
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα μοσχομυριστό κομμάτι σπιτικής μηλόπιτας; Είτε για συνοδευτικό του πρωινού μας καφέ είτε για ένα υγιεινό σνακ, αυτή η τριφτή μηλόπιτα είναι απλά θεϊκή!
Ο σεφ Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δίνει μία τέλεια, πανεύκολη συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα, που είναι ο,τι καλύτερο για καθημερινό σνακ.
Νηστίσιμη μηλόπιτα
Υλικά
200 γρ. μαργαρίνη, κρύα
75 γρ. άχνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
4 μεγάλα μήλα, τριμμένα
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, την άχνη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το αλεύρι μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το φτερό.
Πασπαλίζουμε μία λαδόκολλα με αλεύρι και τοποθετούμε πάνω τη ζύμη.
Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα αλευριού πάνω στη ζύμη και την ανοίγουμε με πλάστη μέχρι να γίνει λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος από το τσέρκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
Πατάμε πάνω στην απλωμένη ζύμη το τσέρκι και τραβάμε από γύρω τα κομμάτια που περισσεύουν.
Τοποθετούμε κομμάτι κομμάτι τη περισσευούμενη ζύμη γύρω από το εσωτερικό μέρος του τσερκιού και κόβουμε με μαχαίρι ό,τι προεξέχει έξω από το χείλος του.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα μήλα, τη καστανή ζάχαρη και τη κανέλα. Αφού ανακατέψουμε καλά, τα απλώνουμε μέσα στο τσέρκι.
Τρίβουμε από πάνω το ζυμάρι που περίσσεψε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 για 45′.
Μόλις κρυώσει τελείως, γαρνίρουμε με άχνη.
Η συνταγή από την σελίδα www.dimitrismichailidis.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr