία λέει ότι έχει πουλήσει υδρογονάνθρακες αξίας 320 δισ. δολαρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η επίδραση ενδέχεται να είναι περιορισμένη

12 Οκτ 2026 | 11:48

Εργα και ημέρες του Χάρη Πολίτη στη Θεσσαλονίκη: Ο φωτογραφικός διαγωνισμός και η απόφαση κόλαφος του ΣτΕ και η νέα ΚΥΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος του Χάρη Πολίτη απασχολεί τη δημοσιότητα με υποθέσειις φωτογραφικών διαγωνισμών

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ 12 Οκτ 2026 | 10:36

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Υποχρεωτική από σήμερα σε νέους κλάδους - Όλες οι αλλαγές

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται από σήμερα η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 12 Οκτ 2026 | 08:04

Ρωσικό ντίζελ, εκεχειρία, Σύνοδος Κορυφής: Τα τρία "κλειδιά" για την τιμή της θέρμανσης

Το ρωσικό ντίζελ στο επίκεντρο των αγορών - Έως 1,70 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης παρά την επιδότηση

11 Οκτ 2026 | 18:29

ΔΟΕ: Καλεί τα κράτη-μέλη να εξετάσουν νέα αποδέσμευση αποθεμάτων ντίζελ

Ο ΔΟΕ συντονίζει τα αποθέματα πετρελαίου έκτακτης ανάγκης στις βιομηχανοποιημένες χώρες,

11 Οκτ 2026 | 08:33

"Σπίτι μου 3": Στενεύουν οι επιλογές για αγορά κατοικίας - Τι δείχνουν τιμές και ηλικία ακινήτων

Περιορισμένη προσφορά, υψηλές τιμές και παλιές κατοικίες δυσκολεύουν τους υποψήφιους αγοραστές

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 10 Οκτ 2026 | 18:12

Προς απόσυρση η διάταξη που βάζει τέλος στα μετρητά κατά τις παραδόσεις δεμάτων με κούριερ - Οι λόγοι

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν, αλλά και τα νομικά ζητήματα που προέκυψαν σε σχέση με το ισχύον καθεστώς

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ 10 Οκτ 2026 | 14:32

ΕΕ: Περικοπές 141 δισ. ευρώ στον νέο προϋπολογισμό προτείνει η Ιρλανδική Προεδρία

Η πολιτική συμφωνία ως το τέλος του 2026 θεωρείται αναγκαία, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία το 2027 και να τεθεί σε εφαρμογή ο νέος προϋπολογισμός

ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΕΦΚΑ 10 Οκτ 2026 | 10:21

Από τον Νοέμβριο οι 120 δόσεις για χρέη στο δημόσιο: Πώς θα γίνει η μετάβαση από τις 72 -  Αναλυτικά η διαδικασία

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη που θα αυξάνει από 72 σε έως 120 τις δόσεις της ρύθμισης οφειλών προς ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ 09 Οκτ 2026 | 21:30

ΕΕ: Επέκταση ρήτρας διαφυγής για την Ελλάδα - Η απόφαση του Ecofin δρομολογεί επενδύσεις στην ενέργεια

Η ρήτρα διαφυγής δεν συνεπάγεται χρηματοδότηση από την ΕΕ - Επιτρέπει στην Ελλάδα να δαπανήσει από εθνικούς πόρους πέραν του ορίου των δημοσιονομικών κανόνων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 09 Οκτ 2026 | 15:51

Ενεργειακή ρήτρα διαφυγής: "Πράσινο φως" για την Ελλάδα - Επενδύσεις κοντά στο ένα δισ. ευρώ έως το 2028

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την ενεργειακή ρήτρα διαφυγής ανοίγοντας τον δρόμο για έργα ενεργειακής αναβάθμισης, αποθήκευσης ενέργειας και υποδομών.

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ 09 Οκτ 2026 | 14:32

Eurogroup: Χάθηκε η μάχη για περισσότερα μέτρα στήριξης - Ο επόμενος γύρος στη Σύνοδο Κορυφής

"Με αυτά τα δεδομένα, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε περισσότερη δημοσιονομική ευελιξία", τόνισε o k. Ντομπρόβσκις για τη στάση της Κομισιόν στο Eurogroup

ΑΠΟ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 09 Οκτ 2026 | 09:04

Πετρέλαιο θέρμανσης: Με τι τιμή θα ξεκινήσει η διάθεσή του - Το βασικό σενάριο για την επιδότηση

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε πέρυσι 15 Οκτωβρίου με τιμή 1,13 ευρώ το λίτρο, ενώ στο κλείσιμο, στις 30 Απριλίου η τιμή είχε φτάσει στα 1,74 ευρώ.

10 ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 09 Οκτ 2026 | 06:51

Τέλος τα μετρητά στην πόρτα: Πώς θα πληρώνουμε τις παραγγελίες, ποιοι εξαιρούνται, τι ισχύει για delivery

Τέλος εποχής για την πληρωμή με μετρητά στην πόρτα - Ποιοι εξαιρούνται, τι ισχύει για τις αγορές στο κατάστημα, ποια πρόστιμα προβλέπονται.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ 08 Οκτ 2026 | 23:59

Eurogroup: "Φρένο" από Ντομπρόβσκις στη διευρυμένη ευελιξία που ζητούν Ελλάδα και Ιταλία

Μήνυμα δημοσιονομικής σύνεσης έστειλε το Eurogroup - Θετική η Κομισιόν στα αιτήματα Ελλάδας και Ιταλίας για τη ρήτρα διαφυγής

ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ 08 Οκτ 2026 | 18:54

Πιερρακάκης στο Eurogroup: "Να προστατεύσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που βιώνουν το κόστος της ενεργειακής κρίσης"

Ο κ. Πιερρακάκης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στην ευρωπαϊκή οικονομία, τις πιέσεις στις αγορές ομολόγων

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 08 Οκτ 2026 | 17:29

Black Friday 2026: Πότε είναι φέτος - Τι ισχύει με τη Cyber Monday

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Black Friday 2026

EUROGROUP 08 Οκτ 2026 | 16:02

Ο Πιερρακάκης έπαθε... Σόιμπλε: Το μήνυμα στον Γάλλο ΥΠΟΙΚ - Περάστε τον προϋπολογισμό 2027 για να ηρεμήσουν οι αγορές

Για να αποκλιμακωθούν οι πιέσεις στις αγορές ομολόγων, Κυριάκος Πιερρακάκης και υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα καλέσουν τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Οκτ 2026 | 10:01

Τέλος η αντικαταβολή με μετρητά: Τι αλλάζει για courier, κρυπτονομίσματα και servicers - Ποιοι θα εξαιρούνται

Δεν θα επιτρέπεται η αγορά προϊόντων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και η πληρωμή τους με μετρητά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 08 Οκτ 2026 | 09:03

Αγορά ακινήτων: Μεγάλη ζήτηση από το εξωτερικό, ακριβότερα ενοίκια - Οι περιοχές με τις υψηλότερες τιμές

Το 20,3% της ζήτησης για αγορά ακινήτων προέρχεται από το εξωτερικό, ενώ καταγράφεται πανελλαδική αύξηση ενοικίων.