Follow us

Λιποαναρρόφηση, Κοιλιοπλαστική & Γυναικομαστία: Από τι εξαρτάται το κόστος τους;

Η λιποαναρρόφηση, η κοιλιοπλαστική και η γυναικομαστία αποτελούν δημοφιλείς επιλογές πλαστικών επεμβάσεων για τη μείωση του περίσσιου λίπους και γενικότερα τη βελτίωση του σώματος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το κόστος των πλαστικών επεμβάσεων, όπως η λιποαναρρόφηση, η κοιλιοπλαστική και η γυναικομαστία διαφέρει ανάλογα με διάφορους παράγοντες που συμβάλλουν στο τελικό κόστος, όπως η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού, το είδος της τεχνικής, κλπ.

Κατανοώντας αυτούς τους παράγοντες, ο ασθενής μπορεί να επιλέξει με καλύτερο τρόπο την πιο κατάλληλη επέμβαση για αυτόν. Οι πιο σημαντικοί από αυτούς τους παράγοντες είναι οι εξής:

1: Εμπειρία & Εξειδίκευση του Πλαστικού Χειρουργού

Η εμπειρία και η εξειδίκευση του πλαστικού χειρουργού αποτελούν τον πρώτο βασικό παράγοντα που επηρεάζει το κόστος των επεμβάσεων της λιποαναρρόφησης, της κοιλιοπλαστικής και της γυναικομαστίας. Ένας χειρουργός με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλότερο επίπεδο εξατομικευμένης περίθαλψης και αποτελεσματικής παρακολούθησης του ασθενούς, πραγματοποιώντας επιτυχημένες και ασφαλείς επεμβάσεις. Επομένως, η επιλογή ενός πλαστικού χειρουργού με υψηλό επίπεδο εμπειρίας και εξειδίκευσης μπορεί να αυξήσει το κόστος της επέμβασης, αλλά ταυτόχρονα να εγγυηθεί ένα ασφαλές και ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

2: Είδος της Τεχνικής

Η λιποαναρρόφηση, η κοιλιοπλαστική και η γυναικομαστία αποτελούν δημοφιλείς επιλογές πλαστικών επεμβάσεων για τη μείωση του περίσσιου λίπους και γενικότερα τη βελτίωση του σώματος, για τις οποίες, ανάλογα το είδος της τεχνικής που θα χρησιμοποιηθεί, αλλάζει και το τελικό κόστος.

Για παράδειγμα, όσον αφορά τη λιποαναρρόφηση, η τεχνική Vaser Lipo αποτελεί μια δημοφιλή και προηγμένη μέθοδο που βοηθάει στη δημιουργία ενός αψεγάδιαστου σώματος χωρίς "κοιλίτσα" και "ψωμάκια", προσφέροντας τη δυνατότητα απομάκρυνσης του συσσωρευμένου λίπους. Η μέθοδος είναι ασφαλής και αποδοτική, ειδικά όταν εκτελούνται από έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό με μεγάλη εμπειρία, οπότε έχει και το ανάλογο κόστος.

3: Υλικά της Επέμβασης

Στο κόστος της λιποαναρρόφησης, της κοιλιοπλαστικής και της γυναικομαστίας συμπεριλαμβάνονται τα επιπλέον υλικά που απαιτούνται ανάλογα με την επέμβαση.

4: Λοιποί Παράγοντες Κόστους Λιποαναρρόφησης, Κοιλιοπλαστικής & Γυναικομαστίας

Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται ο χειρουργικός χρόνος, ο προεγχειρητικός έλεγχος και ενδεχομένως επιπλέον διαγνωστικές εξετάσεις ανάλογα με το ιστορικό του ασθενούς. Ακόμη, το είδος της αναισθησίας (τοπική, μέθη ή γενική), η διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο και ο συνδυασμός με άλλη επέμβαση επηρεάζουν το τελικό κόστος. Τέλος, τα έξοδα νοσοκομείου διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα των υπηρεσιών του νοσοκομείου ή της κλινικής.

Dr. Δημήτρης Κεραστάρης

Πλαστικός Χειρουργός

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 18 Μαϊ 2024 | 15:22

Φουστάνος για την 57χρονη Χαρά που πέθανε μετά από λιποαναρρόφηση: Είναι μια σοβαρή επέμβαση, δεν γίνεται στο πόδι [βίντεο]

Τι είπε ο πλαστικός χειρουργός για την 57χρονη Χαρά και την επέμβαση της λιποαναρρόφησης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 17 Μαϊ 2024 | 19:51

Θρήνος στην Πάτρα για την 57χρονη Χαρά που πέθανε μετά από λιποαναρρόφηση - Καταγγελία για τον γιατρό της κλινικής στη Γλυφάδα

"Δεν είναι πλαστικός χειρούργος ο γιατρός που έκανε τη λιποαναρρόφηση", λέει ο Γιάννης Λύρας, μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου - Τα αναπάντητα "γιατί" της οικογένειας της Χαράς από την Πάτρα

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 20 Μαϊ 2024 | 21:32

Παρβοϊός: Ο τρόπος μετάδοσης, τα συμπτώματα, η θεραπεία και η πρόληψη - Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λοίμωξη

Τι είναι ο παρβοϊός (Parvovirus B 19), πώς μεταδίδεται και ποις επιπλοκές προκαλεί στον οργανισμό - Ο Στυλιανός Ασημακόπουλος, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, απαντάει σε όλες τις απορίες

19 Μαϊ 2024 | 08:30

Τρέξιμο ή περπάτημα: Ποιο να προτιμήσουμε για αντοχή, απώλεια βάρους ή καλή υγεία

Ποιο "νικάει" σε κάθε περίπτωση και ποιες αλλαγές θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.

19 Μαϊ 2024 | 08:02

Το κοινό σύμπτωμα που μπορεί να είναι δείκτης 5 σοβαρών ασθενειών

Μπορεί να προειδοποιήσει για δυνητικά απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 18 Μαϊ 2024 | 14:27

Τα ενθέματα στήθους και οι πιθανότητες για καρκίνο του μαστού - Τι λέει ο πλαστικός χειρουργός, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Διαφοροποιήσεις μεταξύ των διαφόρων ενθεμάτων εντοπίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

18 Μαϊ 2024 | 08:41

Ποια είναι τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης στα 40

Τα συμπτώματα μπορεί να ξεκινήσουν πολλά χρόνια πριν σταματήσει η έμμηνος ρύση και να είναι ο "προπομπός" της εμμηνόπαυσης.

18 Μαϊ 2024 | 08:13

Οι οκτώ φλεγμονώδεις τροφές που δημιουργούν λίπος στην κοιλιά

H λίστα με τις 8 τροφές που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιακή περιοχή.

ΟΝΤΑΡΙΟ 17 Μαϊ 2024 | 21:41

Καναδάς: Ένα παιδί πέθανε από ιλαρά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2013

Η ιλαρά είναι μια πολύ μεταδοτική λοίμωξη που οφείλεται σε έναν αερομεταφερόμενο ιό και επηρεάζει κυρίως παιδιά κάτω των 5 ετών.

ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 17 Μαϊ 2024 | 11:18

Το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής θα αυξηθεί κατά πέντε χρόνια έως το 2050

Σύμφωνα με την έρευνα για το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής αναμένεται ότι περισσότεροι άνθρωποι θα ζουν περισσότερο, αλλά με περισσότερα χρόνια κακής υγείας.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16 Μαϊ 2024 | 17:48

ΕΟΔΥ: Τέσσερις θάνατοι από κορονοϊό και ένας από γρίπη - Παραμένει χαμηλή η θετικότητα

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 5.

ΤΙ ΜΕΛΕΤΗΣΑΝ 15 Μαϊ 2024 | 16:39

Διάγνωση του καρκίνου: Πώς οι πρωτεΐνες αίματος μπορούν να δώσουν προειδοποιητικά σημάδια έως και 7 χρόνια νωρίτερα

Για τους ερευνητές του καρκίνου το ιερό δισκοπότηρο είναι να πετύχουν μεθόδους πρόληψης - Επιστήμονες της Οξφόρδης βρήκαν κάτι σημαντικό σχετικά με τις πρωτεΐνες αίματος

15 Μαϊ 2024 | 08:38

Πρωινό γεύμα: Τα συν και τα πλην για ένα σωστό ξεκίνημα

Το να καταναλώνει κάποιος ένα πλήρες πρωινό γεύμα θεωρείται μια υγιεινή συνήθεια. Είναι, όμως;