Follow us

Πόσο κοστίζει ένα εξοχικό σε 12 δημοφιλή νησιά

Οι τιμές για την αγορά μονοκατοικίας σε 12 δημοφιλή νησιά της χώρας (ανεξαρτήτως παλαιότητας).

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από Ευρωπαίους αλλά και Αμερικάνους καταγράφεται για την αγορά εξοχικής κατοικίας.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Ποταμιάνο, Πρόεδρο Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών- Αττικής, πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας.

Για ορισμένους, είναι ένα μέσο για να διαφοροποιήσουν τα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια και να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό. Για άλλους, είναι ένας τρόπος να επιτύχουν καλύτερη απόδοση της επένδυσής τους από αυτή που θα μπορούσαν να βρουν στις χώρες καταγωγής τους. Επιπλέον, πολλοί ξένοι επενδυτές ελκύονται από τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα που προσφέρει η αγορά ακινήτων, ιδιαίτερα σε σύγκριση με μετοχές και άλλες χρηματοοικονομικές επενδύσεις που μπορεί να είναι ασταθείς.

Η πλειοψηφία των αγοραστών βιλών στην Ελλάδα είναι από ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις Σκανδιναβικές χώρες. Αυτοί οι αγοραστές ελκύονται από το ηλιόλουστο κλίμα της Ελλάδας, τις όμορφες παραλίες και τον χαλαρό τρόπο ζωής. Γενικά βλέπουν την αγορά μιας βίλας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στους θερινούς προορισμούς ως μια καλή επενδυτική ευκαιρία και έναν τρόπο εξασφάλισης μιας δεύτερης κατοικίας για διακοπές και συνταξιοδότηση.

Επίσης, πολλά μέλη της ελληνικής διασποράς, ιδιαίτερα όσοι ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Αυστραλία, έχουν επενδύσει σε ελληνικά ακίνητα τα τελευταία χρόνια κυρίως στον τόπο καταγωγής τους. Βλέπουν την αγορά μιας βίλας στην Ελλάδα ως έναν τρόπο να επανασυνδεθούν με τις ρίζες τους και να εξασφαλίσουν ένα δεύτερο σπίτι για διακοπές και συνταξιοδότηση. Πολλοί από αυτούς τους αγοραστές ενδιαφέρονται επίσης για την ανακαίνιση παραδοσιακών ελληνικών σπιτιών και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με τον κ. Ποταμιάνο, παρά την άνοδο των τιμών οι τιμές των εξοχικών κατοικιών παραμένουν ακόμη σε προσιτά επίπεδα. Επίσης, παρατηρείται ότι οι τιμές για την αγορά σπιτιού σε θερινό προορισμό μπορεί τα τελευταία χρόνια να σημείωσαν αύξηση, ωστόσο η αύξηση αυτή ήταν αρκετά μικρότερη από την άνοδο που σημείωσαν οι τιμές των ακινήτων στα αστικά κέντρα και ειδικά στην περιφέρεια Αττικής.

Σήμερα οι τιμές για την αγορά μονοκατοικίας σε 12 δημοφιλή νησιά της χώρας (ανεξαρτήτως παλαιότητας) διαμορφώνονται ως εξής: Στην Κέρκυρα οι τιμές κυμαίνονται στα 2.600 ευρώ ανά τ.μ, στην Κεφαλλονιά στα 2.500 ευρώ το τετραγωνικό, στη Ζάκυνθο στα 2.350 ευρώ ανά τ.μ. και στην Λευκάδα στα 2.170 ανά τετραγωνικό.

Διαβάστε Επίσης

Στην Πάρο όπου η ζήτηση για την αγορά εξοχικής κατοικίας είναι στα ύψη, οι τιμές διαμορφώνονται στα 4.800 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ στην Τήνο στα 3.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Στα ίδια επίπεδα (2.950 ευρώ ανά τετραγωνικό), στη Νάξο.

Επίσης, στη Μυτιλήνη οι τιμές διαμορφώνονται στα 1.800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, στη Χίο στα 1.900 ευρώ ανά τετραγωνικό και στην Ρόδο στα 1.950 ευρώ ανά τ.μ

Τέλος, στα δύο κοντινά νησιά της Αθήνας, Σπέτσες και Ύδρα οι τιμές για την απόκτηση μονοκατοικίας διαμορφώνεται σε 3.500 ευρώ και 4.500 ευρώ αντίστοιχα.

πινακας

Πηγή: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 28 Σεπ 2023 | 08:44

Ούτε για... δείγμα ενοίκιο κάτω από 700 ευρώ για σπίτι με δύο δωμάτια – Εκτός ελέγχου η αγορά ακινήτων

Ξεπερνά πλέον το 50% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος διαμονής.

26 Σεπ 2023 | 11:42

Τέλος τα επιδοτούμενα δάνεια για τους νέους - Πού θα βρείτε σπίτια με ενοίκιο κάτω από 600 ευρώ [πίνακας]

Επιστροφή στην… κόλαση των υψηλών ενοικίων αλλά και του ακριβού κόστους δανεισμού για χιλιάδες νέους που αναζητούν στέγη.

42.613 ΑΚΙΝΗΤΑ 26 Σεπ 2023 | 10:44

Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι πωλήσεις ακινήτων με μετρητά - Ποιοι θα ελεγχθούν αναδρομικά

Συγκεκριμένα έχουν καταχωριστεί 42.613 δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων, το τίμημα των οποίων εξοφλήθηκε αποκλειστικά με μετρητά και ανέρχεται στα 462.493.710,3 ευρώ.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ 25 Σεπ 2023 | 08:16

Η ώρα του "σφυριού" για τη βίλα του Αλκη Δαυίδ στις Σπέτσες - Οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση στις ΗΠΑ

Θύελλα ακριβών "σφυριών" έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει την εβδομάδα που ξεκινά, με τον πλειστηριασμό για τη βίλα του επιχειρηματία Άλκη Δαυίδ, στις Σπέτσες.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Σεπ 2023 | 09:50

Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου: Κοντά στο 1,5 ευρώ το λίτρο στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης

Οι εκτιμήσεις της αγοράς προς το παρόν αναφέρουν ότι η τιμή του πετρελαίου στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης (15 Οκτωβρίου) θα κυμαίνεται κοντά στο 1,5 ευρώ το λίτρο

ΑΥΞΗΣΗ ΑΦΙΞΕΩΝ 23 Σεπ 2023 | 10:37

Οι TIMES "ψηφίζουν" Ελλάδα: Ποια νησιά ξεχωρίζουν ως φθινοπωρινοί προορισμοί

Αμμώδεις παραλίες, γαλανά νερά και δραστηριότητες στη φύση προτιμούν όσοι επισκέπτονται τη χώρα μας.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 23 Σεπ 2023 | 09:43

Γιατί μια τετραμελής οικογένεια κινδυνεύει να πληρώσει 500 ευρώ για το λάδι της χρονιάς

Με την τιμή του λίτρου του λαδιού να κινείται ήδη πάνω από τα 10 ευρώ, το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια μπορεί να προσεγγίσει φέτος ακόμη και τα 400 με 500 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Σεπ 2023 | 07:55

Τι αλλάζει στο Airbnb - Ποιοι θα πληρώσουν τέλος διαμονής και ΦΠΑ, τι προβλέπεται

Τέλος διαμονής σε 170.000 ακίνητα, ΦΠΑ σε 7.440 φυσικά πρόσωπα που θα υποχρεωθούν να ανοίξουν βιβλία, και αυστηρότερα πρόστιμα.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ 18 Σεπ 2023 | 08:21

Τα επώνυμα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό - Σε αναστολή το "σφυρί" για τον Τέρενς Κουίκ

Αυτή την εβδομάδα είχε προγραμματιστεί και το "σφυρί" για τα τέσσερα ακίνητα του δημοσιογράφου και πολιτικού Τέρενς Κουίκ.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 17 Σεπ 2023 | 09:41

Οι τρεις περιοχές με τουρίστες έως τα τέλη Οκτωβρίου - Το νησί "ναυαρχίδα" και η σταθερή επιλογή

Μπορεί η σεζόν στην Ελλάδα να ξεκίνησε μουδιασμένα λόγω των καιρικών συνθηκών, ωστόσο οι καλοκαιρινοί μήνες κινήθηκαν με πολύ υψηλή πληρότητα.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 16 Σεπ 2023 | 13:47

Φοιτητικό σπίτι: Τα απλησίαστα ενοίκια και η μόδα του "all inclusive" - Ποια πόλη έχει τις χαμηλότερες τιμές

Ιδιωτικές φοιτητικές εστίες και πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αναπτύσσονται ραγδαία.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ 16 Σεπ 2023 | 10:46

Ακριβό μου ελαιόλαδο: Έφτασε στα 170 ευρώ ο τενεκές - Γιατί εκτοξεύτηκαν οι τιμές του "πράσινου χρυσού"

"Πονοκεφάλος" οι τιμές του ελαιολάδου για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις εστίασης.

Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 14 Σεπ 2023 | 18:52

"Βόμβα" ακρίβειας στην τσέπη μας: Ανεβαίνουν τα πάντα ενώ κόβονται τα μέτρα στήριξης

"Πληγή" για το νοικοκυριό οι αυξήσεις σε τρόφιμα, ενέργεια, καύσιμα - Πρόσθετο χτύπημα μετά την ακρίβεια, το κόψιμο των μέτρων στήριξης.