Η HEINEKEN γίνεται ακόμα πιο "πράσινη"

Μέσα από το πρόγραμμα Brew a Better World – Raise the Bar 2030, ο Όμιλος HEINEKEN δεσμεύεται σε ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας.

Ελίνα Μαμμή
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΙΝΑ ΜΑΜΜΗ

Ο Όμιλος HEINEKEN, ένας εκ των κορυφαίων ζυθοποιών στον κόσμο, μόλις απέδειξε ότι είναι πιο "πράσινος" από ποτέ, θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητά του την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέσα από το πρόγραμμα Brew a Better World - Raise the Bar 2030, σηκώνει τα μανίκια και αναλαμβάνει σημαντικές δεσμεύσεις για το περιβάλλον, την κοινωνική βιωσιμότητα και την υπεύθυνη κατανάλωση, που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Η HEINEKEN γίνεται ακόμα πιο "πράσινη"

Η δέσμευση της HEINEKEN σε αυτή την αποστολή, ξεκίνησε στις 22 Απριλίου, δηλαδή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης θέτοντας σε εφαρμογή μια παγκόσμια στρατηγική με στόχο τις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγή της μέχρι το 2030 αλλά και το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλη της την αλυσίδα αξίας μέχρι το 2040, την παραγωγή προϊόντων με 100% πρώτες ύλες αειφόρου διαχείρισης όπως κριθάρι και λυκίσκο, καθώς και μηδενικά απόβλητα σε χώρους υγειονομικής ταφής σε όλα της τα εργοστάσια παγκοσμίως μέχρι το 2025.

Ακόμα, η δέσμευση του Ομίλου για ένα "πράσινο" μέλλον περνά από το… νερό το οποίο αποτελεί πολύτιμο πόρο για την παρασκευή της μπίρας. Η HEINEKEN δεσμεύεται να μειώσει την κατανάλωση νερού στα ζυθοποιεία της παγκοσμίως σε 2,9 εκατόλιτρα ανά εκατόλιτρα μπίρας (από 3,39 το 2020) και να διαχειρίζεται το 100% των υγρών αποβλήτων της κατά μέχρι το 2023.

HEINEKEN

Ίσες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο

Αποδεικνύοντας την ευαισθητοποίησή της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και τους εργαζόμενους, η HEINEKEN θα ενισχύσει την κουλτούρα ένταξης και διαφορετικότητας, δίνοντας, μεταξύ άλλων, περισσότερες ευκαιρίες σε γυναίκες να κατακτήσουν διοικητικές θέσεις, οριοθετώντας ποσόστωση 30% μέχρι το 2025 και 40% μέχρι το 2030.

Ακόμα, τα επόμενα δύο χρόνια θα διασφαλίσει την πλήρη ενσωμάτωση μισθολογικής ισότητας όλων των εργαζομένων της, εστιάζοντας παράλληλα και στη δημιουργία ενός δίκαιου βιοτικού και εργασιακού επιπέδου για τους εργαζόμενους των συνεργαζόμενων με εκείνη εταιρειών.

Η δέσμευση για το θέμα της υπεύθυνης κατανάλωσης

Αναφορικά με το πολύ σημαντικό θέμα υπεύθυνης κατανάλωσης, η HEINEKEN δεσμεύεται να προσφέρει στο μέλλον ακόμα περισσότερες επιλογές προϊόντων χωρίς αλκοόλ, ενώ θα συνεχίζει να στηρίζει ενεργά την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, μέσα από μεγάλες καμπάνιες και δράσεις.

Και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, πιο "πράσινη" από ποτέ

Στην Ελλάδα, αυτή η πολύ σημαντική στρατηγική βρίσκεται στα χέρια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, μιας από τις πιο ευαισθητοποιημένες εγχώριες βιομηχανίες για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία έχει ήδη πετύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα μέσα από τις δράσεις της για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της λειτουργίας της.

Η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή προγράμματα διαχείρισης υγρών αποβλήτων σε όλα της τα εργοστάσια και έχει επιτύχει τη διαχείριση του 100% των αποβλήτων της ώστε να μην καταλήγουν σε ΧΥΤΑ.

Παράλληλα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, έχει μειώσει κατά 20% την κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της παραγωγής της μπύρας, ενώ έχει μειώσει κατά 14% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγή από το 2013.

Από το 2011 τοποθετεί 100% "πράσινα" ψυγεία στην αγορά, ενώ όλα τα εγχώρια προϊόντα της παράγονται με 100% ελληνικό κριθάρι.

AMSTEL

Οι στόχοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μέχρι το 2030

Οι μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγή και η πιστοποίηση της συνολικής ποσότητας παραγόμενου κριθαριού μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής, ως προϊόν ορθής γεωργικής παραγωγής, είναι μεταξύ των βασικότερων στόχων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μέχρι το 2030.

Ήδη, το 2020 η εταιρεία πέτυχε την πιστοποίηση του 35% του παραγόμενου κριθαριού, ενώ μέσα στο 2021 στοχεύει να ξεπεράσει το 50% της συνολικής παραγόμενης ποσότητας.
Ακόμα ένας σημαντικός στόχος της είναι να συμβάλει στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη χώρα, με προγράμματα, όπως για παράδειγμα το "Νερό για το Αύριο" που ξεκίνησε η εταιρεία αρχές του χρόνου, το οποίο προωθεί την ορθότερη διαχείριση των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Παράλληλα, με τη συμμετοχή της σε πανευρωπαϊκά προγράμματα όπως το AccelWater εστιάζει και σε θέματα επαναχρησιμοποίησης του νερού από τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις.

Στο κομμάτι της εταιρικής κοινωνικής πολιτικής, η εταιρεία έχει ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εκπροσώπησης γυναικών στη διοικητική της ομάδα, αλλά και τη συνολικότερη ενδυνάμωση της κουλτούρας της ένταξης και διαφορετικότητας.

Όσο για το θέμα της υπεύθυνης κατανάλωσης, όλο και περισσότερα καινοτόμα προϊόντα προστίθενται στην κατηγορία των προϊόντων 0.0, ενώ ήδη διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της 5 μάρκες χωρίς αλκοόλ (Άμστελ Free, Άμστελ Free με λεμόνι, Heineken 0.0, ΑΛΦΑ Χωρίς, Buckler) χτίζοντας περαιτέρω την κατηγορία που η Αθηναϊκή Ζυθοποιία καθιέρωσε στην Ελλάδα.

Προς την ίδια κατεύθυνση, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για τη σημασία και την αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης τόσο μέσα από καμπάνιες, όσο και μέσα από συνεργασίες με φορείς και τη διεξαγωγή ενημερωτικών δράσεων για τους καταναλωτές και για εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης.

Με μια στρατηγική που συνδυάζει την κουλτούρα της υπευθυνότητας και την προστασία του περιβάλλοντος η Αθηναϊκή Ζυθοποιία πρωτοπορεί διαρκώς, θέτοντας ψηλά τον πήχη για ένα "πράσινο" μέλλον.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΡΟ, ΟΠΩΣ ΖΩΗ 17 Ιουν 2021 | 13:59

Καθαρό νερό για όλους: Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γι' αυτό

Με δεδομένη την όλο και εντονότερη λειψυδρία, είναι καλό να γνωρίζουμε πως η επάρκεια καθαρού νερού περνά και από το χέρι μας.

ΝΕΡΟ, ΟΠΩΣ ΖΩΗ 17 Ιουν 2021 | 13:58

Λειψυδρία: Οι μορφές της και οι παράγοντες που την επιτείνουν

Χωρίς νερό δεν υπάρχει καμιάς μορφής ζωή. Γι’ αυτό και η λειψυδρία αποτελεί ένα πρόβλημα ζωτικής σημασίας για όλο τον πλανήτη.

ΝΕΡΟ, ΟΠΩΣ ΖΩΗ 17 Ιουν 2021 | 13:58

Σώζουμε το νερό στον πλανήτη: Η ανάγκη για βιώσιμη χρήση των πρώτων υλών

Τα αποθέματα νερού στον πλανήτη είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις πηγές ζωής και η προστασία τους απ’ όλους μας είναι επιτακτική.

ΝΕΡΟ, ΟΠΩΣ ΖΩΗ 17 Ιουν 2021 | 13:57

Νερό για το αύριο: Βάζοντας τα θεμέλια για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Μία πρωτοβουλία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για ανάδειξη λύσεων για την ορθότερη διαχείριση των υδατικών πόρων στην Ελλάδα.

ROLAND GARROS 15 Ιουν 2021 | 07:35

Γελένα Τζόκοβιτς: Η όμορφη και πανέξυπνη Σέρβα πίσω από τον Νο1 τενίστα στον κόσμο - Μιλάει 17 γλώσσες

Πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα βρίσκεται μια έξυπνη γυναίκα: Ποια είναι η Γελένα Τζόκοβιτς, το στήριγμα του Τζόκοβιτς που μιλάει 17 γλώσσες.

ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ 08 Ιουν 2021 | 07:33

Πριγκίπισσα Σάρλοτ - Λίλιμπετ: Τι κοινό έχουν οι δυο δισέγγονες της βασίλισσας Ελισάβετ

Η νέα δισέγγονη της βασίλισσας Ελισάβετ έχει ένα κοινό με την πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΛΙΛΙΜΠΕΤ" 07 Ιουν 2021 | 07:25

Μέγκαν - Χάρι: Η νεογέννητη Λίλιμπετ και το χαϊδευτικό της βασίλισσας που δεν μπορούσε να πει το όνομά της

Η συγκινητική ιστορία του χαϊδευτικού ονόματος της βασίλισσας Ελισάβετ "Λίλιμπετ", που πήρε η κόρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟ 1960 04 Ιουν 2021 | 07:13

Απόρρητα έγγραφα - φωτιά "καίνε" τη Βασίλισσα Ελισάβετ: Μπλόκο σε μαύρους και αλλοδαπούς

Ο ρατσισμός ζει και... βασιλεύει στο παλάτι και μάλιστα με τις ευλογίες της βασίλισσας Ελισάβετ - Τα απόρρητα έγγραφα που εκθέτουν το Μπάκιγχαμ .

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ "ΠΟΛΕΜΟΥ" 01 Ιουν 2021 | 07:34

Διαζύγιο "δηλητήριο" για Τζολί - Πιτ: Η αναξιόπιστη, ο κερδισμένος και η νέα δικαστική μάχη

Νέο ραντεβού στα δικαστήρια για την Αντζελίνα Τζολί και τον Μπραντ Πιτ: Η αναξιοπιστία της Τζολί, η στρατηγική του Πιτ & το κλίμα που θυμίζει Mr. & Mrs. Smith.

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΙ CASUAL ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 Μαϊ 2021 | 07:31

Κέιτ Μίντλετον: Τα royal looks στη Σκωτία - Οι super stylish εμφανίσεις της

Η Κέιτ Μίντλετον εμφανίστηκε φορώντας από επίσημα φορέματα και blazer, μέχρι jean, αρβύλες, αλλά και τα αθλητικά της.

ΓΑΜΟΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ 31 Μαϊ 2021 | 07:28

Christos Costarellos: Ο ταλαντούχος Έλληνας σχεδιαστής που έντυσε νύφη την πρώτη κυρία της Αγγλίας

Η ρομαντική νύφη του Μπόρις Τζόνσον, το απίθανο νυφικό που έγινε sold out και οι αιθέριες vintage δημιουργίες του διεθνούς φήμης Christos Costarellos.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ 27 Μαϊ 2021 | 11:50

Για τους παίκτες του Survivor χαμός, για τους Παραολυμπιονίκες "ερημιά"- Η πικρία του Αντώνη Τσαπατάκη

Η υποδοχή των "ηρώων" του Survivor και η απόλυτη μοναξιά των Παραολυμπιονικών μας, που γύρισαν στην Ελλάδα με εννέα μετάλλια και κανείς δεν ήταν εκεί.

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ 25 Μαϊ 2021 | 07:36

Eurovision - Damiano David: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της συντρόφου του για την "ντροπιαστική" ασθένειά της

Η καλλονή σύντροφος του Damiano David πάσχει από μια "ντροπιαστική" ασθένεια: Δεν είμαστε ένοχες, δεν είμαστε "χαλασμένες" δεν είμαστε "ελαττωματικές".