Μάθετε τους συμβολισμούς των λουλουδιών πριν τα χαρίσετε

Τριαντάφυλλα, γαρύφαλλα, πανσέδες, κρίνα, πριν κάνετε ένα μπουκέτο δείτε τι σημαίνουν.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μάθετε τους συμβολισμούς των λουλουδιών πριν τα χαρίσετε

Πριν προσφέρετε ένα μπουκέτο λουλούδια, φροντίστε να μάθετε τι συμβολισμοί κρύβονται από πίσω. Ενα είναι σίγουρο: Θα εκπλαγείτε! Μάθετε, λοιπόν, τι «σημαίνουν» τα λουλούδια πριν αποφασίσετε να τα χαρίσετε:

Μάθετε τους συμβολισμούς των λουλουδιών πριν τα χαρίσετε

Τριαντάφυλλο

Το τριαντάφυλλο είναι το κατεξοχήν λουλούδι του Έρωτα. Είναι λοιπόν, χρήσιμο να γνωρίζουμε τους ιδιαίτερους συμβολισμούς των τριαντάφυλλων πριν τα προσφέρουμε σε κάποιον, γιατί όταν επιλέγουμε συνειδητά το χρώμα, την ποικιλία και την ποσότητά τους η χειρονομία μας αποκτά μεγαλύτερο βάθος και νόημα. Red Rose: Τα κόκκινα τριαντάφυλλα εκφράζουν την αληθινή αγάπη, τον σεβασμό, την δύναμη και το πάθος. Το κόκκινο χρώμα υποδηλώνει έντονα συναισθήματα όπως η αγάπη και η επιθυμία. Το σκούρο χρώμα σε κάποιες περιπτώσεις, συμβολίζει την λύπη και τη θλίψη. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του αριθμού των κόκκινων τριαντάφυλλων, ιδιαίτερα όταν συνοδεύουν τρυφερά συναισθήματα προς το άλλο φύλο. Pink Rose: Τα ροζ τριαντάφυλλα αντιπροσωπεύουν τρυφερά συναισθήματα, όπως η χαρά, η ευχαρίστηση, ο θαυμασμός. Το ανοιχτόχρωμα ροζ μπουμπούκια είναι σύμβολο της αθωότητας. Επειδή συνδέονται με την χάρη και τη γλυκύτητα είναι ιδανικό δώρο για κορίτσια. Το σκούρο ροζ συμβολίζει βαθιά ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. Επίσης, τα ροζ τριαντάφυλλα εκφράζουν κομψότητα και ευτυχία.

Μάθετε τους συμβολισμούς των λουλουδιών πριν τα χαρίσετε - εικόνα 2

White, Yellow και Orange Rose

White Rose: Το λευκό τριαντάφυλλο αντιπροσωπεύει την αθωότητα. Συντροφεύουν ιδανικά μια νύφη γιατί συνδέονται επίσης, με μία καινούρια αρχή, με την πνευματικότητα, την εντιμότητα, την κατανόηση. Είναι ιδανική επιλογή και ως επίσημη χειρονομία λόγω της κομψότητας και της απλότητάς τους. Yellow Rose: Τα κίτρινα τριαντάφυλλα θυμίζουν τον ήλιο και μεταφέρουν το μήνυμα της αφθονίας. Συμβολίζουν την ζεστασιά, την φιλία και τρυφερότητα ενώ είναι το μόνο χρώμα τριαντάφυλλων που δεν εκφράζει τον ρομαντισμό και τον έρωτα. Στη βικτωριανή εποχή τα κίτρινα τριαντάφυλλα συνδέονταν με το φθόνο και την εμπάθεια, κάτι που στις μέρες έχει ξεπεραστεί. Orange Rose: Τα πορτοκαλί τριαντάφυλλα θυμίζουν τη φωτιά και γι’αυτό συμβολίζουν το πάθος, την ενέργεια και ενθουσιασμό. Εκφράζουν περηφάνια κι επιθυμία και συναγωνίζονται τα κόκκινα τριαντάφυλλα ως αγγελιοφόροι ενός δυνατού έρωτα.


Μάθετε τους συμβολισμούς των λουλουδιών πριν τα χαρίσετε - εικόνα 3

Γαρύφαλλο

Το γαρύφαλλο, επιστημονικά γνωστό και ως Dianthus caryophyllus, μεταφράζεται σαν το “λουλούδι της αγάπης” ή το “λουλούδι των θεών”. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα καλλιεργούμενα λουλούδια του κόσμου, αντικείμενο θαυμασμού για την ιδιαίτερη του εμφάνιση, το άρωμά του και την εκτεταμένη περίοδο άνθισης του. Οι συμβολισμοί των γαρύφαλλων περιλαμβάνουν τη γοητεία και την αγάπη. Όπως και με πολλά άλλα λουλούδια, τα διαφορετικά μηνύματα εκφράζονται με τα διαφορετικά χρώματα του λουλουδιού.

Για παράδειγμα, το ανοιχτό κόκκινο χρώμα εκφράζει το θαυμασμό, ενώ το σκούρο κόκκινο τα βαθιά αισθήματα της αγάπης και της στοργής. Τα λευκά γαρίφαλα συνδέονται με την αγνότητα και με την τύχη και τα ροζ γαρύφαλλα συχνά προσφέρονται ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Στις αρχές του 20ου αιώνα, τα γαρίφαλα έγιναν το επίσημο λουλούδι της Γιορτής της Μητέρας. Σήμερα, τα γαρύφαλλα παραμένουν μια αγαπημένη επιλογή λουλουδιού για πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Στην πραγματικότητα, σε πολλά μέρη του κόσμου, η δημοτικότητα των γαρύφαλλων ξεπερνά εκείνη οποιουδήποτε άλλου λουλουδιού, ακόμα και των τριαντάφυλλων. Τα ισχυρά συναισθήματα που μπορούν τα γαρύφαλλα να εκφράσουν, είναι απόλυτη συνάρτηση της κλασικής ομορφιάς τους και της υπέροχης φρεσκάδας τους.

Μάθετε τους συμβολισμούς των λουλουδιών πριν τα χαρίσετε - εικόνα 4

Βιολέτες

Βιολέτα ή μενεξές ή ίο: Οι βιολέτες αντιπροσωπεύουν την πίστη και τη σεμνότητα. Έχουν συνδεθεί με τη Χριστιανική θρησκεία. Η ονομασία του λουλουδιού προέρχεται από τη λατινική ρίζα «viola». Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τα άνθη της βιολέτας σύμβολο γονιμότητας και αγάπης, δημιουργώντας με αυτά ερωτικά φίλτρα. Επίσης, πίστευαν πως οι βιολέτες παρείχαν προστασία απ’ τα κακά πνεύματα. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Ρωμαίοι τις χρησιμοποιούσαν ως βότανα, έφτιαχναν κρασί – Vinum Violatum. Οι Ρωμαίοι στόλιζαν τα τραπέζια με τα συμπόσια πιστεύοντας πως έτσι θα απέτρεπαν τη μέθη. Ο θρύλος λέει ότι η μεγάλη μητέρα θεά Κυβέλη αγαπούσε τον Άττι το βοσκό, ο οποίος σκοτώθηκε ενώ κυνηγούσε ένα αγριογούρουνο. Όταν το αίμα του έπεσε στο έδαφος, οι βιολέτες άνθισαν μεμιάς. Στην Αφρική θεωρείται «Ιερό λουλούδι», εξού και το όνομά της «Σαιντπώλια». Ένα στεφάνι πλεγμένο με βιολέτες αρκεί να φορεθεί στο κεφάλι από όποιον υποφέρει από πονοκεφάλους και ζαλάδες, για να γίνει καλά. Το φυτό αυτό έχει περίπου 500 είδη και τα άνθη του έχουν διάφορα χρώματα όπως μωβ, άσπρα, ροζ. Είναι γνωστή για το ιδιαίτερο διακριτικό άρωμα της! Ανθίζει όλες τις εποχές του χρόνου ανάλογα πάντα με το είδος της!

Μάθετε τους συμβολισμούς των λουλουδιών πριν τα χαρίσετε - εικόνα 5

Μαργαρίτα

Η μαργαρίτα σε όλο τον κόσμο θεωρείται χαρούμενο λουλούδι γιατί είναι ανοιχτόχρωμο και ολάνοιχτο. Αν την επιλέξετε σημαίνει ότι είσαστε χαρούμενος και αισιόδοξος άνθρωπος, φύση αθώα και ότι σας αρέσουν τα παιχνίδια. Τα παιδιά σας λατρεύουν όμως εσείς μερικές φορές δυσκολεύεστε να οργανωθείτε. Ο αυθορμητισμός σας μπορεί να σας παρασύρει σε υπερβολές που θα σας κουράσουν, όμως όσο αντέχετε θα αγωνίζεστε ακόμη και στο πιο εχθρικό περιβάλλον. Αντλείτε δύναμη όντας πιστός στον σύντροφο σας. Αν κάποια στιγμή σας πιάσει κατάθλιψη-σπάνιο πράγμα για σας- αναζητήστε παρηγοριά στις απλές χαρές της ζωής.

Μάθετε τους συμβολισμούς των λουλουδιών πριν τα χαρίσετε - εικόνα 6

Λίλιουμ

Το γλυκό του άρωμα συμβολίζει τη θηλυκότητα και την αγνότητα. Αποκαλύπτει την στοργική σας διάθεση, αλλά και τον ήρεμο και γαλήνιο χαρακτήρα σας. Έχετε ανάγκη από σταθερότητα και ησυχία στα προσωπικά και οικογενειακά σας. Αν το επιλέξατε σημαίνει ότι είσαστε αυθεντικός, άτομο που χαίρει εκτίμησης στην κοινωνία και ότι σας διακρίνει μια αθωότητα. Αν σας εκφράζει αυτό του λουλούδι τότε πιστεύετε ότι πρέπει να κρύβετε κάποια πράγματα από τους άλλους, καλύτερα όμως να ανοιχτείτε και θα δείτε πως δεν έχετε να χάσετε. Χρησιμοποιείστε θηλυκό μυαλό και καπατσοσύνη παράλληλα με την οξυδέρκεια και τις υψηλές πνευματικές σας ικανότητες και θα δείτε ότι ο συνδυασμός θα σας χαρίσει επιτυχία. Ίσως έχει έρθει ο καιρός να αναβαθμίσετε μια σχέση σας και να προχωρήσετε σε βάθος.

Μάθετε τους συμβολισμούς των λουλουδιών πριν τα χαρίσετε - εικόνα 7

Πανσές

Οι πανσέδες είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την στοργή , την ευαισθησία και την φυσική συστολή. Αν το διαλέξατε σημαίνει ότι σας ενδιαφέρουν πολύ οι φίλοι σας, αλλά απεχθάνεστε την κριτική και την αποτυχία. Μην είσαστε τόσο σκληροί με τον εαυτό σας και αποκτήστε εμπιστοσύνη για να απολαμβάνετε τις σχέσεις σας, τόσο τις πλατωνικές όσο και τις ερωτικές. Τολμήστε να διαμαρτυρηθείτε αν κάτι δεν σας ικανοποιεί. Αντλείστε δύναμη από τις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του άνθους, δανειστείτε λίγη από την θετική ενέργεια που εκπέμπει, ιδιαίτερα αν πρόσφατα περάσετε τραυματικές εμπειρίες, κάποιο σοκ ή πένθος. Αν ασχολείστε με τον τομέα της θεραπευτικής ή της μαντικής το λουλούδι αυτό θα αποτελέσει την σωτήρια ασπίδα σας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
30 Νοε 2020 | 15:17

Τα πιο σκοτεινά αστυνομικά μυθιστορήματα όλων των εποχών

Bουτιά στα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής μέσα από αριστουργηματικά βιβλία.

27 Νοε 2020 | 12:59

Το ERTFLIX τιμά τον Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο "θεός της μπάλας" μέσα από τρεις αγώνες του "ΜEXICO 86" που έμειναν στην ιστορία

26 Νοε 2020 | 14:47

Γιατί δε θα υπάρξει ποτέ άλλος σαν τον Ντιέγκο Μαραντόνα

Όλα όσα κάνουν τον Ντιέγκο Μαραντόνα, one of a kind.

25 Νοε 2020 | 14:51

10 πράγματα που δεν φανταζόταν κανείς για τον Φιντέλ Κάστρο

Άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Comandante της κουβανικής επανάστασης.

25 Νοε 2020 | 14:43

Απίστευτο ρεκόρ! 100 εκ. followers στο TikTok σε 18 μήνες

Ποια TikToker έσπασε κάθε ρεκόρ σε social media;

25 Νοε 2020 | 14:37

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή αθλητικά παπούτσια του 2020

Η λίστα του Lyst με τα 10 κορυφαία ζευγάρια.

25 Νοε 2020 | 10:39

Η ευεργετική επίδραση του ελαιολάδου ως ασπίδα προστασίας για τη σκλήρυνση κατά πλάκας σε διεθνή πανεπιστημιακή μελέτη

Η ευεργετική επίδραση των φαινολικών συστατικών του ελαιολάδου στο ζωικό πειραματικό μοντέλο της σκλήρυνσης κατά πλάκας η οποία δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Antioxidants, με τη συμμετοχή της ELAWON.

24 Νοε 2020 | 15:31

Αυτή είναι η σειρά που σπάει κάθε ρεκόρ στο Netflix

Είναι και επίσημα η μίνι σειρά με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην πλατφόρμα.

24 Νοε 2020 | 15:20

Οι 10 κορυφαίες ταινίες για το ποδόσφαιρο

Όταν ο βασιλιάς των σπορ κατακτά τη μεγάλη οθόνη.

23 Νοε 2020 | 15:13

The Queen's Gambit: Γνώρισε τις αληθινές Beth Harmon του σκακιστικού κόσμου

Είναι νέες, όμορφες και χαίρουν μεγάλης εκτίμησης σε έναν χώρο που παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανδροκρατούμενος, το σκάκι.

23 Νοε 2020 | 15:13

O Μπάρακ Ομπάμα κανε το ντεμπούτο του στο TikTok με αυτό το βίντεο

Έτοιμος να ανοίξει ένα ακόμα λογαριασμό στα social media είναι ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος.

23 Νοε 2020 | 14:56

Πού (και πώς) θα ταξιδεύουμε το 2021

Αν υποθέσουμε ασφαλώς ότι θα ξεμπερδέψουμε σύντομα με τον κορονοϊό.

23 Νοε 2020 | 14:56

Πώς το σκάκι έγινε πάλι μόδα: Το άθλημα που διεκδικεί μια θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι φανατικοί οπαδοί του θα διαφωνούσαν. Θα το ονόμαζαν θρησκεία.