Follow us

Νότια Προάστια: Ακίνητα σε τιμές Μονακό βλέπει η αγορά - Έως και 30.000 ευρώ ανά τ.μ. η τιμή πώλησης

Η Hellenic Properties βλέπει περιθώρια για τιμές έως 30.000 ευρώ ανά τ.μ. – Οι επενδυτικές ευκαιρίες στα οικογενειακά ξενοδοχεία.

Τιμές που θυμίζουν Μονακό θα μπορούσαν να αποκτήσουν τα Νότια Προάστια όσον αφορά τις τιμές πώλησης ακινήτων, τουλάχιστον για τα πολυτελή ακίνητα όπως αυτά του Ελληνικού. Οι τιμές μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 30.000 € ανά τ.μ. σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ερρίκου Αρώνες της Hellenic Properties, o οποίος μίλησε χθες σε πάνελ στο 9ο Athens Investment Forum.

"Τα ακίνητα στα Νότια Προάστια μπορεί να πάνε σε τιμές Μονακό (30.000 ευρώ ανά τ.μ.). Το περιθώριο υπάρχει, το θέμα είναι αν θα το αντέξει η αγορά και το κοινό. Εξαρτάται από πλήθος παραγόντων. Η δυναμική πάντως είναι αρκετά υψηλή", επισημαίνει ο κ. Αρρώνες.

Όπως αναφέρει, οι τιμές στο Marina Tower, το εμβληματικό οικιστικό έργο στο Ελληνικό, κινούνται στα επίπεδα των 20.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ στην Αθήνα υπάρχουν ήδη ακίνητα που φτάνουν τις 30.000 ευρώ ανά τετραγωνικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Hilton.

"Τα ιδιαίτερα και μοναδικά ακίνητα μπορεί να χτυπήσουν τέτοιες τιμές", σημείωσεδιευκρινίζοντας ουσιαστικά ότι τα συγκεκριμένα επίπεδα αφορούν ακίνητα με ξεχωριστά χαρακτηριστικά και όχι το σύνολο της αγοράς κατοικίας.

Τα Νότια Προάστια είναι η πιο ακριβή περιοχή της Αττικής

Η απόσταση ανάμεσα στις τιμές της ευρύτερης αγοράς κατοικίας και στο ανώτατο τμήμα της αγοράς πολυτελών ακινήτων αποτυπώνεται στα στοιχεία του δείκτη τιμών SPI του Spitogatos.

Σύμφωνα με τα δεδομένα για το τρίτο τρίμηνο του 2026, τα Νότια Προάστια παραμένουν η ακριβότερη περιοχή της χώρας για αγορά κατοικίας, με μέση ζητούμενη τιμή πώλησης τα 4.257 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στην κορυφή της αγοράς της Αττικής βρίσκεται η Βουλιαγμένη, όπου η μέση ζητούμενη τιμή διαμορφώνεται στα 7.442 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Ακολουθούν η Βούλα με 6.389 ευρώ και το Ελληνικό με 5.849 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Επομένως, το ενδεχόμενο των 30.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο αντιστοιχεί σε επίπεδα περίπου επταπλάσια της μέσης ζητούμενης τιμής των Νοτίων Προαστίων και τετραπλάσια εκείνης της Βουλιαγμένης, της ακριβότερης περιοχής της Αττικής.

Η σύγκριση αναδεικνύει τη μεγάλη απόσταση μεταξύ της συμβατικής αγοράς κατοικίας και των εξαιρετικά πολυτελών αναπτύξεων, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι οι δύο κατηγορίες ακινήτων είναι άμεσα συγκρίσιμες. Άλλωστε, ο δείκτης Spitogatos καταγράφει ζητούμενες τιμές αγγελιών και όχι τελικές τιμές συναλλαγών.

Επιπλέον, η συζήτηση για ακόμη υψηλότερες τιμές στο ανώτατο τμήμα της αγοράς πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία ο ρυθμός αύξησης των τιμών κατοικίας εμφανίζει επιβράδυνση.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης αυξήθηκε κατά 5,7% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο του 2026, έναντι αύξησης 10% την αντίστοιχη περίοδο του 2025. Στην Αττική, η ετήσια άνοδος περιορίστηκε στο 5%, από 8,8% έναν χρόνο νωρίτερα.

Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν μια αγορά διαφορετικών ταχυτήτων, στην οποία οι εξαιρετικά πολυτελείς κατοικίες διεκδικούν ολοένα υψηλότερες αποτιμήσεις, την ώρα που η ευρύτερη κτηματαγορά εξακολουθεί να αναπτύσσεται, αλλά με ηπιότερους ρυθμούς.

Οι ευκαιρίες στα οικογενειακά ξενοδοχεία και όχι στους δημοφιλείς προορισμούς

Πέρα από την αγορά κατοικίας, ο Ερρίκος Αρώνες εντοπίζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες και στον ξενοδοχειακό κλάδο, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις μονάδες που λειτουργούν με οικογενειακό χαρακτήρα και χρειάζονται νέα κεφάλαια.

Σύμφωνα με την τοποθέτησή του, η μεγαλύτερη ευκαιρία βρίσκεται ακριβώς σε αυτή την κατηγορία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ανάγκη από επενδυτές προκειμένου να αξιοποιήσουν περαιτέρω τις δυνατότητές τους.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση αναδεικνύει τις προοπτικές που δημιουργούνται για επενδυτικές τοποθετήσεις σε υφιστάμενες τουριστικές μονάδες, είτε μέσω εξαγορών είτε μέσω της εισόδου νέων κεφαλαίων για την αναβάθμιση και ανάπτυξή τους.

Ο κ. Αρρώνες εκτιμά παράλληλα ότι η Ελλάδα διαθέτει τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε επενδυτικό "powerhouse" της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπογραμμίζοντας τη δυναμική της χώρας.

Τόνισε πως οι καλύτερες περιοχές για επενδύσεις δεν θα είναι απαραίτητα εκείνες που συγκεντρώνουν σήμερα τη μεγαλύτερη δημοφιλία. Η τοποθέτηση αυτή στρέφει το ενδιαφέρον και πέρα από τους καθιερωμένους τουριστικούς προορισμούς, προς αγορές που ενδέχεται να διαθέτουν μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης.

Με αυτόν τον τρόπο, διαμορφώνονται δύο διαφορετικές κατευθύνσεις για την αγορά ακινήτων: από τη μία πλευρά, οι εξαιρετικά πολυτελείς κατοικίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που μπορούν να διεκδικήσουν τιμές αντίστοιχες διεθνών προορισμών υψηλού κύρους, και από την άλλη, τα οικογενειακά ξενοδοχεία και οι λιγότερο προβεβλημένες περιοχές, όπου εντοπίζονται νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Διαβάστε Επίσης


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σε αυτό το μπαρ στο Ρουφ πας για τα ποτά και μένεις για το φαγητό

Το απεριτίβο μπαρ του Ρουφ ανεβάζει τον γευστικό του πήχη, με νέο σεφ τον ταλαντούχο Γιώργο Βατάλη.

30 Οκτ 2026 | 12:33

Grecotel: Το ιστορικό Filoxenia της Καλαμάτας γυρίζει σελίδα μετά από επένδυση 20 εκατ. ευρώ

Το ξενοδοχείο που έχει συνδέσει το όνομά του με την ιστορία και την τουριστική ανάπτυξη της Καλαμάτας εγκαινίασε τη νέα του εποχή.

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 29 Οκτ 2026 | 12:18

Ανακαίνιση κατοικίας: Άνοιξαν οι αιτήσεις για επιδότηση έως 95% – Πώς εξασφαλίζετε έως 36.000 ευρώ

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα Ανακαίνιση κατοικίας του ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Οκτ 2026 | 15:31

Πόσο κοστίζει να νοικιάσεις ένα σπίτι 60 τ.μ. - Οι τιμές ανά περιοχή σε όλη τη χώρα

Ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών είναι το τυπικό σπίτι για ένα ζευγάρι ή μια μικρή οικογένεια- Πάνω από 600 ευρώ κοστίζει σε 13 περιοχές.

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ 24 Οκτ 2026 | 11:19

Στεγαστική κρίση - Τα 11 νέα μέτρα για προσιτά σπίτια: Ανακαινίσεις, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί σε Airbnb, νέο "Σπίτι μου"

Ενοικιαστές και ιδιοκτήτες σπιτιών θα πρέπει να αξιολογούν κάθε νέο μέτρο, προκειμένου να επιλέξουν αν και κατά πόσον τους εξυπηρετεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 21 Οκτ 2026 | 08:12

Ανακαίνιση κατοικίας: Ποιοι δικαιούνται, πόσα παίρνουν και τι πρέπει να τηρήσουν -Τα κριτήρια και οι όροι

Επιδότηση που φτάνει ως το 95% των δαπανών και έως τα 36.000 ευρώ προβλέπει το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, το οποίο αφορά αρχικά 13.500 κλειστά σπίτια.

ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ 19 Οκτ 2026 | 08:22

Ακίνητα: Τι αγοράζεις με 1 εκατ. ευρώ στην Αττική -Νεόδμητο μινιμαλιστικό στη Ριβιέρα ή 450 τ.μ. στην Εκάλη;

Σημείο αναφοράς και κύριο ψυχολογικό όριο για όσους αναζητούν ακίνητο υψηλών προδιαγραφών στην Αττική εξακολουθεί να αποτελεί το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 15 Οκτ 2026 | 07:57

"Ανακαίνιση Κατοικίας": Αντίστροφη μέτρηση για τη δεύτερη φάση – Επιδότηση έως 36.000 ευρώ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της δεύτερης φάσης του προγράμματος "Ανακαίνιση Κατοικίας".

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 15 Οκτ 2026 | 07:49

Ακριβό μου σπίτι: Πάνω από 4.300 ευρώ/τ.μ. η τιμή πώλησης νεόδμητου διαμερίσματος

Η απόκτηση νεόδμητης κατοικίας, εξελίσσεται σε "όνειρο απατηλό" για όλο και μεγαλύτερη μερίδα ενδιαφερόμενων αγοραστών στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 14 Οκτ 2026 | 07:44

Απλήρωτα κοινόχρηστα: Έρχονται μεγάλες αλλαγές - Αναβαθμίζεται ο ρόλος του διαχειριστή

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμού του διαχειριστή ζητούν φορείς της αγοράς και ιδιώτες που καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σειρά ζητημάτων στις πολυκατοικίες

Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ 14 Οκτ 2026 | 06:26

"Δημοκατοικία": Πώς μπορεί η παλιά αθηναϊκή πολυκατοικία να γίνει μέρος της λύσης για την κλιματική κρίση

Πολυκατοικίες με πράσινες προσόψεις, επαναχρησιμοποίηση νερού και συνεννόηση μεταξύ των κατοίκων προτείνει το μοντέλο Δημοκατοικία.

11 Οκτ 2026 | 08:33

"Σπίτι μου 3": Στενεύουν οι επιλογές για αγορά κατοικίας - Τι δείχνουν τιμές και ηλικία ακινήτων

Περιορισμένη προσφορά, υψηλές τιμές και παλιές κατοικίες δυσκολεύουν τους υποψήφιους αγοραστές

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 08 Οκτ 2026 | 09:03

Αγορά ακινήτων: Μεγάλη ζήτηση από το εξωτερικό, ακριβότερα ενοίκια - Οι περιοχές με τις υψηλότερες τιμές

Το 20,3% της ζήτησης για αγορά ακινήτων προέρχεται από το εξωτερικό, ενώ καταγράφεται πανελλαδική αύξηση ενοικίων.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η Δ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ 07 Οκτ 2026 | 09:24

Μετεγκατάσταση: Στις 14 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα με ενίσχυση 10.000 ευρώ

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τη διεύρυνση του Προγράμματος Μετεγκατάστασης.

ΣΤΟ OPEN 01 Οκτ 2026 | 14:55

Δόμνα Μιχαηλίδου για τις Κοινωνικές Κατοικίες: "Δήμοι αντιδρούν και δεν μας αφήνουν να αξιοποιήσουμε ακίνητα" [βίντεο]

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες λόγω εμποδίων από τους Δήμους και της πολυπλοκότητας των τίτλων ιδιοκτησίας.

ΤΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ 30 Σεπ 2026 | 07:04

"Ανακαινίζω": Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την έκδοση της βεβαίωσης επιλεξιμότητας -Έως 36.000 ευρώ η επιδότηση

Έως σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να εκδώσουν τη βεβαίωση επιλεξιμότητας για το πρόγραμμα "Ανακαινίζω".

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Σεπ 2026 | 06:51

Επιδότηση ενοικίου: Τέλος χρόνου για τις διορθώσεις των στοιχείων -Τα 4 κρίσιμα σημεία που πρέπει να ελέγξουν οι δικαιούχοι

Η επιστροφή ενοικίου δεν απαιτεί την υποβολή ξεχωριστής αίτησης. Η διαδικασία πραγματοποιείται αυτόματα, με βάση τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης.

ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΟΡΙΑ 29 Σεπ 2026 | 13:38

Πρόγραμμα "Ανακαινίζω 2026": Πότε εκπνέει η προθεσμία - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

Διευκρινίζεται και τι ισχύει για τις κατοικίες που αποκτήθηκαν μέσα στο 2026 στο πρόγραμμα "ανακαινίζω"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2026 | 07:15

Έρχεται "Ενιαίος Κόμβος" για τα ακίνητα – Πώς θα λειτουργεί το νέο ψηφιακό εργαλείο των 3,7 εκατ. ευρώ

Το νέο ψηφιακό εργαλείο για τα ακίνητα, αποτελεί ουσιαστικά ένα ακόμα κομμάτι στο μεγάλο "πάζλ" της μεταρρύθμισης, και ειδικότερα του ΜΙΔΑ.

27 Σεπ 2026 | 11:50

Από τα νησιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ποιος είναι ο "Romantic Affluent" που αλλάζει την αγορά πολυτελούς κατοικίας στην Ελλάδα

Το προφίλ αυτού του αγοραστή διαφοροποιείται από την παραδοσιακή εικόνα του διεθνούς αγοραστή πολυτελών ακινήτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Σεπ 2026 | 08:26

ΜΙΔΑ: Γιατί καθυστερεί η υλοποίηση του νέου μητρώου ακινήτων - Τα προβλήματα

Το ΜΙΔΑ αποτελεί ουσιαστικά τον ενιαίο ψηφιακό φάκελο κάθε ακινήτου, είτε πρόκειται για κατοικία, είτε για εξοχικό, για επαγγελματικό χώρο, οικόπεδο ή αγροτεμάχιο.

ΑΝΑΛΥΣΗ 23 Σεπ 2026 | 09:14

Δημογραφικό πρόβλημα και στεγαστική κρίση: Ένα παράδοξο που εξηγεί το έλλειμμα προσφοράς κατοικιών

Η στεγαστική κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο ως πρόβλημα περιορισμένης προσφοράς, καθώς οι πιέσεις δεν είναι ομοιόμορφες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 21 Σεπ 2026 | 09:12

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Οι δύο αλλαγές από σήμερα - Ενισχύεται η προστασία της κύριας κατοικίας

Δύο σημαντικές αλλαγές τίθενται από σήμερα, Δευτέρα, σε εφαρμογή στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, με στόχο την προστασία της κύριας κατοικίας.

16 Σεπ 2026 | 08:59

Ενοίκια: Έρχεται νέα παράταση για την υποχρεωτική πληρωμή μέσω τράπεζας - Πότε θα εφαρμοστεί

Η μετάθεση συνδέεται με προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων και στην άντληση των απαραίτητων στοιχείων από τις τράπεζες.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Σεπ 2026 | 07:45

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ και ποιοι έως 1.600 ευρώ – Πότε πληρώνονται

Η επιστροφή αντιστοιχεί στο 1/12 της συνολικής δαπάνης για ενοίκιο που καταβλήθηκε κατά τη διάρκεια του 2025, με την προϋπόθεση ότι τα σχετικά ποσά έχουν δηλωθεί.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Σεπ 2026 | 07:15

ΑΑΔΕ: Πιέζει τους μεγαλοοφειλέτες να ενταχθούν στη ρύθμιση των 72 δόσεων με "όπλο" τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς

Με 56 μικρά και μεγάλα ακίνητα σε διάφορες περιοχές της χώρας, κάνει πρεμιέρα σήμερα το νέο πρόγραμμα πλειστηριασμών της ΑΑΔΕ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Σεπ 2026 | 07:18

Προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου για τις διορθώσεις στα ενοίκια – Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και οι ποινές

Οι δικαιούχοι της επιστροφής ποσών ίσων με το 1/12 της ετήσιας δαπάνης ενοικίων του προηγούμενου έτους ανέρχονται φέτος σε 1.000.000.

ΑΠΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2027 14 Σεπ 2026 | 17:30

Φόρος μεταβίβασης ακινήτων από 3% σε 15%: Πόσο ακριβά θέλει η Ελλάδα το ξένο κεφάλαιο;

Η Ναταλί Λεονταράκη και η VON POLL REAL ESTATE Greece σχολιάζουν την προτεινόμενη αύξηση του φόρου μεταβίβασης για αγοραστές εκτός ΕΕ και τις πιθανές επιπτώσεις στην ελληνική αγορά ακινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Σεπ 2026 | 07:24

Βραχυχρόνιες μισθώσεις Airbnb: Έρχεται μεγάλη διασταύρωση για τα εισοδήματα του 2025

Νέα μεγάλη διασταύρωση για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2025, ετοιμάζει η ΑΑΔΕ, με τις δηλώσεις βραχυχρόνιας διαμονής να βρίσκονται στο επίκεντρο.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 13 Σεπ 2026 | 15:07

Ακίνητα: Φόρος 15% στους αγοραστές εκτός ΕΕ, ώστε να αποκλιμακωθούν οι τιμές

Τι φοβάται η αγορά από το νέο μέτρο και πού βλέπει το πραγματικό πρόβλημα

ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ 13 Σεπ 2026 | 10:23

Μαζωνάκης: Πλασμαφαίρεση και σε πολυτελή ξενοδοχεία από τους γιατρούς - Εκαναν επαφές να μεταφέρουν μηχανήματα στις Κυκλάδες

Το ζευγάρι των κατηγορούμενων γιατρών αναζητούσε συνεργασίες με ξενοδοχεία για τις "θεραπείες" των πελατών στις διακοπές

11 Σεπ 2026 | 07:00

Ενοίκια: Έρχεται νέα παράταση της ηλεκτρονικής πληρωμής λόγω ΜΙΔΑ - Περιθώριο ενός εξαμήνου ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Στο ΜΙΔΑ θα δηλώνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί μέσω των οποίων εισπράττονται τα ενοίκια, για να γίνονται και οι απαραίτητες διασταυρώσεις από την ΑΑΔΕ.

"ΦΩΤΙΑ" ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ 07 Σεπ 2026 | 08:29

Φοιτητική Στέγη: Αυξήσεις ενοικίων έως 164% την τελευταία δεκαετία - Οι περιοχές που "καίνε"

Ιδιαίτερα "τσουχτερός" θα είναι και φέτος ο "λογαριασμός" της ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας, πιέζοντας σημαντικά τα οικονομικά πολλών νοικοκυριών.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ 06 Σεπ 2026 | 11:46

"Σπίτι μου 3": Ανοίγει η "πόρτα" για περισσότερα ακίνητα - Στα 300.000 ευρώ το νέο όριο

Περισσότερες επιλογές για όσους αναζητούν πρώτη κατοικία αναμένεται να δώσει ο νέος κύκλος του "Σπίτι μου"

ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 04 Σεπ 2026 | 07:04

Καταπατημένα: Ένας στους οχτώ έχει υποβάλει αίτηση εξαγοράς -Τα εμπόδια και τα αιτήματα για νέα παράταση

Στα αζήτητα παραμένει τουλάχιστον το 87% των καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου.

ΕΡΕΥΝΑ REMAX ΕΛΛΑΣ 03 Σεπ 2026 | 15:02

Την ανηφόρα τράβηξαν τα ενοίκια το 2026: Οι περιοχές που "ξεφεύγουν" σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και νησιά

Η Αττική, για μία ακόμα χρονιά, πρωταγωνιστεί στην ανοδική τάση των τιμών των ενοικίων, με τη μέση άνοδο να διαμορφώνεται στο 4,3% σε σχέση με πέρυσι

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 03 Σεπ 2026 | 07:27

Πρόγραμμα "Ανακαίνιση κατοικίας": Ποιοι μπορούν να λάβουν επιδότηση έως 46.000 ευρώ -Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών στο πρόγραμμα "Ανακαίνιση Κατοικίας" - Οι αιτήσεις που έχουν λάβει βεβαίωση επιλεξιμότητας έχουν ήδη ξεπεράσει τις 91.000.

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 28 Αυγ 2026 | 16:32

"Ανακαίνιση Κατοικίας": Παράταση για τις κλειστές κατοικίες, διευρύνονται τα κριτήρια - Ποιους αφορά

Με τις αλλαγές δίνεται πλέον η δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης για περισσότερες από μία κλειστές κατοικίες κατά το δεύτερο στάδιο της δράσης

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Αυγ 2026 | 07:14

Κοντά στην εκπνοή της προθεσμίας δύο σημαντικά προγράμματα για τα ακίνητα - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Χρόνου τέλος για τα προγράμματα "Σπίτι μου ΙΙ" και "Ανακαινίζω", στο σκέλος του για τις κλειστές κατοικίες, το οποίο παρατάθηκε ήδη για έναν μήνα.

25 Αυγ 2026 | 06:17

Ένας στους τρεις ξένους κοιτάζει την Ελλάδα για εξοχικό - Πού αγοράζουν σπίτια έως 600.000 ευρώ

Ολλανδοί, Γερμανοί και Βρετανοί μεταξύ των βασικών αγοραστών, ανεβαίνουν οι ομογενείς από ΗΠΑ και Καναδά – Γιατί το Airbnb προβληματίζει και ο φόρος 7% προσελκύει συνταξιούχους

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ 22 Αυγ 2026 | 10:54

Από το χθες στο σήμερα: Οι επενδύσεις που ξαναζωντανεύουν τα ιστορικά ξενοδοχεία "Ξενία"

Τα ξενοδοχεία "Ξενία", που για δεκαετίες υπήρξαν ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της τουριστικής και αρχιτεκτονικής ταυτότητας της Ελλάδας, επανέρχονται σήμερα δυναμικά στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής για τον τουρισμό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Αυγ 2026 | 07:39

Νέες κοινωνικές κατοικίες: Με δύο παρεμβάσεις στον ΦΠΑ η καθιέρωση ισχυρών κινήτρων - Το κυβερνητικό σχέδιο

Για ακόμα έναν χρόνο πρόκειται να ανασταλεί και η επιβολή ΦΠΑ 24% στις πωλήσεις νεόδμητων ακινήτων, μέτρο το οποίο αναμένεται να συμπεριληφθεί στο "πακέτο" της ΔΕΘ.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 18 Αυγ 2026 | 07:43

Πλειστηριασμοί: Τα 10 ξενοδοχεία εκατομμυρίων σε δημοφιλείς προορισμούς που βγαίνουν στο σφυρί

Από το πρώην Athenaeum Palace στη Συγγρού έως μονάδες σε Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κρήτη, Σκιάθο, Μεσσηνία και Μέτσοβο, τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό αναζητούν νέο ιδιοκτήτη.

ΑΚΙΝΗΤΑ & ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ 06 Αυγ 2026 | 08:37

Τι περιμένουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ - Όλα τα σενάρια για το στεγαστικό

Στη ΔΕΘ αναμένεται να ανοίξει ο φάκελος των ακινήτων, με ιδιοκτήτες και αγορά να περιμένουν ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις, παρατάσεις μέτρων και νέες στεγαστικές παρεμβάσεις.

01 Αυγ 2026 | 12:17

Πάρος: Το ξενοδοχείο με τις 46 πισίνες που άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την υπερδόμηση και τον υπερτουρισμό

Αντιδράσεις για τη νέα επένδυση, τη λειψυδρία και τις υποδομές από τους κατοίκους και φορείς της Πάρου.

FINANCIAL TIMES 29 Ιουλ 2026 | 06:15

FT: Θα γίνει η Πάρος η νέα Μύκονος; - Υπερδόμηση, πολυτελείς βίλες και αντιδράσεις

Τι αναφέρουν οι FT για την υπερδόμηση στη Πάρο και τις τουριστικές επενδύσεις-μεγαθήρια

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Ιουλ 2026 | 12:04

"Φωτιά" τα φοιτητικά ενοίκια: Αυξημένα έως και 7,3% φέτος - Οι τιμές στην Αττική και τις μεγάλες φοιτητουπόλεις

Καθώς οι διαθέσιμες κατοικίες μειώνονται μέρα με τη μέρα, η εύρεση σπιτιού γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, ενώ οι τιμές των ενοικίων εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά.

TDC 24 Ιουλ 2026 | 12:01

Taousanis Development & Construction: Αναγεννώντας το κέντρο της πόλης με νέες, σύγχρονες κατασκευές υψηλής αισθητικής

Με έμφαση στην αναβάθμιση του αστικού ιστού και τη δημιουργία νέου οικιστικού αποθέματος για την Αθήνα, η TDC - Taousanis Development & Construction, αφήνει το δικό της αποτύπωμα στην αγορά ακινήτων.

23 Ιουλ 2026 | 06:32

Πάρος: "Ξεπαγώνει" το πεντάστερο στις Κολυμπήθρες – Γιατί αντιδρούν Δήμος και κάτοικοι

Με νέα απόφαση το ΣτΕ ακυρώνει τις δύο προηγούμενες και δίνει το πράσινο φως για την επένδυση στην Πάρο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Ιουλ 2026 | 08:16

Φοιτητική κατοικία: Χρήσιμες συμβουλές της ΠΟΜΙΔΑ για γονείς και φοιτητές - Τι να προσέξουν στις μισθώσεις

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, το πρώτο μήνυμα προς τους νέους φοιτητές και τους γονείς τους είναι να αποφύγουν τον πανικό των πρώτων ημερών μετά την ανακοίνωση των βάσεων.

21 Ιουλ 2026 | 06:35
ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ 18 Ιουλ 2026 | 14:25

Στο τραπέζι η επέκταση του μπόνους φόρου έως 16.000 ευρώ για όσους ανακαινίσουν κατοικία και το 2027

Με τη στεγαστική κρίση να εντείνεται το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να επεκτείνει το μέτρο της έκπτωσης φόρου για όσους πραγματοποιούν ανακαινίσεις ή ενεργειακές αναβαθμίσεις κατοικιών.

ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 17 Ιουλ 2026 | 09:22

Πρόγραμμα "Ανακαινίζω 2026": Τι αλλάζει στα κριτήρια - Παραδείγματα και διευκρινίσεις

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε εργασίες ανακαίνισης και ήπιας ενεργειακής αναβάθμισης των ακινήτων τους.

ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ 16 Ιουλ 2026 | 08:27

"Φρένο" στα Αirbnb στις πολυκατοικίες με δικαστική απόφαση - Ο ρόλος του καταστατικού

Έντονο ενδιαφέρον προκαλεί το ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb) στις πολυκατοικίες, καθώς φέρνει αντιμέτωπα δύο αντικρουόμενα δικαιώματα.

ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 15 Ιουλ 2026 | 14:10

Ανακαίνιση κατοικίας: Τι αλλάζει στα κριτήρια επιλεξιμότητας - Οι προθεσμίες και το επόμενο στάδιο

Η "Ανακαίνιση Κατοικίας" δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να προχωρήσουν σε ανακαίνιση και ήπια ενεργειακή αναβάθμιση των κλειστών ακινήτων τους.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ 88 ΑΚΙΝΗΤΩΝ 14 Ιουλ 2026 | 16:37

Απάτη μαμούθ 46,9 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ: Μεγάλη έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα

Σε έρευνες σε Αττική και Καστοριά προχώρησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO), στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη απάτη τύπου "carousel" στον ΦΠΑ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 14 Ιουλ 2026 | 15:42

Χατζηδάκης: "Τέλος στις ιστορίες καθημερινής τρέλας" με τέσσερις παρεμβάσεις για τα ακίνητα

Ενεργοποιούνται τέσσερις παρεμβάσεις, από τη διευθέτηση των παράλογων διεκδικήσεων του Δημοσίου μέχρι την πληρωμή του φόρου κληρονομιάς απευθείας από το τίμημα της πώλησης

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ 14 Ιουλ 2026 | 09:10

Το αδιέξοδο της στέγης: Ο κατώτατος μισθός δεν φτάνει πλέον για ενοίκιο σπιτιού 80 τ.μ.

Από τη … Σκύλλα της αγοράς ακινήτου, στη Χάρυβδη της ενοικίασής του - Οι έρευνες για την εξέλιξη των τιμών στο β’ τρίμηνο του 2026 είναι αποκαλυπτικές.

ΥΠΟΙΚ 13 Ιουλ 2026 | 11:30

Ρυθμίσεις χρεών: Ανοίγουν οι 72 δόσεις, εξωδικαστικός και προστασία A' κατοικίας – Οι τρεις ημερομηνίες κλειδιά

Σε τροχιά εφαρμογής μπαίνουν τα νέα εργαλεία ρυθμίσεων για χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους χρηματοδοτικούς φορείς.

ΠΟΜΙΔΑ 12 Ιουλ 2026 | 15:04

Σε εφαρμογή οι νέες ρυθμίσεις για τα ακίνητα: Τι αλλάζει σε μεταβιβάσεις και διεκδικήσεις του Δημοσίου

Ενεργοποιούνται οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τα ακίνητα, λέει η ΠΟΜΙΔΑ

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 09 Ιουλ 2026 | 08:25

Αγορά Κατοικίας: Ηπιότερος ο ρυθμός αύξησης των τιμών πώλησης, σταθεροποιητικές οι τάσεις στα ενοίκια

Με ηπιότερο ρυθμό αύξησης κινούνται πλέον οι ζητούμενες τιμές πώλησης κατοικιών, ενώ σταθερός παραμένει και ο ρυθμός ανόδου των ζητούμενων ενοικίων.

ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ 08 Ιουλ 2026 | 07:12

Με πάγωμα του ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές και αναστολή του φόρου υπεραξίας "χτίζεται" η νέα στεγαστική πολιτική

Δύο από τα βασικά μέτρα πάνω στα οποία θα οικοδομηθεί η πολιτική για το στεγαστικό, με απώτερο στόχο την αύξηση της διαθεσιμότητας κατοικιών προς ενοικίαση ή αγορά.

ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ 07 Ιουλ 2026 | 12:35

"Φωτιά" τα φοιτητικά ενοίκια: Πόσο κοστίζει πλέον μια γκαρσονιέρα στην Αθήνα -Οι περιζήτητες περιοχές

Η εύρεση φοιτητικής στέγης και το υψηλό κόστος των ενοικίων αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους σε όλη την Ελλάδα.

ΣΟΚ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ 07 Ιουλ 2026 | 06:23

Φοιτητική στέγη: Πάνω από μισός μισθός χρειάζεται για ένα σπίτι στην Αθήνα – Αυξήσεις σχεδόν σε όλες τις φοιτητουπόλεις

Ως δεύτερη βάση εισαγωγής για τις σπουδές εξελίσσονται τα ενοίκια στην Αθήνα. "Χάνονται" διαθέσιμα σπίτια στη βραχυχρόνια μίσθωση

ΑΑΔΕ 06 Ιουλ 2026 | 08:42

Ξεμπλοκάρει η μεταβίβαση χιλιάδων κατασχεμένων ακινήτων - Προ των πυλών η ρύθμιση

Τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει τη μεταβίβαση κατασχεμένων ακινήτων αποκτά η ΑΑΔΕ.

GOLDEN VISA 03 Ιουλ 2026 | 06:17

Η Golden Visa περνά σε δεύτερη μοίρα – Τι δείχνει η αγορά εξοχικής κατοικίας

Στις 480.000 € οι τιμές για τα εξοχικά που αγοράζουν στην Ελλάδα οι Αμερικάνοι και οι Καναδοί.

ΥΠΟΙΚ 02 Ιουλ 2026 | 13:36

Τι θα γίνει με τη διόρθωση των τετραγωνικών στο νέο αρχείο ακινήτων (ΜΙΔΑ) - Πότε ανοίγει η εφαρμογή

Θέμα ημερών είναι η έναρξη του ΜΙΔΑ που φέρνει σαρωτικές αλλαγές, υποχρεώνοντας περισσότερους από 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες να δηλώσουν ξανά τα ακίνητα τους.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ 01 Ιουλ 2026 | 17:54

Μαρία Καρυστιανού: Ερωτήματα για τη συμμετοχή της σε εταιρεία που αγόραζε ακίνητα από funds - "Ούτε καν το θυμάμαι"

Η πρακτική της εταιρείας στην οποία συμμετέχει η Μαρία Καρυστιανού, ομολογουμένως, δεν συνάδει με όσα διακηρύττει το πρόγραμμα του κόμματός της

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΙΚ 29 Ιουν 2026 | 14:09

Εξετάζεται μείωση του ορίου ιδιοκτησίας στο πρόγραμμα "Ανακαινίζω" -Εως 95% η επιδότηση

Ο Νίκος Παπαθανάσης είπε ότι πάνω από 100.000 πολίτες έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα για το "Ανακαινίζω", ενώ έχουν ήδη εκδοθεί 41.000 βεβαιώσεις.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 25 Ιουν 2026 | 10:05

"Ανακαίνιση Κατοικίας": Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τις βεβαιώσεις επιλεξιμότητας

Το πρόγραμμα "Ανακαίνιση Κατοικίας" προβλέπει επιδότηση που μπορεί να φτάσει έως και το 95% του κόστους των παρεμβάσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Ιουν 2026 | 09:48

Γιατί οι οικονομολόγοι διαφωνούν με τη λύση που δόθηκε για τα κόκκινα δάνεια- Οι προνομιούχοι και οι αδικημένοι δανειολήπτες

Στην Ελλάδα, οι δανειολήπτες που πήραν στεγαστικά δάνεια για να αποκτήσουν ακίνητα, έχουν μοιραστεί σε "φυλές".

ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 25 Ιουν 2026 | 07:16

Ακίνητα: Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ φέρνει το ΜΙΔΑ για ανακριβή στοιχεία και ψευδή χρήση -ΕΝΦΙΑ με "ταυτότητα" από το 2027

Ειδικό πλαίσιο υποχρεώσεων και κυρώσεων, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, φέρνει η έλευση του Μητρώου Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ) στις αρχές Ιουλίου.

ΜΙΔΑ 24 Ιουν 2026 | 10:10

Στη Βουλή οι διατάξεις για το "Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων" - Βαριά πρόστιμα έως 1.000 ευρώ για όσους δεν δηλώσουν τα ακίνητά τους

Μέσα στις πρώτες ημέρες του Ιουλίου αναμένεται να κάνει "πρεμιέρα" το Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων -γνωστό ως ΜΙΔΑ.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ 23 Ιουν 2026 | 10:00

Νόμος Κατσέλη: Κλείνουν με νόμο τo θέμα των δανείων - Καθολική εφαρμογή, αναδρομική επιστροφή τόκων - Οι κερδισμένοι

Με νομοθετική διάταξη κλείνει η κυβέρνηση το θέμα του υπολογισμού των τόκων για όσους έχουν καταφύγει στον νόμο Κατσέλη.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 23 Ιουν 2026 | 07:38

Γιατί αυξάνονται οι γονικές παροχές - Το ευνοϊκό πλαίσιο, πότε επιβάλλεται φόρος

Γονείς και οι παππούδες φαίνεται ότι σπεύδουν ολοένα και περισσότερο να προχωρήσουν σε γονικές παροχές και δωρεές προς τα παιδιά και τα εγγόνια τους, αξιοποιώντας το ευνοϊκό φορολογικό πλαίσιο.

ΜΙΔΑ 22 Ιουν 2026 | 06:37

Αυλαία για το Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων: Τι θα κληθούν να δηλώσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες -Οι 2 βασικές υποχρεώσεις

Σάρκα και οστά θέλει να δώσει στο Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων η ΑΑΔΕ γι' αυτό και ξεκινάει μέσα στις επόμενες εβδομάδες την "απογραφή" ακινήτων.

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ 18 Ιουν 2026 | 09:34

Πρόγραμμα "Ανακαινίζω": Τι να προσέξετε για να μην χάσετε την επιδότηση για την επισκευή ακινήτου

Η έκδοση της βεβαίωσης επιλεξιμότητας είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

ΕΛΑΣ 17 Ιουν 2026 | 18:59

Νότια Προάστια: Βίντεο ντοκουμέντα με τη δράση διαρρήκτη - Λήστεψε το ίδιο μαγαζί δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες

Σε βίντεο καταγράφηκε η στιγμή που ο 49χρονος διαρρήκτης εισβάλλει σε καταστήματα στα νότια προάστια της Αττικής παραβιάζοντας τις εισόδους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Ιουν 2026 | 07:18

Ιδιωτικό χρέος: "Φρένο" με 7 παρεμβάσεις - Στα σκαριά ο φορέας απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων

Επτά παρεμβάσεις για το ιδιωτικό χρέος που εκτείνονται από την έκτακτη ρύθμιση των 72 δόσεων μέχρι το ξεμπλοκάρισμα των δεσμευμένων λογαριασμών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Ιουν 2026 | 08:30

Καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης: Χάνουν την άδεια λειτουργίας σε περίπτωση γονικής παροχής ή κληρονομιάς

Αρνητική εντύπωση στους φορείς της αγοράς ακινήτων, αλλά και σε ιδιοκτήτες, προκαλεί νέα διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ» 15 Ιουν 2026 | 08:33

Πρόγραμμα "ανακαινίζω": Πώς θα επισκευάσετε το κλειστό σας σπίτι και θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω σε λιγότερο από 12 μήνες

Από σήμερα τα "εισιτήρια" για επιδοτούμενες επενδύσεις σε ανακαινίσεις κλειστών ακινήτων με το πρόγραμμα "ανακαινίζω".

ΑΚΙΝΗΤΑ 14 Ιουν 2026 | 13:31

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά απόσυρση της διάταξης για μεταβιβάσεις ακινήτων

"Να αποσυρθεί η διάταξη για διαγραφή ακινήτων από το Μητρώο Βραχυχρονίων Μισθώσεων λόγω μεταβίβασης", λέει η ΠΟΜΙΔΑ σε σχετική ανακοίνωση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 10 Ιουν 2026 | 07:54

Αγορά κατοικίας: Πώς κινούνται οι αποδόσεις για τους ιδιοκτήτες - Ποιες περιοχές ξεχωρίζουν

Πέριξ του 4%-5% κινούνται φέτος οι μέσες αποδόσεις κατοικιών που διατίθενται προς ενοικίαση.

ΛΗΞΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ 09 Ιουν 2026 | 08:45

Τέλος στο μυστήριο με την παράξενη οσμή στην Αττική: Αυτή είναι η αιτία - Η ουσία που αναστάτωσε την Αθήνα

Μετά από μεγάλη έρευνα, η ομάδα AtmoHUB του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρουσίασε το τελικό εύρημα για την περίεργη οσμή που αναστάτωσε την Αττική

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 07 Ιουν 2026 | 09:51

Πρόγραμμα "Ανακαινίζω": Πώς θα πάρετε έως και 36.000 ευρώ για την ανακαίνιση του σπιτιού σας

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο πρόγραμμα "Ανακαινίζω" που θα μπει σε εφαρμογή μέσα στον Ιούνιο

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Ιουν 2026 | 12:26

Το τελικό σχέδιο για το πρόγραμμα "Ανακαινίζω": Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 36.000 ευρώ

Το σχέδιο αποσκοπεί στο να βελτιωθούν οι συνθήκες ακόμη και σε 20.000 διαμερίσματα - Ποιος είναι ο βασικός στόχος του προγράμματος "Ανακαινίζω"

ΔΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 02 Ιουν 2026 | 08:25

Από ιδιοκτήτης… ενοικιαστής: Το νέο σχέδιο για να μην χαθεί η πρώτη κατοικία

Ενεργοποιείται και το πρόγραμμα πώλησης κάθε περιουσιακού στοιχείου με στόχο τη διάσωση της κύριας κατοικίας

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ 31 Μαϊ 2026 | 08:26

"Ανακαινίζω": Έρχεται νέο πρόγραμμα με περισσότερους δικαιούχους και με υψηλότερες επιδοτήσεις

Το νέο "Ανακαινίζω" αναμένεται να έχει συνολικό προϋπολογισμό στα επίπεδα των 500 εκατ ευρώ και θα προβλέπει σημαντικά αυξημένη κάλυψη δαπανών

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ 30 Μαϊ 2026 | 09:30

Κίνητρα για την αύξηση της προσφοράς ακινήτων στην αγορά - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου, περίπου 794.000 κατοικίες παραμένουν κλειστές

ΤΟ «IG POSIDONIA TOUR 2026» 29 Μαϊ 2026 | 18:54

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 30/5 στα νότια προάστια της Αττικής, λόγω ποδηλατικού αγώνα

Η αστυνομία καλεί πεζούς, ποδηλάτες και χρήστες ηλεκτρικών πατινιών να μην εισέρχονται στη διαδρομή του αγώνα

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ 29 Μαϊ 2026 | 09:33

Πιέζει το ΔΝΤ για φόρο στα κλειστά ακίνητα – Πώς απαντά η κυβέρνηση

Η έκθεση του ΔΝΤ περιλαμβάνει και την πρόταση για επιβολή αυξημένης φορολογίας στα "κλειστά ακίνητα".

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 29 Μαϊ 2026 | 07:34

Ακίνητα: Ψηφιακά οι δηλώσεις φόρου μεταβίβασης και για τις περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος - Ο σχεδιασμός τη ΑΑΔΕ

Οι δηλώσεις φόρου μεταβίβασης, δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών θα μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ 29 Μαϊ 2026 | 07:27

ΔΝΤ για το στεγαστικό στην Ελλάδα: "Δεν λείπουν τα σπίτια, λείπει η σωστή αξιοποίησή τους" -Τα μέτρα που προτείνει

Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν πάσχει τόσο από έλλειψη κατοικιών όσο από αναποτελεσματική αξιοποίηση του υπάρχοντος αποθέματος.

ΠΩΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ 27 Μαϊ 2026 | 22:34

Στα δίχτυα του ελληνικού FBI η χιλιανή μαφία - Η πρακτική του "εγκληματικού τουρισμού" και η διάρρηξη σε βίλα εφοπλιστή

Το modus operandi της σπείρας με Χιλιανούς υπηκόους παραπέμπει, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο φαινόμενο του "εγκληματικού τουρισμού"

ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Μαϊ 2026 | 12:20

Κτηματολόγιο: Στο 99% της χώρας τα αναρτημένα στοιχεία -Πότε θα ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση

Ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση ενός έργου που παρέμενε για δεκαετίες συνώνυμο των καθυστερήσεων και της γραφειοκρατίας βρίσκεται πλέον το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 26 Μαϊ 2026 | 07:08

ΠΟΜΙΔΑ: Διπλό νέο χαράτσι στα ακίνητα και ενοικιαστάσιο για όσους εκμισθώνουν στο κράτος

Οι κυριότερες αλλαγές με το νέο "Αυτοδιοικητικό Κώδικα", σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ 22 Μαϊ 2026 | 21:55

Οσμή στα νότια προάστια: Τα σενάρια που εξετάζει το Αστεροσκοπείο Αθηνών έχουν επίκεντρο τη Σαλαμίνα

Η ερευνητική ομάδα AtmoHub του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει τρία διαφορετικές εκδοχές για την προέλευση της οσμής που "έπνιξε" τα νότια προάστια