Follow us

Πέτσας: Θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις ΗΠΑ όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά επίσης τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πέτσας: Θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ο Μητσοτάκης

Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει ξεχωριστά τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ και τις εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο, όπως ανακοίνωσε στο σημερινό briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει ένα πολιτικό και διπλωματικό μαραθώνιο για να ενισχυθούν οι στρατηγικές συμμαχίες και να προσελκυστούν επενδύσεις. Εμφαση έδωσε στον EastMed, η συμφωνία για τον οποίο, είπε ότι είναι αποτέλεσμα προσπαθειών ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία επτά χρόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις ΗΠΑ όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά επίσης τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Στις συναντήσεις θα αναδειχθούν οι θέσεις της Ελλάδας σε ότι αφορά την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, ενώ θα συζητηθούν και οικονομικά θέματα. Θύμισε ότι η Ουάσιγκτον έχει χαρακτηρίσει «προκλητική» τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης και δήλωσε ότι στόχος είναι επιβεβαιωθεί αυτή η θέση από τον Ντ. Τραμπ.

«Το 2019 βάλαμε τα θεμέλια για να κάνουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων καλύτερη. Το 2020 συνεχίζουμε με συνέπεια, τόλμη και αποφασιστικότητα. Με ρεαλιστική αυτοπεποίθηση, όλοι μαζί, ενωμένοι, κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το 2020. Οπως είπε, «με σύνεση, βγάζουμε βάρη από τους ώμους των Ελλήνων, μειώνοντας φόρους και εισφορές», ενώ, όπως τόνισε, «με ταχύτητα, αίρουμε γραφειοκρατικά εμπόδια και δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες, ώστε τα νοικοκυριά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και οι επιχειρήσεις τα σχέδιά τους». Ο κ Πέτσας αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει αλληλεγγύη με ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους πιο ευάλωτους από τους συμπολίτες ώστε να μη μείνει κανένας πίσω.

Μιλώντας για τους στόχους της κυβέρνησης το 2020 ο κ. Πέτσας τόνισε πως το 2020 ξεκινά με ρεαλιστική αισιοδοξία για την πατρίδα μας και αυτό γιατί, όπως είπε, «στο δεύτερο μισό του 2019, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και τη συγκρότηση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τους εταίρους μας και τις διεθνείς αγορές». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αναγνωρίζονται οι θετικές προοπτικές της οικονομίας μας και αναγεννιούνται οι χαμένες προσδοκίες των Ελλήνων.

Στοιχεία οικονομικής βελτίωσης

Ο κ. Πέτσας παρουσίασε μάλιστα σειρά στοιχείων:

«-Το Χρηματιστήριο Αθηνών βρέθηκε στην κορυφή του παγκόσμιου χρηματιστηριακού χάρτη αποδόσεων, καθώς το 2019 έκλεισε με υψηλά κέρδη 49,47% και με τον τραπεζικό κλάδο να κερδίζει 101,34%, ενώ το 2018 είχε κλείσει με πτώση 25%. Η συνολική κεφαλαιοποίηση αυξήθηκε κατά 16,392 δισ. ευρώ, ενώ το 2018 κατέγραψε μείωση κατά 11 δισ. ευρώ. Το 2019 ήταν η καλύτερη χρηματιστηριακή χρονιά των τελευταίων 20 χρόνων.

-Την ίδια στιγμή, στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και τα επιτόκια των εντόκων γραμματίων του Δημοσίου σημείωσαν ιστορική πτώση. Για πρώτη φορά το ελληνικό Δημόσιο δανείζεται με έντοκα γραμμάτια που έχουν μηδενικό ακόμη και αρνητικό επιτόκιο. Στο κλείσιμο της χρονιάς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει στο 1,40% από 4,20% που κυμαινόταν στις αρχές του χρόνου.

Παράλληλα:

-Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ξεπέρασε τις 107 μονάδες, καταγράφοντας την υψηλότερη επίδοση της τελευταίας δεκαετίας.

-Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας PMI® του Δεκεμβρίου για το μεταποιητικό τομέα στην Ελλάδα, παρατηρούνται συνεχιζόμενες αυξήσεις της παραγωγής και των νέων παραγγελιών, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να αυξάνουν τον αριθμό των εργαζομένων τους με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο, ενώ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη παραμένει έντονα αισιόδοξη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε και δύο διαγράμματα για το 2019:

Το πρώτο, όπως επεσήμανε, «δείχνει την εντυπωσιακή υπεραπόδοση των ελληνικών μετοχών (όπως αποτυπώνεται στο Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών), έναντι του γερμανικού Δείκτη Dax-30 και του δείκτη Eurostoxx-50 (των μετοχών των μεγαλύτερων εταιρειών της Ευρωζώνης).

Το δεύτερο δείχνει, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, τη ραγδαία αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού στο 10ετές ελληνικό ομόλογο, ιδίως από τον Μάιο και μετά, όταν φάνηκε ότι έρχεται στην Ελλάδα μια νέα μεταρρυθμιστική και αξιόπιστη κυβέρνηση.

«Τα στοιχεία αυτά είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον EastMed

Αναφερόμενος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως με την έναρξη της νέας χρονιάς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με γνώμονα μια ενεργητική εξωτερική πολιτική που φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα, συνεχίζει έναν καλά οργανωμένο πολιτικό - διπλωματικό μαραθώνιο.

Στόχος της Κυβέρνησης, όπως είπε, είναι η ανάδειξη της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, η αναβάθμιση του ρόλου της ως ενεργειακού κόμβου, η ενίσχυση των στρατηγικών συμμαχιών μας και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η αρχή έγινε με την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας Κύπρου και Ισραήλ για την κατασκευή του EastMed, ενός έργου σημαντικής ενεργειακής και γεωπολιτικής σημασίας, που που φέρνει τη σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης, αλλά που προετοιμάστηκε από διαδοχικές κυβερνήσεις τα τελευταία επτά χρόνια. «Παρέχει βάση αναβαθμισμένης συνεργασίας της Ελλάδας με όλες τις χώρες της περιοχής, ενώ αναβαθμίζει τη γεωπολιτική μας θέση και επιφυλάσσει στη χώρα μας σημαντικά οικονομικά οφέλη. Μαζί με την κατασκευή του πλωτού σταθμού αεριοποίησης στην Αλεξανδρούπολη, βάζει την Ελλάδα δυνατά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Η υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed, εγκαινιάζει μια νέα εποχή στη συνεργασία μεταξύ κρατών της Ανατολικής Μεσογείου για την ευημερία και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και στις εκεί επαφές του επεσήμανε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον Αντιπρόεδρο Μάικλ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Στις συναντήσεις αυτές, ο πρωθυπουργός θα αναδείξει την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη γειτονιά μας και τον πιο σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή μας. Θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις ελληνικές θέσεις για τα εθνικά μας ζητήματα και το άκυρο "μνημόνιο" μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, τη βούλησή μας για διμερή αμυντική συνεργασία και αναβάθμιση του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

Στις συναντήσεις αυτές θα τεθούν, επίσης, θέματα διμερούς συνεργασίας σε πάρα πολλούς τομείς, από τις τηλεπικοινωνίες και τις τεχνολογικές εξελίξεις μέχρι τα θέματα παιδείας. Η ατζέντα περιλαμβάνει βεβαίως και τις επενδύσεις, από την ενέργεια μέχρι τον τουρισμό και από τον χρηματοπιστωτικό τομέα μέχρι τα ζητήματα των νέων τεχνολογιών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναλυτικότερα, την Τρίτη το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντήσει την ηγεσία του Αμερικάνικου think tank Atlantic Council, που ασχολείται με θέματα διεθνών σχέσεων. Στη συνέχεια θα συναντήσει τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κυρία Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Εκεί θα πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν και διευρυμένες συναντήσεις. Μετά τις συναντήσεις ο πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις προς τους Έλληνες δημοσιογράφους. Την Τετάρτη το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Γερουσία, όπου θα συναντήσει μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, αλλά και τη διακομματική ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη στο δίκτυο ενημέρωσης BBC.

Το μεσημέρι θα γευματίσει με ομογενειακές οργανώσεις και αργότερα θα συναντήσει Αμερικανούς επενδυτές.

Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτουν ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Πένς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστροφή του στην Ελλάδα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με κάθε έναν από τους πολιτικούς αρχηγούς ξεχωριστά για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Τέλος, στις 29 Ιανουαρίου 2020, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Παρίσι για επίσημη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Το νομοθετικό έργο των επόμενων ημερών

Σε ό,τι αφορά το νομοθετικό έργο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως στο επόμενο διάστημα πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή από τα αρμόδια Υπουργεία σημαντικά νομοσχέδια ενώ το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ενίσχυση της οικογένειας και του παιδιού με τη θεσμοθέτηση του επιδόματος γέννησης, το νομοσχέδιο για το εκλογικό σύστημα, το νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, το νομοσχέδιο που θα διασφαλίζει το δικαίωμα των πολιτών να συναθροίζονται, να διαδηλώνουν και να διεκδικούν, στο πλαίσιο της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, και αφετέρου το δικαίωμα στην ασφάλεια, στην προστασία, στην ομαλότητα της καθημερινής κοινωνικοοικονομικής ζωής, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο.

Εν συνεχεία, στο νομοθετικό προγραμματισμό περιλαμβάνονται τα νομοσχέδια για τα υδατοδρόμια, για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για πρώτη φορά υπήρξε και μετάδοση με διερμηνεία στην νοηματική. Οπως είπε ο κ. Πέτσας, «ξεκινάμε με ένα θετικό βήμα ανταπόκρισης στις ανάγκες των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής» κάτι που, όπως επεσήμανε, «αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που αποδίδουμε στην ενίσχυση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία, στην ενημέρωση και κατ' επέκταση, στην ανάγκη για ομαλή και ισότιμη ένταξη των ανθρώπων αυτών στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή».

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης, σε συνεργασία και συνεχή διάλογο με την Ε.Σ.Α.Με.Α., για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία. Πολιτικές για συνθήκες καλύτερης ζωής για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Το offline είναι το νέο luxury και στο Περιστέρι το γνωρίζουν πολύ καλά

Καλός καφές και προσεγμένες ζύμες, spritzes και cocktails, πίτσα και τάπας, σκανδιναβική απλότητα και αφαιρετική αισθητική στα ΔΠ.

ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ 12 Νοε 2025 | 16:48

Οι "οικογενειακές" φωτογραφίες Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη με υπουργούς τους στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου-Ελλάδας

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Νοε 2025 | 13:35

Μητσοτάκης: Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου θα γίνει- Αναζητούνται και νέοι επενδυτές

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες ενεργειακές συμφωνίες αμερικανικών κολοσσών στην Ελλάδα τονίζοντας ότι συμβάλουν στην ενεργειακή ασφάλειας ολόκληρης της Ευρώπης.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Νοε 2025 | 12:50

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: "Είναι πολύ σημαντικό Ελλάδα και Κύπρος να μπορούμε να συντονιζόμαστε"

Συνάντηση Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου - Ελλάδας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Νοε 2025 | 11:52

Μαρινάκης: "Καμία φυγάδευση Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη - Τρέλες και αδιανόητα πράγματα"

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε ως την "πιο άδικη" την κατηγορία του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ έχει πλέον πασοκοποιηθεί αντί να κάνει κεντροδεξιά πολιτική.

3Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ 12 Νοε 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη στο Μαξίμου: Στο επίκεντρο ενεργειακά και Κυπριακό

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον κ. Χριστοδουλίδη για τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στην Αθήνα και αναβαθμίζουν τον ρόλο της Ελλάδας γεωπολιτικά και ενεργειακά.

ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ 11 Νοε 2025 | 16:31

Μητσοτάκης: Το νέο Νοσοκομείο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος της Κομοτηνής ένα από τα τρία κοσμήματα του ΕΣΥ

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2027

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 11 Νοε 2025 | 12:54

Τσουκαλάς για Σαμαρά και Τσίπρα: Όλο αυτό το πισωγύρισμα δεν βοηθά τη χώρα

Υπογράμμισε τη στρατηγική αποσταθεροποίησης του ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου επειδή γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός αντίπαλος.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 11 Νοε 2025 | 12:33

Μητσοτάκης από Κομοτηνή: Αυξάνεται 50% το ανώτατο όριο του πετρελαίου για το οποίο επιστρέφεται ο ΕΦΚ στους αγρότες

"Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση για το πώς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

1O ΣΥΝΕΔΡΙΟ NEWSAUTO TALKS 11 Νοε 2025 | 12:30

Μητσοτάκης: Οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο τα πρόστιμα - Δεν είναι τυχαία η σταθερή μείωση των θυμάτων

"Η κυβέρνηση έχει θέσει την οδική ασφάλεια ως βασική κοινωνική προτεραιότητα, με πρώτη απόδειξη τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 11 Νοε 2025 | 10:08

Αλεξανδρούπολη: Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ για την άφιξη Μητσοτάκη - Στην Αθήνα πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12:00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12:00 αγρότες και κτηνοτρόφοι, από όλη τη χώρα, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 11 Νοε 2025 | 07:53

Στη Ροδόπη σήμερα ο Μητσοτάκης - Θα επισκεφθεί τον Σταθμό Συμπίεσης Φυσικού Αερίου της ΔΕΣΦΑ

Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί και στην Κομοτηνή, όπου θα επισκεφθεί το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και το Μουσείο Καραθεοδωρή και στη συνέχεια θα συναντηθεί με νέους της περιοχής.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 11 Νοε 2025 | 06:28

Γιατί όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει κόμμα - Τι εκτιμούν συνομιλητές του για το πότε

Η δίωρη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Αντέννα, εκτός από συζητήσεις έχει προκαλέσει και απορίες αλλά και προβληματισμό.

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 10 Νοε 2025 | 22:42

Αλεξανδρούπολη: Αγρότες με δεκάδες τρακτέρ έξω από το αεροδρόμιο - "Να μην έρθει ο Μητσοτάκης" [βίντεο]

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στην Κομοτηνή μέσω Αλεξανδρούπολης και οι αγρότες του Έβρου αντέδρασαν

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Νοε 2025 | 22:08

Μητσοτάκης στην Ένωση Εφοπλιστών: "Υποχρέωσή μας να στεκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας όταν μας έχουν ανάγκη"

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, αν και "δεν έχουν κλείσει ακόμα οι πληγές της Θεσσαλίας", έχουν σημειωθεί σημαντικές πρόοδοι στα έργα αποκατάστασης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Νοε 2025 | 16:56

Παύλος Μαρινάκης για τη συνέντευξη Σαμαρά: Η πολιτική είναι έργο και αποτέλεσμα, δεν είναι ταμπέλες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απέφυγε να σχολιάσει τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 10 Νοε 2025 | 07:21

Πόσο πιο κοντά στην ίδρυση του κόμματος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνέντευξη- διάγγελμα στον Αντέννα

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε την δική του πολιτική πλατφόρμα, με πατριωτικό πρόσημο και φιλελεύθερα χαρακτηριστικά στην οικονομία, με παρέμβαση του κράτους, η οποία όπως είπε, είναι αναγκαία.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Νοε 2025 | 16:07

Σαμαράς για Μητσοτάκη και νέο κόμμα: Ανήθικος στα Τέμπη - Πώς δεν ήξερε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ; - Σταθμίζω και κρίνω με ψυχραιμία

Εντονη κριτική στον πρωθυπουργό από τον Σαμαρά - Τι λέει για τη διαγραφή του από τη ΝΔ - "Χωρίς ψυχή η προσέγγιση της κυβέρνησης στα Τέμπη, τεράστιο λάθος η ενεργειακή μας πολιτική"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Νοε 2025 | 10:22

Μητσοτάκης για Βορίζια: "Οι βεντέτες είναι απόβλητα περασμένων καιρών - Δεν είναι μαγκιά να πυροβολείς"

τ"Τα όπλα τους οι Κρητικοί τα φύλαγαν πάντα για να αμυνθούν στον εισβολέα στο νησί - Όχι για να τα στρέψουν κατά του συντοπίτη τους" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 08 Νοε 2025 | 21:01

Επίθεση Σαμαρά στον Μητσοτάκη: Με διέγραψε άρον άρον - Για τον "Φραπέ", τον "Χασάπη", πήρε εβδομάδες για να αποφασίσουν

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ 08 Νοε 2025 | 18:24

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Hellenic Championship ATP 250

Η Αθήνα φιλοξενεί στο Telecom Center το πρώτο τουρνουά της ATP στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια

42ΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 08 Νοε 2025 | 14:08

Κ. Μητσοτάκης με μαραθωνοδρόμους:"Το βασικότερο μήνυμα είναι η διά βίου άθληση και η απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ"

"Κάθε φορά που σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να τρέχεις σπρώχνοντας και ένα αμαξίδιο, πραγματικά υποκλίνομαι"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:46

Μητσοτάκης για γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: "Σήμερα τα ελληνικά φτερά είναι ισχυρότερα από ποτέ"

"Καθημερινή ασπίδα προστασίας της πατρίδας μας. Εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή" αναφέρει ο πρωθυπουργός

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:41

Ερχονται μέτρα για την οπλοκατοχή – Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Με αφορμή το μακελειό στα Βορίζια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την αυστηροποίηση του πλαισίου οπλοκατοχής.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 15:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντησε μαθητές έξω από το Μαξίμου και τους χαιρέτησε όλους με χειραψία [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με μαθητές μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χαιρέτησαν με θέρμη

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Νοε 2025 | 13:05

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου για τη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της πρώτης φάσης της Ειρηνευτικής Συμφωνίας για τη Γάζα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Νοε 2025 | 10:14

Μητσοτάκης: Πύλη εισόδου για το LNG η Ελλάδα - Γκιλφόιλ: Σε νέα ύψη οι σχέσεις μας [εικόνες]

Με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Νοε 2025 | 14:41

Μαρινάκης για παραίτηση Σκλήκα απο ΕΛΤΑ: Δεν κλείνεις 204 καταστήματα χωρίς διάλογο- Η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί

"Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι κανείς πολίτης δεν θα μείνει χωρίς εξυπηρέτηση και ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

H ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Νοε 2025 | 13:40

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η απάντηση στα σχόλια για το φόρεμα που επέλεξε στα εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Η Μαρέβα Μητσοτάκη για την περίσταση είχε επιλέξει να φορέσει ένα maxi φόρεμα Zeus+Δione συνδυασμένο με κομψές γόβες.

ΕΛΤΑ 04 Νοε 2025 | 12:25

Τέλος από CEO των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας - Η επιστολή παραίτησης με αιχμές για τους βουλευτές

Η απόφαση να μπει λουκέτο σε 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο.

ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ 04 Νοε 2025 | 11:30

Στο τραπέζι η παραίτηση του CEO των ΕΛΤΑ - Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου - Ανακοινώσεις το μεσημέρι

Η προγραμματισμένη για τις 13:00 συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου φέρεται να είναι στον "αέρα".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Νοε 2025 | 15:17

Π. Μαρινάκης: Επικοινωνιακά ήταν άστοχος ο τρόπος που η διοίκηση των ΕΛΤΑ χειρίστηκε το θέμα

"Δημιουργήθηκε μια ανησυχία σε τοπικές κοινωνίες και σε κάποιους βουλευτές", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΤΕΜΠΗ 03 Νοε 2025 | 12:25

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - H λύση ετοιμάζεται πολύ γοργά, θα βγάλει και τον ηγέτη της"

"Αυτή η κυβέρνηση είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί" είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

ΠΙΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 06:30

Στην πρέσα μεταξύ ΕΛΤΑ & ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Ξεσηκώθηκαν και βουλευτές της ΝΔ για το κλείσιμο των ταχυδρομείων

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται η κυβέρνηση, με τις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΕΛΤΑ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Νοε 2025 | 13:48

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κύπρο για το μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη – "Αγαπήθηκε και ενέπνευσε"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το "παρών" στο 12ο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκου Κληρίδη.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Νοε 2025 | 11:07

Κυρ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ - Προτεραιότητα οι ένστολοι

Μπαίνουμε στον Νοέμβριο με έργα σε εξέλιξη, σημειώνει στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ 01 Νοε 2025 | 20:00

Τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα - Παρόντες Μητσοτάκης και Μαρέβα [εικόνες - βίντεο]

Στην τελετή βρέθηκε πλήθος ηγετών και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 31 Οκτ 2025 | 07:34

Στο Σινά ο Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου - Θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια του Μεγάλου Μουσείου

Αύριο, Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ» 30 Οκτ 2025 | 19:10

Λάκης Λαζόπουλος: "Ο Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν συμπαθεί τους ανθρώπους των Τεμπών"

Ποτέ δεν ξεπερνιέται το άγχος της πρεμιέρας και νομίζω ότι "χειροτερεύω"

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Οκτ 2025 | 19:03

Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες

ΥΠΕΝ 30 Οκτ 2025 | 12:54

Παπασταύρου: Έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Πώς ο "Εύρυτος" θωρακίζει την Αττική

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπασταύρου το μεγάλο έργο είναι ο Εύρυτος: η μερική Εκτροπή Κρικελιώτη και Καρπενησιώτη προς τον Εύηνο και θα θωρακίσει την Αττική για τα επόμενα 30 χρόνια.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Οκτ 2025 | 12:18

Πορτοσάλτε για το "Μητσοτάκης ή χάος": Οι σοβαροί άνθρωποι επιλέγουν Μητσοτάκη, υπάρχει και η βλαμενίαση

Ο Άρης Πορτοσάλτε λέει ότι το 30% που επιλέγει τον πρωθυπουργό δείχνει πως θα κερδίσει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ 30 Οκτ 2025 | 11:37

Μητσοτάκης: Εξασφαλίζουμε ότι τα επόμενα 30 χρόνια η Αττική δεν θα έχει πρόβλημα υδροδότησης

"Το 51% της ΕΥΔΑΠ ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει" είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 30 Οκτ 2025 | 11:00

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το γερμανικό Stern γράφει ότι ο Μητσοτάκης δέχεται μεγάλες πιέσεις λόγω Κρήτης

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και πάλι στις σελίδες του γερμανικού Τύπου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 30 Οκτ 2025 | 07:34

Κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη - Δένδια με στόχο να πέσουν οι τόνοι - Εικόνα ενότητας στο εντυπωσιακό νέο Πεντάγωνο

Μητσοτάκης και Δένδιας βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, με προφανή στόχο να διαλύσουν κάθε... σύννεφο ότι εμφιλοχωρεί ανάμεσά τους η διαφωνία.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ 29 Οκτ 2025 | 22:45

"Το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων": Η νέα όψη του Πενταγώνου και τα μηνύματα Μητσοτάκη [εικόνες, βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το κτίριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας "εκσυγχρονίζεται και μπορεί πλέον να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 18:07

Τα αποκαλυπτήρια της νέας βιοκλιματικής όψης του Πενταγώνου - Μητσοτάκης: Νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις [εικόνες - βίντεο]

Η νέα πρόσοψη, έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου γλύπτη και καθηγητή της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Κώστα Βαρώτσου, αναδιαμορφώνει ριζικά την εικόνα του κτιρίου στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 29 Οκτ 2025 | 14:56

28η Οκτωβρίου: Η γκάφα του Στέλιου Πέτσα με την... λάθος ελληνική σημαία - Το σχόλιο της Γιάμαλη [εικόνα]

Ο Στέλιος Πέτσας αναζήτησε τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης για το μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου, όμως δεν πήγε πολύ καλά αυτό...

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29 Οκτ 2025 | 13:09

Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα - Βάζουμε τέλος στην ανομία στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Όσον αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρωθυπουργός είπε ότι "είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Οκτ 2025 | 10:39

Μαρινάκης: Παραμύθια της Χαλιμάς ότι φεύγει ο Μητσοτάκης και έρχεται ο Δένδιας - Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη

"Ο κ. Δένδιας είναι στην πρώτη γραμμή πολύ σημαντικών επιτυχιών", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 10:34

Δημοσκόπηση Interview: Στο δίλημμα "Μητσοτάκης ή χάος" το 42% επιλέγει "χάος" και το 30% Μητσοτάκη - Στο 2,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την πολιτική κόπωση, η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται να προτιμά την επανάληψη της κάλπης από μια συνεργασία κομμάτων.

ΕΧΕΙ ΗΠΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ 29 Οκτ 2025 | 10:13

Με κορονοϊό ο Μητσοτάκης: Μέσω τηλεδιάσκεψης στο υπουργικό - Θα πάει στο υπουργείο Αμυνας το απόγευμα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαγνώστηκε το βράδυ της Τρίτης θετικός στον κορονοϊό.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 28 Οκτ 2025 | 19:58

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη 29/10: Όλη η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης, 29 Οκτωβρίου που θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28 Οκτ 2025 | 14:31

Μητσοτάκης: Να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα της ενότητας του '40 - Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ για να υπερασπιστούν την ελευθερία

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Οκτ 2025 | 12:33

Η θερμή χειραψία Μητσοτάκη – Δένδια λίγο πριν την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Παρόντες στο τρισάγιο και στη κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των νεκρών του ελληνοϊταλικού πολέμου στη Θεσσαλονίκη.

ΒΟΥΛΗ 27 Οκτ 2025 | 11:30

Επανακατέθεσε ο Ανδρουλάκης την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια

Η επίκαιρη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε οριστεί προς συζήτηση εκείνη την εβδομάδα στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

ΠΑΣΟΚ 26 Οκτ 2025 | 13:57

Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο πρωθυπουργός λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης

Ο κ. Τσουκαλάς σε δήλωση του ανέφερε ότι "ο συντάκτης της κυριακάτικης ανάρτησης του πρωθυπουργού έχει εν τέλει πολύ χιούμορ".

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Οκτ 2025 | 12:24

Οι λεπτές ισορροπίες στη σχέση Μαξίμου - Δένδια

Οι αναγνώσεις περί ρωγμών στις σχέσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Δένδια κυριαρχούν στις συζητήσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Οκτ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος

"Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, μέχρι να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ 25 Οκτ 2025 | 14:58

Διονύσης Σαββόπουλος: Με τη "Συννεφούλα" η πομπή για την ταφή - Μητσοτάκης: Υπήρξες χρονογράφος του νεοελληνικού ταξιδιού

Ο Κ. Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο με ένα "μεγάλο ευχαριστώ στο όνομα τόσων γενεών"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Οκτ 2025 | 13:49

Μητσοτάκης για την ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού: Δεν είναι ιατρική πράξη αλλά πράξη ευθύνης

Όπως επισημαίνει ο πρωθυπουργός, "σχεδόν 900.000 γυναίκες μεταξύ 45 και 74 ετών έλαβαν το σχετικό sms και έκαναν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία"

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 24 Οκτ 2025 | 19:03

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Αττική

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, συζητήθηκε η λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των επικείμενων κινδύνων

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 24 Οκτ 2025 | 07:00

Μητσοτάκης: "Οσο η Τουρκία έχει εκκρεμές casus belli απέναντι στην Ελλάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει στο SAFE"

Από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε συγκεκριμένα για τη θεσμοθέτηση της ρήτρας διαφυγής και το πρόγραμμα SAFE.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 23 Οκτ 2025 | 21:37

Πυρά Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: "Εκείνος έγινε ουρά των άκρων, της τοξικότητας και του διχασμού"

"Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί αυτό το σύμβολο για να διχάσει τον ελληνικό λαό", είπε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 14:49

Μητσοτάκης στο Politico: "Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο" - Xρειαζόμαστε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την άμυνα

"Το επιχείρημά μου είναι πολύ απλό - αν η άμυνα είναι το απόλυτο ευρωπαϊκό δημόσιο αγαθό, χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές δομές και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση" είπε στο Politico ο Μητσοτάκης

ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 23 Οκτ 2025 | 11:32

Μητσοτάκης: Η αμυντική θεώρηση της Ευρώπης εκτείνεται σε 360 μοίρες, κάτι που αποτελούσε πάντα πάγια ελληνική θέση

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως πίεση στη Ρωσία για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 23 Οκτ 2025 | 07:42

Αγνωστος Στρατιώτης: Αγκάθι η εφαρμογή του νέου νόμου - Αιχμές Γεωργιάδη κατά Δένδια και προειδοποίηση Καρυστιανού

Η εφαρμογή της επίμαχης τροπολογίας για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη θα φανεί στο …πεδίο, με όλα τα σημάδια να δείχνουν ότι θα είναι ένα δύσκολο πρότζεκτ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 Οκτ 2025 | 07:17

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Μητσοτάκης – Στην ατζέντα Ουκρανία, άμυνα και ασφάλεια και πράσινη μετάβαση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στην παρέμβασή του, στη δημιουργία μίας νέας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.

ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Οκτ 2025 | 21:55

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Με γεμάτη ατζέντα στην πρωτεύουσα του Βελγίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Οκτ 2025 | 13:05

Μαρινάκης: "Κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια - Αρέσει σε κύκλους αυτή η παραφιλολογία"

"Θα μετρηθούν όλα τα κόμματα αν θα πάνε με το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ή με αυτούς που δεν σέβονται", είπε ο κ. Μαρινάκης σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 22 Οκτ 2025 | 10:55

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επίδειξη εσωκομματικής πυγμής από έναν πολιτικά αδίστακτο πρωθυπουργό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "εργαλειοποίησε ένα σύμβολο εθνικής ενότητας για να διχάσει την κοινωνία με μόνο στόχο να λύσει τα εσωκομματικά του θέματα".

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 22 Οκτ 2025 | 10:21

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης "διορθώνει" την ανάρτηση Μητσοτάκη για τον Σαββόπουλο: "Τα ‘χεις κάνει θάλασσα"

Το... λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανάρτησή του για τον Διονύση Σαββόπουλο.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 22 Οκτ 2025 | 08:40

Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επικοινώνησα με τον Δένδια, δεν διαφώνησε πουθενά - Συνυπέγραψε και θα ψηφίσει

"Υπήρξε ανάγκη συλλογικής προστασίας ενός χώρου μνήμης", είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 07:40

Αναταράξεις από την απουσία Δένδια και τη δήλωση για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Το μήνυμα Μητσοτάκη στους "νοικοκυραίους"

Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη νομοθετική ρύθμιση που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, υπό την επιρροή και του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

"RIP ΝΙΟΝΙΟ» 21 Οκτ 2025 | 23:36

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: Απέδειξε πως ήταν ένας υπέροχος τραγουδοποιός, ένας ευαίσθητος Έλληνας και ένας υπεύθυνος πολίτης

"Η βραχνή φωνή του Διονύση Σαββόπουλου θα μας συνοδεύει για πάντα", σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:58

Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου: Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα [βίντεο]

Το σχόλιο του προέδρου της Βουλής στις συνεχείς παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ 21 Οκτ 2025 | 17:38

"Τρικυμία εν κρανίω - Δεν σας έχω δει πιο αμήχανο": Καρφιά Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, η ρύθμιση αφορά τα 4.600 τ.μ., μπροστά από τη Βουλή και το μνημείο, μέχρι την αρχή του πεζοδρομίου της πλατείας Συντάγματος

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Οκτ 2025 | 14:28

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του νέου Ωνάσειου: Η καμπάνια για τις μεταμοσχεύσεις ανέβασε κατά 50 χιλ. τους δωρητές σε 20 ημέρες

"Κάνουμε μια τεράστια μεταρρύθμιση που απαιτεί χρόνο και υπομονή" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παράδοση της δωρεάς του Ιδρύματος Ωνάση

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 14:26

Τσίπρας για Μητσοτάκη και Αγνωστο Στρατιώτη: Παίζει τα γνωστά παιγνίδια με την άκρα Δεξιά και την πατριδοκαπηλία

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι δεν διστάζει να συμπεριφέρεται "ως ιδιοκτήτης του Άγνωστου Στρατιώτη και της Ιστορίας".

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 21 Οκτ 2025 | 07:00

Με ομιλία Μητσοτάκη ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Τι απαγορεύεται, οι ποινές και τα πρόστιμα

Την αρμοδιότητα λήψης των αναγκαίων μέτρων για τη συντήρηση, φροντίδα και ανάδειξη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και του έμπροσθεν χώρου, αναλαμβάνει το Υπ. Εθνικής Άμυνας.

"ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ" 20 Οκτ 2025 | 23:52

Άρθρο Μητσοτάκη στους Financial Times: Οι πέντε χρυσοί κανόνες για την πράσινη μετάβαση της Ευρώπης

"Η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ βρίσκεται σε σταυροδρόμι", προειδοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προτείνει πέντε κανόνες που δύναται να είναι αποδοτικοί