Στα μαχαίρια ο Π. Γερμανός με τον πρώην CEO του Ομίλου Κ. Καραφωτάκη- Βαριές κατηγορίες

Τι λέει η πλευρά του Π. Γερμανού και τι ισχυρίζεται η πλευρά Κ. Καραφωτάκη για την κόντρα που έφθασε στα δικαστήρια

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
germanos

Το 2019 ήταν η χρονιά των μεγάλων αποχωρήσεων. Σε παγκόσμιο επίπεδο, 1.160 ανώτατα στελέχη παραιτήθηκαν ή εξαναγκάστηκαν ως είθισται σε "βελούδινο διαζύγιο” σύμφωνα με μια έκθεση της εταιρείας Challenger, Gray & Christmas, αριθμός υψηλότερος ακόμη και από το 2008, χρονιά της νεότερη μεγάλης ύφεσης.

Στην Ελλάδα η πιο ηχηρή αποχώρηση εκείνης της χρονιάς ήταν αυτή του Κώστα Καραφατωτάκη. Ήταν στα μέσα Μαρτίου του 2019 όταν ο όμιλος Olympia ανακοίνωνε ότι η θητεία του κ. Κώστα Καραφωτάκη, του επί 22 έτη στενού συνεργάτη του κ. Πάνου Γερμανού, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, θα ολοκληρωνόταν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2019, oπότε και θα παρέμενε μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, τόσο ο Κώστας Καραφωτάκης όσο και το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Olympia, χρησιμοποίησαν, σε εκείνη την επίσημη ανακοίνωση, αβρές εκφράσεις για τη λύση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Μόνο που από κάτω υπέβοσκε μια κόντρα μεταξύ των δυο ανδρών η οποία και οδήγησε σε ένα διαζύγιο που, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, ήταν κάθε άλλο παρά συναινετικό. Η διαμάχη πλέον των δύο ανδρών έχει μεταφερθεί στα δικαστήρια με αγωγές, ανταγωγές και πολύ παρασκήνιο, για το πώς ο Πάνος Γερμανός "άδειασε" τον έναν από τους δύο στενότερους συνεργάτες του και αναμφίβολα, το πλέον επιτυχημένο, μέχρι τότε, στέλεχός του, όπως λένε πηγές της αγοράς.

Τι συνέβη τον Φεβρουάριο του 2018

Ο Κώστας Καραφωτάκης προσελήφθη στον όμιλο Oylmpia την 1η Ιανουαρίου του 2007. Όμως η επαγγελματική του σχέση με τον Πανό Γερμανό χρονολογείται από το 1998. Ήταν τότε που ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία "Γερμανός Α.Ε.Β.Ε.", που ίδρυσε το 1980 ο Πάνος Γερμανός, οπότε και λειτούργησε το πρώτο κατάστημα μπαταριών στην Αθήνα. Σε αυτά τα 22 και πλέον έτη που εργάστηκε υπό τον Π. Γερμανό (είτε στην εταιρεία Γερμανός ΑΒΕΕ είτε στον όμιλο Olympia), δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του ζωής, ο αντίδικος πλέον του Πάνου Γερμανού, ανέλαβε υψηλές θέσεις στις επιχειρήσεις του.

Επί σειρά ετών, ο Κ. Καραφωτάκης διατηρούσε τη θέση του γενικού διευθυντή της Olympia, από το 2006 είχε την ιδιότητα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου στο σύνολο των εταιρειών του ομίλου (Sunlight, Public, WestNet, SoftOne, Metis, κ.ο.κ), ενώ από το 2016 και μετά, ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Olympia.

Αυτή η αγαστή, όπως φαινόταν προς τα έξω, σχέση διεκόπη βίαια τον Φεβρουάριο του 2018 στο ξενοδοχείο Domotel στο Καστρί. Σε εκείνη τη συνάντηση των δύο ανδρών, ο Πάνος Γερμανός, όπως αναφέρεται στο σχετικό δικόγραφο, ανακοίνωσε στον K. Καραφωτάκη την απόφασή του να τον απομακρύνει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η πρόσκαιρη, όπως αποδείχθηκε, λύση δόθηκε λίγο διάστημα μετά, όταν ο Πάνος Γερμανός ζήτησε από τον K. Καραφωτάκη να παραμείνει σε διοικητική θέση στον όμιλο για κάποιο μεταβατικό διάστημα, κάτι το οποίο ο τελευταίος δέχθηκε διότι "ήθελα να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε αυτό (τον όμιλο) αισθανόμενος ακόμα ενεργός και δημιουργικός, συμβιβάστηκα εντελεί με την πρόταση αυτή” αναφέρεται στο δικόγραφο.

Από τη νέα του θέση ανέλαβε συγκεκριμένα projects όπως "βελτιστοποίηση των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου Public, διαχείριση του θέματος της ασφαλιστικής αποζημίωσης της Sunlight μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιό της στην Ξάνθη, και διάφορες άλλες εργασίες για τις φορολογικές και ποινικές εκκρεμότητες του κυρίως μετόχου κ. Π. Γερμανού”, αναφέρεται σε άλλο σημείο της αγωγής του κ. Καραφωτάκη. Όμως οι τίτλοι τέλους δεν άργησαν να πέσουν οριστικά λίγους μήνες αργότερα. Ήταν τον Μάρτιο του 2019 όταν ο Πάνος Γερμανός ανήγγειλε στον στενό του συνεργάτη την επιθυμία του να αποχωρήσει ο τελευταίος από την Olympia και να λυθεί η οποιαδήποτε εργασιακή σχέση του με αυτήν ή και με άλλες εταιρείες του ομίλου.

Τα 22 έτη συνεργασίας και η ταμπακέρα

Της συνάντησης στο Domotel τον Φεβρουάριο του 2018, της αναγγελίας αποχώρησής του Κώστα Καραφωτάκη τον Μάρτιο του 2019 και της απομάκρυνσής του το φθινόπωρο του ίδιου έτους, είχε προηγηθεί μια 20ετής πορεία η οποία σε καμία περίπτωση, δεν προμήνυε την καταιγίδα.

Διότι ως διευθύνων σύμβουλος της Olympia, ο κ. Καραφωτάκης μαζί με την ομάδα του με την πλήρη στήριξη των μετόχων, ανέπτυξε τις εργασίες και την κερδοφορία του ομίλου. Το 2013 ο τζίρος του ομίλου Olympia ήταν 1,069 δισ. ευρώ, και εκτινάχθηκε στα 1,564 δισ. ευρώ το 2015 και στα 1,675 δισ. ευρώ το 2016, ενώ μόνο τα έτη 2017-2018 έκανε τζίρο 1,6 δισ. ευρώ, καθιστώντας αυτόν έναν από τους πιο κερδοφόρους ομίλους στην Ελλάδα. Μάλιστα ο όμιλος το 2017 πραγματοποίησε καθαρά κέρδη της τάξεως του 1 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, εκτός από τον "πρωταθλητισμό" στην απόδοση του ομίλου Olympia, όπως λένε πηγές του περιβάλλοντός του, ο κ. Καραφωτάκης, έχοντας ευρύτατη και λεπτομερή γνώση των δεδομένων, ήταν εκείνο το στέλεχος που υποστήριξε τον Πάνο Γερμανό, σε προσωπικές του υποθέσεις, οι οποίες αφορούσαν δικαστικές διαδικασίες στην υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά και σε θέματα φορολογικής φύσης.

Σε ό,τι αφορά τα deals της περιόδου διοίκησης Καραφωτάκη, όπως αναφέρουν τα ίδια στελέχη στο Capital.gr, "κορωνίδα" ήταν η δημιουργία σημαντικής υπεραξίας στον βασικό πλέον πάροχο κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία, την "P4 SP.Ζ.Ο.Ο.” και η εισαγωγή της Λουξεμβουργιανής εταιρείας "Play Communications S.A.” στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας που απέφερε εξωπραγματικά για τα ελληνικά δεδομένα κέρδη στον όμιλο Olympia και τους μετόχους του. Η "απογείωση" της συγκεκριμένης επένδυσης, ξεκίνησε το 2017, όταν το πρώην δεξί χέρι του Π. Γερμανού, εισηγήθηκε και υλοποίησε την εισαγωγή της "Play" στο Χρηματιστήριο. Το αποτέλεσμα ήταν μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας, που ξεπέρασε σε αξία το 1 δισ. ευρώ.

Η πολωνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία "Play", που εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια σε Νο1 εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία, με μερίδιο 29% της αγοράς και με πάνω από 15 εκατ. συνδρομητές, εξαγοράσθηκε το περασμένο Φθινόπωρο από τη γαλλική εταιρεία Iliad. Το τίμημα για το σύνολο της εταιρείας, έφθασε τα 2,2 δισ. ευρώ, τίμημα που μεταφράζεται σε έσοδα της τάξεως των 440 εκατ. ευρώ για την Olympia Group, η οποία, στην τελική φάση της επένδυσης, συμμετείχε πλέον με ποσοστό 20,1% στην "Play".

Η "πόρτα” στον Καραφωτάκη και οι αγωγές

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι γιατί ο Πάνος Γερμανός αποφάσισε να κάψει ένα σημαντικό πρωτοκλασάτο στέλεχός του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτό που ενόχλησε ήταν το life style του Κώστα Καραφωτάκη, που ήταν "κόντρα ρόλος” στο προφίλ του Πάνου Γερμανού που αποφεύγει να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Όμως όσοι γνωρίζουν τους δύο ισχυρούς άνδρες, υποστηρίζουν πως η αλλαγή στάσης του Πάνου Γερμανού στο πρόσωπο του Κώστα Καραφωτάκη, δεν συνδέεται με τη νοοτροπία "επενδυτικού τραπεζίτη" (investment banker) του τελευταίου, την οποία άλλωστε εκ των πραγμάτων "ανέχθηκε” ο Πάνος Γερμανός για δύο και πλέον δεκαετίες. Μια άλλη εξήγηση που δίνεται από την πλευρά Καραφωτάκη είναι ότι οι επιχειρηματικές επιτυχίες του ομίλου επί των ημερών του πρώην στελέχους απείλησαν το γόητρο του μεγαλομετόχου.

Ο τελευταίος είχε επιλέξει να διατηρήσει χαμηλό και απόμακρο προφίλ, όσο διαρκούσαν οι σοβαρές δικαστικές υποθέσεις του. Όταν όμως αυτές έκλεισαν επιτυχώς για τον μεγαλομέτοχο, ο Πάνος Γερμανός αποφάσισε να ανακτήσει τη θέση του μοναδικού ηγέτη του Ομίλου του. Δικαίωμά του, λένε πηγές της αγοράς. Αυτός ήταν το αφεντικό. Δική του είναι η εταιρεία. Η πλευρά Καραφωτάκη και κάποιοι από τον επιχειρηματικό κόσμο δεν διστάζουν, ωστόσο, να μιλήσουν τουλάχιστον για προσωπική αχαριστία και εκδικητικότητα χωρίς ουσιαστική αιτία σε βάρος του πρώην συνεργάτη του.

Η αλλαγή στάσης του κ. Γερμανού συμπεριέλαβε και τις οικονομικές σχέσεις του K. Καραφωτάκη με τον όμιλο Olympia. Έτσι, το πρώην στέλεχος του ομίλου αντιμετώπισε αίφνης, την αμφισβήτηση των οφειλομένων σε εκείνον, βάσει της συμφωνίας που του έδινε συμμετοχή στην απόδοση της επένδυσης στην "Play".

Ο Κ. Καραφωτάκης κατέθεσε τελικά αγωγή, αξιώνοντας αυτά που προβλέπονται στο συμφωνητικό για συμμετοχή του στην απόδοση της επένδυσης -Equity Grant Agreement (EGA) όπως αναφέρεται στο σχετικό δικόγραφο- στην Πολωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας "Play". Κατέθεσε και εργατική αγωγή, απαιτώντας αποζημίωση απόλυσης από τον όμιλο. Σχετικά με το EGA και την αγωγή που έχει καταθέσει ο κ. Καραφωτάκης, όπως αναφέρεται στο δικόγραφο, το ποσό που απομένει προς καταβολή προς αυτόν ανέρχεται σε 13,519 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται σίγουρα για ένα σημαντικό ποσό για ένα στέλεχος, όμως "για την Olympia και τον Πάνο Γερμανό το ποσό αυτό είναι πολύ μικρό εν συγκρίσει με τα πραγματοποιηθέντα τεράστια κέρδη του ομίλου κατά τα παρελθόντα έτη, με βάση και τη δική μου σημαντική συνεισφορά” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή.

Από την πλευρά του ο όμιλος Olympia και ο Πάνος Γερμανός, για να χτυπήσει την αξίωση του Καραφωτάκη, άσκησε μία ανταγωγή ανάλογου ύψους υποστηρίζοντας πως ο όμιλος έχει υποστεί ζημία 13,5 εκατ. ευρώ από πλημμελείς ενέργειές του κατά τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων. Επίσης, ο όμιλος Olympia προσέθεσε και μία έγκληση/μήνυση κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, για μία ζημία, που οι μηνυτές ισχυρίζονται ότι με πρόθεση προκάλεσε στον όμιλο ο Καραφωτάκης, ύψους μερικών χιλιάδων ευρώ. Οι ανταγωγές και εγκλήσεις από την πλευρά Γερμανού είναι κινήσεις που παραπέμπουν σε προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης του αντιδίκου του μέσω υπέρογκων δικαστικών εξόδων.

Τελευταία εξέλιξη στη διαμάχη, είναι η αγωγή που κατέθεσε πρόσφατα ο Πάνος Γερμανός κατά του Κώστα Καραφωτάκη, επιδιώκοντας την αφαίρεση από τον τελευταίο, και του 6% που κατέχει εδώ και οκτώ έτη, στον όμιλο Olympia, μερίδιο που αντιστοιχεί στο 6% των μετοχών του επενδυτικού fund "FOLLOE FUND VCIC LTD”, που είναι ο μοναδικός μέτοχος της Olympia Α.Ε. Η αξία αυτής της συμμετοχής του Καραφωτάκη ανέρχεται σε κάποιες δεκάδες εκατ. ευρώ. Ο Πάνος Γερμανός, σε αυτήν την αγωγή του, υποστηρίζει ότι η συμμετοχή του Κ. Καραφωτάκη ήταν "δώρο" του πρώτου, και διεκδικεί την ανατροπή της δωρεάς που επικαλείται, η οποία -κατά την αγωγή του Πάνου Γερμανού- έλαβε χώρα πριν οκτώ έτη σε σχέση με μία παλαιότερη εταιρεία, τότε μέτοχο της Olympia A.E.

Το πού θα καταλήξει αυτή η σύγκρουση μένει να φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Σε πρώτη φάση πάντως, τα δύο μέρη θα πρέπει έως το τέλος Σεπτεμβρίου -χρόνος που συμπίπτει με την "επέτειο" της προ διετίας ηχηρής εξόδου του Καραφωτάκη από τον όμιλο- να καταθέσουν τις προτάσεις τους εγγράφως με τις θέσεις τους, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης τοποθετείται μέσα στο 2022. Χρονιά που ο κ. Καραφωτάκης θα μπορεί να πουλήσει, αν το επιθυμεί, το 6% που κατέχει στην Olympia. Βέβαια σε τέτοιες υποθέσεις υπάρχει πάντα η πιθανότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού, κάτι που ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

To Capital.gr, ως όφειλε βάσει της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επικοινώνησε με εκπρόσωπο του ομίλου Olympia προκειμένου να ζητήσει τη θέση του για το ζήτημα, ο οποίος όμως επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί.

OLYMPIA GROUP: Βαριές καταγγελίες για ποινικά αδικήματα κατά Καραφωτάκη

H Olympia Group έστειλε στο Capital.gr την εξής απάντηση αναφορικά με το δημοσίευμα για την κόντρα Π.Γερμανού- Κ. Καραφωτάκη:

"Με το τέως στέλεχος της εταιρείας κ. Κωνσταντίνο Καραφωτάκη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη και σοβαρή αντιδικία η οποία θα κριθεί από τα Ελληνικά Δικαστήρια. Η αντιδικία έχει τρία σκέλη:

α) μια εργατική διαφορά, η οποία έχει ήδη κριθεί δικαστικά σε πρώτο βαθμό με απόρριψη της σχετικής αγωγής του κ. Καραφωτάκη και πλήρη αποδοχή των θέσεων και ισχυρισμών της Εταιρείας μας,

β) μια αστική διαφορά, που αφορά την παραβίαση από πλευράς του κ.Καραφωτάκη των όρων συμφωνιών μακροπρόθεσμης ανταμοιβής στελέχους, τις οποίες η εταιρεία μας είτε έχει καταγγείλει είτε θεωρεί άκυρες και για τις οποίες εκκρεμούν οι κρίσεις, επί αντιστοίχων αγώνων, των αρμοδίων δικαστηρίων σε πρώτο βαθμό,

γ) μια ποινική διαδικασία, η οποία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της φάσης προκαταρκτικής εξέτασης και η οποία βασίζεται σε έγκληση που κατέθεσε αρμοδίως η Εταιρεία μας επί τη βάσει αδιάσειστων αποδείξεων, ζητώντας την ποινική δίωξη του κ.Κωνσταντίνου Καραφωτάκη για τις άδικες πράξεις α) της απιστίας [άρθρου 390 παρ. 1 του νέου Ποινικού Κώδικα] και β) της αυτεπαγγέλτως διωκομένης παράβασης του Νόμου περί Ανωνύμων Εταιρειών [άρθρα 179 σε συνδυασμό με τα άρθρα 99 παρ. 1 και 2 β) και 100 Ν. 4548/2018], τις οποίες παρανόμως διέπραξε σε βάρος μας. Αναφορικά με την ποινική διαδικασία αρκούμαστε σε αυτή την φάση να διευκρινίσουμε ότι οι καταμηνυόμενες πράξεις αφορούν παράλληλη διαχείριση του προσωπικού χαρτοφυλακίου μετοχών του εγκαλούμενου αλλά και του χαρτοφυλακίου των μετοχών της Εταιρείας μας, το οποίο του είχαμε εμπιστευτεί, και ειδικότερα την διάπραξη αγοραπωλησιών μεταξύ των ως άνω χαρτοφυλακίων προς δικό του όφελος και επί ζημία της Εταιρείας μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία πιστεύουμε ότι, με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας αλλά και προσκομίσει, θα μας δικαιώσει πλήρως, τόσο ως προς το αστικό όσο και ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, όπως έχει συμβεί ήδη σε πρώτο βαθμό στην εργατική διαφορά".

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΦΤΑΝΟΥΝ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 99% 02 Αυγ 2021 | 15:29

"Εκτοξεύθηκαν" οι κρατήσεις των Airbnb για τον Δεκαπενταύγουστο - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές ανά περιοχή

Δεν προλαβαίνουν να κλείνουν συμφωνίες με μισθωτές οι ιδιοκτήτες των Airbnb - Στα ύψη οι κρατήσεις για τον 15αύγουστο

ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ 01 Αυγ 2021 | 09:58

Κτηματολόγιο: Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος - Τι θα ισχύσει για τα ακίνητα "Αγνώστου Ιδιοκτήτη"

Με τον νέο νόμο επιταχύνεται η κτηματογράφηση, απλοποιούνται και ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1933 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 31 Ιουλ 2021 | 09:38

Θλίψη στην ελληνική ναυτιλία: Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος

Η οικογένεια Ποταμιάνου ήταν αυτή που εισήγαγε την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

"ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ" 30 Ιουλ 2021 | 15:44

Voucher 200 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι για laptop και tablet - Τέλη Αυγούστου οι αιτήσεις

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν χρήση των επιταγών τους για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού έως τη 1 Νοεμβρίου 2021

30 Ιουλ 2021 | 12:17

Η επόμενη μέρα στη σύγχρονη οικονομία, είναι η πράσινη οικονομία

Η Εθνική Τράπεζα συμβάλει έμπρακτα στη μετάβαση στη νέα εποχή, με ολοκληρωμένες λύσεις πράσινης χρηματοδότησης για ιδιώτες και επιχειρήσεις, που θα βελτιώσουν για το περιβάλλον και τη ζωή μας.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ 30 Ιουλ 2021 | 10:31

Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποιοι είναι δικαιούχοι και η διαδικασία

Στον "αέρα", η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 για το Επίδομα Παιδιού. Ποιοι είναι δικαιούχοι και η διαδικασία αίτησης.

ΘΑ «ΤΡΕΞΕΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 30 Ιουλ 2021 | 08:32

Εξοικονομώ: Δείτε αναλυτικά τι επιδοτεί το νέο πρόγραμμα

Αυτές είναι οι πέντε κατηγορίες παρεμβάσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες που επιδοτούνται με το νέο "Εξοικονομώ".

"ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ" 29 Ιουλ 2021 | 21:22

Nέο ιστορικό για το 10ετές ομόλογο - Κάτω από το 0,6% υποχώρησε η απόδοσή του

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο -0,16% και του 15ετούς στο 0,766%.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 29 Ιουλ 2021 | 19:55

ΕΣΠΑ 2021-2027: Πώς θα διατεθούν τα 26 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που υπέβαλε το στρατηγικό έγγραφο αναφοράς της για την υλοποίηση επενδύσεων άνω των 21 δισ. ευρώ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΣΚΕΨΗ 29 Ιουλ 2021 | 16:12

Απίστευτο: Ανεμβολίαστοι 400 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων - Kινδυνεύει να μείνει με το μισό προσωπικό

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Χανίων περίπου 400 άτομα δεν έχουν εμβολιαστεί, που σημαίνει ότι θα μπουν σε διαθεσιμότητα.

ΦΙΛΟΔΟΞΟ BUSINESS PLAN ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 29 Ιουλ 2021 | 15:18
ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ 29 Ιουλ 2021 | 14:57

Νέο "εξοικονομώ" με 2 σημαντικές αλλαγές: Τι ισχύει για τις πολυκατοικίες - Τέλος στον "αγώνα δρόμου" για την υποβολή

Ποιος είναι ο στόχος του υπουργείου ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ".