Follow us

Διπλό "σφυρί" για ακίνητα σε Πανεπιστημίου και Παγκράτι των υποδημάτων Πετράκης

Αντιμέτωπα με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό θα βρεθούν δύο ακίνητα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, τα οποία βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία της εταιρείας υποδημάτων-ένδυσης Πετράκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Αντιμέτωπα με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό αναμένεται να βρεθούν στις 8 Ιουνίου δύο ακίνητα, τα οποία εντοπίζονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και τα οποία βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία της εταιρείας υποδημάτων και ένδυσης Πετράκης.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος πλειστηριασμός αφορά σε ένα ακίνητο, το οποίο αποτελείται από 5 οριζόντιες ιδιοκτησίες-καταστήματα, οι οποίες δεν μπορούν να εκπλειστηριαστούν χωριστά αλλά όλες μαζί σαν ενιαίο σύνολο και εντοπίζονται επί της συμβολής της λεωφόρου Πανεπιστημίου στον αριθμό 16 και της οδού Αμερικής 7.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για συνολικά 5 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες βρίσκονται σε πολυκατοικία, η οποία έχει ανεγερθεί σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 563,76 τ.μ. εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλης των Αθηνών.

Διπλό σφυρί για ακίνητα σε Πανεπιστημίου και Παγκράτι των υποδημάτων Πετράκης

Η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 1,7 εκατ. ευρώ σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα το Πρωτοδικείο Αθηνών ύστερα από αίτημα ανακοπής που είχε καταθέσει η Πετράκης Υποδήματα.

Να σημειωθεί ότι σε προηγούμενη απόφαση, η οποία χρονολογείται πίσω στο 2017, το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε αποφανθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς έπρεπε να διορθωθεί προς τα πάνω και να τεθεί στα 1,1 εκατ. ευρώ από το ποσό των 435.000 ευρώ που προέβλεπε η αναγκαστική έκθεση κατάσχεσης.

Διπλό "σφυρί" για ακίνητα σε Πανεπιστημίου και Παγκράτι των υποδημάτων Πετράκης

Τι έλαβε υπόψη το δικαστήριο

Η τωρινή απόφαση για αύξηση της τιμής εκκίνησης κατά 600.000 ευρώ, όπως επισημαίνεται, "κρίνεται εύλογη διότι παρήλθε χρονικό διάστημα 5 ετών και οι αξίες των ακινήτων έχουν μεταβληθεί σημαντικά προς τα πάνω ενώ η χώρα μας εξέρχεται από τη δυσμενή οικονομική κατάσταση του 2017, την ίδια στιγμή που το επενδυτικό ενδιαφέρον για ακίνητα στην περιοχή της Αθήνας και ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος έχει επίσης με αποδεδειγμένες αγορές αυξηθεί".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πιο πρόσφατη έκθεση κατάσχεσης, αυτή του 2021, οι υπάλληλοι της οικονομικής μελέτης όρισαν σαν τιμή εκκίνησης το ποσό των 415.000 ευρώ, ακόμη μικρότερο από τις 435.000 που είχε αρχικά τεθεί το 2017, ωστόσο το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε την διόρθωση στο ποσό των 1,7 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, ότι οι υπάλληλοι που διενήργησαν τη συγκεκριμένη οικονομική μελέτη δεν εισήλθαν ποτέ στις ιδιοκτησίες αυτές, τις οποίες θα μπορούσαν να επισκεφθούν ακόμη και σαν πελάτες, ενώ οι αξίες που έχουν προσδιορίσει, υπολείπονται πολύ της πραγματικότητας ακόμη και εκείνων των αξίων που είχαν διαπιστώσει τα αρμόδια της τράπεζας όργανα προ πενταετίας αλλά ακόμη και των αξίων που είχαν τεθεί με την απόφαση του 2017 του Πρωτοδικείου.

Διαβάστε Επίσης


Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Το ακίνητο περιλαμβάνει υπόγειο κατάστημα επιφάνειας 30,40 τ.μ.(137.000 ευρώ), υπόγειο κατάστημα επιφάνειας 31,25 τ.μ.(141.000 ευρώ), υπόγειο κατάστημα επιφάνειας 80,20 τ.μ. (355.000 ευρώ), ισόγειο κατάστημα με εμβαδόν 36,15 τ.μ. (895.000 ευρώ) και ημιώροφο επιφάνειας 76,70 τ.μ. (172.000 ευρώ).

Αν και πρόκειται για αυτοτελείς ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, ωστόσο όπως προέκυψε από την έκθεση στην πραγματικότητα δεν διατηρούν λειτουργική αυτονομία και αυτοτέλεια χωρίς την διενέργεια οικοδομικών εργασιών, καθώς στην πραγματικότητα συνιστούν ενιαία λειτουργικά ιδιοκτησία.

Επιπλέον να σημειωθεί ότι κάθε ενδιαφερόμενος αγοραστής έχει τη δυνατότητα πρόσβασης για να το ελέγξει καθώς λειτουργεί εμπορικό κατάστημα. Η πολυκατοικία στην οποία ανήκει έχει κατασκευαστεί το 1955 ενώ σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία βρίσκεται σε καλό επίπεδο συντήρησης.

Η εξαώροφη πολυκατοικία στο εμπορικό κέντρο του Παγκρατίου

Αυτό δεν είναι το μοναδικό σφυρί που θα ηχήσει για τα υποδήματα Πετράκης, καθώς την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί να διενεργηθεί πλειστηριασμός και για ένα ακόμη ακίνητο της εταιρείας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πολυκατοικία, κατασκευής του 2004, η οποία αναπτύσσεται σε οικόπεδο επιφάνειας 199,68 τ.μ., που βρίσκεται επί της λεωφόρου Υμηττού 104 στο Κάτω Παγκράτι.

Διαβάστε Επίσης

Το κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο (όπου λειτουργεί κατάστημα) και πέντε ορόφους με το συνολικό του εμβαδό να είναι 1.043,05 τ.μ. ενώ, όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, στο ισόγειο ο κοινόχρηστος χώρος εισόδου και πρόσβασης προς τους ορόφους έχει ενσωματωθεί στον χώρο του καταστήματος, μέσω του οποίου γίνεται η πρόσβαση στους λοιπούς ορόφους της πολυκατοικίας. Και σε αυτή την περίπτωση η τιμή πρώτης προσφοράς διορθώθηκε προς τα πάνω στα 3,15 εκατ. ευρώ από 1,05 εκατ. ευρώ που ανέφερε αρχικά η έκθεση κατάσχεσης μετά από απόφαση του δικαστηρίου.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών έλαβε, μεταξύ άλλων, υπόψη ότι το εξαώροφο κτίριο βρίσκεται σε θέση υπεροχής καθώς η τοποθεσία του αποτελεί το πλέον πολυσύχναστο τμήμα του εμπορικού κέντρου του Παγκρατίου με πολύ υψηλή επισκεψιμότητα ενώ παράλληλα υπερέχει και ως προς τον χρόνο κατασκευής του (αποπερατώθηκε το έτος 2004) σε σχέση με τα υπόλοιπα επαγγελματικά κτίρια της γύρω περιοχής, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει ανεγερθεί μεταξύ 1960 και 1980.

Πηγη: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΠΟΣΑ 03 Αυγ 2022 | 08:07

Πλειστηριασμοί: Ξανά στο σφυρί η ιστορική Σοφίτα της Πλάκας - Τα ακίνητα που αναζητούν 2η ευκαιρία τον Σεπτέμβριο [εικόνες]

Περισσότεροι από 9.000 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένο μέχρι στιγμής να διενεργηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ανάμεσά τους η Σοφίτα στην Πλάκα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 22 Ιουλ 2022 | 08:02

Ξανά στο σφυρί τα εναπομείναντα "ασημικά" της Μονής Εμαούς σε Καλλιθέα και Κορδελιό

Φαίνεται να μην έχει τέλος ο χορός των ακινήτων, τα οποία ήταν μέρος της περιουσίας της περιβόητης Ιεράς Μονής Εμμαούς και τα τελευταία χρόνια φιγουράρουν μόνιμα στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών.

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 21 Ιουλ 2022 | 08:24

"Φουρτούνες" για την οικογένεια Γιατράκου: Από το βέτο του ΣτΕ για το νησάκι Πάτροκλος, στο σφυρί της Κηφισιάς

Αντιμέτωπη με νέες περιπέτειες βρίσκεται η οικογένεια Γιατράκου η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με την νησίδα Πάτροκλος (ή Γαϊδουρονήσι).

ΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ 14 Ιουλ 2022 | 21:44
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΣΑ 09 Αυγ 2022 | 10:37

Fuel Pass 2: Σήμερα ή αύριο μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Σήμερα ή αύριο θα πιστωθούν τα ποσά.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ FUEL PASS 09 Αυγ 2022 | 10:07

Συντάξεις - Σταϊκούρας: Δεδομένη η αύξηση το 2023 - Μεγαλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων

Ως δεδομένη χαρακτήρισε την αύξηση των συντάξεων το 2023 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 08 Αυγ 2022 | 17:32

Γερμανία: Το Βερολίνο αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του Nord Stream 2

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας απέκλεισε το ενδεχομενο λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΛΕΝΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 08 Αυγ 2022 | 13:16

Στα τρόφιμα μεταφέρεται το πληθωριστικό σοκ - Έρχεται δεύτερος κύκλος ανατιμήσεων

Η ακρίβεια στα τρόφιμα προβληματίζει τα νοικοκυριά, με τα στελέχη της αγοράς να μιλούν για χειρότερες ημέρες από το φθινόπωρο

ΕΛΣΤΑΤ 08 Αυγ 2022 | 12:35

Πληθωρισμός: Στο 11.6% διαμορφώθηκε στην Ελλάδα τον μήνα Ιούλιο

Μείωση σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο, φτάνοντας στο 11,6% τον Ιούλιο.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 08 Αυγ 2022 | 09:50

Σταϊκούρας: Στους πολίτες ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος από τον Σεπτέμβριο και μετά

"Ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί στο σύνολό του επ’ ωφελεία της κοινωνίας από το Σεπτέμβριο και μετά", τόνισε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 08 Αυγ 2022 | 09:29

Βενζίνη: Πτωτικά κινείται η μέση τιμή - Κάτω από δύο ευρώ η αμόλυβδη σε ορισμένα πρατήρια [βίντεο]

Όλο και περισσότερα είναι τα πρατήρια σε Αθήνα, αλλά και στην Θεσσαλονίκη, που πωλούν την αμόλυβδη κάτω από τα δύο ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Αυγ 2022 | 07:46

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 12 Αυγούστου - 54,7 εκατ. ευρώ σε 49.600 δικαιούχους

Για την εβδομάδα 8-12 Αυγούστου θα καταβληθούν από τον ΕΦΚΑ και την ΔΥΠΑ 54,7 εκατ. ευρώ σε 49.600 δικαιούχους.

08 Αυγ 2022 | 06:59

Τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την ελληνική οικονομία - Στις 20 Αυγούστου και επίσημα η έξοδος από τα μνημόνια

Στις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί και επισήμως η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία